Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γέμισα σήμερα δράμια σε ρέλι.
Δύο από αυτά ράγισε το τζαμάκι.
Μήπως έχει καμιά πατέντα, κάποιο άλλο υλικό - ώστε να αντικαταστήσω το τζαμάκι στα δράμια;
View attachment 85535
Αυτό είναι το ελληνικό τζαμακι με πάχος γύρω στο 1mm,το οποίο το προτιμώ σε ψιλά σκάγια,σε χοντρά και δράμια,θα σου πρότεινα το gualandi 1.8mm,δεν πρόκειται να ραγίσει ποτέ ...
Συμφωνώ με τον ΓΙΑΝΝΗ ότι δεν σπάει ομοιόμορφα και χαλάει την κατανομή, αλλά αυτό γίνεται στα ψιλά σκάγια περισσότερο...

Αυτό είναι το ελληνικό τζαμακι με πάχος γύρω στο 1mm,το οποίο το προτιμώ σε ψιλά σκάγια,σε χοντρά και δράμια,θα σου πρότεινα το gualandi 1.8mm,δεν πρόκειται να ραγίσει ποτέ ...
Συμφωνώ με τον ΓΙΑΝΝΗ ότι δεν σπάει ομοιόμορφα και χαλάει την κατανομή, αλλά αυτό γίνεται στα ψιλά σκάγια περισσότερο...
Μια χαρα σπαει και του γκαλαντι αν το πιεσεις πανω στα δραμια ιδιως αν ειναι δυαδες !

Τα gualandi είναι που ραγίζουν πιο εύκολα στα δράμια, λόγω της σκληρότητας τους.

IMG_20240206_142200.jpgIMG_20240206_142205.jpgIMG_20240206_143117.jpgΔύο setup που δούλεψαν υπέροχα κ αποτελεσματικά στην τσίχλα κ στα μέρη που επιλέχτηκαν. Τ2 cheditte 12/70 ,cx2000,1,60*30 Aguila, bioredable 21 και τασκωφ 24 συγκεντρωτηρες, κλεισμένο με την mec με 6* Λαναρά και στροφείο omv sp2 τελικό κλείσιμο 58

Ναι, έχει στοπ, και μάλιστα τα έκλεισα στα 63 χιλιοστά τα συγκεκριμένα. Κλείνω με τρυπάνι χειρός σε βάση και το έχω αρκετά χαμηλές στροφές.
Είχα καιρό να δω ραγισμένο τζαμάκι αλλά δεν ξέρω τι φταίει. Το αμορτισέρ του βύσματος είναι ελάχιστα πατημένο - σχεδόν καθόλου.
Αν έβαζα παραπάνω αλεύρι θα βοηθούσε το τζαμάκι;
Ήθελε κατά τη γνώμη μου λίγο περισσότερο αλεύρι και προσοχή στις μπάλες να είναι στο ίδιο επίπεδο,στο ίδιο ύψος για να μην πατάει το τζαμακι μονοπαντα σε μια και σπάει.......
Καλή επιλογή για ρελιαστο κλείσιμο σε μπάλες είναι και το over powder.........

Ένα σεταπ που με εντυπωσίασε σήμερα στα τσιχλοκοτσυφα (πολύ ψηλωμενα ) είναι το εξής: cheditte 12/67 cx 2000 granular 1,50x31 giovani 24 No 9 6* 56,00 mm στροφείο cnc μπρούτζινο........
Όπλο beretta teknis Al 391 κανη 61 cm 18,3 αυλός τσοκ teague 2* & 4* ........
Ειδικά το 2* τις κατέβαζε απ' τα ουράνια βαλσαμωμένο..........
Πολύ ωραίες ντουφέκιες,πολύ ωραίο φυσίγγι........
Το άλλο σεταπ που δούλεψα ήταν mb 32 616 1,67x32 sg22 No 9 6* 57,50 cm........
Τίμιο και καλό αλλά όχι όπως η granular .....

View attachment 85715View attachment 85716View attachment 85717Δύο setup που δούλεψαν υπέροχα κ αποτελεσματικά στην τσίχλα κ στα μέρη που επιλέχτηκαν. Τ2 cheditte 12/70 ,cx2000,1,60*30 Aguila, bioredable 21 και τασκωφ 24 συγκεντρωτηρες, κλεισμένο με την mec με 6* Λαναρά και στροφείο omv sp2 τελικό κλείσιμο 58
Αυτό που έχεις στο δράπανο φίλε μου είναι πατέντα ή το αγόρασες κάπου?

Ένα σεταπ που με εντυπωσίασε σήμερα στα τσιχλοκοτσυφα (πολύ ψηλωμενα ) είναι το εξής: cheditte 12/67 cx 2000 granular 1,50x31 giovani 24 No 9 6* 56,00 mm στροφείο cnc μπρούτζινο........
Πολύ καλό υλικό η Granular!

Σε βολεύει αυτό κλείνει καλά το φυσίγγι?
Ανάλογα το set-up... Ναι είναι έτσι ρυθμισμένο που κλείνεις όσο και όπως χρειάζεται... Κ με 3ο στάδιο όταν κ όπου! Αυτό είναι πατέντα μέλους του forum που το έφερα στα μέτρα κ τις ανάγκες μου

View attachment 85715View attachment 85716View attachment 85717Δύο setup που δούλεψαν υπέροχα κ αποτελεσματικά στην τσίχλα κ στα μέρη που επιλέχτηκαν. Τ2 cheditte 12/70 ,cx2000,1,60*30 Aguila, bioredable 21 και τασκωφ 24 συγκεντρωτηρες, κλεισμένο με την mec με 6* Λαναρά και στροφείο omv sp2 τελικό κλείσιμο 58
Είσαι μεγάλος ρε Λευτεράκι....σκοτώνουν τα 2 στάδια στα 58.00mm..;;;; .cofee. :cool:.yel.

Προχθες, στο απογευματινό, με το @Dimitris F εριχνα το ταπεινό cx2000 D20 1.55×30 Taskof 22 No8½ 57.30mm (2στάδια)....ψημένες επεφταν εντος βελινεκούς με 3*....μάλιστα, μια τσίχλα την ευχαρηστείθηκα, οπως έπεσε....πρεπει να ηταν 35-40m με καλοζυγησμένη βολη...αααχχχ ρε D20, θα μας λήψεις!!!

Στο είπα... Δεν προλαβαίνουν να χτυπήσουν φτερό!!! Ήταν κλειστό το μέρος κ το μισοταπο ήταν αναγκαίο!!!
Τα μισόταπα στην τσίχλα, σε περπατητο κ ιδικά καρτέρια, τα δουλεύω 7-8 χρόνια.....μονο χαμένος δε βγαίνω....

Τα μισόταπα στην τσίχλα, σε περπατητο κ ιδικά καρτέρια, τα δουλεύω 7-8 χρόνια.....μονο χαμένος δε βγαίνω....
Σε πιστεύω... Εμένα είναι βασικά υλικά για τα κυνήγια σε πέρδικα,μπεκάτσα . Αλλά είναι λύση όταν την έχεις ανάγκη,όπως εδώ σε εμένα,στο δικό σου στήσιμο,είναι πολύ καλό υλικό

Σε πιστεύω... Εμένα είναι βασικά υλικά για τα κυνήγια σε πέρδικα,μπεκάτσα . Αλλά είναι λύση όταν την έχεις ανάγκη,όπως εδώ σε εμένα,στο δικό σου στήσιμο,είναι πολύ καλό υλικό
Ρε φιλαρακι, να σου πω....μηπως εχεις 1€ να παρω λιγη Aquila....???? .sarcastic.

Πολύ μικρό ρέλι βλέπω. Πόσο βάθος έχει;

Status
Not open for further replies.
Back