Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αγαπούλα μην ρωτάς κανένα. Φτιάξε ένα έτσι, και ένα αλλιώς, και τραβά ρίξε στο πίνακα. Αυτό θα έκανα , και τέλος. Δεν έχω χρόνο αλλιώς θα τα έφτιαχνα και θα έριχνα εγώ. Φορτωμένα και μη. Αν θυμάμαι καλά νομίζω ότι έχω ένα σεταπ, που τα σκάγια είναι ίσα ίσα, με sg , η με στιλ, που ξερελιαζει ο συγκεντροτιρας, δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο, πάντως δουλεύει πάρα πολύ καλά, και για αυτό και δεν το έψαξα παραπάνω. :)
Ο steel είναι συμπαγές πλαστικό,πολύ σκληρό κυαθιο...
Θυμάσαι γραμμάρια? Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω!

Last edited:
Ο steel είναι συμπαγές πλαστικό,πολύ σκληρό κυαθιο...
Θυμάσαι γραμμάρια? Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω!
Όχι που να θυμάμαι, έτσι που είναι το κεφάλι μου καζάνι απ' τη δουλειά. Και sg να είναι τι θα πάθει ;; Τι θα κάνει ;; Τη έγινε Δημητράκη τρέμουν χεράκια ;; ΗΛΙΑ ΡΙΧΤΩ. 🤣

Δεν έχω ρίξει ποτέ πιο ψιλό σκάγι από νούμερο 10 κ μπήκα στον πειρασμό από περιέργεια κ έφτιαξα ένα κουτάκι νούμερο 12... Θέλω να δω πώς δουλεύουν...
Η συνταγή γνωστή κ θερίζει κυριολεκτικά psb1 616 1,65-30 pistonskeet23 57,9. Ιδανικά θα την έστηνα σε πιο λίγα γραμμάρια απλά το συγκρότημα 30αρι έχει σκοτώσει πολύ τσίχλα κ ορτύκι, ξέρω τι κάνει κ ήθελα να έχω καλύτερα άποψη συγκριτικά...
Το έχει δουλέψει κανένας το νούμερο 12?

Επανέρχομαι σε αυτό το ποστ μίας κ έριξα αρκετά 12αρια κ αρχίζω να έχω άποψη... Ξεκινώντας να πω πώς χτυπήθηκαν κ δυο τρυγόνια με αυτά σε περπάτητο για ορτύκια τραβέρσα 20-23 μέτρα με spreader, είχαν 7-8 σκάγια επάνω τους τα οποία είχαν μπει από τη μια πλευρά κ είχαν βγεί από την άλλη... Ξερά εννοείται... Στα ορτύκια ήταν τρομερά αποδοτικά, νομίζω όλα μονοτουφεκα με αυτα μίας κ έβαζα πρώτο ν12 κ μετά ν10... Στα θετικά είναι ότι κανένα ορτύκι δεν χάλασε, κανένα δεν ήταν διαλυμένο από σκάγια κ όλα ήταν εύκολα στο μαδημα αφού δεν ξεχείλιζε το λίπος... Δεν είδα για να είναι ειλικρινής να αυξηθεί κάπως η απόδοση μου σε σχέση με το ν10 αν κ αυτό είναι υποκειμενικό, εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες... Πήρα κ ορτύκια στα 30-35 μέτρα αν κ κάπου μετά τα 25 μέτρα τα πουλιά έπεφταν πιο "ανάλαφρα", ξερά μεν αλλά δεν έκαναν αυτό το σβήσιμο...
Πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα για μένα που κυνηγάω ορτύκια σε βουνό κ συνήθως αναγκάζομαι να τουφεκαω κοντά κ δεν θέλω να τα χαλάω... Τα επόμενα γεμιστηκαν ίδια συνταγή σε 10/12 μιξ ... Νομίζω θα είναι τι απόλυτο κοντά μακριά...

Επανέρχομαι σε αυτό το ποστ μίας κ έριξα αρκετά 12αρια κ αρχίζω να έχω άποψη... Ξεκινώντας να πω πώς χτυπήθηκαν κ δυο τρυγόνια με αυτά σε περπάτητο για ορτύκια τραβέρσα 20-23 μέτρα με spreader, είχαν 7-8 σκάγια επάνω τους τα οποία είχαν μπει από τη μια πλευρά κ είχαν βγεί από την άλλη... Ξερά εννοείται... Στα ορτύκια ήταν τρομερά αποδοτικά, νομίζω όλα μονοτουφεκα με αυτα μίας κ έβαζα πρώτο ν12 κ μετά ν10... Στα θετικά είναι ότι κανένα ορτύκι δεν χάλασε, κανένα δεν ήταν διαλυμένο από σκάγια κ όλα ήταν εύκολα στο μαδημα αφού δεν ξεχείλιζε το λίπος... Δεν είδα για να είναι ειλικρινής να αυξηθεί κάπως η απόδοση μου σε σχέση με το ν10 αν κ αυτό είναι υποκειμενικό, εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες... Πήρα κ ορτύκια στα 30-35 μέτρα αν κ κάπου μετά τα 25 μέτρα τα πουλιά έπεφταν πιο "ανάλαφρα", ξερά μεν αλλά δεν έκαναν αυτό το σβήσιμο...
Πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα για μένα που κυνηγάω ορτύκια σε βουνό κ συνήθως αναγκάζομαι να τουφεκαω κοντά κ δεν θέλω να τα χαλάω... Τα επόμενα γεμιστηκαν ίδια συνταγή σε 10/12 μιξ ... Νομίζω θα είναι τι απόλυτο κοντά μακριά...
Την έχω δοκιμάσει και εγώ αυτή Την συνταγή ούτε γάιδαρο δεμένο δεν βαράω :(...δεν μου δουλεύει καθόλου

Των 32 Βαγγέλη!!
Αυτο Παναγιωτη το στηνω:
Καλυκας κατα προτιμηση αφρεζαριστος 12/76 616 η cx2000
Mb36 2,20 αλλα παει και παραπανω μεχρι 2,25,230 (θα δεις με ποσο εχεις καλο γκρουπαρισμα βολης....)
Προσωπικα βαζω 2,20.....
Το μονοβολο και ρελι περιπου 62,mm.
Μπορεις με sipe σε 12/70 καλυκα 1,80gr ρελι 58,50mm
Με TEKNA 12/70 2,20 ρελι 58,50mm
M92s σε μαγκουμ καλυκα 2,30 ρελι 62,mm
MG2 2,40 σε μαγκουμ καλυκα ρελι 62.00mm
Ελπιζω να σε βοηθησα... .
Εγω εχω καταληξει σε αυτο με τη mb36....
Θα προσεξεις οποιο και να κανεις η μυτη του μονοβολου να ειναι 1-2 χιλιοστα πιο κατω απο το χειλος του ρελιου.......
Ειναι πολυ σημαντικο θεμα ασφαλειας....

Αυτο Παναγιωτη το στηνω:
Καλυκας κατα προτιμηση αφρεζαριστος 12/76 616 η cx2000
Mb36 2,20 αλλα παει και παραπανω μεχρι 2,25,230 (θα δεις με ποσο εχεις καλο γκρουπαρισμα βολης....)
Προσωπικα βαζω 2,20.....
Το μονοβολο και ρελι περιπου 62,mm.
Μπορεις με sipe σε 12/70 καλυκα 1,80gr ρελι 58,50mm
Με TEKNA 12/70 2,20 ρελι 58,50mm
M92s σε μαγκουμ καλυκα 2,30 ρελι 62,mm
MG2 2,40 σε μαγκουμ καλυκα ρελι 62.00mm
Ελπιζω να σε βοηθησα... .
Εγω εχω καταληξει σε αυτο με τη mb36....
Θα προσεξεις οποιο και να κανεις η μυτη του μονοβολου να ειναι 1-2 χιλιοστα πιο κατω απο το χειλος του ρελιου.......
Ειναι πολυ σημαντικο θεμα ασφαλειας....
Με την mb36 από τι κατάλαβα θέλει σε μάγκνουμ κάλυκα?Αυτό θέλει ειδικό στροφείο για μονόβολα?Με ποια σιπε το γεμίζεις Βαγγέλη με την παλιά που ήταν σε τενεκεδακια η από την καινούργια γτ έχω άφθονη από την παλιά

Με την mb36 από τι κατάλαβα θέλει σε μάγκνουμ κάλυκα?Αυτό θέλει ειδικό στροφείο για μονόβολα?Με ποια σιπε το γεμίζεις Βαγγέλη με την παλιά που ήταν σε τενεκεδακια η από την καινούργια γτ έχω άφθονη από την παλιά
Παναγιωτη το γεμιζω με sipe/n lot 2017.......
Η mb36 ειναι πιο σωστο να γεμιζεται με το συγκεκριμενο μονοβολο σε καλυκα μαγκνουμ........
Στροφειο μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα τυπου 3 η αυτο που εχεις για παραδοσιακο ρελι οπως π.χ. το απλο ζαμα......

Παναγιωτη το γεμιζω με sipe/n lot 2017.......
Η mb36 ειναι πιο σωστο να γεμιζεται με το συγκεκριμενο μονοβολο σε καλυκα μαγκνουμ........
Στροφειο μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα τυπου 3 η αυτο που εχεις για παραδοσιακο ρελι οπως π.χ. το απλο ζαμα......
Ωραία σε ευχαριστώ Βαγγέλη..Αλλο ένα αν γνωρίζεις αυτά τα μονόβολα η γενικά τα μονόβολα δεν μπορούμε να τα γεμίσουμε π.χ με πυρίτιδα Α1 jk6 psb2sp??Υπάρχει κάτι στάνταρ και για το μονόβολο

Ωραία σε ευχαριστώ Βαγγέλη..Αλλο ένα αν γνωρίζεις αυτά τα μονόβολα η γενικά τα μονόβολα δεν μπορούμε να τα γεμίσουμε π.χ με πυρίτιδα Α1 jk6 psb2sp??Υπάρχει κάτι στάνταρ και για το μονόβολο
Με psb+2 σιγουρα ,πιστευω και με jk6 ......αυτο να το κοιταξεις σε πινακες γομωσης του goualandi,colvini,garolini κλπ....
Γενικα σε μπαλες και μονοβολα χρησιμοποιουμε προοδευτικες και υπερπροοδευτικες πυριτιδες (πχ m92s AO κλπ) ουτως ωστε να μπορουμε να τις φορτωσουμε και να παρουμε μεγαλες ταχυτητες με συγκρατημενες πιεσεις.....
Με την Α1 που ανεφερες πιστευω θα μπορουσες να γεμισεις μονοβολο 28 γραμμαρια....

Την jk6 μολις κοιταξα πινακα της colvini τη δινει με καψουλι 616/cx2000 στα 2,00 γραμμαρια........

Με psb+2 σιγουρα ,πιστευω και με jk6 ......αυτο να το κοιταξεις σε πινακες γομωσης του goualandi,colvini,garolini κλπ....
Γενικα σε μπαλες και μονοβολα χρησιμοποιουμε προοδευτικες και υπερπροοδευτικες πυριτιδες (πχ m92s AO κλπ) ουτως ωστε να μπορουμε να τις φορτωσουμε και να παρουμε μεγαλες ταχυτητες με συγκρατημενες πιεσεις.....
Με την Α1 που ανεφερες πιστευω θα μπορουσες να γεμισεις μονοβολο 28 γραμμαρια....
Την jk6 μολις κοιταξα πινακα της colvini τη δινει με καψουλι 616/cx2000 στα 2,00 γραμμαρια........
Πολύ ωραία σε ευχαριστώ Βαγγέλη!!

Status
Not open for further replies.
Back