Τα πάντα για τα τσοκ

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η Benelli παράγει όλα τα υπόλοιπα εκτός την κάννη, την όποια παίρνει έτοιμη και κάνει μόνο το φινίρισμα, λείανση, βάψιμο και προσθεση της ουράς.
Από την Κίνα με το κιλό τις κανες τους βάζει και ουρά έδεσε το γλυκό και είναι μετά από φωνή μουνι και από μουνι φωνάρα.

Περίμενε θα βγάλουν επίδομα κοντάκι pass και φεύγουμε πακέτο για να φτιάξουμε,θέλω και εγώ
Δε θα χρειαστεί αν βγουν οι ίδιοι άλλο επίδομα μετά κατευθείαν μας βλέπω να γράφουμε όλοι στο νέο θέμα που θα δημιουργήσω σκέφτομαι όλα να τα πουλήσω ,έτσι θα λέγεται.

Και ποιός φτιάχνει τις κάνες των Benelli, αν όχι όλες, τις περισσότερες ?
Μα φυσικά η μαμά Beretta 🤣
Σας έλεγα ότι είναι ίδιες και δεν με πιστεύατε ... 🤪
Δεν είναι αληθές αυτό.Μολις περάσει το λέιζερ και γράψει Βenelli πάνω χάνει 25% της βλητικής.

Μιας και λέμε για benelli 828, ενώ σαν σύνολο ξεφεύγει από το κλασικό super pose και με ξενίζει σαν εμφάνιση, ένα χαρακτηριστικό του, μου αρέσει πολύ. Αυτό που μπορεί κανείς να φέρει το κοντάκι στα μέτρα του με φλάντζες, χωρίς να παρέμβει κοντακας.
Μα γι αυτό ακριβώς για μένα είναι από τη στιγμή που βγήκε στην αγορά η καινοτομία.... ακόμη και αριστερόχειρας το φέρνει στα μέτρα του και αν για κάποιο λόγο το πουλήσει δε του μένει το αριστερό κοντάκι αμανατι....για αυτό έγραψα και παλιότερα ότι κανένα δίκανο εκτός του 828 δεν προσφέρει κάποια καινοτομία..... εδώ η Μπερέτα διαφήμιζε το ultralegero ατσάλινο με πλαστικά ένθετα στα 2500 χιλιάρικα....

Μα γι αυτό ακριβώς για μένα είναι από τη στιγμή που βγήκε στην αγορά η καινοτομία.... ακόμη και αριστερόχειρας το φέρνει στα μέτρα του και αν για κάποιο λόγο το πουλήσει δε του μένει το αριστερό κοντάκι αμανατι....για αυτό έγραψα και παλιότερα ότι κανένα δίκανο εκτός του 828 δεν προσφέρει κάποια καινοτομία..... εδώ η Μπερέτα διαφήμιζε το ultralegero ατσάλινο με πλαστικά ένθετα στα 2500 χιλιάρικα....
Έχουν βγει αρκετά s.pose με συνθετικά μέρη (πχ Browning cynergy κτλ), αλλά και ξύλινα που η μόνη ρύθμιση είναι στο χτένι του κοντακιου. Δεν αναφέρω τα σκοπευτικά, με ειδικά κοντάκια. Πάντως όπως και να έχει, τα περισσότερα από αυτά είναι αντιαισθητικα κατά τη γνώμη μου. Το 828 είναι κατά κάποιον τρόπο, το πάντρεμα αυτογεμους και s.pose. Βέβαια, όλα λεπτομέρειες είναι, αν το όπλο και κυρίως ο κυνηγός- σκοπευτής κάνει σωστά (και εύκολα) τη δουλειά του!

Έχουν βγει αρκετά s.pose με συνθετικά μέρη (πχ Browning cynergy κτλ), αλλά και ξύλινα που η μόνη ρύθμιση είναι στο χτένι του κοντακιου. Δεν αναφέρω τα σκοπευτικά, με ειδικά κοντάκια. Πάντως όπως και να έχει, τα περισσότερα από αυτά είναι αντιαισθητικα κατά τη γνώμη μου. Το 828 είναι κατά κάποιον τρόπο, το πάντρεμα αυτογεμους και s.pose. Βέβαια, όλα λεπτομέρειες είναι, αν το όπλο και κυρίως ο κυνηγός- σκοπευτής κάνει σωστά (και εύκολα) τη δουλειά του!
ο Μητσάρας από την Εύβοια με αυτο κυνηγάει

Το αυτογεμές που το βρήκατε και το λέτε συνέχεια για το 828 ?
Το κοιτάζω, το ξανακοιτάζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείτε ...
Τα πλαστικά στο κοντάκι και τις φλάντζες εννοείτε ?
Το κόψιμό του ?

Με 2,5 χιλιάρικα δεν έχει καμία ελπίδα για εμένα αλλά λέμε τώρα ...

828u.jpg

Το κόψιμό του ?

View attachment 69967
Το κοντάκι του Βασίλη είναι σαν της καραμπίνας.Εχει φλάντζες αλλαγής κλίσης όπως τα αυτογεμή. Η βάση του είναι ενιαία και δεν περικλείεται από το κοντάκι. Ακόμη και αν δεν έρθει το κοντακι με τις φλάντζες (σπάνιο με τόσες ρυθμίσεις που παίρνει)είναι πιο εύκολο στην κατασκευή και εφαρμογή το κοντάκι ενός αυτογεμους από το δίκανο

Το κόψιμό του ?

View attachment 69967
Εγώ το λέω με την έννοια ότι ο μηχανισμός σκανδάλης δεν είναι οι κλασσικές φωτιές, αλλά βρίσκεται στην βάση που συνδέεται με το κοντάκι όπως στα αυτογεμη.

Back