Εσύ έχεις τεράστια εμπειρία στην ιδιογόμωση εγώ απλά είμαι ένας μελετηρός ημιμαθής.
Ότι γράψω παρακάτω ισχύει σίγουρα για αμερικάνικους κάλυκες και προφανώς για πλαστικούς.
Τώρα λογικά ισχύει και για ευρωπαϊκούς αν είναι σωστά φτιαγμένοι
Το ύψος του πάφυλα δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αντοχή του φυσιγγίου-κάλυκα, ούτε με τον όγκο πυρίτιδας που περιέχει, ούτε με τις πιέσεις που αναπτύσσονται.
Έχει μόνο αισθητική σημασία !!!
Η πυρίτιδα δεν καίγεται στον αρχικό της χώρο ...
Το πλαστικό υποστιρίζεται σε όλη την επιφάνειά του από το ατσάλι της θαλάμης και του κλείστρου.
Πλαστικό υπάρχει και μέσα στον πάφυλα οπότε ουσιαστικά η καύση γίνεται ΟΛΗ μέσα σε πλαστικό μέχρι να βγεί η γόμωση από τον κάλυκα.
Η Pmax αναπτύσσεται όταν η γόμωση φτάνει περίπου στην έξοδο από τον κάλυκα, άρα και αυτός δεν είναι ο λόγος.
Σημασία έχει η σωστή κατασκευή και όχι το ύψος του πάφυλα.
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα ... διαβάστε από αυτό το ποστ και κάτω.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Το-Α-και-το-Ω-στην-ιδιογόμωση.3077/page-29#post-505223
Νίκο καλά κάνεις και βάζεις κάλυκες με μεγάλο πάφυλα .... και εγώ αυτό θα έκανα ... αχχαχαχα απλά συζήτηση κάνουμε για να ανάψουν λίγο τα αίματα ,,,
ΟΚ , Αλλα εχω διαφορετικη αποψη....περα απο οσα λεγονται περι αισθητικης κτλ κτλ.
Κλειστε δυο φυσιγγια 48-50 γραμμαριων με 2 γραμμαρια πυριτιδα... Το ενα σε καλυκα Τ1 και το αλλο
σε καλυκα Τ5....ριξτα σε στοχο στα 45-50 μετρα ταχογραφιστε τα και μετα συζηταμε για οποιες
διαφορες !!!