Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
αν εχω μετανοιώσει για κατι ειναι που δεν καβατζωσα sp8 η πυρίτιδα !!οποιος εχει ας δοκιμασει με 688 ×2,5 tubok 42γρ νουμ1+ 1,2 γρ πλαστικό μπαφερ,στα 57,7 8αστερο με στροφιο λαναρα και κετρικη.
Γιατι αν την κανεις 2,5χ40 με steel θα την πειραξει νομιζεις !! Πολυ καλη πυριτηδα αλλα απο οτι λενε οι Ιταλοι ηταν πολυ καλητερη πιο παλια ,αν και παντα ειχε θεμα με τις υγρασιες !!! Αν και δυβασικη !!!

Γιατι αν την κανεις 2,5χ40 με steel θα την πειραξει νομιζεις !! Πολυ καλη πυριτηδα αλλα απο οτι λενε οι Ιταλοι ηταν πολυ καλητερη πιο παλια ,αν και παντα ειχε θεμα με τις υγρασιες !!! Αν και δυβασικη !!!
δεν ειχα πολύ για να σου πω με σιγουριά αλλα δεν ειδα να εχει θεμα στους καιρους που δοκιμαζα.

δεν ειχα πολύ για να σου πω με σιγουριά αλλα δεν ειδα να εχει θεμα στους καιρους που δοκιμαζα.
Εγω την ειχα παρει για δραμια οταν ειχε πρωτοβγαλει η νομπελ και δεν μπορεσα να την καψω και το μισο μπουκαλι το χαρισα σε φιλο! Μετα πηρα αλλο μισοκιλο και βρηκα καποια φυσιγγια στα 40 γρ και καποια με στρωμα που δεν εχει σκαμπανεβασματα σε διαφορετικες συνθηκες !

Μάγκες τελείωσαν η 18δες θωδη και την άνοιξη που έκανα παραγγελία πειρα μόνο 20δες δεν είχε 18 με το φιοκι και ΜΒ36 1.90X36 ΑΣΤΈΡΙ μου αφήνει κενο 9 9.5 χιλ να τα κλείσω; ;;
Και με σεντιτ 8.5χιλ είναι πολύ λίγο ο κενός χώρος;;
Τωρα να κάνω παραγγελία μόνο 18δες θωδη δεν αξίζει.

Μάγκες τελείωσαν η 18δες θωδη και την άνοιξη που έκανα παραγγελία πειρα μόνο 20δες δεν είχε 18 με το φιοκι και ΜΒ36 1.90X36 ΑΣΤΈΡΙ μου αφήνει κενο 9 9.5 χιλ να τα κλείσω; ;;
Και με σεντιτ 8.5χιλ είναι πολύ λίγο ο κενός χώρος;;
Τωρα να κάνω παραγγελία μόνο 18δες θωδη δεν αξίζει.
Μπορείς να ρελιάσεις στα 58χιλ. ανάλογα την συμπίεση του βύσματος. Η MB36 παίρνει πάτημα! Αλλιώς το κάνεις 1,85 Χ 35.

Να γιατί πρέπει να σπάμε τις ενώσεις από τα πέταλα....
Άμε γύρευε που χει πάει η κατανομή!
H αλήθεια είναι ότι αν η συγκεκριμένη τουφεκιά δεν έχει απεικονιστεί στο χαρτί δεν μπορούμε να ξέρουμε πως πήγε η κατανομή και μόνο εικασίες κάνουμε.
Υποπτεύομαι ότι δεν θα είχε καμία διαφορά η κατανομή.

Καλησπέρα παιδιά λοιπόν έχω δύο ζυγαριές η μία ζυγίζει από 0,001 έως 20gr και η άλλη από 0,01 έως 200gr έκανα μια δοκιμή πρόσφατα να γεμίσω και με τις δύο πυρίτιδα έλα όμως που δεν ζυγίζουν το ίδιο και δεν ξέρω γτ γνωρίζει κάποιος τον λόγο??Να φέρω και ένα παράδειγμα η μία θα δείχνει 1,80 ενώ η άλλη 1,90 μπορεί και παραπάνω

Καλησπέρα παιδιά λοιπόν έχω δύο ζυγαριές η μία ζυγίζει από 0,001 έως 20gr και η άλλη από 0,01 έως 200gr έκανα μια δοκιμή πρόσφατα να γεμίσω και με τις δύο πυρίτιδα έλα όμως που δεν ζυγίζουν το ίδιο και δεν ξέρω γτ γνωρίζει κάποιος τον λόγο??Να φέρω και ένα παράδειγμα η μία θα δείχνει 1,80 ενώ η άλλη 1,90 μπορεί και παραπάνω
Τις έχεις καλυμπράρει; Αν όχι, πρέπει να τις καλυμπράρεις με κάποιο αντίβαρο ακριβείας (όπως έγραψε παραπάνω ο elvas), για να μπορέσεις να συγκρίνεις.

Το καλιμπράρισμα κάθε ζυγαριάς γίνεται με το αντίβαρο που υπάρχει στη συσκευασία της και με τις οδηγίες που συνήθως αναγράφονται επάνω στη ζυγαριά.
Τα αντίβαρα ακριβείας, όπως αυτά παρακάτω, χρησιμοποιούνται για να διαπιστώσεις αν η ζυγαριά ζυγίζει το ακριβές βάρος που θέλεις να ζυγίσεις.
https://www.rcbs.com/priming-and-powder-charging/weighing-scales/scale-check-weights/16-98993.html

Όχι ποτέ πως γίνεται αυτό?
Παναγιώτη η δική μου (Frankfort Arsenal 0,01 - 50 gr) συνοδευόταν από ένα αντίβαρο 50 γρ. και οδηγίες.
Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αυτό που επισυνάπτω, μπορεί οι δικές σου να καλυμπράρονται με λίγο διαφορετικό τρόπο ...
1632683507785_1.jpg

Παναγιώτη η δική μου (Frankfort Arsenal 0,01 - 50 gr) συνοδευόταν από ένα αντίβαρο 50 γρ. και οδηγίες.
Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αυτό που επισυνάπτω, μπορεί οι δικές σου να καλυμπράρονται με λίγο διαφορετικό τρόπο ...
View attachment 83524
Θα το κοιτάξω φίλε μου

Οταν ζυγιζεις με αυτες να προσεχεις λιγο καποιες λεπτομερειες οπως να μην ειναι διπλα κινητο τηλεφωνο, να μην εχεις και τις δυο πανω στο τραπεζι, να μη φυσα αερας απο ανοικτο παραθυρο το καλοκαιρι η κλιματιστικο, κλπ.
Με λιγα λογια προσπαθησε να μη τις επηρεαζουν εξωτερικοι παραγοντες.
Εννοειται οτι θα κανεις σωστο καλυμπραρισμα και οτι θα εχεις βαλει νεες μπαταριες.
Θέλει προσοχή στη λεπτομέρεια η ιδιογομωση..

Status
Not open for further replies.
Back