Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα λεβέντες και καλή σαρακοστή!!!
Περιμενοντας να βγούνε τα καλαμαράκια έτσι μου ήρθε μια απορία.
Αν χρησιμοποιήσουμε βύσματα τύπου steel η κάποιο βύσμα σαν το gualandi tube σε μολύβδινα σκάγια έλλειψη απορτισερ έχουμε κάποιο θέμα η κάποιο περιορισμό σε φορτωμένα σε γρ σετ απ?
tube γέμιζα με 38γρ και την Μ92ς στο 2.10 με καψυλι 2000 κανένα θέμα

tube γέμιζα με 38γρ και την Μ92ς στο 2.10 με καψυλι 2000 κανένα θέμα

Ο tube εχει αμορτισερ....και αν τον ''φορτωσεις'' βαζοντας και 1,5χιλιοστο φελλο μεσα στο ποτηρι του
σε 12/76 καλυκα βλεπεις αλλα ''εργα'' Γιαννη μου !!! :)

Με μια μηχανή mec 600 ή 650, παχυμετρο και ζυγαριά ακριβείας μπορώ να ξεκινήσω ιδιογομωση? Χρειάζομαι κάτι άλλο από εργαλεία?
Παρε μια και έξω καλα πράγματα και μην πας από το ένα στο άλλο έφυγε το 1000ρικο

Παρε μια και έξω καλα πράγματα και μην πας από το ένα στο άλλο έφυγε το 1000ρικο
Τις μηχανές αυτές τις έχει ένας φίλος μου και δεν τις χρησιμοποιεί. Πιο πολύ τις θέλω για καψουλιασμα, καλιμπραρισμα και κλείσιμο (νομίζω έχουν 3 στάδια κλεισίματος)

Τις μηχανές αυτές τις έχει ένας φίλος μου και δεν τις χρησιμοποιεί. Πιο πολύ τις θέλω για καψουλιασμα, καλιμπραρισμα και κλείσιμο (νομίζω έχουν 3 στάδια κλεισίματος)
Αν δεν πληρώσεις παρτα και αν έχει και 3 στάδια μια χαρά και ένα στροφιο καλό για αστέρι πενα θα είσαι.

Ερώτηση για τους γνώστες του θέματος ιδιογόμωση.
Έχει νόημα να κρατήσω τους άδειους κάλυκες από τα φυσίγγια που έριξα φέτος (ελάχιστα) και να τους μαζεύω στο μέλλον με πιθανή προοπτική κάποια στιγμή να τους ξαναγεμίσω; (άν μου έρθει κάποτε η όρεξη) Ή να τους πετάξω όπως είναι ;

Ερώτηση για τους γνώστες του θέματος ιδιογόμωση.
Έχει νόημα να κρατήσω τους άδειους κάλυκες από τα φυσίγγια που έριξα φέτος (ελάχιστα) και να τους μαζεύω στο μέλλον με πιθανή προοπτική κάποια στιγμή να τους ξαναγεμίσω; (άν μου έρθει κάποτε η όρεξη) Ή να τους πετάξω όπως είναι ;
Φυσικα κ εχει νόημα. Κάνεις κ καλό στο περιβάλλον.

Βεβαίως! Του τις είχε δώσει ένας θείος του, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ιδιογομωση!
Να ναι καλά ο θείος και ο φιλος 🤣🤣🤣 μια συμβουλή από αρχάριο... η κάθε πυρίτιδα που θα παρεις να είναι για τα γραμμάρια που λέει η εταιρεία αν τις τραβήξεις από τα μαλλιά θα τραβάς τα δικά σου αυτά είναι για πολύ αργότερα... τι εννοώ όταν λέει η πυρίτιδα Χ32 μην την πας 35-36γρ και μια μια για τα κυνήγια που πας να περνεις.

Εχει νόημα. Αλλα εσύ θα λες ότι κάνεις ιδιογομωση... όχι αναγόμωση.
Κατανοητό - μήνυμα ελήφθη ! ;)
Η απορία μου έχει να κάνει με τις ιδιότητες του υλικού όπως π.χ. τον πολυμερισμό του πλαστικού του κάλυκα με τα χρόνια ή την ελάττωση της αντοχής του μετά την πρώτη χρήση όπως και με τις ιδιότητες του μεταλλικού πάφυλλα - αλλαγές πού ίσως καθιστούν επικίνδυνη αυτή την διαδικασία.
Θα πρέπει επίσης να είναι ίδιων προδιαγραφών όλοι ή οι περισσότεροι και όχι διαφορετικοί μεταξύ τους.
Με την ίδια εσωτερική διαμόρφωση στον πυθμένα, το ίδιο ύψος μετάλλου από εξω κλπ.
Υποθέτω ότι αυτό είναι το σωστό έτσι;

αλλαγές πού ίσως καθιστούν επικίνδυνη αυτή την διαδικασία.
Σίγουρα ρισκάρεις...και μπορεί να έχεις κάποια στιγμη αστοχία υλικού.Από την δική μου εμπειρία όταν ξεκίνησα την ιδιογομωση λόγο ενθουσιασμού περισσότερο για την διαδικασία....όχι για οικονομικούς λόγους.. τους γέμιζα άλλη μία φορά και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα...

Να παρεις οποια απο τις δυο θελεις χωρις δευτερη συζητηση...ή και τις δυο.....
Αλλοι ξεκινησαν με μια ρελιαστρα χειρος.....και σε μεσα σε λιγους μηνες εβγαζαν φυσιγγια ''Αγγέλους''....
Το χειροτερο φυσιγγιο που θα φτιαξεις....θα ειναι καλυτερο και ποιο σταθερο απο αυτα που αγοραζεις
τωρα !!!
Μην ξεχνας.....εχεις ενα ολοκληρο φορουμ πισω σου να σε βοηθησει....!!!! :)

Status
Not open for further replies.
Back