Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εαν περιμενει απο το μπαφερ στην κορυφη να κλεισει σωστα το φυσιγγιο ...επαιξε και εχασε Μητσαρα !!!
Τα σωστα σεταπ και φυσιγγια δεν εξαρτωνται απο το μπαφερ για να κλεισουν σωστα φιλε !!!
Και πως αλιως θα κλεισει το 8 βολο Νικο αφου ο μισος καλυκας ειναι κενος ; Δεν κλεινουν ολλοι 5 σταδιακα ,κλεισε ενα με 2 σταδια να δεις πως γινεται το αστερι

Καλησπέρα λεβέντες!!!
Πήρα κάποια υλικά ώστε να γεμίσω μερικά 8βολα.Πηρα μια mb32 και μια psb2 special.
Tα δράμια είναι 8,6 Χιλ επινικελωμενα και βγαίνουν 30,8γρ τα 8...προσθέτωντας το μπαφερ πάω στα 33.5-34 γρ σύνολο γόμωσης ώστε να κλείσει σωστά το φυσιγγι.το μπαφερ όχι ανακατεμένο αλλά ριγμένο στην κορυφή.Μπαφερ κανονικό πανάκριβο όχι βρωμαλευρο.
Όλα αυτά σε Τ5 με 2000 70mm και z2m15...
Κοιτώντας τον πίνακα των δύο πυριτιδων βλέπω ότι φτάνουν με το pala gualandi βάρος γόμωσης μέχρι 32.5 γρ με τις ανάλογες δοσολογίες σε πυριτιδα...
Υπάρχει τρόπος να τα κλείσω με ασφάλεια η να ψάξω για άλλα υλικά???
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Σου ανεβαζω 2 σεταπ ....το ενα σε ρελι και το αλλο σε αστεροειδες κλεισιμο....και τα δυο με LB6 ΑΚΟΠΟ
και για κυλινδρο και 4* αστρα....
Εαν θελεις να τα ριξεις με φουλ τσοκ...η ποιο με κλειστο τσοκ απο 4* αστρα θα κανεις 4 πεταλα 10
χιλιοστα βαθος στον LB6 χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο απο τα σεταπ !!!

εικόνα_Viber_2021-09-29_21-30-17-982.jpg
εικόνα_Viber_2021-09-29_21-30-27-624.jpg
εικόνα_Viber_2021-09-27_21-14-13-123.jpg

Ένα φυσίγγι 40γρ. σε τι μέγεθος κάλυκα θα το γεμίζατε; Έχω μια συνταγή με Τ5 αλλά απορώ αν είναι "υποχρεωτικό" ή αν θα επηρεαστεί η ντουφεκιά να βάλω πχ Τ4.

Μπορεις ανετα σε 12/70 καλυκα Βασιλη !!! Το5 και Τ4....ΕΑΝ η πυριτιδα δεν ξεπερνα τον παφυλα,,,,κανενα
προβλημα και καμια διαφορα δεν θα δεις...
Εαν υπαρχει διαφορα...μονο σε κανονακι μπορεις να την δεις ...τοσο μικρη θα ειναι !!!

Και πως αλιως θα κλεισει το 8 βολο Νικο αφου ο μισος καλυκας ειναι κενος ; Δεν κλεινουν ολλοι 5 σταδιακα ,κλεισε ενα με 2 σταδια να δεις πως γινεται το αστερι

Οταν δεν μπορεις να κλεισεις σωστα το αστερι....τοτε πας στο ρελι Μητσαρα....για να μην βγαλεις
''κλουβιο αυγο'' φιλε !!!

Θα με ενδιέφερε και εμένα κανένα σεταπ με τη mb32 σε 8βολο 8.6, ειδικά αν είναι και λίγο μαλακό για το δικαννο. Και σκληρό να είναι θα το βάλω στην καραμπίνα :p

Για το δικανο ξεκινα απο το 1,90χ8 την ΜΒ32 με CX2000 καψουλι Μαικ !!! :)

Ναι και εγω απο εκει λεω να το ξεκινήσω και βλέπω 1.85-1.90
Νίκο πόση ταχύτητα υπολογίζεις περίπου να βγάζει το 1.90?View attachment 54624
Να και οι σφραγίδες....

Μην μου δειχνεις σφραγιδες....απο οπλα ασχετος εντελως...
Στο 1,90 V1,5- 400m/s Το υπολογιζω....Μαικ !!!

Ένα φυσίγγι 40γρ. σε τι μέγεθος κάλυκα θα το γεμίζατε; Έχω μια συνταγή με Τ5 αλλά απορώ αν είναι "υποχρεωτικό" ή αν θα επηρεαστεί η ντουφεκιά να βάλω πχ Τ4.
Καλημέρα Βασίλη. Μπορείς να το κλείσεις άνετα σε 12/70 και δε νομίζω Τ4 με Τ5 να υφίσταται κάποια διαφορά.....

Ναι απο εκει ξεκινα...cx2000-1,85x8 - 686 -1,90x8...
Πες μου οταν τα στησεις....το στησιμο....να στα μετρησω Μαικ....
Αυτα τα δικανα τα ''φοβαμαι'' βρε φιλε!! Δεν τα ξερω καθολου...γενικοτερα εχω αγνοια απο οπλα..

Ναι απο εκει ξεκινα...cx2000-1,85x8 - 686 -1,90x8...
Πες μου οταν τα στησεις....το στησιμο....να στα μετρησω Μαικ....
Αυτα τα δικανα τα ''φοβαμαι'' βρε φιλε!! Δεν τα ξερω καθολου...γενικοτερα εχω αγνοια απο οπλα..
Σχετικά καινούργιο ειναι. Δεν ειναι χρέπι. Άσχετα αν δεν θελω να το καταπονώ.

Τις σφραγιδες τις εβαλα πιο πολυ μηπως ξερει καποιος κατι

Nick θα ριξω πρωτα να δω αν μου αρεσει η συγκεντρωση και αν μου αρεσει θα σου στειλω και αν ειναι ευκολο τα μετρας.

Να είστε καλά κύριε Νίκο και Βαγγέλη. Για την ιστορία δεν είχα σκοπό να το γεμίσω σε μεγαλύτερο κάλυκα. Ουσιαστικά αν η πυρίτιδα καλύπτεται από τον πάφυλα τότε το φυσίγγι έχει την απαραίτητη προστασία αν κατάλαβα καλά.

Nick θα ριξω πρωτα να δω αν μου αρεσει η συγκεντρωση και αν μου αρεσει θα σου στειλω και αν ειναι ευκολο τα μετρας.

Οποτε....και οπως εσυ γουσταρεις φιλε !!! Για μενα δεν ειναι τιποτα να στησω και να μετρησω ενα
φυσιγγιο !!

Να είστε καλά κύριε Νίκο και Βαγγέλη. Για την ιστορία δεν είχα σκοπό να το γεμίσω σε μεγαλύτερο κάλυκα. Ουσιαστικά αν η πυρίτιδα καλύπτεται από τον πάφυλα τότε το φυσίγγι έχει την απαραίτητη προστασία αν κατάλαβα καλά.

Ναι πολυ καλα το καταλαβες Βασιλη !!!

Στο οπλογνωσια-κυπριδημο‼️εκεί ξερουν

Ουσιαστικά αν η πυρίτιδα καλύπτεται από τον πάφυλα τότε το φυσίγγι έχει την απαραίτητη προστασία
Ναι πολυ καλα το καταλαβες Βασιλη !!!
Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο η πυρίτιδα να καλύπτεται από τον πάφυλα ... προτεινόμενο ίσως, απαραίτητο, όχι ... κάνω λάθος ?

Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο η πυρίτιδα να καλύπτεται από τον πάφυλα ... προτεινόμενο ίσως, απαραίτητο, όχι ... κάνω λάθος ?
Όχι, σε πολλά εμπορικά φυσίγγια που έχουν μέταλλο 8mm, η πυρίτιδα δεν καλύπτεται (αν είναι και διαφανής ο κάλυκας φαίνεται εύκολα). Δεν είναι "λάθος", δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση. Γενικά όμως δεν προτιμώ φυσίγγια με χαμηλό μέταλλο.

Πολλοι το κανουν για θεμα οικονομιας....Μπορει να μην κανεις ιδιογομωση....αλλα ξερεις και εισαι
διαβασμενος....
Και ρωταω εγω....που ειναι καλυτερα να αναφλεγεται και να καιγεται η πυριτιδα....Ολη μεσα στον
παφυλα....η μιση στον παφυλα και η αλλη μιση στο πλαστικο του καλυκα ???
Αλλωστε γιατι κυκλοφορουν απο Τ1 εως και Τ5 καλυκες ???
Το πλαστικο του καλυκα διαστελεται...με οτι αυτο συνεπαγεται....

Το είχαμε πει και παλαιότερα ότι το ύψος του μετάλλου δεν έχει να κάνει με την ικανότητα του κάλυκα να ανταποκριθεί στις πιέσεις.
Ο λόγος που υπάρχουν τα διαφορετικά ύψη είναι για να διαχωρίζουν οι κατασκευαστές τον προορισμό χρήσης των φυσιγγίων τους. Ίσως και για να εντυπωσιάζονται οι καταναλωτές νομίζοντας ότι το μεγάλο ύψος κάνει τον κάλυκα πιο ανθεκτικό.
Στα λειόκανα όπλα, σε αντίθεση με τα ραβδωτά που χρησιμοποιούν μεταλλικούς κάλυκες, αυτό που "κρατάει" τις αναπτυσόμενες πιέσεις μέσα στη θαλάμη είναι το πάχος των τοιχωμάτων της. Τίποτε άλλο.

Ίσως για αυτό βλέπω τους Ιταλούς να γεμίζουν με Τ1 τις περισσότερες φορές.
Δηλαδή @elvas ως ιδιογομωτής μέχρι πόσα γραμμάρια γόμωση μπορώ να χρησιμοποιώ Τ1 ;

Ο κανόνας που εγώ είχα μάθει από παλιότερους ιδιογομωτές ήταν ότι ο πάφυλας πρέπει να καλύπτει τα 3/4 τις πυρίτιδος.

Και δεύτερη ερώτηση, μήπως το ύψος του μετάλλου του πάφυλα έχει σημασία στην αντοχή του κάλυκα σε πολλαπλές αναγομώσεις ή όχι;

Status
Not open for further replies.
Back