Τιμή άδειας θήρας για τη κυνηγετική περίοδο 2024–2025

• Thread starter Thread starter Nikosddd
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω κι εγώ 2 γιούς και μια κόρη.
Ο μεγάλος 19 με ακολουθούσε 3 χρόνια στο χωριό τον Οκτώβριο για φάσσα και του άρεσε όλη η διαδικασία, πρωινό ξύπνημα, καφές ελληνικός, φαγητό στο καρτέρι, θέαμα κοπαδιών.
Πέρυσι έβγαλε πρώτη φορά άδεια, πήρε και 2 φασσες και πετρελαϊκές, ενώ εδώ γύρω στην Αθήνα χτύπησε περπατήσουν μέχρι 9 τσίχλες σε μια έξοδο και το ευχαριστιεται.
Δυστυχώς τα χρήματα δεν επαρκούν για 2 αδειες αυτή την περίοδο κι έτσι μετά από 28 χρόνια δεν θα μπορέσω να βγάλω τώρα και να πηγαίναμε και για κανένα τρυγόνι στην έναρξη.
Ελπίζω μέχρι τον Οκτώβριο να καταφέρω με περικοπές να βγάλουμε άδεια.
Ο μικρός 16 ούτε που τον ενδιαφέρει να πιάσει όπλο, μόνο για βόλτα στο βουνό έρχεται καμιά φορά.
Καλή κυνηγετική σεζόν για όλους με προσοχή και σεβασμό στο θήραμα και στον συνάνθρωπο.
Κι όπως λέει κι ένα ρητό που έχει βάση και για όταν είμαστε στο βουνό::
Καλοχαιρετα το πεζό όταν καβαληκεψεις, για να σε χαιρετα κι αυτός όταν θα ξεπαιζεψεις.
Respect!!! .shake hands.

Γεια σας παιδιά.
Για όποιον θέλει άδεια απευθείας στο δασαρχείο, εκτός ΚΣ δηλαδή, οι τιμές είναι:
Τοπική: 116,30
Περιφερειακή: 136,30
Γενική: 166,30

και περιλαμβάνουν τα πάντα(άδεια, και ασφάλεια δηλαδή)

Α
Γεια σας παιδιά.
Για όποιον θέλει άδεια απευθείας στο δασαρχείο, εκτός ΚΣ δηλαδή, οι τιμές είναι:

Αν το έκανα εγώ αυτό θα μου έβγαινε 18 ευρώ πιο φθηνά .
Προσωπικα προτιμώ να στηρίξω τον σύλλογο παρά να εξοικονομησω δύο κουτιά φυσίγγια.

Α

Αν το έκανα εγώ αυτό θα μου έβγαινε 18 ευρώ πιο φθηνά .
Προσωπικα προτιμώ να στηρίξω τον σύλλογο παρά να εξοικονομησω δύο κουτιά φυσίγγια.
πίστεψε με κανείς δεν το κάνει για τα λεφτά αλλά για την αηδία προς το κυνηγητικό κατεστημένο

Γεια σας παιδιά.

Αυτές οι τιμές παντού είναι ή μόνο στην Κρήτη.
Η ασφάλεια ομαδική ή ατομική;

Μην το ψαχνετε πολυ ζημια κανουν οι γυναικες στο να μην γινουν τα παιδια κυνηγοι.Και οσο επρνανε τα χρονια και τεινουμε ολοι να γινουμε φιλοζωοι,ευαισθητοι κτλ, αστο...Και ποσα αλλα...Ενα κινητακι στο χερι και αγιος ο θεος

Μην το ψαχνετε πολυ ζημια κανουν οι γυναικες στο να μην γινουν τα παιδια κυνηγοι.Και οσο επρνανε τα χρονια και τεινουμε ολοι να γινουμε φιλοζωοι,ευαισθητοι κτλ, αστο...Και ποσα αλλα...Ενα κινητακι στο χερι και αγιος ο θεος
Αλλάζει ο τρόπος ζωής Χρήστο.
Για να κινητοποιηθείς, για να ιδρώσεις πρέπει να 'πεινασεις' .
Από την στιγμή που είσαι "χορτατος" δεν έχεις κίνητρο
Και το κυνήγι ,θέλει κόπο.
Δεν είναι τυχαίο που πλέον σαν τεχνίτες δουλεύουν κυρίως οι μετανάστες.
Κοίτα εδώ , τρύγος...20 Πακιστανοί, μία αλβανίδα και μια φοιτήτρια που κάνει πρακτική. :

IMG_20240807_143959.jpg

Last edited:
Αλλάζει ο τρόπος ζωής Χρήστο.
Για να κινητοποιηθείς, για να ιδρώσεις πρέπει να 'πεινασεις' .
Από την στιγμή που είσαι "χορτατος" δεν έχεις κίνητρο
Και το κυνήγι ,θέλει κόπο.
Δεν είναι τυχαίο που πλέον σαν τεχνίτες δουλεύουν κυρίως οι μετανάστες.
Κοίτα εδώ , τρύγος...20 Πακιστανοί, μία αλβανίδα και μια φοιτήτρια που κάνει πρακτική. :

View attachment 89693
Ας ήταν υποχρεωμένος να κολλάει εργόσημο και να πληρώνει κανονικό ημερομήσθιο με όλα δηλωμένα μέχρι το τελευταίο λεπτό εργασίας και τότε πες μου ποιοί θα πάνε για δουλειά και πόσοι ξένοι;

Ευαίσθητοι και φιλοζωοι είμαστε κι εμείς, η επαλήθευση είναι ότι μας αρέσουν οι γυναίκες 🤣😂🤣😂

Φυσικά αστειεύομαι για όποιον έπιασε το υπονοούμενο 🤣😂

Καλησπερα σε ολους. Ο πατέρας μου δεν ηταν ποτε συστηματικός κυνηγός. Οι εικονες που εχω ηταν ενα κοκοροντουφεκο δικανο κρεμασμενο πισω απο την πορτα του υπνοδωματιου. Απο θηραματα θυμαμαι μονο τρυγωνια πανω στο μαρμαρινο τραπεζι της βεραντας. Μπολιαστηκα περισσοτερο απο την εικονα ενος γειτονα που τον πετυχαινα στην εισοδο του σπιτιου , οταν γυρνουσα το μεσημέρι απο το σχολειο, να φευγει για απογευματινο αγκαλιά με μια auto5, ποτε σε θηκη. Με ειχε τρελανει,το φθινόπωρο γυρναγε απο το γυναικοχωρι στη Μανη με πολλες δεκαδες περασμσατιαρικα τρυγωνια. Εγω τοτε 12-13 χρονων παρακαλαγα τον πατερα μου και ετσι ξεκινησε να πηγαινει τακτικοτερα, οταν ειχε χρονο απο την δουλεια,γιατι τον μουρλενα.
Το καλοκαιρι του '87 εβγαλα την πρωτη μου αδεια και απο τοτε δεν εχω χασει ούτε μια χρονια. Κυνηγουσα μεχρι και πριν οι πεντε χρονια συστηματικά, ΣΚ, αργειες, αδειες. 16 χρόνια πριν γεννηθηκε ο πρωτος μου γιος, μεσα στα σκυλια, στα οπλα, τα φυσιγγια, βιβλια, video & τα cd της εποχης, πολυ cd. Τα τελευταια χρονια πηγαινουμε παρεα, ο μεγαλος, ο μικρος 14 και γω. Στα καρτερια με τον μεγαλο μαλωνουμε ποιος θα τουφεκισει (μαζι σε ενα καρτέρι, επιλεκτικες τουφεκιες και πολυ μαθημα: στασεις σκοπευσης, κινηση με το οπλο, στασείς ασφαλειας, χειρισμός και σεβασμος θηραματος). Σημερα με είδε που εβγαλα για ξηρη το οπλο και με ρωτησε ποτέ θα παμε για κυνηγι. Του εδειξα την αποδειξη της αδειας και χαμογελασε. Δεν ξερω νομιζω οτι εκανα πολλα άλλα και τιποτα. Εβαλα τον σπορο και τους αφηνω να παρουν την σοδεια αν θέλουν. Και θελουν και μου αρεσει .

Από μια γρήγορη ματιά στις τιμές των αδειών θήρας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους όλης τη χώρα (Τιμή άδειας κυνηγιού σε κάθε Κ.Σ. [2024-2025] προκύπτει ότι:
  • Οι σύλλογοι της Κ.Ο. Ηπείρου έχουν (γενικά) από τις μικρότερες τιμές. Αυτό οφείλεται στο ότι η Ομοσπονδία Ηπείρου δεν έχει επιβάλλει έκτακτη εισφορά.
  • Τις πιο ακριβές τιμές θα τις βρούμε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στα Δωδεκάνησα και τη Σητεία λόγω της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλουν οι Κ.Σ. Σε ορισμένους συλλόγους στα Δωδεκάνησα η τιμή της Γενικής ξεπερνάει τα 220 ευρώ.
  • Η μικρότερες διαφορές στις τιμές μεταξύ των Κ.Σ. της ίδια ομοσπονδίας παρατηρούνται στη Θεσσαλία (από 135,00 έως 142,50 η τιμή της Τοπικής).
times_thessalias.jpg

Back