Υπερβολές !!!!Συμφωνώ με τον Λάμπη, οι ισπανικές από τις mbx32 , mbx36 είναι καλύτερες.
Υπερβολές !!!!Συμφωνώ με τον Λάμπη, οι ισπανικές από τις mbx32 , mbx36 είναι καλύτερες.
Ισως για το κλιμα της Κύπρου ναι....γιατι όχι;;Συμφωνώ με τον Λάμπη, οι ισπανικές από τις mbx32 , mbx36 είναι καλύτερες.
Το παλιο ροτβαιτ που εβγαζε ο δορκας δεν κολωνε πουθενα και εδω στα μερη μου ξερουμε απο υγρασιες !!! Και κρυο που σε τρυπαει !!! Psb1 ειχε !!Με τη csb1 δεν τα βρηκα μαζη της την psb1 την ξέρω από παλιά με ξέρω καιρούς γ@@@@ είχε θέματα στην μούχλα και υγρασια η καινούργια είναι διαφορετική θα δουμε και ποιο μετά να πεση η θερμοκρασια και αλλο
Στην μούχλα κατεβάζεις ένα νούμερο το βύσμα καί αυξάνεις το βάρος σκαγιού 1 γρ .Πατάς περισσότεροΜε τη csb1 δεν τα βρηκα μαζη της την psb1 την ξέρω από παλιά με ξέρω καιρούς γ@@@@ είχε θέματα στην μούχλα και υγρασια η καινούργια είναι διαφορετική θα δουμε και ποιο μετά να πεση η θερμοκρασια και αλλο
Ξερω Λευτερη ενα χρονο εκανα φανταρος εκει !!! Ειναι το μονο μερος που μερικες μερες ειχε περισοτερη υγρασια απο εμας εδω (κασσανδρα) εμεις ειμαστε σαν νησι αλλα και με κρυο !!!Στην Κύπρο νομίζω έχει πιο πολλές μέρες με υπερβολική υγρασία από ότι στην Β. Ελλάδα
Η μάλλινη ή κετσε τάπα είναι βαριά...και σε συνδυασμό με την απουσία πτερυγίων (όπως του συγκεντρωτηρα) που θα μπορούσε να την φρενάρει...κρατάει αρκετή ενέργεια-ταχύτητα κατά την έξοδο της από την κάννη...... ερώτηση για όλους τους φίλους, που γεμίζουν η όχι :
- Η διαίρεση (κόψιμο) μιας βυσμάτωσης "μάλλινης" τάπας (η "τύπου μάλλινης" π.χ. Diana ,SFS η FSF), σε δυο ίσα μέρη , δίνει καλύτερες κατανομές ?
- Βοηθά όντως η πρακτική αυτή στο τελικό βλητικό αποτέλεσμα του φυσιγγίου η και αλλού ?
Υ.Γ...ρωτώ γιαπί είχα διαβάσει οτι κάποτε αυτή την πρακτική την ακούουσες η ELEY σε κάποια φυσίγγια, για τους παραπάνω λόγους, και ίσως κάποιος να το έχει διαπιστώσει με δοκιμές...
Όλα είναι πιθανά και πραγματικά δε ξέρω τί ισχύει, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο η πάρα πολύ ελαφρότερη μάλλινη τάπα να μπορέσει να διατηρήσει την ίδια ταχύτητα με τα πάρα πολύ βαρύτερα σκάγια από την έξοδο της κάννης και μετά και να τα εμβολίσει κιόλας. Συν τις τριβές που είναι μεγαλύτερες στη μάλλινη και προκαλούνε επιβράδυνση. Τριβές και μέσα στην κάννη και έξω από τον αέρα.Η μάλλινη ή κετσε τάπα είναι βαριά...και σε συνδυασμό με την απουσία πτερυγίων (όπως του συγκεντρωτηρα) που θα μπορούσε να την φρενάρει...κρατάει αρκετή ενέργεια-ταχύτητα κατά την έξοδο της από την κάννη...
Δυνητικά η ψηλή-βαριά τάπα μπορεί να προλάβει να εμβολίσει την μάζα των σκαγιών και να χαλάσει την κατανομή...
Εκτός των περιπτώσεων των διασποράς φυσιγγίων - που εκεί είναι επιθυμητή η διασπορά - σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι προτιμότερο σε ύψη τάπας πανω απο 12 χιλ. να χωρίζουμε το ύψος βυσμάτωσης στα δύο...
Άλλη παλιά τεχνική για να φρενάρουν εγκαίρως οι ψηλές μάλλινες ήταν να την χαράζουν σταυρό στο πάνω μέρος...
Προσωπικά προτιμώ μάλλινη μονοκόμματη βυσμάτωση μέχρι 10 χιλ...
Από κει και πάνω ξεκινάω τους συνδυασμούς...
...ευχαριστώ φίλε...!...Η μάλλινη ή κετσε τάπα είναι βαριά...και σε συνδυασμό με την απουσία πτερυγίων (όπως του συγκεντρωτηρα) που θα μπορούσε να την φρενάρει...κρατάει αρκετή ενέργεια-ταχύτητα κατά την έξοδο της από την κάννη...
Δυνητικά η ψηλή-βαριά τάπα μπορεί να προλάβει να εμβολίσει την μάζα των σκαγιών και να χαλάσει την κατανομή...
Εκτός των περιπτώσεων των διασποράς φυσιγγίων - που εκεί είναι επιθυμητή η διασπορά - σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι προτιμότερο σε ύψη τάπας πανω απο 12 χιλ. να χωρίζουμε το ύψος βυσμάτωσης στα δύο...
Άλλη παλιά τεχνική για να φρενάρουν εγκαίρως οι ψηλές μάλλινες ήταν να την χαράζουν σταυρό στο πάνω μέρος...
Προσωπικά προτιμώ μάλλινη μονοκόμματη βυσμάτωση μέχρι 10 χιλ...
Από κει και πάνω ξεκινάω τους συνδυασμούς...
Ναι...ίδιο στροφείο χρησιμοποιείς...Μια ακόμα βοήθεια ομάδα... Για ρελιαστο φυσιγγι magnum σε ποια ύψη κόβουμε τον κάλυκα και που ρελιαζουμε; υπάρχει κάποιος κανόνας;
Πχ το 68,5 το ρελιαζουμε στα 63 σε κάλυκα 2 3/4.
Ισχύει και στο magnum ο κενός χώρος απο το τζαμάκι των 6 mm;;
Μία ρελιαστρα χειρός έχω, με το ίδιο στροφείο σκέφτομαι να δουλέψω.Ναι...ίδιο στροφείο χρησιμοποιείς...
Για να έχεις αξιοπρεπή καύση πυρίτιδαςΜια ακόμα βοήθεια ομάδα... Για ρελιαστο φυσιγγι magnum σε ποια ύψη κόβουμε τον κάλυκα και που ρελιαζουμε; υπάρχει κάποιος κανόνας;
Πχ το 68,5 το ρελιαζουμε στα 63 σε κάλυκα 2 3/4.
Ισχύει και στο magnum ο κενός χώρος απο το τζαμάκι των 6 mm;;
Δεν υπάρχει κάτι σταθερό για το ύψος του κάλυκα και το ύψος ρελιασματος πέρα από το βάθος και τον κενό απάτητο χώρο;Για να έχεις αξιοπρεπή καύση πυρίτιδας
το ρέλι πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά.
Αν δεν καίγεται καλά η πυρίτιδα,
αν γράφω,
μπορείς να το κάνεις και μεγαλύτερο.
Προσωπικά το κάνω στα 3,5 χιλιστά,
με 9,5 χιλιστά κενό χώρο πριν το ρέλιασμα(πατώντας στο τζαμάκι).
Μόνο στα μονόβολα μπορείς και πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Στα μονόβολα ρελιάζεις όσο και αν είναι, φτάνει να μην προεξέχει η μύτη της βολίδας από την ευθεία του ρελιού..
Επομένως την ογκομετρία θα την βρεις ο ίδιος γιατί πάντα έχει διαφορές και δεν θα έχεις δεδομένο το ύψος κάλυκα που θα σου πει κάποιος.
... ερώτηση για όλους τους φίλους, που γεμίζουν η όχι :
- Η διαίρεση (κόψιμο) μιας βυσμάτωσης "μάλλινης" τάπας (η "τύπου μάλλινης" π.χ. Diana ,SFS η FSF), σε δυο ίσα μέρη , δίνει καλύτερες κατανομές ?
- Βοηθά όντως η πρακτική αυτή στο τελικό βλητικό αποτέλεσμα του φυσιγγίου η και αλλού ?
Υ.Γ...ρωτώ γιαπί είχα διαβάσει οτι κάποτε αυτή την πρακτική την ακούουσες η ELEY σε κάποια φυσίγγια, για τους παραπάνω λόγους, και ίσως κάποιος να το έχει διαπιστώσει με δοκιμές...
Και μισό μέτρο να είναι ο κάλυκας θα κοιτάξεις εσύ την ογκομετρία και αν χρειαστεί θα τον κοντύνεις.Δεν υπάρχει κάτι σταθερό για το ύψος του κάλυκα και το ύψος ρελιασματος πέρα από το βάθος και τον κενό απάτητο χώρο;
Εννοώ όταν ο κάλυκας είναι 69mm ρελιαζω συνήθως στα 64mm.
Στα 68,5 ρελιαζω στα 63 κτλ
Στους magnum κάλυκες πως πάει το ύψος ρελιασματος.( σε πόσο ύψος κόβουμε τον κάλυκα![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε!Και μισό μέτρο να είναι ο κάλυκας θα κοιτάξεις εσύ την ογκομετρία και αν χρειαστεί θα τον κοντύνεις.
Στο πρώτο δοκιμαστικό φυσίγγι βλέπεις να έχει κενό χώρο πριν το ρέλιασμα περί τα 8,5 με 9 χιλιοστά.
Γίνεται σε μικρότερο βαθμό το φαινόμενο του εμβολισμού των σκαγιων από την τάπα......... ερώτηση για όλους τους φίλους, που γεμίζουν η όχι :