Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Το μονόβολο εμπιστεύομαι μόνο αλλα δεδομένο ότι δεν έχω εμπειρία στον αγριόχοιρο δεν ξέρω αν μπορώ να το υποστήριξω σκοπευτικά. Οπότε θέλω να έχω και τα δυο μέσα στο φυσίγγι μου. Πιο πολύ όμως απο περιέργεια ρωτάω για να στήσω ένα να δω πως θα πάει.
Θα έβαζα κάτω το μονόβολο (επάνω στην πυρίτιδα) χωρίς τροποποιήσεις και από επάνω όσα δράμια παιρνει (3 ή 6) τζαμάκι και κλείσιμο ρελιαστό. Σε κάλυκα 76χιλ., τουλάχιστον.

να βαλει βοληδα 24 γρ και οτι βολια θελει να πεσει κατω απο τα 40 γρ μεχρι εκει "πεζεται" το εργο μετα τα 40 αστα κλαφτα
Θα δοκιμαστεί και αυτό.
Εαν θελει να ασχοληθει....Να παρει DEER 32 βλημα...να του αφαιρεσει βαρος απο τον πατο του...να το
κανει 24 γραμμαρια και να κλεισει με 6 βολια 11/0 =22,5+24 =44,5 γραμμαρια βαρος...
Ετσι και ταχυτητα θα βγαλει....και το κυριοτερο δεν θα την ακουσει φιλε !!!

Ευχαριστω φιλε...θα παρω να μαθω εαν εχει ακομα !!
Έχω deer 32 και 28γρ. Βάρος να αφαιρέσω με τρυπάνι απο κάτω και να τα κάνω κούφια όπως τα lee? Tα lee πόσα γρ. είναι?

κουφια ειναι τα deer αν αφερεσεις το βυσμα απο πισω ειναι 24-25γρ
α οπότε μια χαρά θα παίξω με αυτά. Θα βάλω και το 28αρι deer αντί για το 32 που πρότεινε ο @ΝίκοςΠ και ίσως πέσει συνολικά και κάτω από τα 44 γρ. Σας ευχαριστώ πολύ.

α οπότε μια χαρά θα παίξω με αυτά. Θα βάλω και το 28αρι deer αντί για το 32 που πρότεινε ο @ΝίκοςΠ και ίσως πέσει συνολικά και κάτω από τα 44 γρ. Σας ευχαριστώ πολύ.

6βολια 11/0 + μονοβολο Deer...Αφαιροντας την κατω πατουρα που εχει ωστε να βγει 23 γραμμαρια +1
γραμμαριο τον μαστο που θα κοψεις απο το αμορτισερ του να βουλωσεις την τρυπα...αλλιως
θα κανει κολοτουμπες το μονοβολο..

εικόνα_Viber_2023-05-02_23-12-27-501.jpg

Last edited:
6βολια 11/0 + μονοβολο Deer...Αφαιροντας την κατω πατουρα που εχει ωστε να βγει 23 γραμμαρια +1
γραμμαριο τον μαστο που θα κοψεις απο το αμορτισερ του να βουλωσεις την τρυπα...αλλιως

View attachment 71527
δεν χρειαζεται να βουλωσει την τρυπα δεν του προσφερει τιποτα !! ετσι κιαλιως το μονοβολο θα παταει πανω σε 3 βολια

Εαν δεν βουλωσει την τρυπα...ειναι μπροστοβαρο...και κανει κολοτουμπες....
ετσι κιαλιως μπροστοβαρο ειναι οπως ολλα τα μονοβολα για λειοκανο !!! η ουρα κανει την σταθεροποιηση εφοσων δεν θα εχει ουρα τουμπες θα κανει !!! για αυτα τα στησηματα καλητερη ειναι η μπιλια

View attachment 71527
Το έπιασα κ. Νίκο σας ευχαριστώ. Αν το deer 32 βγάζοντας το αμορτισερ φτάνει στα 28 γρ. τότε το deer 28 χωρίς το αμορτισερ θα φτάνει κάπου στα 24 γρ φαντάζομαι οπότε δεν χρειάζεται κάποια άλλη τροποποίηση. Οπότε θα είμαι οκ πιστεύω με το deer 28 αντί του deer 32.
Επίσης για το πρόβλημα με το αν γυρίζει ή όχι το μονόβολο θα δοκιμάσω και βόλι των 24 και 28 γραμμαρίων εφόσον μπορέσω όλα αυτά να τα χωρέσω σε κάποιο ποτηράκι γιατί το βόλι των 24 γρ χωρίς βύσμα σίγουρα θα πλέει μέσα στην κάννη οπότε δεν ξέρω τι ευθυβολία θα έχει. Ακόμη και το βόλι των 28 γρ χρειάζεται ποτηράκι γιατί αν θυμάμαι καλά έχει διάμετρο περίπου 17,5mm.

Το έπιασα κ. Νίκο σας ευχαριστώ. Αν το deer 32 βγάζοντας το αμορτισερ φτάνει στα 28 γρ. τότε το deer 28 χωρίς το αμορτισερ θα φτάνει κάπου στα 24 γρ φαντάζομαι οπότε δεν χρειάζεται κάποια άλλη τροποποίηση. Οπότε θα είμαι οκ πιστεύω με το deer 28 αντί του deer 32.
Επίσης για το πρόβλημα με το αν γυρίζει ή όχι το μονόβολο θα δοκιμάσω και βόλι των 24 και 28 γραμμαρίων εφόσον μπορέσω όλα αυτά να τα χωρέσω σε κάποιο ποτηράκι γιατί το βόλι των 24 γρ χωρίς βύσμα σίγουρα θα πλέει μέσα στην κάννη οπότε δεν ξέρω τι ευθυβολία θα έχει. Ακόμη και το βόλι των 28 γρ χρειάζεται ποτηράκι γιατί αν θυμάμαι καλά έχει διάμετρο περίπου 17,5mm.

Δεν το εχω δοκιμασει με Deer 28 ....Oπως σου εδωσα το στησιμο με το 32ρι....ειναι ευθυβολο...τουλαχιστον
μεχρι τα 35 μετρα που το δοκιμασα...

για το 28 αρη μιλαω οχι για το 32 αρη καλα το θυμαμαι οτι το βυσμα ειναι 3++ γρ

Ναι...τωρα οκ....Δεν το διευκρινησες απο την αρχη....
Επισεις με την διαμετρο που εχει....δεν ξερω την συμπεριφορα του....Το εχεις δοκιμασει σε τετοιο
στησιμο ??
Και αν...τι εδωσε ?? Το μετρησες...το ειδες στον στοχο...ή κανουμε υποθεσεις ???

Ναι...τωρα οκ....Δεν το διευκρινησες απο την αρχη....
Επισεις με την διαμετρο που εχει....δεν ξερω την συμπεριφορα του....Το εχεις δοκιμασει σε τετοιο
στησιμο ??
Και αν...τι εδωσε ?? Το μετρησες...το ειδες στον στοχο...ή κανουμε υποθεσεις ???
οταν τα δοκιμασα δεν ειχα ουτε ταχογραφο !!αλλα και απο τα ετοιμα δεεεεεν καλητερα χωρια η δραμια η μονοβολο ! εχω βεβαια τωρα κατι κλεισμενα 3+1 να δοκιμασω αλλα δεν περιμενω και πολλα !!

Status
Not open for further replies.
Back