Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Στην υγρασία και στην σχέση πίνακα - σακούλας (το δεύτερο αν κατάλαβα σωστά αυτό "Πρέπει αυτό να έχει κάποιο αντίκρυσμα στο κυνήγι ....... Όχι σε στημένες εφημερίδες....") ... στο δεύτερο απάντησα, αν έκανα λάθος κακώς απάντησα.

Νομίζω ότι με 2 τουφεκιές μια με 100% υγρασία και μια με 50% υγρασία στο ίδιο μέρος με την Α1 θα είχε λυθεί το πρόβλημα ... ας είναι σχετικά κοντά οι θερμοκρασίες ...

Δεν θα ασχοληθώ ξανά με την υγρασία, το έχουμε εξαντλήσει, αλλά θα κάνω ένα email στον Κοσκινά, αν δεν βαρεθώ.
Απλώς πείτε μου κάτι, χωρίς να απαντήσω γιατί προφανώς το έχετε ψάξει το θέμα .... η υψηλή υγρασία μειώνει την αρχική ταχύτητα (ταχύτητα στομίου), την τελική (μένουσα), με ίδια αρχική ή και τις δύο ?
Γιατί θεωρείτε συμβαίνει αυτό ?

Το άρθρο (ως συνήθως) γράφει μερικά σωστά πράγματα και μερικά λάθος.
Τον Κοσκινά τον συμπαθώ πολύ, αλλά φαλτσάρει μερικές φορές όπως όλοι μας ... επειδή όμως θεωρείται ειδικός ειδικά στα γραπτά δεν θα έπρεπε να κάνει μεγάλα λάθη.
Η γνώμη μου ήταν από χρόνια ότι η υγρασία δεν επηρεάζει την εσωτερική βλητική του φυσιγγίου....... Η υγρασία σε μορφή σταγονιδίων νερού όπως η ομίχλη επηρεάζει τη συμπεριφορά των σκαγιων........ Αυτό συνήθως λύνεται με μια βαθμίδα στενότερο τσοκ και ένα νούμερο πιο χοντρά σκάγια......

Η γνώμη μου ήταν από χρόνια ότι η υγρασία δεν επηρεάζει την εσωτερική βλητική του φυσιγγίου....... Η υγρασία σε μορφή σταγονιδίων νερού όπως η ομίχλη επηρεάζει τη συμπεριφορά των σκαγιων........ Αυτό συνήθως λύνεται με μια βαθμίδα στενότερο τσοκ και ένα νούμερο πιο χοντρά σκάγια......
Συμφωνούμε τελικά

Ηλία δεν ισχύει για όλους φίλε αυτό γιατί κάποιοι το γουστάρουν δημιουργούν και παλεύουν πάντα για κάτι καλύτερο άσχετα αν χρειάζεται η όχι και εγώ όταν γεμιζα έκανα πολλά πειράματα αλλά στο τέλος είχα σταθεροποιήσει κάποια πράγματα και 3 Μπαρούτες και δεν ασχολουμουν με άλλα ποτέ δεν είπα έχω τα καλύτερα φυσίγγια ούτε και φωτογραφίζω τις ντουφεκιες μου άσχετα αν είχα καταλήξει να γεμίζω για όλη τη παρέα και να μου χει βγει το χέρι με τη mec είναι αρωστια η ιδιογομωση παρόλο που δεν γεμίζω ποια ακόμα τη γουστάρω αλλά πλέον είναι και ασύμφορη .Και έχω καταλήξει στο καλό φυσίγγι εργοστασιακό για μένα καλο κοντάκι και προσεκτική σκόπευση .
Δεκτό ότι είναι ένα μεράκι ότι όλλοι δεν μπορούμε να έχουμε χρόνο η ακόμα και όρεξη για πολλά πυραματα ( τα εκανα και εγώ αλλά μπήκα μέσα οικονομικά και άντε για)… αυτό που δεν δέχομαι με είναι η αρρώστια με την ιδιογωμοση εδώ πάμε για κάτι άλλο όχι ένα χόμπι….η ιδιογωμοση για μένα είναι παράδοση του κυνηγιού και ένα ωραίο ταξίδι που κανης μόνος σου με το υλικά που έχει και το οπλο σου αν θα (κλέψεις) κάτι από άλλον μόνο σαν μπούσουλα μπορις να το πάρεις..εγω έχω κατασταλάξει σε δυο συνταγές και μια για μπακ απ…αυτές βαραο χρόνια….έτσι οικονομικα μου έρχεται σχετικά καλά για φέτος…προσωπικά για εμένα αν έμπεναι το δηλημα χρόνο για ιδιογωμοση η χρόνο για τον σκύλο μου θα διάλεγα το δεύτερο με χιλια

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/page-201

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-633975

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-635046

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-635096

"Κακή παρτίδα. Έμεινε πίσω η παραγωγή λόγω κωρονοιου και την έβγαλαν μάπα. Αυτό πληροφορηθηκα. "

ΌΤΙ ΛΈΕΙ Ο @Γιάννης Benelli ΓΙΑ ΤΑ ΝΣΙ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!
Παιδιά εγώ δεν κάνω διαφήμιση στα nsi. Απλώς γουστάρω μη φεύγουν τραυματισμενα θηράματα. Με τα nsi σχεδόν το εκμηδενιζεις αυτό. Πάντα σε λογικά πλαίσια, δε μιλάω να ρίχνουμε στα 80 μέτρα ούτε αν το πάρουμε στο κωλο να έχουμε απαίτηση να πέσει.. Σε σχέση ποιότητας τιμής είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά.. Και που να πάρετε να δοκιμάσετε το νέο 6+1 της nsi απλά θα μείνετε κάγκελο... Οι τύποι το τερμάτισαν.. Δε λέω τιποτσ άλλο.. Πάρτε να δοκιμάσετε..

Ακριβώς δεν επηρεάζει την εσωτερική βλητική αλλά την κίνηση της γόμωσης από την έξοδο στην κανη και μετά και ο καλύτερος τρόπος να το λύσεις δεν είναι το σφιχτοτερο τσοκ η το χοντρυτερο σκάκι είναι η αύξηση πυρίτιδας η χρησιμοποιώντας μια άλλη πυρίτιδα διβασικη που είναι ισχυρότερη αλλά αν δεν κουβαλάς μαζί αλλά φυσίγγια το να σφίξεις το τσοκ είναι ο ευκολότερος τρόπος να διορθώσεις λίγο τα πράγματα.Ο λόγος που το αναφέρω είναι γιατί οι παλιοί όταν αντιμετώπιζαν τέτοια καταστάσεις επί τόπου έβγαζαν σκακια από το φυσίγγι και ξαναρελθαζαν με την χειρός δηλ αύξαναν την αναλογία πυρίτιδας προς βάρος σκαγιων πράγμα που δίνει μπουσουλα αλλά δεν γίνεται σήμερα ,και τότε τα όπλα ήταν όλα 1/3 σχεδόν πόσο να τσοκαρεις άλλο.

Καλησπέρα μια ερώτηση για μπαφερ
Ήθελα να ρωτήσω στα 35γρ σκάγια Ν.3 που έχω στήσει ένα φυσίγγι
Αν χρησιμοποιείσο μπαφερ πόσα γραμμάρια σκάγια πρέπει να αφαιρέσω κ πόσο μπαφερ πρέπει να προσθέσω για να είναι σωστό

Αν χρησιμοποιείσο μπαφερ πόσα γραμμάρια σκάγια πρέπει να αφαιρέσω κ πόσο μπαφερ πρέπει να προσθέσω για να είναι σωστό
Το μπαφερ παντα θα το μετρας στη γομωση !!!μπορεις να αφερεσεις 1 γρ σκαγια και να βαλεις 1 αλευρι αν θελεις πλαστικο μπαφερ θα χρειαστει περισοτερο για να καλειψεις ολλα τα σκαγια οποτε αφαιρεις οσο θα βαλεις

Δεν πάει έτσι (με τα γραμμάρια) αλλά με το ποσοστό ασυμπιεστότητας των σκαγιών που προσφέρει το buffer, που έχει σαν συνέπεια την αύξηση των πιέσεων. Μη χρησιμοποιείς buffer αν δεν έχεις επίσημη συνταγή που να το περιέχει.

Δεν πάει έτσι (με τα γραμμάρια) αλλά με το ποσοστό ασυμπιεστότητας των σκαγιών που προσφέρει το buffer, που έχει σαν συνέπεια την αύξηση των πιέσεων. Μη χρησιμοποιείς buffer αν δεν έχεις επίσημη συνταγή που να το περιέχει.

Τους εβαλες δυσκολα τωρα!!!!
Δεν εχω δει πουθενα επισημη συνταγη που να περιεχει μπαφερ...και εννοω βρωμαλευρο που οι
εταιρειες δεν το ''δεχονται''....
Αλλωστε σε εμπορικα φυσιγγια μονο πλαστικο μπαφερ υπαρχει....αλλα και εκει δεν εχω δει επισημη
συνταγη...
Ισως να υπαρχει και να μην το ξερω....
Τωρα οσον αφορα το βρωμαλευρο...για να βρεις την ''σωστη'' αναλογια....θελεις αρκετες δοκιμες...εκτος
και αν εισαι ιδιογομωτης...του ''δεν βαριεσαι αδελφε''....ή τα βρισκεις ετοιμα και σερβιρισμενα τα σεταπ
απο ψαγμενους ιδιογομωτες !!!

Παιδιά εγώ δεν κάνω διαφήμιση στα nsi. Απλώς γουστάρω μη φεύγουν τραυματισμενα θηράματα. Με τα nsi σχεδόν το εκμηδενιζεις αυτό. Πάντα σε λογικά πλαίσια, δε μιλάω να ρίχνουμε στα 80 μέτρα ούτε αν το πάρουμε στο κωλο να έχουμε απαίτηση να πέσει.. Σε σχέση ποιότητας τιμής είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά.. Και που να πάρετε να δοκιμάσετε το νέο 6+1 της nsi απλά θα μείνετε κάγκελο... Οι τύποι το τερμάτισαν.. Δε λέω τιποτσ άλλο.. Πάρτε να δοκιμάσετε..
Βάλε βρε Γιάννη μια φωτό ... με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε ??? χαχαχαχ
Τι να κοιτάξω να γράφουν στον κώλο αχαχαα

Status
Not open for further replies.
Back