Τιμή άδειας θήρας για τη κυνηγετική περίοδο 2024–2025

• Thread starter Thread starter Nikosddd
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ καλή κίνηση , εγώ θα την έβγαζα δωρεάν την άδεια πάντως. Και 20% έκπτωση για την επόμενη τετραετία. Για να δώσει ευκαιρία στα παιδιά να κολλήσουν με αυτόν τον τρόπο ζωής. Επίσης μπορούν να δώσουν κάποια μαθήματα σε σκοπευτήριο, αν και αυτό θα έπρεπε κατά την άποψη μου να είναι υποχρεωτικό για την έκδοση άδειας.
Και όπως έχω αναφέρει παλιότερα εδώ, θα έπρεπε όπως επιτρέπεται η οδήγηση στα 17 με συνοδό, να γίνει το ίδιο και με το κυνήγι.

... Το πρόβλημα της μείωσης είναι το νέο αίμα. Τα παιδιά μόνο των κυνηγών αν θα γίνουν κυνηγοί, κι αυτά σε μικρό ποσοστό πλέον αφού η νεολαία παρασυρόμενη απο τα social και τον πόλεμο κατά του κυνηγιού το βλέπουν αποκρουστικό έτσι όπως το παρουσιάζουν οι αντι
Εχουμε μια παρωχημενη εικονα που δεν κανει ¨κλικ¨ στους νεους.
Χωρις νεο αιμα το κυνηγι σβηνει.

Μα το είπε η ΚΣΕ ότι αυξήθηκαν φέτος οι άδειες γιατί μειώθηκαν οι συνάδελφοι που κυνηγούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους θηροφυλακες
Πως ξερουν προκαταβολικα οτι θα μειωθουν φετος οι κυνηγοι ?
Και γιατι δεν κανουν το αντιθετο , να μειωσουν τιμη ωστε να βγαλουν αδεια περισσοτεροι κυνηγοι και να κανουν τζιρο ?
Τους εχουν ανεβει τα ενοικια ? 😆

Εχουμε μια παρωχημενη εικονα που δεν κανει ¨κλικ¨ στους νεους.
Χωρις νεο αιμα το κυνηγι σβηνει.
Είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας πως θα το "πλασάρουμε", εννοώ την όλη διαδικασία, απ την προηγούμενη μέρα ,απ το κυνήγι έως και την επιστροφή. Εξάλλου πιστεύω όσοι απο εμάς ξεκινήσαμε απο πατεράδες, παππούδες, θείους κτλ, αυτή η προσμονή μας έχει μείνει σαν ανάμνηση. Οι ετοιμασίες της προηγούμενης μέρας, ο ανύπαρκτος ύπνος το βράδυ και επιτέλους ο γλυκός ήχος του ξυπνητηριού. Ξημέρωμα στο βουνό, εικόνες, μυρωδιές και κάλυψη απόκρυψη σαν μυστική συνταγή(😆)
Με αυτά τα ερεθίσματα γίναμε κυνηγοί, όχι με τα γεμάτα καπό και τα τρένα
Εμένα ακολουθούν και οι 2 απο μικρά, 17 και 15 σήμερα και περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη τους άδεια. Με την άγια τσίχλα εννοείται πήραν το βάπτισμα και με αυτή συνεχίζουν, αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες φορές που τους πήρα σε φάσσες. Ο μικρός πέρσι ήρθε μαζί μου Γρεβενά, ακόμα έχει να το λέει το πόσο υπέροχα πέρασε και όλο αυτό που έζησε. Μεγάλο ταξίδι, προειδοποίησης για αρκούδες, φωτιά το βράδι στο καρτέρι, φαι στο βουνό, είδαμε τα μπουλούκια μας, μείναμε σε παραδοσιακό κατάλυμα, παραδοσιακά εδέσματα και συγκεντρώσεις κυνηγών για φαι και ποτό τις ώρες χαλάρωσης. Πρωτόγνωρες εικόνες και αισθήσεις για παιδί αστικού κύκλου. Η ακόμα και στη λήξη που ήρθε μαζί μας για τσίχλες σε κοντινό προορισμό, μαζέψαμε πορτοκάλια, χόρτα, φάγαμε ότι έφερε ο καθένας απ το σπίτι του, γελάσαμε αρκετά και γύρισε πάλι με πλατύ χαμόγελο.
Απλά θέλω να πω, ότι θέλει στόλισμα η τουφεκιά και το θήραμα, το κυνήγι είναι πιο ωραίο όταν γίνεται για πάνω από έναν σκοπό

Είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας πως θα το "πλασάρουμε", εννοώ την όλη διαδικασία, απ την προηγούμενη μέρα ,απ το κυνήγι έως και την επιστροφή. Εξάλλου πιστεύω όσοι απο εμάς ξεκινήσαμε απο πατεράδες, παππούδες, θείους κτλ, αυτή η προσμονή μας έχει μείνει σαν ανάμνηση. Οι ετοιμασίες της προηγούμενης μέρας, ο ανύπαρκτος ύπνος το βράδυ και επιτέλους ο γλυκός ήχος του ξυπνητηριού. Ξημέρωμα στο βουνό, εικόνες, μυρωδιές και κάλυψη απόκρυψη σαν μυστική συνταγή(😆)
Εμένα ακολουθούν και οι 2 απο μικρά, 17 και 15 σήμερα και περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη τους άδεια. Με την άγια τσίχλα εννοείται πήραν το βάπτισμα και με αυτή συνεχίζουν, αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες φορές που τους πήρα σε φάσσες. Ο μικρός πέρσι ήρθε μαζί μου Γρεβενά, ακόμα έχει να το λέει το πόσο υπέροχα πέρασε και όλο αυτό που έζησε. Μεγάλο ταξίδι, προειδοποίησης για αρκούδες, φωτιά το βράδι στο καρτέρι, φαι στο βουνό, είδαμε τα μπουλούκια μας, μείναμε σε παραδοσιακό κατάλυμα, παραδοσιακά εδέσματα και συγκεντρώσεις κυνηγών για φαι και ποτό τις ώρες χαλάρωσης. Πρωτόγνωρες εικόνες και αισθήσεις για παιδί αστικού κύκλου. Η ακόμα και στη λήξη που ήρθε μαζί μας για τσίχλες σε κοντινό προορισμό, μαζέψαμε πορτοκάλια, χόρτα, φάγαμε ότι έφερε ο καθένας απ το σπίτι του, γελάσαμε αρκετά και γύρισε πάλι με πλατύ χαμόγελο.
Απλά θέλω να πω, ότι θέλει στόλισμα η τουφεκιά και το θήραμα, το κυνήγι είναι πιο ωραίο όταν γίνεται για πάνω από έναν σκοπό
Αφού είδε τον άλλον σαν λόρδο να μαζεύει χορτάρια
Αλλά τον παραδέχομαι τον πιτσιρικά έκανε ωραία κατεβάσματα ευτηχως γιατί εσυ θα κλαμπανιαζες

Ρε παιδιά μια άσχετη ερώτηση.Ειχα κουβέντα με τον θείο μου ο οποίος έχει να ανανεώσει την άδεια θήρας κάποια χρόνια.Και θέλει να βγάλει φέτος.Ξερω ότι όταν παρέλθουν κάποια έτη ξαναδινεις εξετάσεις.Ποσα έτη είναι ακριβώς ξέρει κανείς?

Ρε παιδιά μια άσχετη ερώτηση.Ειχα κουβέντα με τον θείο μου ο οποίος έχει να ανανεώσει την άδεια θήρας κάποια χρόνια.Και θέλει να βγάλει φέτος.Ξερω ότι όταν παρέλθουν κάποια έτη ξαναδινεις εξετάσεις.Ποσα έτη είναι ακριβώς ξέρει κανείς?
Εφτά.

Επτά χρόνια αλλά μπορεί να το τεντώσει λίγο ο δασάρχης.

Τα παιδικα μας χρόνια σε μερικές γραμμές. Αυτό το "πλασαρουμε" έχει δυστυχώς τόσο μεγάλη σημασία στα χρόνια της υποκρισίας που διανυουμε. Και μόνο να χρησιμοποιουμε τη λέξη "θηρα" αντι για κυνήγι θα μας αντιμετωπίσουν διαφορετικά. Μα θα πει κάποιος πολυ σωστά γιατί να υποκρινόμαστε σαν τους υπόλοιπους. Δυστυχώς πρέπει να προσαρμοζομαστε στις συνθήκες της εποχής για να διατηρήσουμε τα δικαιώματα και το σεβασμό.

ρε μας δουλευουν!διαβασα το φεκ και λεει οτι και στα υδροβια και στα αλλα 3 υποχρεωτικη καρπωση να συμπληρωνουμαι ,τι μας ελεγε ο αλλος ο χατζηνικος μας δουλευει?τι σαν το αρτεμις θα ειναι αυτο!οτι να ναι ,δεν μπορουνε να συννενοηθουν μια φορα.

εγω δεν εχω καταλαβει ακομα αυτο με τα υδροβια η καινουργια εφαρμογη θα ειναι σαν το ερωτηματολογιο αρτεμις η θα ειναι οπως τα τρυγονια?πρεπει να δουμε αμα εχει φακα.
η φακα δεν ειναι στη καρπωση και που κυνηγαμε
η φακα είναι στα λεφτά που μαζεύουν για εφαρμογές που κοστίζουν μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρώ να τις αγοράσεις και να τις συντηρείς και εμεις πληρώνουμε πολλές εκατονταδες χιλιάδες ευρώ να τις έχουμε κάθε χρόνο. Βεβαια το αφήγημα είναι ότι τα λεφτά πανε στους θηροφύλακες. Εχουν βρει τον μηνα που θρέφει τους 11, τι δεν καταλαβαίνουμε? Πως αλλιως εξηγείται τα ίδια άτομα να "προσφέρουν" στο κυνήγι για 10ετείες από αμισθί θέσεις? Μεγαλα παιδιά είμαστε, καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Back