Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Την ξεχάσαμε την Α1 είναι πολύ καλό υλικό και πρέπει να την βάλουμε πάλι στην ιδιογωμοτικη ζωή μας. Και έχει ελαστικότητα μαζεύει και καμία βλακεία
Πιστεύω το 90% των ιδιογομωτων ξεκινήσαμε με Α1 και Aquilla.

Last edited:
Πιστεύω το 90% των ιδιογομοτων ξεκινήσαμε με Α1 και Aquilla.
Εγώ είμαι ένας από αυτούς (με Α1). Μου αρέσει η ελαστικότητά της γιατί δεν είμαι πολύ της "ακρίβειας" (ζύγιση υλικών, ύψος κάλυκα κ.τ.λ.), γι' αυτό και συνεχίζω με αυτήν .love.

Πιστεύω το 90% των ιδιογομωτων ξεκινήσαμε με Α1 και Aquilla.
A1 δεν εχω δοκιμαση με Aquilla. που ειχα παρει δεν τα βρηκα ποτε , και στο τελος την χαρισα , αντιθετα με την Aquilla sv μου αρεσε πολυ και βρηκα σε ολα μου τα οπλα σεταπ με 24 γραμμαρια , ακομα και με ρελι

Α1
170Χ33 νο 8 με 616
πολυ καλή Τουφεκιά την θυμάμαι πολύ χαρακτηρίστηκα γιατί το 9-10 και 10-11 είχα κάνει μεγάλη ζημιά στης τσίχλες με αυτή την Τουφεκιά και το πόζε το αλκιον
το κακό είναι ότι εχω χάσει ένα παλιό τετράδιο που είχα πολλές δοκιμές με λεπτομέρειες
υποψιάζομαι δολιοφθορά από τον εχθρό.

Εροτηση οπιος ξερει.η sp2 που εναι κλασικη για ραβδωτα ξερει κανης ποσα γρ μπενει σε σφερα 7,62?? Και ο λογος.με πυριτηδα μακαρονη που επεσε στα χερια μου ειδια ακρηβος με ραβδωτου εχει μεσα 4,50 γρ.θελο ληπον να υπολογισο ποσο περιπου θα στησο το 36ρη να παρο εναν μπουσουλα.μιας και sp2 μπενη στο 36ρη 0,70χ19

Εροτηση οπιος ξερει.η sp2 που εναι κλασικη για ραβδωτα ξερει κανης ποσα γρ μπενει σε σφερα 7,62?? Και ο λογος.με πυριτηδα μακαρονη που επεσε στα χερια μου ειδια ακρηβος με ραβδωτου εχει μεσα 4,50 γρ.θελο ληπον να υπολογισο ποσο περιπου θα στησο το 36ρη να παρο εναν μπουσουλα.μιας και sp2 μπενη στο 36ρη 0,70χ19
Γιαννη στο σαιτ τις βεκταν εχει πολες γομωσεις για ραυδοτα μπες και θα βρεις οτι ψαχνεις

1,10 με 1,15 θέλει με 19 για να αποδώσει καλά

Η sp2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με πολύ ελαφριά βλήματα όπως 110 grains ,σε διαμετρήματα 7,62 πολύ μικρής χωρητικότητας όπως 7,62x39 ή .300 whisper, για 7,62 x51 ( 308win), είναι ακατάλληλη. Η δόση σε ραβδωτό δύσκολα θα μας δώσει μία ιδέα για χρήση σε λειόκαννο, γιατί διαφέρει πολύ ο χρονισμός που ακολουθούν οι καμπύλες καύσης, που στην περίπτωση των ραβδωτων ορίζουν ελάχιστη και μέγιστη δόση με γνώμονα την αποφυγή δευτερευουσας pmax, ενώ στα λειοκανα γεμίζουμε με ταβάνι μέγιστης επιθυμητης pmax και ελάχιστη δόση όση θέλουμε ( σε λογικά πλαίσια) αρκεί να καίγεται έστω και οριακά η πυρίτιδα.

Η sp2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με πολύ ελαφριά βλήματα όπως 110 grains ,σε διαμετρήματα 7,62 πολύ μικρής χωρητικότητας όπως 7,62x39 ή .300 whisper, για 7,62 x51 ( 308win), είναι ακατάλληλη. Η δόση σε ραβδωτό δύσκολα θα μας δώσει μία ιδέα για χρήση σε λειόκαννο, γιατί διαφέρει πολύ ο χρονισμός που ακολουθούν οι καμπύλες καύσης, που στην περίπτωση των ραβδωτων ορίζουν ελάχιστη και μέγιστη δόση με γνώμονα την αποφυγή δευτερευουσας pmax, ενώ στα λειοκανα γεμίζουμε με ταβάνι μέγιστης επιθυμητης pmax και ελάχιστη δόση όση θέλουμε ( σε λογικά πλαίσια) αρκεί να καίγεται έστω και οριακά η πυρίτιδα.
Να αρχησο απο 1 γρ χ17 σε magnum ας πουμε???

Status
Not open for further replies.
Back