Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
@ΝίκοςΠ
Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί αλλά σε ένα αμερικάνικο άρθρο διάβασα ότι η εκπυρσοκρότηση ενός φυσιγγίου είναι ανάλογη με την λειτουργία του κυλίνδρου πιστονιού μιας μηχανής εσωτερικής καύσης (για εσένα που είσαι μηχανικός αυτοκινήτων).

Μια διαφυγή αερίου σε κάποια χρονική στιγμή, μια στιγμιαία διαταραχή της καύσης, ένα ελλατωματικό μπουζί, κακή ποιότητας βενζίνη, χαλασμένα ελατήρια συμπίεσης, γρατζουνιές στον κύλινδρο, περισσότερη ή λιγότερη βενζίνη στον κύλινδρο δημιουργούν προβλήματα στον κινητήρα, άρα και στην τουφεκιά.
😜

Δεν έχω ιδέα αν είναι σωστός ο παραλληλισμός αλλά εμένα μου αρέσει.

Παρτο πισω....αστοχο φιλε....Εαν εχουμε διαφυγες - ελλατωματικο μπουζι - κακης ποιοτητας βενζινη...κτλ-κτλ
δεν περνας ΚΤΕΟ παρα μονο εαν ''λαδωσεις''....
Μηπως και στις μετρησεις επεσε ''λαδωμα'' ??? :p :D

Οι συγκεκριμένοι αλήτες (κότσυφες) με τους οποίους έχουμε παρεξηγηθεί είναι στην Εύβοια. Μέσα σε ένα ελαιώνα, δίπλα σε ένα ρέμα.
Αλλά γιατί σου φαίνεται περίεργο φίλε μου; Σιγά το σπάνιο. Αν βρεθείς νωρίς πριν το ξημέρωμα κρυμμένος και ήσυχος μέσα σε κάποιον ελαιώνα πολύ συχνά θα δεις η καλύτερα θα ακούσεις, λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, κοτσύφια στα διπλανά σου δέντρα.
Τώρα αν πηγαίνουμε ακριβώς στην έναρξη θορυβωδώς, με το φίλο μας, τον καφέ μας, και λέμε και ανέκδοτα, χωρίς απόκρυψη και ηρεμία δίπλα μας δεν θα τα δούμε. Αν είμαι όμως από τις 4 μέσα στο δάσος, μόνος, ήσυχος, έχοντας γίνει ένα με το περιβάλλον, εκεί στην έναρξη, μισή ώρα πριν την ανατολή θα τα έχω στα τριγύρω δέντρα.

Θυμάμαι ένα Σεπτέμβριο στη Μάνη για τρυγώνες όπως τις λένε εκεί κάτω, ήμασταν από τις 4 στο βουνό και περιμέναμε. Είμασταν σε μακρινά καρτέρια και δε μιλούσαμε μεταξύ μας περιμένοντας την ανατολή. Εγώ ήμουν ήσυχος κάτω από ένα μικρό δέντρο και ακριβώς εκεί σε ένα κλαδί ήρθε και έκατσε μια τρυγώνα. Την κοιτούσα στα 2 μέτρα δίπλα μου.

Όμως δε βλέπω το λόγο του ενθουσιασμού στην κοντινή απόσταση. Είναι πολύ δύσκολο να το καρπωθείς ένα πουλί στα 7-8 μέτρα. Πολύ πιο εύκολο στα 15-20 μέτρα. Εκτός του ότι δεν προλαβαίνεις να επωμίσεις, τα σκάγια πάνε μαζί σα μονόβολο και ο χρόνος αντίδρασής σου είναι ελάχιστος. Δες πως ταλαιπωρούνται οι φίλοι μας οι μπεκατσοκυνηγοί. Ειδικό όπλο με κοντή κάννη, ειδικά ανοιχτά τσοκ, ειδικά φυσίγγια διασποράς και όλα αυτά με πουλί φερμαρισμένο και καταδεδειγμένο από το σκύλο. Τα πολύ κοντινά θηράματα είναι πολύ δύσκολα στην κάρπωση χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Thalis, νομίζω ότι ο gvp9000, αναφέρονταν στο φυσίγγι (σετ απ) και στο πώς ανοίγει στα 5 μ έστω στα 10 μ;

Thalis, νομίζω ότι ο gvp9000, αναφέρονταν στο φυσίγγι (σετ απ) και στο πώς ανοίγει στα 5 μ έστω στα 10 μ;
Ααααααααα ! Τώρα κατάλαβα. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Μου φαινόταν περίεργο να του κάνει εντύπωση, όλοι έχουμε δει κοτσύφια κοντά μας.
Το ποστ μου είχε ελαφρώς χιουμοριστικό χαρακτήρα, τα 5 μέτρα είναι υπερβολή και τρόπος του λέγειν. Εννοώ ότι ανοίγει πολύ κοντύτερα από το φυσίγγι με συγκεντρωτήρα.

Με 5γρ παραπάνω έτσι και πατήσεις σκανδάλη τελειώνουν τα προβλήματα γενικώς.
Π.Χ.
Ευτυχώς που μου βαλανε χερι εμενα περυσι για το (λαθος +0.5gr πυριτιδας) που εγραφα περυσι κ οχι το σωστο οπως επρεπε να γραφτεί 0.05gr.....big smile....Δεν ξεχνώ..!! .my man.

Υ.Γ. ΞΕΧΑΣΑ: Ο άλλος όμως, μας βγεικε κ κουβαρντάς κ σπαταλάει και 5gr κιόλας..... .sarcastic.

Last edited:
Μην μας τρελενεις ρε billako ,εδώ βάζεις5γρ παραπάνω για να σου δώσει παραπάνω ταχύτητα και ώθηση, ένα γέμισμα στα ίδια όλα, ένα κλείσιμο με αστέρι και ένα με ρελι το ρελι είναι πιο αδύναμο, μετά να μην αλλάζαμε τίποτα Άμα είναι έτσι. Σε μαλακα ιταλο έπεσες.
Βρε δεν διαφωνούμε ... !!!!!!!!!
Τσα πρρρρ

Το ρέλι θέλει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΥΡΙΤΙΔΑ για να βγάλει την ίδια ταχύτητα ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ αλλά ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΡΕΛΙΑΣΜΑΤΟΣ.

Για στηστε μια σηνταγη φορτομενη σε ρελη,και βαλτη μετα σε αστερη και θαδεις
Τι να δω ? την μασέλα 5 μέτρα παραπέρα ?
Το ίδιο λέμε ... διάβασε παραπάνω.

στο ρελι παρ'ολο που βαζουμε περισσοτερη
πυριτιδα ειναι ταχυτητες ποιο κατω....
Το ίδιο λέμε ... διάβασε και εσύ πιο πάνω.

Στο ρελιαστο φυσιγγι έχουμε ξερελιασμα μικρότερης επιφάνειας πλαστικού(η χαρτιού) σε σχέση με το αστεροειδες.
Το πλαστικό στο αστεροειδες έχει παραμορφωθεί και πρέπει να "σιδερωθει",να ανοίξει όλο για να περάσει η γόμωση,συν το ρελιασμα που έχει υποστεί το υλικό για να κρατηθεί στη μορφή που θέλουμε κι αναλόγως του προφίλ και του βάθους του.
Το υλικό έμφραξης ,στο ρελιαστο και το πόσο εύκολα "υποχωρεί"στο σπρώξιμο της γόμωσης κατά την πυροδοτηση παίζει βασικότατο ρόλο!
Σε πανομοιότυπες,κατά τα υπόλοιπα, γομώσεις αν αλλαχτεί το δισκάκι κλεισίματος,θ'αλλαξουν και οι αναπτυσσόμενες πιέσεις.
Άλλο το ζελατινακι,άλλο το χαρτονακι,άλλο ο φελλός.
Με την σειρά που γράφονται μεγαλύτερες πιέσεις προς μικρότερες.

Όποιοι έκατσαν και μέτρησαν δεν νομίζω να το έκαναν γιατί δεν είχαν τι να κάνουν εκείνη την ημέρα.

Τα είχε βάλει παλιότερα ο Λευτέρης εδώ.

Δεν έρχεται σε αντίθεση με τις δοσολογίες αλλά με το λάθος που κάνουμε να θεωρούμε την αντίσταση ξερελιάσματος την μοναδική κατά την τουφεκιά.

Βάθη ρελιού, κάλυκας τα ίδια
Μόνο το κλείσιμο αλλάζει.

Που είναι αυτός ο Λευτέρης επιτέλους ;;; 😂

Αντίσταση ξερελιάσματος ρελιαστό.jpg

Αντίσταση ξερελιάσματος αστέρι.jpg

Όποιοι έκατσαν και μέτρησαν δεν νομίζω να το έκαναν γιατί δεν είχαν τι να κάνουν εκείνη την ημέρα.

Τα είχε βάλει παλιότερα ο Λευτέρης εδώ.

Δεν έρχεται σε αντίθεση με τις δοσολογίες αλλά με το λάθος που κάνουμε να θεωρούμε την αντίσταση ξερελιάσματος την μοναδική κατά την τουφεκιά.

Που είναι αυτός ο Λευτέρης επιτέλους ;;; 😂

View attachment 74114

View attachment 74115
Δεν είναι δικό σου διάγραμμα δεν πιστεύουμε .yelling.

Θα στο πω αλλη μια φορα με απλα δικα μου λογια...
Ολα ιδια....δεν γινεται ενα φυσιγγιο να εχει μεγαλυτερη αντισταση ξερελιασματος στα 6 χιλιοστα απο τα 13.
Και ΕΑΝ ειχε....θα ειχε και μεγαλυτερες ταχυτητες...απλα πραγματα....

Θα στο πω αλλη μια φορα με απλα δικα μου λογια...
Ολα ιδια....δεν γινεται ενα φυσιγγιο να εχει μεγαλυτερη αντισταση ξερελιασματος στα 6 χιλιοστα απο τα 13.
Και ΕΑΝ ειχε....θα ειχε και μεγαλυτερες ταχυτητες...απλα πραγματα....
Φτιάξε 2 και μέτρα τα με το χέρι να μας φύγει η απορία.
Αν είχα φυσίγγι με ρέλι θα τα είχα κόψει ήδη.

Λες να το πήρα στραβά το χαμπέρι ? 😂 🤣 🤣 🤣

Φτιάξε 2 και μέτρα τα με το χέρι να μας φύγει η απορία.
Αν είχα φυσίγγι με ρέλι θα τα είχα κόψει ήδη.

Λες να το πήρα στραβά το χαμπέρι ? 😂 🤣 🤣 🤣

Με τι τροπο θα το μετρησεις με το χερι ??
Και με το σφαξιμο τι θα καταλαβεις ??

Με τι τροπο θα το μετρησεις με το χερι ??
Και με το σφαξιμο τι θα καταλαβεις ??
Θα το έκοβα στο ύψος του πάφυλα, θα έβγαζα την πυρίτιδα, θα το έπιανα γερά με το χέρι και με ένα ξύλο σαν αυτό που πατούσαμε παλιά τις μάλλινες θα προσπαθούσα να το ανοίξω πιέζοντας το βύσμα (με τα σκάγια μέσα).
Τα πρώτα χιλιοστά μας ενδιαφέρουν μέχρι να ανοίξει το ρέλι σε σχέση με το αστέρι.

Καλησπέρα, τώρα δεν έχω χρόνο, θα γράψω αργότερα. Νίκο, δοκίμασε μερικούς αδειους κάλυκες να τους κλείσεις με ρέλι με 6 χιλιοστά Ελ. Χώρο και με αστεροειδες με 11 χιλιοστά, κατόπιν κόψε τους και προσπάθησε με το δάχτυλο να ξερελιασεις,

Παρτο πισω....αστοχο φιλε....Εαν εχουμε διαφυγες - ελλατωματικο μπουζι - κακης ποιοτητας βενζινη...κτλ-κτλ
δεν περνας ΚΤΕΟ παρα μονο εαν ''λαδωσεις''....
Μηπως και στις μετρησεις επεσε ''λαδωμα'' ??? :p :D
Και όμως Νίκο.
Με την ίδια αρχή λειτουργούν και τα δύο.
Και φυσικά, οι απώλειες είναι μεγαλύτερες του έργου που παράγουν, αμφότερα.

Δεν γίνεται το "τσαλακωμενο"πλαστικό η χαρτί να χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να ξερελιασει και να έρθει στην αρχική μορφή του σε σχέση με το ρελιασμα που χρειάζεται το δισκάκι οποιασδήποτε σύστασης από τα χρησιμοποιούμενα!
Μετράμε συνολικά την αντίσταση που θα αντιμετωπίσει η γόμωση για να ξερελιασει.
Το ταπακι θα υποχωρήσει πολύ πιο εύκολα , θα θρυμματιστεί η θα σκιστεί.
Το"μέτωπο" που φράζει την γόμωση θα υποχωρήσει στο κέντρο του!
Το πλαστικό,στο αστεροειδες κλείσιμο, πρέπει να έρθει στην αρχική μορφη του στρώνοντας τις πτυχές που έχουμε δημιουργήσει για να του δώσουμε την επιθυμητή μορφή.
Είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό σε ότι αφορά την δύναμη που θα χρειαστει
Ο λόγος που "τσιμπάμε" παραπάνω πυρίτιδα η χρησιμοποιούμε σκληρότερο κυαθιο η και τα δύο ταυτόχρονα,είναι για να ισοφαρίσουμε την μικρότερη αντίσταση (συνολική)που έχουμε στο ρελιαστο φυσιγγι.

Δεν γίνεται το "τσαλακωμενο"πλαστικό η χαρτί να χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να ξερελιασει και να έρθει στην αρχική μορφή του σε σχέση με το ρελιασμα που χρειάζεται το δισκάκι οποιασδήποτε σύστασης από τα χρησιμοποιούμενα!
Μετράμε συνολικά την αντίσταση που θα αντιμετωπίσει η γόμωση για να ξερελιασει.
Το ταπακι θα υποχωρήσει πολύ πιο εύκολα , θα θρυμματιστεί η θα σκιστεί.
Το"μέτωπο" που φράζει την γόμωση θα υποχωρήσει στο κέντρο του!
Το πλαστικό,στο αστεροειδες κλείσιμο, πρέπει να έρθει στην αρχική μορφη του στρώνοντας τις πτυχές που έχουμε δημιουργήσει για να του δώσουμε την επιθυμητή μορφή.
Είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό σε ότι αφορά την δύναμη που θα χρειαστει
Ο λόγος που "τσιμπάμε" παραπάνω πυρίτιδα η χρησιμοποιούμε σκληρότερο κυαθιο η και τα δύο ταυτόχρονα,είναι για να ισοφαρίσουμε την μικρότερη αντίσταση (συνολική)που έχουμε στο ρελιαστο φυσιγγι.
Όμορφα και ωραία.

Status
Not open for further replies.
Back