Είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας πως θα το "πλασάρουμε", εννοώ την όλη διαδικασία, απ την προηγούμενη μέρα ,απ το κυνήγι έως και την επιστροφή. Εξάλλου πιστεύω όσοι απο εμάς ξεκινήσαμε απο πατεράδες, παππούδες, θείους κτλ, αυτή η προσμονή μας έχει μείνει σαν ανάμνηση. Οι ετοιμασίες της προηγούμενης μέρας, ο ανύπαρκτος ύπνος το βράδυ και επιτέλους ο γλυκός ήχος του ξυπνητηριού. Ξημέρωμα στο βουνό, εικόνες, μυρωδιές και κάλυψη απόκρυψη σαν μυστική συνταγή(
)
Με αυτά τα ερεθίσματα γίναμε κυνηγοί, όχι με τα γεμάτα καπό και τα τρένα
Εμένα ακολουθούν και οι 2 απο μικρά, 17 και 15 σήμερα και περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη τους άδεια. Με την άγια τσίχλα εννοείται πήραν το βάπτισμα και με αυτή συνεχίζουν, αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες φορές που τους πήρα σε φάσσες. Ο μικρός πέρσι ήρθε μαζί μου Γρεβενά, ακόμα έχει να το λέει το πόσο υπέροχα πέρασε και όλο αυτό που έζησε. Μεγάλο ταξίδι, προειδοποίησης για αρκούδες, φωτιά το βράδι στο καρτέρι, φαι στο βουνό, είδαμε τα μπουλούκια μας, μείναμε σε παραδοσιακό κατάλυμα, παραδοσιακά εδέσματα και συγκεντρώσεις κυνηγών για φαι και ποτό τις ώρες χαλάρωσης. Πρωτόγνωρες εικόνες και αισθήσεις για παιδί αστικού κύκλου. Η ακόμα και στη λήξη που ήρθε μαζί μας για τσίχλες σε κοντινό προορισμό, μαζέψαμε πορτοκάλια, χόρτα, φάγαμε ότι έφερε ο καθένας απ το σπίτι του, γελάσαμε αρκετά και γύρισε πάλι με πλατύ χαμόγελο.
Απλά θέλω να πω, ότι θέλει στόλισμα η τουφεκιά και το θήραμα, το κυνήγι είναι πιο ωραίο όταν γίνεται για πάνω από έναν σκοπό