Να προσθέσω ότι το έριξα με καλοκαιρία χωρίς ίχνος υγρασίας.Εγώ πάντως το έριξα παρόμοιο με 1.40
Σκότωνε αλλά δεν τα πέταγε η καραμπινα μερικα, εδώ που τα λέμε ήθελε και ένα καλό καθαρισματακι.
Να προσθέσω ότι το έριξα με καλοκαιρία χωρίς ίχνος υγρασίας.Εγώ πάντως το έριξα παρόμοιο με 1.40
Σκότωνε αλλά δεν τα πέταγε η καραμπινα μερικα, εδώ που τα λέμε ήθελε και ένα καλό καθαρισματακι.
Εγώ πάντως το έριξα παρόμοιο με 1.40
Ναι σκοτώνει ...Ειλικρινα δεν ξερω...τι μπορει να κανει...και στα ποσα μετρα μπορει να σκοτωσει ενα φυσιγγιο με
χαμηλες ταχυτητες.
Με αυτο σεταπ ομως και με *10 βαθμους και κατω...δεν θα τολμουσα να παω στην τσιχλα...
Το λαθος μου ειναι οτι δεν εχω μετρησει διατρηση στα 30-35 μετρα με αυτες τις ταχυτητες..και με
τετοιες καιρικες συνθηκες...δλδ κρυο .
Ετσι για την συζητηση...πιστευετε οτι στα 35 και+ μετρα με αυτην την ταχυτητα αυτο το σεταπ σκοτωνει ??
View attachment 71058
View attachment 71059
Να μην τα ξαναριξεις Βάγγο!!Πριν τρία, τέσσερα χρόνια έστησα ένα φυσίγγι για τσίχλα με Α1 688 1,60x32 sg22 No 10 6* 57,00 mm.
Έφτιαξα αρκετά ,είχε και τσίχλες στα μπασιματα και μου άρεσε πολύ,είχε φοβερά σκοτωματα......... Αργότερα το μέτρησα σε χρονογράφο και είχε μόλις 370m/sec......
Ναι σκοτώνει ...
Τσίχλα που κινείται με 30km/h ...
1. Αν κάνω την ταχύτητα 320 διάτρηση 22,4mm - προσκόπευση 105cm
2. Με ότι στοιχείο γράφεις στο χαρτί διάτρηση 24,6mm - προσκόπευση 96cm
3. Αν κάνω την ταχύτητα 400 διάτρηση 26,5mm- προσκόπευση 89cm
Μιλάμε για 8% διαφορά στην διάτρηση, από το 1 στο 2 και από το 2 στο 3.
Και πάντα για σφαιρικά περίπου σκάγια .... στα 400 τα σκάγια θα είναι τόσο σφαιρικά όσο στο 360 και θα έχεις την ίδια συγκέντρωση ?
Ίσως οι διαφορές στην διάτρηση να είναι κάτω από 8%.
Βάρα 2 φυσίγγια σε βιβλίο και δες ...![]()
Ο sg και το 688 μαζη με το χαμηλό ρελιασμα δούλεψαν εδώ υπάρχει ένα εμπορικό 1,60*32 με cx2000 και dianante ρελιασμενο 57,7 και κ κάνη σαν να κλανη γάιδαρος@@@@«Πριν τρία, τέσσερα χρόνια έστησα ένα φυσίγγι για τσίχλα με Α1 688 1,60x32 sg22 No 10 6* 57,00 mm.
Έφτιαξα αρκετά ,είχε και τσίχλες στα μπασιματα και μου άρεσε πολύ,είχε φοβερά σκοτωματα......... Αργότερα το μέτρησα σε χρονογράφο και είχε μόλις 370m/sec......
Κιόμως βαραγε καλά λόγω συγκέντρωσης. Με Ηλιόπουλο το είχα αλλά είχα βάλει και χαρτάκι cal 20 για να βγει η όγκο μέτρια και με z2m 24. Για το δίκαννο με 1.45 θα το ξαναφτιαχνα και ας έχει λίγη ταχυτητα.Εισαι πολυ χαμηλα σε ταχυτητα με το 1,40....
Πιστευω θα εχει 350μ/δ....Εσυ το παρακανες βρε Μαικ μου !!!![]()
Ο πατέρας μου από ιδιογομωση μεταπηδησε κατευθείαν στο Labro το καφέ(εκείνα τα χρόνια).Μάζεψε υλικά και ρελιαστρες σε μια σακούλα και τα πέταξε σε μια ντουλάπα χωρίς να ξαναδώσει σημασία.Ειλικρινα δεν ξερω...τι μπορει να κανει...και στα ποσα μετρα μπορει να σκοτωσει ενα φυσιγγιο με
χαμηλες ταχυτητες.
Με αυτο σεταπ ομως και με *10 βαθμους και κατω...δεν θα τολμουσα να παω στην τσιχλα...
Το λαθος μου ειναι οτι δεν εχω μετρησει διατρηση στα 30-35 μετρα με αυτες τις ταχυτητες..και με
τετοιες καιρικες συνθηκες...δλδ κρυο .
Ετσι για την συζητηση...πιστευετε οτι στα 35 και+ μετρα με αυτην την ταχυτητα αυτο το σεταπ σκοτωνει ??
View attachment 71058
View attachment 71059
Αφου σου είπε ότι είναι σοκολ το πιθανότερο είναι Πολωνίας που ήταν διαδεδομένη παλαιότερα..Μου είχε δώσει ένας φίλος λίγη σοκολ πέρυσι... Ξανθωπη είναι οπότε μάλλον Πολωνίας, αν κάποιος ξέρει σίγουρα ας βοηθήσει...
Είχα ρίξει πέρυσι λίγα φυσίγγια κ ήταν πολύ καλά στο cx2000 1,7-32 Giovanni22 57,5 n8... Πολύ καλά εννοώ ότι σκότωναν ωραία χωρίς να με προβλημάτισει κάτι...
Μέτρησα εχθές ένα φυσίγγι έτσι από περιέργεια κ είχε μόλις 350 αρχική... Το 1,75-33 έφτασε τα 370...
Θα φτιάξω μερικά σε 6,5αρια για κουρούνες τον Αύγουστο... Πιστεύω θα κάνει άλλα κάπνισματα... Στην αίσθηση στον πίνακα δεν δείχνει ότι έχει τόσο χαμηλή ταχύτητα... εις γνώση μου δεν έχω κυνηγήσειρ φυσίγγι τόσο χαμηλής αρχικής ποτέ, έχω περιέργεια...
Εδώ στα 30 μέτρα με 4 άστρα κ σκάγια ν8
![]()
Αν υπάρχει κάτι που δεν με ενδιαφέρει σε ένα φυσίγγι είναι η ταχυτητα του..Κυνήγησε το στο τρυγονι έναρξη και θα δεις ωραία πράγματα...
Κολλάμε...εμμονικα θα έλεγα...σε κάποια χαρακτηριστικά, οπως οι ταχύτητες, και καταντάμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος (δε το λέω για σένα Άρι...απο αυτα που εχω δει, είσαι ιδιογομωτης και κυνηγός με αντίληψη...για μένα το λέω πρώτα-πρώτα)...
Τα εμπροστογεμη βγάζαν γύρω στο 300αρι αρχικές και παρόλαυτά οι τότε κυνηγοί γέμιζαν την τσάντα θηράματα και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα κατά πολύ πιο σκληρές από ότι σήμερα...
Ένα ανιψακι μου μου εκθειάζει πριν 2-3 χρονια κάτι σκοπευτικα που "τις έκαιγαν" τις τσίχλες με όλους τους καιρούς...όταν μου τα έδειξε ήταν τα υποηχητικα της B&P...δεν του είπα τίποτα για να μην του χαλάσω την ψυχολογία...
Και κάθομαι και σκέφτομαι ότι καθόμαστε και επιλέγουμε φυσίγγια και γομωσεις δίνοντας βάση εάν έχουν 390 αρχική ή 410...
Χρόνια πολλα για χτες!Με τετοια ταχυτητα, μονο για τσονια και αυτα αν ειναι κοντα, ειπαμε χαμηλη ταχυτητα, αλλα οχι κι'ετσι.....
ΜΑΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ 159 ΜΕΤΡΑ,
σαν πρωταπριλιατικο αστειο μου φαινεται....
Άρη για αυτές της περιβόητες μενουσες ταχύτητες πρέπει να λέμε και όχι για αρχικέςΣπύρο στο τρυγονι δεν θα το ρίξω να σου πω την αλήθεια γιατί έχω κατασταλάξει σε φυσίγγι κ ρίχνω το ίδιο κάπου 10 χρόνια... Είναι κάτι σαν παράδοση αυτό, έκατσα έφτιαξα κ τα φετινά, υγεία να έχουμε μόνο...
Από εκεί κ πέρα το θέμα ταχύτητα από μόνο του συμφωνώ πως δεν λέει κάτι... Υπάρχουν φυσίγγια με μεγάλες αρχικές στον ταχογραφο που όσο μεγαλώνει η απόσταση τόσο πιο αργά φτάνουν στον πίνακα από την πίεση που δέχονται τα σκάγια...
Υπάρχουν κ φυσίγγια πιο αργά που είναι ακαριαία...
Το παν είναι να βρεις την χρυσή τομή σε αυτό που ψάχνεις, έχω πει πολλές φορές πως το πιο γρήγορο από μόνο του δεν λέει τίποτα...
Μόλις έριξα το φυσίγγι με τη σοκολ στον πίνακα ήταν δυσανολα γρήγορη η απόκριση του με αυτό που έγραψε ο ταχογραφος... Αφού γύρισα σε ένα φίλο που ήταν μαζί χωρίς να έχω δει ακόμα τον πίνακα, αυτό θα το φτιάξω να το ρίξω έτσι από περιέργεια...
Στα ψιλά σκάγια, πλέον, (γιατί κάποτε σήκωναν περισσότερες ταχύτητες χωρίς να χαλάνε) δεν χρειάζονται μεγάλες ταχύτητες βλέπω εγώ... Τώρα τι θα πει αυτό το αργό με τη σοκολ θα το δούμε στην πράξη...
Τσίχλα που κινείται με 30km/h ...
1. Αν κάνω την ταχύτητα 320 διάτρηση 22,4mm - προσκόπευση 105cm
2. Με ότι στοιχείο γράφεις στο χαρτί διάτρηση 24,6mm - προσκόπευση 96cm
3. Αν κάνω την ταχύτητα 400 διάτρηση 26,5mm- προσκόπευση 89cm
Να παρεισ υποθετα!!! τα αναβράζοντα πηραζουν το στομάχιΕπιδη ειμαι θαμώνας του θέματος, θα παρακαλουσα το @gvp9000 στο τελος του μηνα, να με προμηθεύσει 3 κουτια αναβράζον....
Έχω υπόθετα, αλλά είναι με μπαταρία...Να παρεισ υποθετα!!! τα αναβράζοντα πηραζουν το στομάχι![]()
Άρη για αυτές της περιβόητες μενουσες ταχύτητες πρέπει να λέμε και όχι για αρχικές
Αυτή η Π…..α η φυσική τα λέει όλα δράση αντίδραση είναι όλη η δουλειά. Η μενουσες σκοτώνουν και στα 25 και στα 40.
Και κάτι άσχετο σήμερα τραβούσα κάτι Καλωδια και τατυοχρονα χάζευα 4 τρυγόνια μέσα σε ένα οργωμένο της ώρας. Τραβούσα το καλώδιο για να βγάλω της βερινες που είχε. Το κομμάτι ήταν 53 μέτρα. Γυρίζω πίσω στην άλλη άκρη κοιτάω τα τρυγόνια που ξανακαθησαν αυτή τι φορά κοντά στην άκρη του καλωδίου που είχα απλώσει και ήξερα ακριβώς την απόσταση. Σχεδόν δεν τα έβλεπα. Παλαμάκια τέσσερις ασπρες βεντάλιες ξεχώρισαν χωρίς να βλέπω το σώμα καθαρά.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά! Τα περί αποστάσεων και το ποσό μακριά ρίχνουμε τουφεκιές. Κυνηγετικά όπλα εχουμε όχι αντιαεροπορικό
Το ότι στης δέκα πολυ μακρινές βολές πέφτει ένα δεν λέει κάτι. Θα έλεγε αν έπεφτε 7 στα 10. Προσοχή λοιπών γιατί τα 50 μέτρα είναι μια πολύ μακρινή Τουφεκιά και το θήραμα πολύτιμο για να το σπαταλάμε τραυματίζοντας το.