Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αλο μπαφερ αλο αλευρη και αλο μηξη διαφορον σηστατικων.το μπαφερ αλαζη την ογκομετρια 1 με 1 μηση χηλ το αλευρη οχη.το μπαφερ δεν μου γεμισε ποτε το ματι στα σκαγια δεν μου εδωσε ποτε αυτο που περιμενα σε σχεση με το αλευρη.μπορη εμενα να μην μουκατσε.στα βολια ομως το βρηκα παρα πολη καλο.οπως επησης το αλευρη με καπια αλα υληκα μηξ κανη τουφεκιες μονοβολα .big smile.

Θυμαμαι σε μια Εκθεση ειχα βρει τον Καραμανιδη....και τον ρωτησα τοτε γιατι δεν βγαζει σκαγια με buffer οπως τα Αμερικανικα....μου ειπε ....φιλε δεν ειναι ευκολο υλικο.....κοβει καλυκες για πλακα....(το ειχα γραψει παλιοτερα)!! Απλα το αναφερω...δεν το εχω δουλεψει....

Το πλαστικο μπαφερ καθεται στον πυθμενα του βυσματος και σου σηκωνει την στηλη των σκαγιων
Δηλαδη οταν ανακατευεις τα σκαγια με αλευρι, το αλευρι δεν καθετε στον πυθμενα του βυσματος;;;
Εγω τα δουλευω και τα 2 παντος....

Θυμαμαι σε μια Εκθεση ειχα βρει τον Καραμανιδη....και τον ρωτησα τοτε γιατι δεν βγαζει σκαγια με buffer οπως τα Αμερικανικα....μου ειπε ....φιλε δεν ειναι ευκολο υλικο.....κοβει καλυκες για πλακα....(το ειχα γραψει παλιοτερα)!! Απλα το αναφερω...δεν το εχω δουλεψει....
Τυχαίο ότι αρκετά αμερικάνικα έχουν πιο παχύ πλαστικό στον κάλυκα ????

Τώρα μου ήρθε ...

Ετοιμος κι εγω, για τα περασματιάρικα του σεπτεμβρη...

15τμχ.
Kάλυκας Fiocchi (T4)
Κλείσιμο 2 σταδίων.

12/68,5 cx2000 CH6 1.65×33 S.G.19 No7 (6*) στα 57,2mm K.X. 11mm

(δοκιμασμένο κόλυβο;),οπως λεει κ ενας καλος φιλος)...:p:D
Στροφείο CNC EXPERTS.

20220828_111835.jpg20220828_110745.jpg20220828_104445.jpg

Και επιπλέον άλλα 5 τμχ. προς δοκιμή, για 1ο φυσιγγι στο τρυγόνι.

Καλυκας Fiocchi (T4)
12/68,5 cx2000 CH6 1.85×33 Couvete + Diana 8mm + μάλλινη 10mm + χαρτ. Cal.12 No7 τζαμάκι ΡΕΛΙ στα 63.00mm K.X. 5,5mm

20220828_113713.jpg20220828_115845.jpg

Υ.Γ. Ελπίζω να μας χαρισουν 5-6 ευκερίες για τουφεκιες, να δοκιμασουμε ΚΑΙ το μάλλινο setup...:)

Ετοιμος κι εγω, για τα περασματιάρικα του σεπτεμβρη...

15τμχ.
Kάλυκας Fiocchi (T4)
Κλείσιμο 2 σταδίων.

12/68,5 cx2000 CH6 1.65×33 S.G.19 No7 (6*) στα 57,2mm K.X. 11mm

(δοκιμασμένο κόλυβο;),οπως λεει κ ενας καλος φιλος)...:p:D
Στροφείο CNC EXPERTS.

View attachment 54408View attachment 54409View attachment 54410

Και επιπλέον άλλα 5 τμχ. προς δοκιμή, για 1ο φυσιγγι στο τρυγόνι.

Καλυκας Fiocchi (T4)
12/68,5 cx2000 CH6 1.85×33 Couvete + Diana 8mm + μάλλινη 10mm + χαρτ. Cal.12 No7 τζαμάκι ΡΕΛΙ στα 63.00mm K.X. 5,5mm

View attachment 54411View attachment 54412

Υ.Γ. Ελπίζω να μας χαρισουν 5-6 ευκερίες για τουφεκιες, να δοκιμασουμε ΚΑΙ το μάλλινο setup...:)
Αυτα στο βάθος που εχουν αξιοπρεπεια αυτα που ειναι με 442 433 με αυτην την πυρίτιδα ειναι ?

...Κλείσιμο 2 σταδίων...
Ωραίες συνταγές, ωραίες φωτο, πολύ ωραίο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται!
Σε τί μηχανή κλείνεις με αυτά τα 2 στάδια; Lee; Λαναρά;
Και μετά σίγουρα ρελιάζεις, άρα κλείνεις με 3 στάδια. Αλλιώς την πεντασταδιακή να τη λένε τετρασταδιακή αν δε μετράμε το ρέλιασμα για στάδιο. :)

Τυχαίο ότι αρκετά αμερικάνικα έχουν πιο παχύ πλαστικό στον κάλυκα ????

Τώρα μου ήρθε ...
Δεν έχει να κάνει με το πάχος του πλαστικού, Βασίλη. Αλλά με τις αναπτυσόμενες πιέσεις. Μου έχει τύχει και εμένα, κάτω από διαφορετικές συνθήκες.
Η Remington χρησιμοποιεί και Unibody (ολόσωμους) κάλυκες και Reifenhauser (σύνολο περισσότερων του ενός υλικών στη συναρμολόγηση του κάλυκα).
Θεωρητικά οι "one piece" της Winchester είναι οι καλύτεροι (σ' αυτούς πίνουν νερό οι Αμερικάνοι). Τουλάχιστον όσον αφορά την πολλαπλότητα χρήσης τους από τους ιδιογομωτές.

Ωραίες συνταγές, ωραίες φωτο, πολύ ωραίο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται!
Σε τί μηχανή κλείνεις με αυτά τα 2 στάδια; Lee; Λαναρά;
Και μετά σίγουρα ρελιάζεις, άρα κλείνεις με 3 στάδια. Αλλιώς την πεντασταδιακή να τη λένε τετρασταδιακή αν δε μετράμε το ρέλιασμα για στάδιο. :)
Σε ευχαριστώ πολυ...ειναι κλεισμενα με τη ρελιαστρα του Λαναρα...χαραξη κ ρελιασμα...δεν εχω 3ο σταδιο... :)

Σε ευχαριστώ πολυ...ειναι κλεισμενα με τη ρελιαστρα του Λαναρα...χαραξη κ ρελιασμα...δεν εχω 3ο σταδιο... :)
Ναι, δεν αναφερόμουν σε τρίτο στάδιο. Αλλά: 1) Κωνική Χάραξη 2) Κλείσιμο 3) Ρέλιασμα
Η μηχανή του Λαναρά όμως συνδυάζει μαζί τα δύο τελευταία, οπότε έχεις δίκιο.
Από την παρακάτω εικόνα νόμιζα ότι μετά το κλείσιμο έκανες και ηλεκτροκίνητο ρέλιασμα σε δράπανο. Δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στην παρακάτω εiκόνα είναι με το χειροκίνητο ρέλιασμα στη μηχανή του Λαναρά και αντικατάσταση του στροφείου το με το cnc ; Αν είναι έτσι πολύ καλό το αποτέλεσμα για χειροκίνητο ρέλιασμα, μπράβο.

Στροφείο CNC EXPERTS.

View attachment 54409

Καλησπέρα Κώστα . Εάν και μπορώ να κλείσω σε 5σταδια και το έχω κάνει προσπαθώ πλέον τα φυσίγγια μου να είναι με δύο στάδια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,που χρησιμοποιώ τρίτο κλεισμένα σε ύψος 57,50 έως 58,00 mm και όλοι οι κάλυκες fiocchi..... Χρησιμοποιώ πολλά καψουλια αλλά περισσότερο 616 & 615 όπως και 688 cheditte κάλυκες και nobel sport μόνο σε τσιχλοφυσιγγα....... Το πεντασταδιακο κλείσιμο κατά τη άποψη μου δημιουργεί ασταθή και νευρικά φυσίγγια εξαρτώμενα από την αντίσταση ξερελιασματος του κάθε κάλυκα που αλλάζει ανάλογα με το πάχος του πλαστικού,ακόμη και με το χρώμα.......

Βεβαίως. Απλά γιατί έχει ανώτερη ποιότητα πλαστικού. Προσωπικά μου αρέσει και οπτικά.......
Στα καψούλια αναφέρομαι.
Γιατί προτιμάς 616 και 615 περισσότερο, αλλά αλλάζεις στα τσιχλοφύσιγγα και βάζεις τα 2000 της Κεντίτ. Εκτός και αν κατάλαβα λάθος.

Γιατί αυτό Βαγγέλη; Θα μου ήταν χρήσιμο να το σχολίαζες αν θέλεις.
Όσον αφορά τα καψουλια θεωρώ το 615 πολύ καλό και σταθερό,το 616 είναι λίγο πιο χαμηλό σε ισχύ από το 2000 και έχω προσαρμόσει τα σεταπ μου σε αυτό (άλλωστε πάει πολύ καλά στη mb32 ,mb36 και sipe που γεμίζω) και το 688 σε τσιχλοφυσιγγα......

Όσον αφορά τα καψουλια θεωρώ το 615 πολύ καλό και σταθερό,το 616 είναι λίγο πιο χαμηλό σε ισχύ από το 2000 και έχω προσαρμόσει τα σεταπ μου σε αυτό (άλλωστε πάει πολύ καλά στη mb32 ,mb36 και sipe που γεμίζω) και το 688 σε τσιχλοφυσιγγα......
Κατανοητό. Ευχαριστώ.

Δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στην παρακάτω εiκόνα είναι με το χειροκίνητο ρέλιασμα στη μηχανή του Λαναρά και αντικατάσταση του στροφείου το με το cnc ;
Μπραβο...αυτο ακριβώς...

Μπραβο...αυτο ακριβώς...
Επίσης βλέπω ότι τα φυσίγγια σου δεν έχουν την κλασσική τρυπούλα στη μέση που συχνά γίνεται με το κλείσιμο στη μηχανή του Λαναρά. Ίσως να φταίει το στροφείο του και τώρα που το αντικατέστησες με το cnc να κλείνει καλύτερα το φυσίγγι.

Status
Not open for further replies.
Back