Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

PSB 1 του 23 Λοτ. Εχει κατάλοιπα η κάννη, με όλα τα καψουλια το ίδιο, έμεινα στο 1,70 *32 6αρια με 401 μ/ς στην πράξη έχουν καθαρά σκοτωματα. Και δεν ξανά ασχολούμαι με τα κατάλοιπα, γιατί πάρα μου τα έκαναν τσουρέκια. .think.
Να κάναμε πειράματα κόντρα δόσεις κτλ να δούμε κατάλοιπα αλλά στα στάνταρτ πού δίνει ο κατασκευαστής τόσα πολλά δεν είναι σωστό.
Αλλά αν λές ότι σκοτώνει καθαρά τότε οκ.
Έκανα και ένα με bior χωρίς να το πατήσω πολύ, βγήκε κέντημα αλλά τούφα το ντουμανι μέσα

Εγώ δεν μπορώ.
Εκανα αρκετές δοκιμές.
Από 1.62 μέχρι 1.80 και από 32γρ μέχρι 35 νομίζω, με UEE.
Κατέληξα στο 1,75 με 34γρ με μισοβρωμικη την κάνη ίσα για να την χρησιμοποιήσω δηλαδή.
Mούλεγε ένας βιοτέχνης πούχει την συνήθεια να ανεμίζει την πτρίτιδα πάνω απο το βαρέλι
όπως ανέμιζαν παλιά το στάρι ότι αυτές οι νέες πυρίτιδες έχουν πολλή σκόνη !

Mούλεγε ένας βιοτέχνης πούχει την συνήθεια να ανεμίζει την πτρίτιδα πάνω απο το βαρέλι
ειναι αυτο που ειπα πριν , χαμηλης ποιοτητας , χωρις σωστη επεξεργασια

Σοφό αυτό που λες....ισχύει πρακτικα για το σιταρι...αλλα γιατι οχι κ στην πυριτιδα......

Μην ρωτάτε δεν συμφέρει, για την τρέλα ρε γαμωτο.
Για το BERETTA ρε γαμωτο.
Αν με δικό σού φυσιγγι στοιχίζει και 20% παραπάνω θα σου βάλω εγώ αλλά η ευχαρίστηση είναι 100% παραπάνω τότε έλα και πες μού αν κοστίζει

Μια 50 δα για το σκοπευτηριο
Ξαναριχμένους βλέπω, είναι δυνατόν να μην συμφέρει;
Χώρια που έχεις την ποιότητα που θέλεις.

Τα καψούλια είδες που έχουν πάει και που θα πάνε ακόμα, άσε που δεν υπάρχουν αυτά που θέλω, αλλά είπαμε γουστάρω πολύ την διαδικασία της ανάγωμοσης. Αυτή την φορά δούλεψα τα εργαλεία του λαναρα, ωραία φάση.
Με καινούριους κάλυκες κοστίζει περίπου 22-25 ευρώ παραπάνω από ένα καλό ακριβό σκοπευτικό στα 300 τεμ. Έτσι για την ιστορία.

Τα καψούλια είδες που έχουν πάει και που θα πάνε ακόμα, άσε που δεν υπάρχουν αυτά που θέλω, αλλά είπαμε γουστάρω πολύ την διαδικασία της ανάγωμοσης. Αυτή την φορά δούλεψα τα εργαλεία του λαναρα, ωραία φάση.
Με καινούριους κάλυκες κοστίζει περίπου 22-25 ευρώ παραπάνω από ένα καλό ακριβό σκοπευτικό στα 300 τεμ. Έτσι για την ιστορία.
κανεις λαθος Νικολα , περιμενε λιγο να ξεστοκαρουν τα μαγαζια απο τα ετοιμα φυσιγγια , και τοτε να δεις ποσο θα πανε οι τιμες στα ετοιμα φυσιγγια

Η γνώμη μου είναι ότι για το σκοπευτήριο συγκεκριμένα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ειδικά για προπόνηση, αλλά ο καθένας όπως την βρίσκει.

Η γνώμη μου είναι ότι για το σκοπευτήριο συγκεκριμένα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ειδικά για προπόνηση, αλλά ο καθένας όπως την βρίσκει.
Εκτος κ φτιαχνεις ενα κουτακι, εδαφους αερος, για κανα μακρινό πιάτο....μόνο ετσι.

Εγώ όσες φορές και αν έχω συγκρίνει το κόστος των αναγομωμένων φυσιγγίων σε σχέση με τα έτοιμα πάντα έχω κέρδος με την αναγόμωση.
Χωρίς όμως να υπολογίζω το κόστος του χρόνου που θα μου φάει το οποίο είναι μία ευχάριστη ενασχόληση και δεν με απασχολεί.
Τον περισσότερο χρόνο στην ιδιογόμωση είναι η μέτρηση των υλικών σε κάθε φυσίγγι ξεχωριστά αν θέλεις να είναι όλα στην εντέλεια. Τα υπόλοιπα δεν σου τρώνε αρκετό χρόνο με εξαίρεση στην αναγόμωση που θα σου φάει λίγο επιπλέον χρόνο για να προετοιμάσεις τους κάλυκες.
Αν όμως δεν σε ενδιαφέρει η τελειότητα στο φυσίγγι σου όπως πχ στα σκοπευτικά που πηγαίνεις για εξάσκηση και όχι για αγώνες ή πχ για τσίχλες περπατητό που θα καταναλώσεις αρκετά φυσίγγια και αν έχεις μία καλή δοκιμασμένη συνταγή με καλά ογκομετρικά και καλή μηχανή τότε δεν καταναλώνεις αρκετό χρόνο να γεμίσεις φυσίγγια.

Για παράδειγμα εγώ το 70% περίπου των φυσιγγίων που φτιάχνω είναι μία συγκεκριμένη συνταγή για τσίχλες όπου έχω ρυθμίσει τα ογκομετρικά και την μηχανή για την συγκεκριμένη συνταγή και κάθε φορά που φτιάχνω φυσίγγια απλά γεμίζω με πυρίτιδα και σκάγια τα ογκομετρικά προτετοιμάζω τους κάλυκες και ξεκινάω το γέμισμα χωρίς να με απασχολεί τοσο η ακρίβεια στο ζύγισμα των υλικών. Δειγματοληπτικά ζυγίζω που και που για να επιβεβαιώσω ότι δεν έχει χαλάσει καμία ρύθμιση και όλα είναι οκ και συνεχίζω.

Με αυτόν τον τρόπο με καινούριους κάλυκες φτιάχνω περίπου 50-75 φυσίγγια την ώρα χωρίς να έχω μηχανή με αυτοματισμούς (ογκομετρικά και μηχανή 5σταδιακή Καβαδία που είναι όλα manual και με 5 στάδια κλεισιμο που σίγουρα επιβραδύνει την διαδικασία). Με αναγομωση επειδή τρώει λίγο χρόνο και η προετοιμασία των καλύκων φτιάχνω περίπου 25-50 φυσίγγια την ώρα.

Αν θέλω να φτιάξω άλλη συνταγή έχω δευτερο ζευγάρι εργαλεία και χρησιμοποιώ αυτά για να μην χαλάσω τις ρυθμίσεις για την κύρια συνταγή που φτιάχνω στα βασικά μου εργαλεία.

Και για να προλάβω μερικούς το κόστος των εργαλείων δεν το υπολογίζεις διότι η αξία των εργαλείων μειώνεται ελάχιστα σαν μεταχειρισμένα ή μπορεί να έχει αυξηθεί κιόλας με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση των τιμών στα καινούρια . Ότι ώρα θέλεις τα πουλάς και παίρνεις στο περίπου τα λεφτά σου πίσω. Το ίδιο και με τα υλικά που έχεις στοκάρει ειδικά με τις πυρίτιδες που πλέον αν πουληθούν βγάζεις και κέρδος αν τις είχες αγορασμένες προ των μεγάλων αυξύσεων των 2 τελευταίων ετών.

Back