Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γιατί είναι τελείως διαφορετικός διασπορέας. Όλοι οι γνωστοί διασποροίς λειτουργούν όπως οι γνωστοί συγκεντρωτήρες και οι κοινές βισματώσοις, τα σκάγια ξερελιάζουν το φυσίγγιο και το βίσμα συμπιέζεται το καταδύναμην όπως περνάει από το αστερωειδές κλείσιμο. Ενώ εδώ ο αποκεντρωτήρας θα ξερελιάσει αυτός ασυμπίεστος το αστερωειδές κλείσιμο και τα μπαρ θα πάνε στο θεό μαζί και τα απάρτια του όπλου και του χρήστη!
Ααααα νομίζω κάτι καταλαβαίνω. Δηλαδή δεν εννοείς το άνοιγμα του αστεριού, το οποίο γίνεται από τα σκάγια, αλλά το σιδέρωμα του κάλυκα στη θαλάμη και το πλήρες άνοιγμα της στεφάνης του ρελιού. Έχεις δίκιο, ίσως ανεβάσει σε κάποιο βαθμό τις πιέσεις. Μακάρι να μπορούσαμε τα το μετρήσουμε. Ευχαριστώ πολύ!!

Ο σταυρός που βάζουμε μέσα στα σκάγια ως διασπορέας δεν ανοίγει το ρέλι; Σε αυτό το φυσίγγι διασποράς με το σταυρό δεν αυξάνονται οι πιέσεις;
Το σταυρό τον χρησιμοποιώ που και που οπότε εδώ με ενδιαφέρει και πρακτικά.

Last edited:
Ααααα νομίζω κάτι καταλαβαίνω. Δηλαδή δεν εννοείς το άνοιγμα του αστεριού, το οποίο γίνεται από τα σκάγια, αλλά το σιδέρωμα του κάλυκα στη θαλάμη και το πλήρες άνοιγμα της στεφάνης του ρελιού. Έχεις δίκιο, ίσως ανεβάσει σε κάποιο βαθμό τις πιέσεις. Μακάρι να μπορούσαμε τα το μετρήσουμε. Ευχαριστώ πολύ!!

Ο σταυρός που βάζουμε μέσα στα σκάγια ως διασπορέας δεν ανοίγει το ρέλι; Σε αυτό το φυσίγγι διασποράς με το σταυρό δεν αυξάνονται οι πιέσεις;
Το σταυρό τον χρησιμοποιώ που και που οπότε εδώ με ενδιαφέρει και πρακτικά.
Οποιαδήποτε μορφή δίσκου, χάρτινο, πλαστικό, φελλός κτλ. Είναι κάτω από το αστερωειδές κλείσιμο και πάνω από τα σκάγια, κατά την πυροδότηση το δισκίο προσπαθεί να ξερελιάσει ανοίξει το φυσίγγιο από τα πλάγια και όχι από το κέντρο όπως λειτουργεί κανονικά το αστερωειδές κλείσιμο. Με αποτέλεσμα τις υπερβολικές πιέσεις!!
Όλοι οι άλλοι διασποροίς οι οποίοι είναι ένα με το βίσμα ή και 2 κομμάτια αλλά απάνω στο βίσμα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρεισιμοποιούνται και στο αστερωειδές κλείσιμο γιατί λειτουργούν ως απλή βισμάτωση. Έχουν σταυρό ή έλικα ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Αλλά ποτέ δισκίο που είναι κατασκευασμένο και μελετημένο μόνο για ρελιαστο κλείσιμο και αντικαταστεί το οποιοδήποτε τύπο δισκίο κλεισίματος του στρογγυλού ρελιού!
Π.χ. κάποιοι οι οποίοι έβαλαν το στρογγυλό χαρτάκι για να κερδίσουν το 1 Χιλ κενού χώρου στην βισμάτωση και αντί να το τοποθετήσουν στο κάτω μέρος του συγκεντρωτήρα το έβαλαν πάνω από τα σκάγια, δηλαδή κάτω ακριβώς από το αστερωειδές κλείσιμο και έκλεισαν με αστερωειδές κλείσιμο. Την άκουσαν στερεοφωνικά! ! !

Για να κλήση το κενό στο κέντρο (λουκουμάς)αν η γόμωση ας πούμε είναι 34γρ βάζουμε 28γρ τον αποκεντροτηρα 6γρ από πάνω στη λακούβα και κληνης με ρελι.και πάει ο λουκουμάς.απλος ρελιαζης ληγο πιο ψηλά λόγο κενό χορου
Μήπως γίνεται να βάλεις και φωτο με αυτό Αν δεν σου είναι κόπος βήμα βήμα για εμάς που δεν κατέχουμε;😁

Στο όπλο που έχω τώρα δεν έχω θα προσπαθήσω να φτιάξω αλλά μου ζητάνε αρκετά βλέπεις τα παράτησε ο μάστορας που τα έφτιαχνε και ο άλλος γέρασε .Να ξέρεις το τσοκ ήταν έσω έξω 12 εκ με τελείωμα παράλληλο στο 19.2 σε αυλό 18.4 το άνοιγμα της ντιυφεκιας ήταν τέτοιο που ντουφεκουσες τσίχλες μαύρες που λέμε έβλεπες ότι ρίχνεις αλλου δίπλα της λίγο πίσω πάνω και έπεφτε για να αστοχήσεις έπρεπε να το θελήσεις εσύ μόνο αλλά μέχρι 18/20 το πολύ μετρα σκοτώνεις.Γνωριζω τη διαμόρφωση του τσοκ .Επειδή φεύγω για χωριό σε λίγη ώρα όταν γυρίσω σε 10 ημέρες θα σου στείλω το σετ από με ς4 .Τώρα κοίταξε να δεις εάν θέλεις αποκλειστικά την κανη μόνο για τέτοιες ντουφέκιες υπάρχει δυνατότητα να ανοιχτεί η παρούσα και να γίνει αναστροφή από κυλινδρική με πολύ καλά αποτελέσματα και δε θα χρειάζεσαι τα διασποράς αλλά θα την εξιδικευσεις μετά πολύ .Ο κύλινδρος δεν κάνει καμία ομπρέλα και τα 2/10 σύσφιξη να ξέρεις τα 4* δηλ ίσως είναι το καλύτερο τσοκαρισμα κάποια όπλα δουλεύουν από 15 μέχρι και 40 μέτρα με το 4* σε σημείο που να αμφιβάλεις και εσύ που το βλέπεις.
Ευχαριστώ θα περιμένω

Για να κλήση το κενό στο κέντρο (λουκουμάς)αν η γόμωση ας πούμε είναι 34γρ βάζουμε 28γρ τον αποκεντροτηρα 6γρ από πάνω στη λακούβα και κληνης με ρελι.και πάει ο λουκουμάς.απλος ρελιαζης ληγο πιο ψηλά λόγο κενό χορου
Αυτό με ενδιαφέρει πάρα πολύ να δω πως φτιάχνεται αν μπορείς και δεν σου κάνει κόπο βάλε μερικές φωτο βήμα βήμα να το φτιάξω και εγώ. Ακριβώς το ίδιο είναι και το direct πολύ ωραίο φυσιγγι αλλά έχει το κενό στην μέση που είναι πολύ μεγάλο λουκουμας........

Γίνεται αλλά μόνο σε ρέλι.
Βάζεις 22 γρ κάτω από τον αποκεντρωτηρα και άλλα 10 γρ από πάνω και μετά κλείνεις με χαρτάκι. Αυτό κάνω εγώ στα 32 γρ. Μπορείς να το στεισεις και σε περισσότερα.
Αλλά ποτέ σε κλείσιμο αστερωειδές!!!
Μπορείς να βάλεις και εσύ συνάδελφε αν γίνεται φωτογραφίες βήμα βήμα πως το στήνεις το φυσιγγι ευχαριστώ.

Οποιαδήποτε μορφή δίσκου, χάρτινο, πλαστικό, φελλός κτλ. Είναι κάτω από το αστερωειδές κλείσιμο και πάνω από τα σκάγια, κατά την πυροδότηση το δισκίο προσπαθεί να ξερελιάσει ανοίξει το φυσίγγιο από τα πλάγια και όχι από το κέντρο όπως λειτουργεί κανονικά το αστερωειδές κλείσιμο. Με αποτέλεσμα τις υπερβολικές πιέσεις!!
Όλοι οι άλλοι διασποροίς οι οποίοι είναι ένα με το βίσμα ή και 2 κομμάτια αλλά απάνω στο βίσμα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρεισιμοποιούνται και στο αστερωειδές κλείσιμο γιατί λειτουργούν ως απλή βισμάτωση. Έχουν σταυρό ή έλικα ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Αλλά ποτέ δισκίο που είναι κατασκευασμένο και μελετημένο μόνο για ρελιαστο κλείσιμο και αντικαταστεί το οποιοδήποτε τύπο δισκίο κλεισίματος του στρογγυλού ρελιού!
Π.χ. κάποιοι οι οποίοι έβαλαν το στρογγυλό χαρτάκι για να κερδίσουν το 1 Χιλ κενού χώρου στην βισμάτωση και αντί να το τοποθετήσουν στο κάτω μέρος του συγκεντρωτήρα το έβαλαν πάνω από τα σκάγια, δηλαδή κάτω ακριβώς από το αστερωειδές κλείσιμο και έκλεισαν με αστερωειδές κλείσιμο. Την άκουσαν στερεοφωνικά! ! !
Ευχαριστώ για την απάντηση!

😍😍😍ευχαριστώ πολύ.Μερακλειδικο φυσιγγι.Εχεις βάλει κάτω κάτω πλαστικο δισκακι μετά μισοταπο μάλλινο μετά δισκάκι-σκάγια,δισκακι -σκάγια σωστά;Αυτά τα τ τη είναι τα κίτρινα τα έχει και ένα ακριβό που αγορασα;

😍😍😍ευχαριστώ πολύ.Μερακλειδικο φυσιγγι.Εχεις βάλει κάτω κάτω πλαστικο δισκακι μετά μισοταπο μάλλινο μετά δισκάκι-σκάγια,δισκακι -σκάγια σωστά;Αυτά τα τ τη είναι τα κίτρινα τα έχει και ένα ακριβό που αγορασα;
Ότι βλέπεις κίτρινο είναι ο αποκεντρωτήρας του Ηλιόπουλου, δισκάκι τύπου χωνί και σταυρό με ποδαράκια για μεγαλύτερη διασπορά. Δεν έχω άλλον να τον φωτογραφίσω αλλά υπάρχει στο εμπόριο ως αποκεντρωτήρας Ηλιόπουλου.
Μου δουλεύει και πολύ καλά και με το φουλ τσοκ.

Ότι βλέπεις κίτρινο είναι ο αποκεντρωτήρας του Ηλιόπουλου, δισκάκι τύπου χωνί και σταυρό με ποδαράκια για μεγαλύτερη διασπορά. Δεν έχω άλλον να τον φωτογραφίσω αλλά υπάρχει στο εμπόριο ως αποκεντρωτήρας Ηλιόπουλου.
Μου δουλεύει και πολύ καλά και με το φουλ τσοκ.
Απο που τα αγοράζεις τα υλικά για γομωση;

Φίλε λαμπρο από το δημοτικό δεν πάνε στο πανεπιστήμιο … ψάξε διάβασε να δεις πως φτιάχνουν τα φυσηγγια αγωρασε υλικα και ξεκινά σιγά σιγά … από ότι κατάλαβα θέλεις πολύ δουλεια ακόμα δεν είναι τόσο απλά όσο νομιζεις

Φίλε λαμπρο από το δημοτικό δεν πάνε στο πανεπιστήμιο … ψάξε διάβασε να δεις πως φτιάχνουν τα φυσηγγια αγωρασε υλικα και ξεκινά σιγά σιγά … από ότι κατάλαβα θέλεις πολύ δουλεια ακόμα δεν είναι τόσο απλά όσο νομιζεις
Μα το ειπα μονος μου οτι δεν ξερω γι αυτό και ρωταω εδω και βλεπω οτι υπαρχουν αρκετοι συναδελφοι και μπραβο τους που εχουν την καλη διαθεση και βοηθάνε.Εξαλλου γι αυτό δεν είναι και το κυνηγετικο φόρουμ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να μοιραζόμαστε κυνηγετικές στιγμές;Ξέρω ότι δεν είναι απλά αλλά με τον αρνητισμό δεν θα βγάλω ούτε το δημοτικό.

Κάποιος είχε βάλει μια γόμωση Fiochi T5 616 ΜΒ36 2.05 x 35 n3 n4 + (1.5 Αλ Βρωμης)Drago 14 65.4 60 -0-
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο ΕΧ γιατί σε εμένα βγαίνει 9 και όχι 6 αλλά μήπως έβαλε Drago 17;;;
Και εμένα μου έχει συμβεί να μη βγαίνουν ογκομετρικά οι συνταγές που έφτιαχνε κάποιος άλλος. Άλλα εργαλεία, άλλα υλικά, άλλες μετρήσεις, 1-2 χιλιοστά διαφορά μπορεί να υπάρξει. Βγάλε την ογκομετρία με τα δικά σου εργαλεία και βάλε το συγκεντρωτήρα που σε εσένα βγαίνει σωστά η ογκομετρία. Στη δική σου περίπτωση αν σου βγαίνει με 17άρι, βάλε 17άρι.

Κάποιος είχε βάλει μια γόμωση Fiochi T5 616 ΜΒ36 2.05 x 35 n3 n4 + (1.5 Αλ Βρωμης)Drago 14 65.4 60 -0-
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο ΕΧ γιατί σε εμένα βγαίνει 9 και όχι 6 αλλά μήπως έβαλε Drago 17;;;
Μήπως ο κάλυκας που χρησιμοποίησες ήταν 68,50 χιλ. και όχι 65,40 χιλ. που γράφει η συνταγή?

Status
Not open for further replies.
Back