Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα μια ερώτηση για μπαφερ
Ήθελα να ρωτήσω στα 35γρ σκάγια Ν.3 που έχω στήσει ένα φυσίγγι
Αν χρησιμοποιείσο μπαφερ πόσα γραμμάρια σκάγια πρέπει να αφαιρέσω κ πόσο μπαφερ πρέπει να προσθέσω για να είναι σωστό
Στα 18 γρ σκάγια αντιστοιχεί περίπου 0,8 γρ αλεύρι

Κώστα, αλεύρι βρώμης ή πλαστικό buffer.

Bασιλη το αλευρι υπολογιζεται βαση γραμμαριων....αλλά και ΝΟΥΜΕΡΟ σκαγιων...
Αλλη ποσοτητα αλευρι θελουν τα 18 γραμμαρια Ν7 και αλλη ποσοτητα τα Ν1

εικόνα_Viber_2022-08-27_13-11-44-326.jpg
18 γραμμαρια σκαγια Ν7 και Ν1.

εικόνα_Viber_2022-08-27_13-11-51-420.jpg
0,80 γραμμαρια αλευρι στον καθε καλυκα!!

ΥΓ. Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης με κανεναν....Απλα εδειξα οτι ο υπολογισμος ειναι λαθος !!

Bασιλη το αλευρι υπολογιζεται βαση γραμμαριων....αλλά και ΝΟΥΜΕΡΟ σκαγιων...
Αλλη ποσοτητα αλευρι θελουν τα 18 γραμμαρια Ν7 και αλλη ποσοτητα τα Ν1

View attachment 54350
18 γραμμαρια σκαγια Ν7 και Ν1.

View attachment 54351
0,80 γραμμαρια αλευρι στον καθε καλυκα!!

ΥΓ. Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης με κανεναν....Απλα εδειξα οτι ο υπολογισμος ειναι λαθος !!
Ν.3 34γρ πόσο buffer πλαστική μπορώ να βάλω

Σε αλεύρι βρώμης
Να το λέμε γιατί αν βάλει κανένας Αλλατίνη θα την ακούσει στερεοφωνικά.
Ν.3 34γρ πόσο buffer πλαστική μπορώ να βάλω
Όχι πλαστικό λένε όλοι αν δεν έχεις συνταγή ... προσωπικά δεν γεμίζω αλλά μου αρέσει να διαβάζω :)

Είναι η μοναδική ασχολία γύρω από το κυνήγι με την οποία δεν έχω ασχοληθεί....ας ρωτήσω λοιπόν....ασ υποθέσουμε οτι κάποιος θέλει να ξεκινήσει να φτιάχνει μόνος του φυσίγγια....και ας κάνουμε και μια δεύτερη υπόθεση οτι τα φυσίγγια τα οποία θέλει να φτιάχνει θα έχουν πυρίτιδες διβασικές ως βάση.....ποιά μηχανή λοιπόν προτείνετε ή τί τέλος πάντων εξοπλισμό πρέπει να έχει κάποιος στο ...εργαστήριο του;;;

Απλά σκέφτηκα να φτιάξω
MB36
N.3
Με buffer
Κ δεν έχω συνταγή

Ακου....Δεν εχεις συνταγη .....και ρωτας ποσο μπαφερ θα βαλεις??
Τι νοημα εχει αυτο ??
Γιατι δεν ζητησες σεταπ ( συνταγη ) αλλα ρωτησες μονο για μπαφερ ???

Να σου πω και το ''αλλο''....γιατι νομιζω οτι υποτιμας την νοημοσυνη μας...
Οσες φορες ζητησες βοηθεια σε θεμα ιδιογομωσης...και εγω και αλλοι συναδελφοι σου του την
δωσαμε απλοχερα....
Το αποτελεσμα ηταν να ακολουθησεις την δικη σου λαθος γραμμη....κα να βγαλεις λαθος σεταπ !!

Εαν κανω λαθος διορθωσε με....Και εαν δεν κανω λαθος πες μου γιατι ρωτας απο την στιγμη που οτι
και να σου πουμε .....εσυ παλι το δικο σου θα κανεις ???!!!

Είναι η μοναδική ασχολία γύρω από το κυνήγι με την οποία δεν έχω ασχοληθεί....ας ρωτήσω λοιπόν....ασ υποθέσουμε οτι κάποιος θέλει να ξεκινήσει να φτιάχνει μόνος του φυσίγγια....και ας κάνουμε και μια δεύτερη υπόθεση οτι τα φυσίγγια τα οποία θέλει να φτιάχνει θα έχουν πυρίτιδες διβασικές ως βάση.....ποιά μηχανή λοιπόν προτείνετε ή τί τέλος πάντων εξοπλισμό πρέπει να έχει κάποιος στο ...εργαστήριο του;;;

Δεν ειναι μονο θεμα εξοπλισμου !!!
Το βασικοτερο ειναι να ''ξερεις ν'ακούς'' τι σε συμβουλευουν οι ποιο εμπειροι απο εσενα!!
Εχω πολυ καλο φιλο....που ξεκινησε Ιδιογομωση με μια ρελιαστρα χειρος...πριν 2 χρονια ισως και
λιγοτερο....
Αργοτερα αποκτισε και μια ΜΕΚ 600.....Σημερα βγαζει αγγέλους φυσιγγια....Αλλα ηξερε να ακουει !!!!

Δεν το πιανω στα χερια μου....εννοω δεν το δουλευω... το θεωρω ''επικινδυνο'' ....και δεν ξερω
ποσο πρεπει να βαλεις.
Ελα κ.Νικο...μη τα παρα λες τωρα κι εσυ....τη ειναι επικυνδινο;;; το buffer...;;;;

Δεν ειναι μονο θεμα εξοπλισμου !!!
Το βασικοτερο ειναι να ''ξερεις ν'ακούς'' τι σε συμβουλευουν οι ποιο εμπειροι απο εσενα!!
Εχω πολυ καλο φιλο....που ξεκινησε Ιδιογομωση με μια ρελιαστρα χειρος...πριν 2 χρονια ισως και
λιγοτερο....
Αργοτερα αποκτισε και μια ΜΕΚ 600.....Σημερα βγαζει αγγέλους φυσιγγια....Αλλα ηξερε να ακουει !!!!
Καταλαβαίνω αυτό που λες...αλλά κάπως πρέπει να ξεκινήσει κάποιος,,,,αυτό ρωτάω ...τί ακριβώς προτείνει κάποιος να αγοράσει κανείς ; Μια ΜEC είναι καλή λύση ή κάτι άλλο; Επίσης τί άλλο μπορεί να χρειαστεί ...ζυγαριά;;; κλπ...τα ρωτάω διότι όπως προείπα δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το κομματι

Καταλαβαίνω αυτό που λες...αλλά κάπως πρέπει να ξεκινήσει κάποιος,,,,αυτό ρωτάω ...τί ακριβώς προτείνει κάποιος να αγοράσει κανείς ; Μια ΜEC είναι καλή λύση ή κάτι άλλο; Επίσης τί άλλο μπορεί να χρειαστεί ...ζυγαριά;;; κλπ...τα ρωτάω διότι όπως προείπα δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το κομματι
Εγω Κωστη ξεκινησα με μια ρελιαστρα Λαναρα με χρηση 2 σταδιων, μια ζυγαρια, ενα παχυμετρο κ μια μεζουρα (απαρετητη) που μετρας τον ελευθερο κενο χωρο πριν κλησεις το φυσιγγι σου...επειτα πηρα κ 1 καλυκοκόπτη...απαρέτητο εργαλειο!!

Μια ΜΕΚ ειναι υπερ αρκετη για ξεκινημα...Βεβαια ( για μενα ) ακομα καλυτερη μια 5σταδιακη...αλλα
δεν ξερω τι χρηματα θελεις να διαθεσεις....
Σου προειπα ο φιλος μου ξεκινησε με μια ρελιαστρα χειρος...
Η ΖΥΓΑΡΙΑ ειναι απαραιτητη...
Πριν αποφασισεις κανε ΕΡΕΥΝΑ αγορας...Με την ΜΕΚ θα χρειστεις και βαση και δραπανο για ρελιασμα...
με την 5σταδιακη οχι...

Ελα κ.Νικο...μη τα παρα λες τωρα κι εσυ....τη ειναι επικυνδινο;;; το buffer...;;;;

Και να σου και το γιατι το λεω ''επικινδυνο''....
Το πλαστικο μπαφερ καθεται στον πυθμενα του βυσματος και σου σηκωνει την στηλη των σκαγιων
ψηλοτερα αλλοιωνοντας την ογκομετρια...Πχ απο 11 χιλιοστα κενο χωρο ..μπορει να στον παει
στα 10 χιλιοστα,
Κλεινοντας στο ιδιο υψος ρελιασματος που εχεις σκεφτει....Ξαφνικα και χωρις να το καταλαβεις εχεις
με 1 χιλιοστο λιγοτερο κενο χωρο... και 100 με 150 bar περισσοτερα αναλογα την πυριτιδα του σεταπ.
Εαν δεν το ξερεις...και εαν δεν ξανα μετρησεις κενο χωρο μετα την τοποθετηση του μπαφερ ωστε
να διορθωσεις την ογκομετρια εχεις βγαλει μπουρλοτακι ...πρωτης ταξεως Κωστή !!!
Και εαν το σεταπ το εχεις ''φορτωμενο''....την εκατσες βαρκα φιλε !!

Status
Not open for further replies.
Back