Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Επίσης βλέπω ότι τα φυσίγγια σου δεν έχουν την κλασσική τρυπούλα στη μέση που συχνά γίνεται με το κλείσιμο στη μηχανή του Λαναρά. Ίσως να φταίει το στροφείο του και τώρα που το αντικατέστησες με το cnc να κλείνει καλύτερα το φυσίγγι.
Μαχαιρι εχω αφησει του Λαναρα, κοβει πολυ καλα...η τρυπουλα κλεινει, αφου χαραζω ×2...παντα με το μαλακο, σε καλυκες σκουροχρωμους...οι διαφανοι δεν θελουν 2η φορα χαραξη...διαμορφονονται ευκολα.

Μαχαιρι εχω αφησει του Λαναρα, κοβει πολυ καλα...η τρυπουλα κλεινει, αφου χαραζω ×2...παντα με το μαλακο, σε καλυκες σκουροχρωμους...οι διαφανοι δεν θελουν 2η φορα χαραξη...διαμορφονονται ευκολα.
Εγώ αγόρασα τώρα το καλοκαίρι τη μηχανή του Λαναρά για το 20άρι διαμέτρημα και όσο και να πατήσω την κωνική χάραξη η τρυπούλα δεν κλείνει με τίποτα. Έχω χαλάσει πολλούς κάλυκες διπλώνοντάς τους από την πίεση για να διαμορφωθεί καλύτερα η κωνική χάραξη, αλλά τίποτα.
Ίσως να φταίει ότι είναι ακόμα καινούργιο και η επινικέλωση δεν το αφήνει να κόψει ακόμα καλά.

Εγώ αγόρασα τώρα το καλοκαίρι τη μηχανή του Λαναρά για το 20άρι διαμέτρημα και όσο και να πατήσω την κωνική χάραξη η τρυπούλα δεν κλείνει με τίποτα. Έχω χαλάσει πολλούς κάλυκες διπλώνοντάς τους από την πίεση για να διαμορφωθεί καλύτερα η κωνική χάραξη, αλλά τίποτα.
Ίσως να φταίει ότι είναι ακόμα καινούργιο και η επινικέλωση δεν το αφήνει να κόψει ακόμα καλά.
Δεν εχει να κανει αν εινσι καινουριο...απο κει κ περα το στροφειο βοηθα κ αυτο στο να κλεισει η τρυπουλα συο κεντρο....εν ολιγης το στροφειο ειναι αυτο που θα διπλωσει καλα τα χηλει του καλυκα και θα τα "κλειδωσει" να μη ξερελιασει... ;)
Αν αποκτησεις στροφειο cnc expert, θα καταλαβεις ποσο μεγαλη διαφορα εχουν τα 2 στροφεια μεταξυ τους...

Το μαχαιράκι cnc είναι πολύ καλό, παρά πολύ καλό
το μαχαιράκι του λαναρα cal 20 δεν έχει την γωνια κοπής που πρεπει και θέλει βοήθεια κονικης χαραξης
Θα πάω να το πάρω Νίκο κάποια στιγμή. Ήδη πήρα στο στροφείο cnc σε 20cal, θα πάρω και το μαχαιράκι.

Ακου....Δεν εχεις συνταγη .....και ρωτας ποσο μπαφερ θα βαλεις??
Τι νοημα εχει αυτο ??
Γιατι δεν ζητησες σεταπ ( συνταγη ) αλλα ρωτησες μονο για μπαφερ ???

Να σου πω και το ''αλλο''....γιατι νομιζω οτι υποτιμας την νοημοσυνη μας...
Οσες φορες ζητησες βοηθεια σε θεμα ιδιογομωσης...και εγω και αλλοι συναδελφοι σου του την
δωσαμε απλοχερα....
Το αποτελεσμα ηταν να ακολουθησεις την δικη σου λαθος γραμμη....κα να βγαλεις λαθος σεταπ !!

Εαν κανω λαθος διορθωσε με....Και εαν δεν κανω λαθος πες μου γιατι ρωτας απο την στιγμη που οτι
και να σου πουμε .....εσυ παλι το δικο σου θα κανεις ???!!!

Ακου....Δεν εχεις συνταγη .....και ρωτας ποσο μπαφερ θα βαλεις??
Τι νοημα εχει αυτο ??
Γιατι δεν ζητησες σεταπ ( συνταγη ) αλλα ρωτησες μονο για μπαφερ ???

Να σου πω και το ''αλλο''....γιατι νομιζω οτι υποτιμας την νοημοσυνη μας...
Οσες φορες ζητησες βοηθεια σε θεμα ιδιογομωσης...και εγω και αλλοι συναδελφοι σου του την
δωσαμε απλοχερα....
Το αποτελεσμα ηταν να ακολουθησεις την δικη σου λαθος γραμμη....κα να βγαλεις λαθος σεταπ !!

Εαν κανω λαθος διορθωσε με....Και εαν δεν κανω λαθος πες μου γιατι ρωτας απο την στιγμη που οτι
και να σου πουμε .....εσυ παλι το δικο σου θα κανεις ???!!!
Το ότι αν βγάζω λάθος σεταπ δικό μου το πρόβλημα
Το αν πιστεύετε ότι σας υποτιμαω ποιος
Ο λόγος που ασχολείστε μαζί μου
Το να συνεχίζω να λέω πράγματα κακος θα γίνω γιατί είστε στην ηλικία του παππού μου

Το ότι αν βγάζω λάθος σεταπ δικό μου το πρόβλημα
Το αν πιστεύετε ότι σας υποτιμαω ποιος
Ο λόγος που ασχολείστε μαζί μου
Το να συνεχίζω να λέω πράγματα κακος θα γίνω γιατί είστε στην ηλικία του παππού μου

Ασχοληθηκα μαζι σου...οπως και ολοι οι αλλοι απλα για να σε βοηθησω!!!
ΟΚ...Δεν θα το ξανα κανω...
Να εισαι καλα....και καλη συνεχεια αλλα προσεχε !!!

Παιδιά εγώ δεν κάνω διαφήμιση στα nsi. Απλώς γουστάρω μη φεύγουν τραυματισμενα θηράματα. Με τα nsi σχεδόν το εκμηδενιζεις αυτό. Πάντα σε λογικά πλαίσια, δε μιλάω να ρίχνουμε στα 80 μέτρα ούτε αν το πάρουμε στο κωλο να έχουμε απαίτηση να πέσει.. Σε σχέση ποιότητας τιμής είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά.. Και που να πάρετε να δοκιμάσετε το νέο 6+1 της nsi απλά θα μείνετε κάγκελο... Οι τύποι το τερμάτισαν.. Δε λέω τιποτσ άλλο.. Πάρτε να δοκιμάσετε..
δεν λέω για διαφήμιση
αλλά για τις πατάτες με τα αστεράκια που έβγαλε
ανεπίτρεπτο για τεράστια εταιρεία
να σου βγει το γουρούνι και να ρίχνεις στρακα στρουκες αντι φυσιγγάρας.....
αυτό λέω

*δεν είναι μόνο η ΝΣΙ, σκάρτες παρτίδες βγάλανε κι άλλοι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ παγκόσμιοι κατασκευαστές

Μάριε στο κυνήγι του χοίρου όταν κάποιος αστοχεί του φταίει πάντα το φυσίγγι.
Όλοι οι κυνηγοί το κάνουν αυτό, αλλά οι γουρουνοκυνηγοί πολύ περισσότερο.
Και φυσικά δεν περιμένω να το παραδεχτεί ο γουρουνοκυνηγός διότι μια πολύ σημαντική ανάγκη έρχεται να καλύψει η ρίψη της ευθύνης στο φυσίγγι, και αυτό δεν αλλάζει επειδή εγώ είπα κάτι.
Για παράδειγμα με μία ομάδα που κυνηγούσα κάποτε απαγορευόταν να έρθει κάποιος με φυσίγγια Federal γιατί τα federal "δεν κόβουν". Και το πίστευαν όλοι τους. Φυσικά έβγαλα το σκασμό και άλλαξα τα φυσίγγια μου διότι το βουνό δεν είναι φόρουμ για να κάνουμε συζητήσεις.

Σήμερα ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτόν τον πίνακα από την NSI για την TECNA. Αξίζει να γίνει μια σύγκριση με τους πίνακες του Gualandi. Οι ποσότητες που δίνει ο Gualandi, είναι αρκετά μικρότερες, για το ίδιο φορτίο γόμωσης πάντα. Το κακό είναι ότι ο πίνακας της NSI δεν αναφέρει ημερομηνία.

Attachments

Σήμερα ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτόν τον πίνακα από την NSI για την TECNA. Αξίζει να γίνει μια σύγκριση με τους πίνακες του Gualandi. Οι ποσότητες που δίνει ο Gualandi, είναι αρκετά μικρότερες, για το ίδιο φορτίο γόμωσης πάντα. Το κακό είναι ότι ο πίνακας της NSI δεν αναφέρει ημερομηνία.

Δεν ειναι ''κακος'' Βασιλη...ασχετα με τις καποιες διαφορες με τον πινακα του Gualandi !!!
Απλα θελει δοκιμες και αυτος...

Ο πίνακας της NSI είναι έγκυρος. Αναφέρεται στη σημερινή τέκνα. Ο gualandi στην τέκνα μέχρι το 2013. Τότε η τέκνα γεμίζονταν 686 1,75x36 και σήμερα 688 1,90x36. Το ίδιο συμβαίνει με sipe και s4

Δεν ειναι ''κακος'' Βασιλη...ασχετα με τις καποιες διαφορες με τον πινακα του Gualandi !!!
Απλα θελει δοκιμες και αυτος...
Νίκο, χωρίς να παίρνω όρκο, νομίζω ότι είναι πιο πρόσφατος απο του Gualandi. Εντύπωση μου κάνει, που δεν προτείνει καθόλου το καψούλι 686, εν αντιθέσει με τον Gualandi και προτείνει 684 ανεβάζοντας την δόση στην πυρίτιδα. Επίσης εκεί που ο Gualandi προτείνει 616/cx2000, η NSI προτείνει 688 και πάλι ανεβάζει την δόση της πυρίτιδας. Έχει αλλάξει κάπως η σύνθεση ή κάνω λάθος;

Ο πίνακας της NSI είναι έγκυρος. Αναφέρεται στη σημερινή τέκνα. Ο gualandi στην τέκνα μέχρι το 2013. Τότε η τέκνα γεμίζονταν 686 1,75x36 και σήμερα 688 1,90x36. Το ίδιο συμβαίνει με sipe και s4
Αφου σου λεει η Sipe πλεον γεμιζετε στο 1.60×32....φαντασου...

Ψήνομαι να φτιάξω κανένα τέτοιο πιο παραδοσιακό. Με τι λέτε να τα γεμίσω? Με καμια mb32, s4 ?20220829_110834.jpg
Για αρχή στις καρακάξες θα τα ρίξω και αν πάνε καλά γιατι οχι και σε κανένα τρυγόνι, ορτύκι.

Έχετε να προτείνετε κάτι?

Status
Not open for further replies.
Back