Α, όχι, συγνώμη δε διευκρίνισα.Συγνωμη...το περασα για πριονιδι...γι'αυτο το ειπα φιλε !!
ΥΓ. Εχεις ΠΜ.
Το ένα είναι κουβετ+μάλλινη+χαρτάκι
και το άλλο overpowder+diana 8mm+μάλλινη 11χιλ.
Α, όχι, συγνώμη δε διευκρίνισα.Συγνωμη...το περασα για πριονιδι...γι'αυτο το ειπα φιλε !!
ΥΓ. Εχεις ΠΜ.
Στα οχταρια πριν τα σκάγια δεν έβαλες χαρτάκι?Α, όχι, συγνώμη δε διευκρίνισα.
Το ένα είναι κουβετ+μάλλινη+χαρτάκι
και το άλλο overpowder+diana 8mm+μάλλινη 11χιλ.
Σωστά...Χρειάζεται...Στα οχταρια πριν τα σκάγια δεν έβαλες χαρτάκι?
Στην αρχή έβαζα, μετά όμως όταν πήγα να κλείσω δεν μου έκλεινε καλά και το έβγαλα. Δεν ταίριαζε με την ογκομετρία δυστυχώς.Στα οχταρια πριν τα σκάγια δεν έβαλες χαρτάκι?
Στην αρχή έβαζα, μετά όμως όταν πήγα να κλείσω δεν μου έκλεινε καλά και το έβγαλα. Δεν ταίριαζε με την ογκομετρία δυστυχώς.
Σκέφτηκα να βγάλω το overpowder χαρτονάκι που είναι πάνω από την πυρίτιδα και είναι 2χιλ και να βάλω απλό χαρτάκι που είναι 1χιλ και έτσι να μπορέσω να βάλω ακόμα ένα χαρτάκι πάνω από τη μάλλινη. Αλλά αποφάσισα να μην το κάνω.
Το overpowder χαρτονάκι Νίκο ανέκαθε δεν είχε σκοπό την εμφραξη των αερίων της μπαρουτης...αυτό το έκανε η χοντρή γνήσια μάλλινη που καθόταν πάνω στο χαρτονακι που λογω ελαστικότητας και δυνατότητας διόγκωσης της κατά την πυροδότηση σε συνδυασμό με τους στενούς αυλούς και κώνους της τότε εποχής προσέφερε την εμφραξη που απαιτούνταν για τη μη διαφυγή αερίων στο χώρο των σκαγιών...Το overpowder να το αποφευγεις στους πλαστικους καλυκες....Ειναι για χαρτινους καλυκες...
Σε χαρτικους κανει στεγανοποιηση....στους πλαστικους εχεις πολλες διαφυγες....και ΕΑΝ βαλεις 2 τεμαχια
μηπως και κρατησεις τις διαφυγες...το μονο που θα καταφερεις ,,,,,θα εισπραξεις ''κλωτσο'' που θα τον
θυμασαι φιλε !!!![]()
![]()
Εάν έβαζες πλαστικό overpowder χωρίς την Diana...πόσο κενό σου άφηνε;Συμφωνώ με αυτά που λέτε. O μοναδικός λόγος που το προτίμησα είναι για να βγει σωστά η ογκομετρία.
Το overpowder χαρτονάκι Νίκο ανέκαθε δεν είχε σκοπό την εμφραξη των αερίων της μπαρουτης...αυτό το έκανε η χοντρή γνήσια μάλλινη που καθόταν πάνω στο χαρτονακι που λογω ελαστικότητας και δυνατότητας διόγκωσης της κατά την πυροδότηση σε συνδυασμό με τους στενούς αυλούς και κώνους της τότε εποχής προσέφερε την εμφραξη που απαιτούνταν για τη μη διαφυγή αερίων στο χώρο των σκαγιών...
Αυτο το χαρτονακι είχε ως κύριο σκοπό να στεγανοποιηση το χώρο της μπαρουτης από το λίπος που είχαν οι τότε λιπασμενες μαλλινες και να απομονώσουν την καύση από την εύφλεκτη μάλλινη τάπα...
Όπως και να χει...όπως σωστά λες...με τα σύγχρονα υλικά η πλαστική overpowder είναι καλύτερη λύση...
Παίζει ρόλο και ο κάλυκας...ειδικά οι παλιοί χάρτινοι είχαν χοντρά τοιχώματα και στην πλειοψηφία τους "καθαρό" 70 χιλιοστά ύψος...Σωστα τα λες...Εγω παλι τα λεω με δικα μου ''λογια'' Δεν ειμαι τοσο πολυ της αναλυσης...
Ωστοσο πρεπει να πω....οτι καποτε...πριν χρονια...δοκιμασα και εκλεισα χαρτινους καλυκες με SIPE...
και παραδοσιακο κλεισιμο με γνησια μαλλινη και overpowder για εμφραξη...Μαλλινη αλιπαστη -ακερωτη..
ΕΑΝ θυμαμαι καλα ( δεν βαζω το χερι μου στο ευαγγελιο )στον χαρτινο καλυκα δουλεψε το χαρτονακι..
Δεν τα ''βρηκα'' με τους χαρτινους καλυκες....και τους χαρησα σε εναν καλο φιλο !!
Γι'αυτο....και επειδη δεν ασχοληθηκα ποιο πολυ με τους χαρτινους...δεν ειμαι 100% σιγουρος γι'αυτο που
λεω φιλε !!
4 χιλιοστά Σπύρο.Εάν έβαζες πλαστικό overpowder χωρίς την Diana...πόσο κενό σου άφηνε;
Όχι...4 χιλιοστά Σπύρο.
Με τί να τα γέμιζα;
Με πίτουρο;;;;;
Θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα!!!![]()
Στην Ελλάδα των φελλών, φελλοί δεν υπάρχουν!Όχι...
3 χιλ. Φελλό ...και 1χιλ. Χαρτάκι...
Πλαστικο overpowder + μάλλινη+ 3χιλ. Φελλό + 1 χιλ. Χαρτάκι...
Δεν έχει ο Κένταυρος ή ο Fantom;Στην Ελλάδα των φελλών, φελλοί δεν υπάρχουν!
Πες μου που πουλάνε φελλούς και θα πάω αύριο να αγοράσω.
Σε ένα βιβλιοπωλείο.Σαν αυτούς που βάζουν σε πίνακες ανακοινώσεων.Εχουν και τα τζάμπο σε μέγεθος Α4.Δε θυμάμαι πάχος όμως.2 ή 3μμ...Στην Ελλάδα των φελλών, φελλοί δεν υπάρχουν!
Πες μου που πουλάνε φελλούς και θα πάω αύριο να αγοράσω.
Όταν το έψαξα εγώ...είχα βρεί φύλλα με πάχος από 1 χιλ. εως και 6 χιλ.Σε ένα βιβλιοπωλείο.Σαν αυτούς που βάζουν σε πίνακες ανακοινώσεων.Εχουν και τα τζάμπο σε μέγεθος Α4.Δε θυμάμαι πάχος όμως.2 ή 3μμ...
Δεν έχει ο Κένταυρος ή ο Fantom;
Εάν δεν έχουν...τα καταστήματα που έχουν είδη χειροτεχνίας (πλαίσιο κ.λ.π) έχουν φύλλα φελλού σε διάφορα πάχη...
Πάρε και μια σγρομπια 18-19 χιλιοστά και κόψε...
Και γω έτσι κάνω...
Φελλοί δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα.Σε ένα βιβλιοπωλείο.Σαν αυτούς που βάζουν σε πίνακες ανακοινώσεων.Εχουν και τα τζάμπο σε μέγεθος Α4.Δε θυμάμαι πάχος όμως.2 ή 3μμ...
Δεν έχω.κι όρεξη να'χεις να κόβεις!
Όπως βολεύεται ο καθένας...Φελλοί δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα.
Ούτε ο Φάντομ, ούτε ο Κένταυρος έχει, ούτε άλλοι. Τελευταία φορά που είχε ο Κένταυρος στο 12cal, ήταν πάνω από 1 χρόνο πριν.
Μόνο αυτός από την Κομοτηνή έχει κάποιους και τους πουλάει σα να είναι χρυσάφι. Και οι τιμές που θα δείτε στην ιστοσελίδα του είναι για 100 κομμάτια, όχι για 300 που δίνει ο Κένταυρος.
Με σγρομπιές εγώ δεν ασχολούμαι. Αν θέλεις να κάνεις 2 φυσίγγια, κάθεσαι να κόψεις. Αν θέλεις να κάνεις 500 όχι.
Επίσης δεν θα ήταν έξυπνη ιδέα. Το όφελος που θα είχες αν αντικαταστούσες τη overpowder, με κουβετ, είναι πολύ μικρότερο από την ταλαιπωρία που θα είχες για να κόψεις φελλούς. Για αυτό επέλεξα τη συμφερότερη λύση. Overpowder + Diana που είναι πολύ σκληρή και πολύ εφαρμοστή και καμία διαφυγή ουσιαστικά δεν υπάρχει.