Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Η αμερικανες λατρεβουν τους fiocchi και το 616 παντος .big smile.
Τα πρωτα φυσίγγια που γεμισα ηταν με κατι κιτρινους τ1 με 688 που εγραφαν gm3 πυρίτιδα s4 αγορασμενη μαζι με φίλους βαρελακι 12κλ βησμα 23 και 36γρ ρελι χεμωνας του2005 σκετα φουρνελα αλλα εκαναν δουλειά

Τα πρωτα φυσίγγια που γεμισα ηταν με κατι κιτρινους τ1 με 688 που εγραφαν gm3 πυρίτιδα s4 αγορασμενη μαζι με φίλους βαρελακι 12κλ βησμα 23 και 36γρ ρελι χεμωνας του2005 σκετα φουρνελα αλλα εκαναν δουλειά
Εχω τετιους αλα μαυρο χρωμα .big smile.

H fiocchi νομίζω Γιάννη είναι η μοναδική που πουλάει Αμερική ... ή εδώ το διάβασα ή σε αμερικάνικο σάιτ
Δεν είναι η μοναδική που πουλάει στην Αμερική Βασίλη, είναι όμως η μόνη που έχει εργοστάσιο κατασκευής φυσιγγίων εκεί, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

H fiocchi νομίζω Γιάννη είναι η μοναδική που πουλάει Αμερική ... ή εδώ το διάβασα ή σε αμερικάνικο σάιτ
Δεν είναι η μοναδική που πουλάει στην Αμερική Βασίλη, είναι όμως η μόνη που έχει εργοστάσιο κατασκευής φυσιγγίων εκεί, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.
Και η Cheddite πρέπει να πουλάει ... Αλλιώς γιατί όλες οι αμερικάνικες εταιρείες πυρίτιδων δίνουν συνταγές και για κάλυκες Cheddite με καψούλι Cx2000 (Ched.209 το αναφέρουν συνήθως) ...?????????

Μαλλον καπως ετσι εννοει ο Βασιλης αλλα και παλι η πιεση εκτονωνεται εκει που βρισκει την μικροτερη αντισταση δηλαδη στο πλαστικο μερος του καλυκα και οχι στον μεταλλικο παφυλα...
Το ανάποδο.
Πλαστικό μέσα σε κάνη, με τον πάφυλα έξω και πίσω ακίνητο κλείστρο.

Γιατί το λέω ... Γιατί με 700-800 bar εκεί μέσα το πλαστικό μαζί με τον πάφυλα θα εξαερωθούν.

Αυτό (αν είναι αλήθεια) σημαίνει ότι ο πάφυλας κατά την πυροδότηση γίνεται ένα με την θαλάμη και δεν σημαίνει ότι αντέχει υψηλότερες πιέσεις.

Το ανάποδο.
Πλαστικό μέσα σε κάνη, με τον πάφυλα έξω και πίσω ακίνητο κλείστρο.

Γιατί το λέω ... Γιατί με 700-800 bar εκεί μέσα το πλαστικό μαζί με τον πάφυλα θα εξαερωθούν.

Αυτό (αν είναι αλήθεια) σημαίνει ότι ο πάφυλας κατά την πυροδότηση γίνεται ένα με την θαλάμη και δεν σημαίνει ότι αντέχει υψηλότερες πιέσεις.
Και απο αυτο το βιντεακι φαινεται ο ρολος των τοιχωματων της θαλαμης,σε ολες τις "βολες" που εκανε το πλαστικο του καλυκα διαλυθηκε κατι που δεν συμβαινει κατα την πυροδοτηση οταν ο καλυκας ειναι μεσα στη θαλαμη του οπλου μας πραγμα που σημαινει οτι η θαλαμη κραταει και τον παφυλα και το πλαστικο.Αν το κανουμε οπως το λες εσυ με το πλαστικο μερος μεσα στη θαλαμη και τον παφυλα απ'εξω τοτε πιστευω κατα 99% οτι ο παφυλας οχι μονο θα φουσκωσει αλλα θα εχουμε και διαρρηξη αυτου...

πιστευω κατα 99% οτι ο παφυλας οχι μονο θα φουσκωσει αλλα θα εχουμε και διαρρηξη αυτου...
Ακριβώς.

Αν δεις τις φωτό που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα το πλαστικό του αμερικάνικου κάλυκα είναι μονοκόμματο και πιο παχύ από του ευρωπαϊκού.
Ο ευρωπαϊκός αποτελείται από 2 κομμάτια πλαστικού.
Παράδειγμα είναι ... δεν σημαίνει ότι όλοι οι αμερικάνικοι είναι έτσι.
Δείτε παρακάτω .. πιστεύει κανένας βλέποντας την κατασκευή ότι το ύψος του πάφυλα χρησιμεύει κάπου σε πλαστικό κάλυκα ?
Ανάλογα την κατασκευή, το υλικό, το πόσο μαλακό είναι, την εσωτερική διαμόρφωση μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις ταχύτητες αλλά δεν οφείλονται στον πάφυλα ... αυτό πιστεύω.
Έχει πολύ μικρό πάχος για να κάνει κάτι σοβαρό.
1661982997632.png

Ούτε ότι οτιδήποτε Αμερικάνικο είναι σώνει και καλά το καλύτερο ... και εκεί είχαν αποκολλήσεις του πλαστικού από τον πάφυλα σε κάτι Federal
1661983131979.png
Επίσης έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς τελείως πλαστικοί κάλυκες ... το πρόβλημα απ΄ ότι έχω διαβάσει ήταν η εξόλκευση και όχι η απόδοση.

1661983216376.png

1661983226992.png

Last edited:
Ακριβώς.

Αν δεις τις φωτό που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα το πλαστικό του αμερικάνικου κάλυκα είναι μονοκόμματο και πιο παχύ από του ευρωπαϊκού.
Ο ευρωπαϊκός αποτελείται από 2 κομμάτια πλαστικού.
Παράδειγμα είναι ... δεν σημαίνει ότι όλοι οι αμερικάνικοι είναι έτσι.
Δείτε παρακάτω .. πιστεύει κανένας βλέποντας την κατασκευή ότι το ύψος του πάφυλα χρησιμεύει κάπου σε πλαστικό κάλυκα ?
Ανάλογα την κατασκευή, το υλικό την εσωτερική διαμόρφωση μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις ταχύτητες αλλά δεν οφείλονται στον πάφυλα ... αυτό πιστεύω.
View attachment 54684

Ούτε ότι οτιδήποτε Αμερικάνικο είναι σώνει και καλά το καλύτερο ... και εκεί είχαν αποκολλήσεις του πλαστικού από τον πάφυλα σε κάτι Federal
View attachment 54685
Επίσης έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς τελείως πλαστικοί κάλυκες ... το πρόβλημα απ΄ ότι έχω διαβάσει ήταν η εξόλκευση και όχι η απόδοση.

View attachment 54686

View attachment 54687
Το κουτί το τελευταίο σαν κασέτα τσόντα του 80 είναι.

Ακριβώς .think. .hair.
Καλύτερα.

Σε κανόνια του ναυτικού διάβασα ότι ξεκίνησαν δοκιμές με μονοβασικές.
Οι διβασικές κατέστρεφαν τις κάνες.

Στα άρματα λόγω περιορισμένου χώρου χρησιμοποιούν τριπλής βάσης.
Φθηνότερη φυσικά και η κάνη.

Όπως λες και εσύ "χρειάζεται αρμονία" στην κατασκευή μιας πυρίτιδας ... Δεν παίζει μόνο ρόλο το ποσοστό νιτρογλυκερίνης.

Πες μου τώρα ότι εχεις δοκιμάσει και καμιά τριπλής βάσης να τρελλαθώ αχαχα

Μαλλον καπως ετσι εννοει ο Βασιλης αλλα και παλι η πιεση εκτονωνεται εκει που βρισκει την μικροτερη αντισταση δηλαδη στο πλαστικο μερος του καλυκα και οχι στον μεταλλικο παφυλα...
πολύ ωραίο βιντεάκι

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ το πως γίνονται ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Λογικό, το έγραψα πριν.

Πόσο διαφορά είδες στην ταχύτητα με ίδιες δόσεις ;
Σε ποιούς κάλυκες έκανες την δοκιμή ;
Πόση πυρίτιδα χρειάστηκε παραπάνω ;

Δεν ξέρω να γεμίζω, απλά ρωτάω.

Αβυσσος η ιδιογόμωση.

Ξεκίνα το ταξίδι, αξίζει και με το παραπάνω.

Πάντως τις διαφορές πιθανόν να μην τις δεις ούτε στον πίνακα, αλλά ούτε και στα πιατάκια.

Σίγουρα θα τις δεις στον τρόπο που θα καταβληθεί το θήραμα, και το τρέξιμο σου για να το αποκτήσεις.

Bασίλη,
Οι Activ (κάλυκες) έχουν ενσωματωμένο μεταλλικό δίσκο στην πατούρα του εξολκέα για να μην υπάρσει πρόβλημα αξιοπιστίας στην εξόλκευση. Είχε πέσει κάποτε ένας στα χέρια μου αλλά δυστυχώς δεν τον κράτησα.
Οι B&P Gordon, εχουν μέταλλο στον κάλυκα αλλά ό πάτος του φυσιγγίου παραμένει ακάλυπτος.

Status
Not open for further replies.
Back