Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Επισεις με την διαμετρο που εχει....δεν ξερω την συμπεριφορα του....
To 28αρι deer με το 32αρι έχουν την ίδια διάμετρο. Στο μήκος μόνο αλλάζουν. Οπότε ίσως χρειαστεί πιο μεγάλη τάπα ή κανένα φελλό για να μεγαλώσει το αμορτισερ και η ογκομετρία σε 76 κάλυκα. 'Ολα αυτά θα τα δοκίμασω να δω πως βγαίνει η ογκομετρία και πόσα γρ η γόμωση με διάφορους συνδιασμους. Επειδή όμως στους πίνακες του gualandi δεν δίνει για την m92s δοσολογία για μονόβολο για να έχω ένα μπούσουλα στα πόσα γρ να την φτάσω την m92s σε 76mm κάλυκα με 45 γρ. γόμωση σε 6+1;

To 28αρι deer με το 32αρι έχουν την ίδια διάμετρο. Στο μήκος μόνο αλλάζουν. Οπότε ίσως χρειαστεί πιο μεγάλη τάπα ή κανένα φελλό για να μεγαλώσει το αμορτισερ και η ογκομετρία σε 76 κάλυκα. 'Ολα αυτά θα τα δοκίμασω να δω πως βγαίνει η ογκομετρία και πόσα γρ η γόμωση με διάφορους συνδιασμους. Επειδή όμως στους πίνακες του gualandi δεν δίνει για την m92s δοσολογία για μονόβολο για να έχω ένα μπούσουλα στα πόσα γρ να την φτάσω την m92s σε 76mm κάλυκα με 45 γρ. γόμωση σε 6+1;
2,3 ,σε δοδεκαβολο ρελιαστο την εχω δουλεψει με 616 η cx2000

Με καψουλι χαμηλής και 2.30 χ 52 -Ρελι,έχειςπεριπου 950 bar και 385 V0.

Εαν σε βγαλει η ογκομετρια και κλεισεις ( 12/70 καλυκα ) CX2000-2,30....
Εαν το κλεισεις σε 12/76 -616 -2,40 -

Η βελτίωση στα πυρομαχικά έχει σκοπό να τα κάνει πιο αποτελεσματικά πάνω στο θήραμα και πιο φιλικά στον χρήστη. Αυτού του είδους οι γομώσεις μειώνουν αισθητά την ταχύτητα των βλημάτων και αυξάνουν πολύ την <τιμωρία > που δέχεται ο χρήστης. Εκτός αυτού, τα μονοβολα που προορίζονται για λείες εσωτερικά κάννες, σταθεροποιουνται από την ουρά που έχουν και η όποια περιέχει όλη την μελέτη και την ικανότητα του σχεδιαστή της, όταν την καταργούμε ,στην πράξη φτιάχνουμε ένα άλλο βλήμα με πολύ αμφίβολη σταθεροποιηση κατά την πτήση του.

Με αφορμή το μνμ του Μανώλη για αναζήτηση "μικτής" γόμωσης,ανετρεξα στα κιτάπια μου για ένα εμπορικό 6+1που άνοιξα μόλις πέρυσι.Η γόμωση αποτελείται από 6 βόλια διαμέτρου 8.5 mm., με βάρος 3.68γρ+μια μπίλια διαμέτρου 13.1μμ με βάρος 13.57γρ.Δε θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για το στήσιμο.Θα σταθώ στο βάρος της πυρίτιδας που ήταν στα 3.64γρ..Με μικρό ποσοστό λάθους,θα έλεγα ότι είναι η m92s.

τα μονοβολα που προορίζονται για λείες εσωτερικά κάννες, σταθεροποιουνται από την ουρά που έχουν και η όποια περιέχει όλη την μελέτη και την ικανότητα του σχεδιαστή της, όταν την καταργούμε ,στην πράξη φτιάχνουμε ένα άλλο βλήμα με πολύ αμφίβολη σταθεροποιηση κατά την πτήση του.
Έτσι είναι...το βύσμα που έχουν προσαρμοσμένο τα μονόβολα πάνω τους, εκτός απο αμορτισέρ λειτουργεί σαν ουρά σταθεροποίησης κατά την πτήση τους...
Σε "μικτά'' στησίματα (δράμια+βολίδα) που έβαλαν οι συνάδελφοι παραπάνω ίσως θα ήταν χρησιμότερο να μπαίνει βλήμα τύπου Foster, που εκ κατασκευής δεν έχει ουρά σταθεροποίησης...

Γιωργο μου....το κουβετ εχει μεγαλη φουστα ή ειναι οπως τα ασπρα σε χρωμα που εχουμε ??
Βαλε εαν μπορεις μια φωτο φιλε !!
Οπτικά δεν υπάρχει διαφορά ... ίσως στην διάμετρο να υπάρχει.
Αυτά είναι από το site της GUALANDI.
Αν λέω καμιά ιδιογομωτική μ@λακία να με διορθώνεις αμέσως ...

GUALANDI BIOR.jpg

Οπτικά δεν υπάρχει διαφορά ... ίσως στην διάμετρο να υπάρχει.
Αυτά είναι από το site της GUALANDI.
Αν λέω καμιά ιδιογομωτική μ@λακία να με διορθώνεις αμέσως ...

View attachment 71924

Οχι μια χαρα τα λες φιλε...και σε ευχαριστω !!!

Γιωργο μου....το κουβετ εχει μεγαλη φουστα ή ειναι οπως τα ασπρα σε χρωμα που εχουμε ??
Βαλε εαν μπορεις μια φωτο φιλε !!
Νίκο 18.3 το πράσινο 18.6 το λευκό.....μέτρησα διάφορα και πάντα το ίδιο βγαζουν.Το λευκό μου φαίνεται λίγο ποιο σκληρό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Status
Not open for further replies.
Back