Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ηλιόπουλο δεν έχω δουλέψει καθόλου. Ούτε Τασκώφ.
Εσύ τον έχεις δουλέψει τον Ηλιόπουλο; Τί γνώμη έχεις; Μόνο 22άρι βλέπω έχει ο Κένταυρος.

Απο τα καλυτερα Ελληνικα βυσματα και τα δυο....Του Τασκωφ πολυ καλες συγκεντρωσεις και κατανομες
απο το 16 μεχρι και το 24 που βγαζει !!!
Ο Ηλιοπουλος ΕΝΑ νουμερο βγαζει ...το 22 .

Στέφανε αν υποθέσουμε ότι τον χειμώνα οι πιέσεις στα φυσίγγια μας πέφτουν (σε πολύ κρύο) κανένα από αυτά που αναφέρεις. ....εγώ θα έβαζα gualandi βύσμα ή φούστα.
Αυτή είναι η γνώμη μου....
Το gualandi superg 22 και 25 για μένα είναι τα καλύτερα βύσματα και αμορτισέρ για τον τόπο μας το φθινόπωρο.
Πήρα τις καλύτερες κατανομές και σε απόσταση.

Μήπως έφταιγε το σετ απ;
Αν συγκρίνουμε την έμφραξη που κάνουν οι κουβετ τα χαρτάκια και τα υπόλοιπα με ένα καλής ποιότητας βύσμα είναι η μέρα με τη νύχτα. Από αυτή την άποψη το λέω.
Το ίδιο σετάπ το φθινόπωρο θέριζε.Το χειμώνα πήρα πολλά μαλλιά από λαγό που τον σκέπαζε η τουφεκιά.
Άλλη έμφραξη κάνει το κουβέτ και άλλη η φούστα.

ίδιο σετάπ το φθινόπωρο θέριζε.Το χειμώνα πήρα πολλά μαλλιά από λαγό που τον σκέπαζε η τουφεκιά.
Λογικό το βλέπω...το έχω πάθει κι εγώ με σεταπ που ήταν πολύ καλό τον Σεπτέμβρη και τον Δεκέμβρη εκλανε....και στην Κρήτη κιόλας που δεν έχουν και βαρύ χειμώνα.
Άλλη έμφραξη κάνει το κουβέτ και άλλη η φούστα.
Συμφωνώ. Το κουβετ έχει περισσότερες διαφυγές αερίων. Ίσως σε στενούς αυλούς να δουλεύει καλύτερα.

Λογικό το βλέπω...το έχω πάθει κι εγώ με σεταπ που ήταν πολύ καλό τον Σεπτέμβρη και τον Δεκέμβρη εκλανε....και στην Κρήτη κιόλας που δεν έχουν και βαρύ χειμώνα.

Συμφωνώ. Το κουβετ έχει περισσότερες διαφυγές αερίων. Ίσως σε στενούς αυλούς να δουλεύει καλύτερα.
Στρατο το κουβετ για αυτο το βαζουμε κανει την ιδια δουλεια με τη φουστα των βυσματων ,θες να σου στηλω ενα σετ απ 36 γρ με κουβετ και ντιανα στα 440 μ/δ και μαλιστα σε νορμαλ δοσολογιες ;;

Στρατο το κουβετ για αυτο το βαζουμε κανει την ιδια δουλεια με τη φουστα των βυσματων ,θες να σου στηλω ενα σετ απ 36 γρ με κουβετ και ντιανα στα 440 μ/δ και μαλιστα σε νορμαλ δοσολογιες ;;
Δεν είπα ότι δεν μπορεί να βγάλει ταχύτητες.... Αν βγάλεις το κουβετ απ' το σεταπ σου και βάλεις φούστα από βύσμα gualandi πιστεύω ότι και οι πιέσεις και οι ταχύτητες θα ανέβουν.
Σε νορμάλ φυσίγγια θέλω την άποψη σου όχι σε φορτωμένα.
Εμένα δεν μου ταίριαξε πουθενά πάντως το κουβετ σε κάμποσες δοκιμές που έκανα με τις mb32/36. Πολύ άσχημες κατανομές. Θέλω βέβαια να το δοκιμάσω και με τη σιπε.

Το αντίθετο γίνεται στα πολλά κρύα.Κουβέτ με ντιάνα ή φελλό κρατάει περισσότερο καλά τα αέρια .
Πάω πάσο Στέφανε. Σε καιρικές συνθήκες που δεν έχω κυνηγήσει δεν μπορώ να πω την γνώμη μου και δε θα επιμείνω.

Λοιπον παλικαρια.....Βασιλης ( gvp 900 ) λαμβανει ???

Εκλεισα με Α1 απλη...Καλυκας CHEDDITE - CX2000-1,60X32-SG19 -N7- 8*- 68,5 - 57. Κ.Α.Χ. 11,4
χιλιοστα....κλεισιμο με χρηση 3του σταδιου .
Θα τα ριξω το πρωι ( πιστευω με 100% υγρασια ) και το μεσημερι με οποιο ποσοστο υγρασιας και
αν εχουμε....
Δεν θα εξαντλησουμε αυριο το θεμα υγρασιας.....ωστοσο πιστευω οτι θα εχουμε μια πρωτη εικονα !!
Θα βαλω στοχο ...θα μετρησω αρχικες ταχυτητες ( οχι μενουσες αυριο ) και διατρηση !!
Τυχον αντιρρησεις...... διαφωνιες και διορθωσεις.... μεχρι τις 9 το βραδυ...:)

ΥΓ, Βασιλη μου ( Vasilis ) και το δικο σου το σεταπ αυριο θα το μετρησω. Συγνωμη αλλα δεν προλαβα
σημερα φιλε μου !!! :)

View attachment 54117

View attachment 54118
View attachment 54119
Περιμένουμε νέα. Μου φαινεται παράξενο Νίκο πώς με 11.4 κενο χώρο,ρελιασμα στα 57 και τρίτο σταδιο πώς εμεινε τοσο απάτητος ο συγκεντρωτήρας. Το πάτησες λίγο το 3ο σταδιο;

Δεν είπα ότι δεν μπορεί να βγάλει ταχύτητες.... Αν βγάλεις το κουβετ απ' το σεταπ σου και βάλεις φούστα από βύσμα gualandi πιστεύω ότι και οι πιέσεις και οι ταχύτητες θα ανέβουν.
Σε νορμάλ φυσίγγια θέλω την άποψη σου όχι σε φορτωμένα.
Εμένα δεν μου ταίριαξε πουθενά πάντως το κουβετ σε κάμποσες δοκιμές που έκανα με τις mb32/36. Πολύ άσχημες κατανομές. Θέλω βέβαια να το δοκιμάσω και με τη σιπε.
ενα πραγμα θα σου πω βρες ενα κουβετ μετα την τουφεκια και αν το δεις μαυρισμενο γυρω γυρω εχεις διαφιγες αν και δεν θα το δεις ποτε μαυρο ! και δες και εναν drago !! εκει να δεις μαυριλες !! την καλυτερη εμφραξη στα δικα μου φυσιγγια -οπλα μου την δινουν 1. jiovani, 2. z2m και τασκοφ ,και μετα ακολουθουν θωδη,γκαλαντι κτλ!

Μακάρι να ήταν τόσο απλό!
Γιατι το λες;;;
Ηλιόπουλο δεν έχω δουλέψει καθόλου. Ούτε Τασκώφ.
Εσύ τον έχεις δουλέψει τον Ηλιόπουλο; Τί γνώμη έχεις; Μόνο 22άρι βλέπω έχει ο Κένταυρος.
Κοιτα...τον ηλιοπουλο δεν τον εχω πολυ δουλεψει η αληθεια ειναι....δεν εχω πολυ ασχοληθει δηλαδη...ΑΛΛΑ οταν τον βαλεις μεσα στον καλυκα, θα καταλαβεις για τη εμφραξη μιλαμε...;)
Εμφραξη 100% κ γι'αυτο οταν τον στηνουμε σε ενα σετσπ, ΠΑΝΤΑ κοβουμε 0.5 πυριτιδα φιλαρα...;)
Π.Χ. Ενα σεταπ με Ζ2Μ 1.75×33 με ηλιοπουλο θα γινει 1.70×33...κ παραγετε ΜΟΝΟ σε ύψος 22mm....κακός βεβαια!!

Ηλιόπουλος
Giovani
Taskof
Θώδη....ειναι για μ'ενα τα κατα σειρα βυσματα με τις καλυτερες εμφραξεις.

ΠΑΝΤΑ κοβουμε 0.5 πυριτιδα φιλαρα...;)

Προφανώς 0,05 εννοείς.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα τον δοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή. Διστάζω να μειώσω την πυρίτιδα σε δοκιμασμένο σεταπ μου να πω την αλήθεια. Δηλαδή ο Ζ2Μ μου ή ο Gualandi τόσο χάλια έμφραξη κάνουν που χρειάζονται 0,05 πάνω σε σχέση με τον Ηλιόπουλο

Προφανώς 0,05 εννοείς.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα τον δοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή. Διστάζω να μειώσω την πυρίτιδα σε δοκιμασμένο σεταπ μου να πω την αλήθεια. Δηλαδή ο Ζ2Μ μου ή ο Gualandi τόσο χάλια έμφραξη κάνουν που χρειάζονται 0,05 πάνω σε σχέση με τον Ηλιόπουλο
Εγω 0.5 κοβω γιατι η ζυγαρια μου, μετραει 0,01 και οχι 0,001.

Τα βυσματα B&P μπαινουν αερας στον καλυκα...
Ο Gualandi εχει κι αυτος αρκετα καλη εμφραξη.
Γιατι όμως;;;
Λογο πρωτογενους υλικου κατασκευής, που λεγεται πολυαιθυλένιο...φουσκώνει αερια κ διαστελετε πιο ευκολα απο τα υπολοιπα κοινα βυσματα...;)

ενα πραγμα θα σου πω βρες ενα κουβετ μετα την τουφεκια και αν το δεις μαυρισμενο γυρω γυρω εχεις διαφιγες αν και δεν θα το δεις ποτε μαυρο ! και δες και εναν drago !! εκει να δεις μαυριλες !! την καλυτερη εμφραξη στα δικα μου φυσιγγια -οπλα μου την δινουν 1. jiovani, 2. z2m και τασκοφ ,και μετα ακολουθουν θωδη,γκαλαντι κτλ!
18,5 αυλο εχεις να φανταστώ;;;

Αν έκοβες 0.5 όπως λες, τότε μία συνταγή με SIPEn 1.50 χ 32 γρ εσύ θα την έκανες 1 χ 32γρ
Καταλαβα τη λες...
Αλλα αυτο που λες, δεν γινεται...
Ενα σεταπ "τάδε", το οποίο στηνετε: 1.90×36 γιατι δεν το γραφουμε τότε 1.90,5 × 36;;;;

Γιατί δεν είμαστε και Άγγλοι και Έλληνες μαζί. Είμαστε ή το ένα ή το άλλο.
Αν είμαστε Άγγλοι/Γάλλοι/Πορτογάλοι θα γράψουμε 1.90
Αν είμαστε Έλληνες θα γράψουμε 1,90
Εσύ κόβεις 0,05γρ πυρίτιδα στα ελληνικά.
You go down 0.05gr of powder in English.

Περιμένουμε νέα. Μου φαινεται παράξενο Νίκο πώς με 11.4 κενο χώρο,ρελιασμα στα 57 και τρίτο σταδιο πώς εμεινε τοσο απάτητος ο συγκεντρωτήρας. Το πάτησες λίγο το 3ο σταδιο;

Καλημερα....ευχομαι να μην μου την χαλασει ο καιρος...Δεν πηγα κυνηγι για να κανω δοκιμες....Τον εχει
φοτρωμενο για βροχη...
Οσον αφορα το πατημα του αμορτισερ...σωστο ειναι....ΠΑΝΤΑ μετραω Απατητο κενο χωρο...πραγμα
που σημαινει οτι με 1-2 κιλα στατικη πιεση το σεταπ εχει 12 χιλιοστα κενο χωρο...
Επισεις δεν ξερω για ποιον λογο...στα κοντα δεν εστιαζει σωστα η καμερα του κινητου και δεν δειχνει
την πραγματικη εικονα....Ειναι ενα ''κλικ'' περισσοτερο πατημενο απ'οτι βλεπεις ...πολυ λιγο ομως..
και δεν ειναι το πατημα που εχουμε οταν κλεινουμε στα 13-14 χιλιοστα δλδ σχεδον απατητο το αμορτισερ.
Το 3το το πατησα τοσο...ωστε να κανω σωστο πυραυλακι για τα 12 χιλιοστα...και εκλεισα στα 57.
Την δουλευα παλαιοτερα την Α1 και ξερω τα χουγια της...και ποσο πατημα θελει...:)

Μεζουρα 13 χιλιοστα.

εικόνα_Viber_2022-08-25_07-09-21-225.jpg
Μεζουρα 11 χιλιοστα..

εικόνα_Viber_2022-08-25_07-09-30-228.jpg
Με 2 κιλα στατικη πιεση . :)

Καταλαβα τη λες...
Αλλα αυτο που λες, δεν γινεται...
Ενα σεταπ "τάδε", το οποίο στηνετε: 1.90×36 γιατι δεν το γραφουμε τότε 1.90,5 × 36;;;;
Φίλε Κώστα θα μου επιτρέψεις την παρέμβαση
επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτεί κάποιος τρίτος
μετράμε ΜΑΖΑ σε ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΑ
και τα σκάγια και την μπαρούτη
το 0,5 είναι ΜΙΣΟ γραμμάριο
το 0,05 είναι 5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ του γραμμαρίου

σας έχω γράψει τον λόγο που δεν δίνω συνταγές
είχα δώσει ΓΡΑΠΤΩΣ σε κάποιον συνταγή 2,05Χ34 σφιχτό στρογγυλό ρέλι
και γέμισε 2,5Χ34 και ρέλιασε σφιχτά ΑΦΟΥ είχε κλείσει με αστέρι!!!!
συνταγή κάτω των 740 μπαρ την έκανε 1400++++ μπαρ

.hair. .hair. .hair. .hair.

Status
Not open for further replies.
Back