Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
https://fantomoutdoors.gr/mhxanh_gomwshs_asteroeidous_kleisimatos_me_exagwgea_kapsiliou
Παρε αυτη για αρχη.κληνης αστερι και ρελι.με μια ζηγαρια ενα παχιμετρο και ενα καληκοκοπτη εισε κομπλε
Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με ένα δράπανο πάγκου και ρελιαστά φυσίγγια και στην πορεία αν σου αρέσει να πας σε μια μηχανή για αστεροειδές κλείσιμο.
Πηγα σήμερα να παρω φυσιγγια απο μαγαζι και εριξα μια ματια και μου ειπε αυτος να παρω για αρχη μια συσκευη για το κλεισιμο του φυσιγγιου με 20 κατι ευρω και μια για καψουλια και μετα τι αλλα παρελκομενα θα βγουνε..να προχωρησω στην αγορα η να μην τα παρω καν αυτα δεν αξιζει..μισο να βρω και φωτογραφιες να καταλαβετε

Νίκο με αυτή τη ρελιάστρα χειρός εγώ ποτέ δεν κατάφερα να ρελιάσω φυσίγγι.
Επίσης αυτά τα δύο δεν πολυκολάνε μαζί.
Αν θέλεις να κλείνεις ρελιαστά, τότε δεν χρειάζεσαι τον αποκαψουλωτή-καψουλωτή διότι θα χρησιμοποιείς καινούργιους κάλυκες διότι ρελιαστό κλείσιμο σε χρησιμοποιημένους κάλυκες είναι δύσκολο να γίνει, εγώ προσωπικά ρελιαστά κλείνω μόνο καινούργιους.

Από την άλλη, αν θέλεις να κάνεις αναγόμωση παλιών καλύκων τότε χρειάζεσαι μηχανή για να κλείνεις με αστέρι. Αυτά που λέω δεν είναι απόλυτα, αλλά εγώ έτσι κάνω.

Νίκο εγώ ξεκίνησα με ένα δράπανο από τα Lidl που έχω ακόμα και έκλεινα ρέλι με τζαμάκι. Αυτό σου προτείνω εγώ. Τα χειρός δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύχρηστα και κατά πόσο βγάζουν ποιοτικά φυσίγγια.

Παιδια θα ηθελα την συμβουλη σας οσον αφορα την ιδιογομωση..θα ηθελα να ξεκινησω να γεμιζω κανενα φυσιγγι σαν αρχαριος φυσικα και θα ηθελα να μου πειτε καποιες γνωμες αν γινεται οσον αφορα για καποια μηχανη και γενικοτερα καποιες σημαντικες γνωσεις γυρω απο το θεμα ξερω κατι ψιλα αλλα καλο θα ηταν να τα ξεκινησω ολα απο την αρχη με τον σωστο τροπο να κανω λιγα φυσιγγακια για εμενα για το κυνηγι..η αγορα μηχανης για ρελιασμα με το χερι που ειναι μονο για κλεισιμο και ακομα μιας για καψουλια βαλε βγαλε τελειως απλες συν τι αλλο θα χρειαστω αξιζει;
αν το σκέφτεσαι για λόγους οικονομίας
ΞΕΧΝΑ ΤΟ!!!

αν όχι ξεκίνα
αν έχεις δράπνο κολονάτο ή με βάση παίρνεις ένα στροφείο

Συμφωνώ απόλυτα.
αν το σκέφτεσαι για λόγους οικονομίας
ΞΕΧΝΑ ΤΟ!!!

αν όχι ξεκίνα
αν έχεις δράπνο κολονάτο ή με βάση παίρνεις ένα στροφείο
Νίκο εγώ ξεκίνησα με ένα δράπανο από τα Lidl που έχω ακόμα και έκλεινα ρέλι με τζαμάκι. Αυτό σου προτείνω εγώ. Τα χειρός δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύχρηστα και κατά πόσο βγάζουν ποιοτικά φυσίγγια.
Νίκο με αυτή τη ρελιάστρα χειρός εγώ ποτέ δεν κατάφερα να ρελιάσω φυσίγγι.
Επίσης αυτά τα δύο δεν πολυκολάνε μαζί.
Αν θέλεις να κλείνεις ρελιαστά, τότε δεν χρειάζεσαι τον αποκαψουλωτή-καψουλωτή διότι θα χρησιμοποιείς καινούργιους κάλυκες διότι ρελιαστό κλείσιμο σε χρησιμοποιημένους κάλυκες είναι δύσκολο να γίνει, εγώ προσωπικά ρελιαστά κλείνω μόνο καινούργιους.

Από την άλλη, αν θέλεις να κάνεις αναγόμωση παλιών καλύκων τότε χρειάζεσαι μηχανή για να κλείνεις με αστέρι. Αυτά που λέω δεν είναι απόλυτα, αλλά εγώ έτσι κάνω.
Προτεινετε καποιο συγκεκριμενο καποια μαρκα για αρχη να κανω την δουλεια μου με ρελιασμα και με αστερι;

Το πιο συμαντικό, πες μας Νίκο γιατί κυνήγια προορίζεις να γεμίζεις τα φυσίγγιά σου για να σε καθοδηγίσουμε πιο σωστά. Γιατί π.χ. αν θες να γεμίζεις για μπεκάτσα ορτύκι και πέρδικα δεν ειναι ανάγκη να πάρεις μηχανή για αστεροειδές κλείσιμο.

Το πιο συμαντικό, πες μας Νίκο γιατί κυνήγια προορίζεις να γεμίζεις τα φυσίγγιά σου για να σε καθοδηγίσουμε πιο σωστά. Γιατί π.χ. αν θες να γεμίζεις για μπεκάτσα ορτύκι και πέρδικα δεν ειναι ανάγκη να πάρεις μηχανή για αστεροειδές κλείσιμο
Κοιτα τα κυνηγια μου ειναι απ ολα αλλα ειμαι λατρης της παραδοσιακης γομωσης με μαλλινη ταπα σε ενα καλο φυσιγγι δεν μιλαω για διασπορας απλως ενα κλο φυσιγγι με μαλλινη να φτανει στα πλαισια του συγκεντρωτηρα σχεδον

Προτεινετε καποιο συγκεκριμενο καποια μαρκα για αρχη να κανω την δουλεια μου με ρελιασμα και με αστερι;
Θα παρεις αυτη που σου ειπε ο Γιαννης ,πηγαινει και με καψουλωτη μαζι ,αν θελεις και αναγομωση θελεις και μια καλυμπρα χειρος για αρχη !! Ολλα αυτα ειναι του λαναρα και φυσικα ζυγαρια ακρηβειας και παχυμετρο

Θα παρεις αυτη που σου ειπε ο Γιαννης ,πηγαινει και με καψουλωτη μαζι ,αν θελεις και αναγομωση θελεις και μια καλυμπρα χειρος για αρχη !! Ολλα αυτα ειναι του λαναρα και φυσικα ζυγαρια ακρηβειας και παχυμετρο
Ωραια ευχαριστώ πολυ παιδια!ξερετε που θα βρω καποιες γνωσεις παραπανω οσον αφορα το πατημα πιεςεις ακριβες γραμμαρια κλπ;

Εχω αυτή που σου είπε ο Γιάννης @Giannis k και προσωπικα για την ώρα με καλύπτει, μέχρι και για περπαρητο με αυτή φτιάχνω φυσίγγια, όρεξη να έχεις να ζυγίζεις γιατί εκεί είναι η μεγάλη καθυστέρηση!!!

Εχω αυτή που σου είπε ο Γιάννης @Giannis k και προσωπικα για την ώρα με καλύπτει, μέχρι και για περπαρητο με αυτή φτιάχνω φυσίγγια, όρεξη να έχεις να ζυγίζεις γιατί εκεί είναι η μεγάλη καθυστέρηση!!!
Δεν έχω πρόβλημα Αριστο μερακια είναι αυτά

Ωραια ευχαριστώ πολυ παιδια!ξερετε που θα βρω καποιες γνωσεις παραπανω οσον αφορα το πατημα πιεςεις ακριβες γραμμαρια κλπ;

Οτι σου ειπαν ολοι οι φιλοι και συναδελφοι εναι σωστα....Κατασταλαξε πρωτα στο τι εργαλεια θα
παρεις.....Απο εκει ξεκινας....
Κανε και μια ερευνα αγορας....ισως τελικα να σε συμφαιρει να παρεις μια 5σταδιακη....και να μπορεις
να κλεινεις τα παντα...και ευκολα..!!!!!

εικόνα_Viber_2022-07-25_20-40-06-753.jpg

Δεν έχω πρόβλημα Αριστο μερακια είναι αυτά
Εγώ κλείνω όλα μου τα φυσίγγια με μάλλινη τάπα και στρογγυλό ρέλι. Απλά δοκίμασα όλα τα είδη κλεισίματος και κατέλιξα ότι με καλύπτει απόλυτα σε αυτό που θέλω χωρίς να χρείαζομαι όλες τις μηχανές κλείσιματος και τα παρελκόμενά τους, αν και τα απέκτισα.
Εγώ χρησιμοποιώ πυρίτιδες s4 & sipe, δοκίμαδα και τις MB F2 & GP και με αυτές έμεινα ευχαριστιμένος αλλά ποτέ δεν είναι σταθερές στα ράφια των καταστημάτων!
Βρες μία δύο πυρίτιδες που ψυχολογικά σε ικανοποιούν και θα φτιάξεις μια χαρά φυσίγγια. Απλά ο όγκος της πυρίτιδας θα σε οδηγίσει και στο να βρεις και τι ύψος τάπας θα χρησιμοποιείς.

Μήπως είναι πολλά?

Ασε να το πει καποιος αλλος.....
Εσυ τα 50+ τα εχεις στο παλιο τσεπακι του γιλεκου σου....και το ξερω και το εννοω...!!! :cool:

ΥΓ. Μην ''αρχισεις'' βραδιατικο.....Διαλειμμα εκανα....γεμιζω .... 12/76 - 48γρ. -Ν3.

Εγώ κλείνω όλα μου τα φυσίγγια με μάλλινη τάπα και στρογγυλό ρέλι. Απλά δοκίμασα όλα τα είδη κλεισίματος και κατέλιξα ότι με καλύπτει απόλυτα σε αυτό που θέλω χωρίς να χρείαζομαι όλες τις μηχανές κλείσιματος και τα παρελκόμενά τους, αν και τα απέκτισα.
Εγώ χρησιμοποιώ πυρίτιδες s4 & sipe, δοκίμαδα και τις MB F2 & GP και με αυτές έμεινα ευχαριστιμένος αλλά ποτέ δεν είναι σταθερές στα ράφια των καταστημάτων!
Βρες μία δύο πυρίτιδες που ψυχολογικά σε ικανοποιούν και θα φτιάξεις μια χαρά φυσίγγια. Απλά ο όγκος της πυρίτιδας θα σε οδηγίσει και στο να βρεις και τι ύψος τάπας θα χρησιμοποιείς.
Με πιο στροφείο κλείνεις στρογγυλό ρελι;

Status
Not open for further replies.
Back