Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το 1,60x33 με gt24 και cx2000 v1,5 420m/sec με 686 θα έχει 5,10 μέτρα λιγότερο...... Τώρα βέβαια δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος με τους χρονογράφους.........
Τήν διαφορά 686- cx2000 αντισταθμίζει το πιό χαμηλό βύσμα (aquila 22 έναντι gt24 )
Aπό τα 420 m/s στα 394 m/s μεσολαβεί χάος .
Κάποιο λάθος υπάρχει .
Ίσως αφορά άλλο set up από τα πολλά πού έγραψε ο Κώστας .

.think.SIPE 160X33 394 M/S V1.5 (K. CONTRADOSI ) 1.50 X31 402 M/S V1.5(κ.Νίκος) .........
Κάτι δέν κολλά καλά στα νούμερα .
Το 1.60Χ 33 SIPE πόσο τόχεις μετρημένο κ.Νίκο ;
H o κ.Βαγγέλης Γιάννινα .

Λαμπη παλιες δοκιμες με την Α390 και την Ρεμι....

εικόνα_Viber_2021-02-22_18-04-13.jpg

Παιζει ρολο το τσοκαρισμα και το μηκος της καννης...
Στην Ρεμι το τσοκαρισμα ηταν σταθερο 2* αστρα.
Στο ΒΟΙΤΟ με 76 εκατοστα καννη και 3* αστρα , το V1,5-402m/s γινεται V1,5-413m/s.

Τ
Για ποιον λογο ειναι λαθος το κοψιμο Τεο ???
Λεγοντας κοψιμο.....εγω εννοω να εχουν οι καλυκες το ιδιο υψος....και στην περιπτωση του 12/70 καλυκα
το 68,5 χιλιοστα.
Τους μόνους καληκες που κόβω είναι τους 12/76 ποτε στα 72 ποτε στα 73/74

Τ

Τους μόνους καληκες που κόβω είναι τους 12/76 ποτε στα 72 ποτε στα 73/74

ΟΚ.....Δλδ στους 12/70 οταν το υψος κυμαινεται απο 68,8 εως 69,3 την θεωρεις αμελητεα την
διαφορά και δεν τους κοβεις ολους στο ιδιο υψος ???

εαν οι κάλυκες που αγοράζουμε καινούργιους ή οι μεταχειρισμένοι εμπορικοί ήσαν ΟΛΟΙ 70 χιλ ΑΚΡΙΒΩΣ δεν θα απαιτείτο κόψιμο!
από τη στιγμή όμως που υπάρχουν ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ενίοτε ΜΕΓΑΛΕΣ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΨΙΜΟ προκειμένου να αποκτήσουν ΟΛΟΙ το ίδιο ύψος
είτε κλείνουμε σε 2σταδια είτε σε 5 είτε σε 15 είτε μόνο ρέλι
αυτό για να έχουμε ΣΤΑΘΕΡΑ & ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ αποτελέσματα
(υπο την ΑΥΣΤΗΡΗ προϋπόθεση ότι κλείνουμε στο ίδιο ύψος)

είχα κάνει πείραμα με άκοπους μεταχειρισμένους κάλυκες
η μέγιστη απόκλιση στην συγκέντρωση ξεπερνούσε το 10 %
αν αυτό δεν σας ενοχλεί οκ

εαν οι κάλυκες που αγοράζουμε καινούργιους ή οι μεταχειρισμένοι εμπορικοί ήσαν ΟΛΟΙ 70 χιλ ΑΚΡΙΒΩΣ δεν θα απαιτείτο κόψιμο!
από τη στιγμή όμως που υπάρχουν ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ενίοτε ΜΕΓΑΛΕΣ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΨΙΜΟ προκειμένου να αποκτήσουν ΟΛΟΙ το ίδιο ύψος
είτε κλείνουμε σε 2σταδια είτε σε 5 είτε σε 15 είτε μόνο ρέλι
αυτό για να έχουμε ΣΤΑΘΕΡΑ & ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ αποτελέσματα
(υπο την ΑΥΣΤΗΡΗ προϋπόθεση ότι κλείνουμε στο ίδιο ύψος)

είχα κάνει πείραμα με άκοπους μεταχειρισμένους κάλυκες
η μέγιστη απόκλιση στην συγκέντρωση ξεπερνούσε το 10 %
αν αυτό δεν σας ενοχλεί οκ

φυσίγγια με κομμένο κάλυκα γεμισμένα με την LEE σε 2 στάδια χωρίς τελικό ρέλι ήσαν ΠΟΛΥ πιο ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ βαλλιστικώς
από φυσίγγια με άκοπο κάλυκα παρότι ρελιασμένα
ΜΕΡΑ με ΝΥΧΤΑ

Τα ειπες ολα φιλε Μαριε !!!! .RESPECT.

ΟΚ.....Δλδ στους 12/70 οταν το υψος κυμαινεται απο 68,8 εως 69,3 την θεωρεις αμελητεα την
διαφορά και δεν τους κοβεις ολους στο ιδιο υψος ???
Ναι έτσι δεν κάθομαι να ασχοληθώ καθόλου άσε που αν κοπούν μετά δεν κλείνει και καλά το αστέρι τους 12/70 τους κόβω μόνο σε ρελι

Ναι έτσι δεν κάθομαι να ασχοληθώ καθόλου άσε που αν κοπούν μετά δεν κλείνει και καλά το αστέρι τους 12/70 τους κόβω μόνο σε ρελι

ΟΚ....Ο καθε ενας μας με τις αποψεις του....και τα γουστα του Τεο !!!

Τωρα το αστερι γιατι να μην κλεινει καλα ??? Δεν εχει να κανει με το υψος του καλυκα αυτο!!!
Μηπως εννοεις οτι δεν σου βγαινει το τελικο υψος ρελιασματος ???

ΟΚ....Ο καθε ενας μας με τις αποψεις του....και τα γουστα του Τεο !!!

Τωρα το αστερι γιατι να μην κλεινει καλα ??? Δεν εχει να κανει με το υψος του καλυκα αυτο!!!
Μηπως εννοεις οτι δεν σου βγαινει το τελικο υψος ρελιασματος ???
Ενωει Νικο οτι χαλαει το φρεζαρισμα και δεν κλεινει καλα

Ενωει Νικο οτι χαλαει το φρεζαρισμα και δεν κλεινει καλα

Δεν ισχυει 100% αυτο Μητσαρα !!!
Ακοπος πχ 69 χιλιοστα και κομμενος στα 68,5...δλδ μισο χιλιοστο λιγοτερο φρεζαρισμα...
για ποιον λογο να χαλαει το λιγοτερο φρεζαρισμα και οχι το περισσοτερο ??

Αυτο που λεει ο κουζουλος...εχει λογικη...για τα αφρεζαριστα και τα μαχαιρια....
Αλλωστε στην επαναγομωση δεν ξανα παταμε χαραξη....δεν χρειαζεται...παμε κατ'ευθειαν στην κωνικη
χαραξη και συνεχιζουμε....
Οποιος δεν δουλευει κωνικη χαραξη και ξανα παταει χαραξη...τις μισες φορες ο καλυκας παει στα
σκουπιδια...
Ο Τεο απ'οτι ξερω ''εργαλεια'' εχει....κλεινει και 5σταδιακα φιλε !!!

Καλησπέρα μου έδωσε ένας φίλος 5 από αυτά τα καψουλια τα οποία ήταν σε ένα κουτάκι που είχαν γράψει remington
Τι ισχύει έχουν κ με ποια μπορώ να τα συγκρίνω

View attachment 50674View attachment 50675

Καποιες μετρησεις που εκανα... με δικο μου τροπο......Εβγαλα συμπερασμα οτι η ισχυς τους ειναι
μεταξυ CX2000 και 686...
Aυτο εβγαλα εγω....χωρις να διεκδικω το αλαθητο !!!

Νίκο μου πεντασταδιακα κληνω μόνο του βάλτου αλά δεν με ενδιαφέρει πλέων η λεπτομέρεια έχω σταματήσει να ζυγίζω ένα ένα μόνο με ογκομέτρηση οπότε συγουρα δεν είναι και τέλεια όπως τα θέλω αλά πολύ κοντά στο αρχικό που το ζυγίζω

Παιδιά καμία συνταγή για ρελιαστό φυσίγγι με τα παρακάτω υλικά που διαθέτω ξέρουμε; Έχω obdurator 6,5mm , dianna 17, φελλό των 2 mm, και πυρίτιδα s4 και σκάγια νούμερο 6,7,8. Κατα προτίμιση να ειναι μαλακό ώστε να μην ξεπερνάει τα 650 bar.

Παιδιά καμία συνταγή για ρελιαστό φυσίγγι με τα παρακάτω υλικά που διαθέτω ξέρουμε; Έχω obdurator 6,5mm , dianna 17, φελλό των 2 mm, και πυρίτιδα s4 και σκάγια νούμερο 6,7,8. Κατα προτίμιση να ειναι μαλακό ώστε να μην ξεπερνάει τα 650 bar.

Γιατι δεν χρησιμοποιεις βυσμα στο ρελι ???

Μανωλη κοιτα στο ΘΕΜΑ βλητικες δοκιμες σελιδα 860.
Εαν δεν σε καλυπτουν αυτα τα σεταπ....με βυσμα.....εχω και σε γνησια μαλλινη....και σε αποσπωμενο
πατο φιλε !!!

εικόνα_Viber_2022-01-17_11-13-30-995.jpg

εικόνα_Viber_2022-01-17_11-13-41-618.jpg

εικόνα_Viber_2022-01-17_11-13-51-648.jpgεικόνα_Viber_2022-01-17_11-13-59-826.jpg

Status
Not open for further replies.
Back