Τιμή άδειας θήρας για τη κυνηγετική περίοδο 2024–2025

• Thread starter Thread starter Nikosddd
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ρε παλικάρια για πέστε μου κάτι.
Έχω δυο αγόρια, ο ένας 13,5 και ο άλλος ακριβώς 12 έχει γενέθλια στης 11 του μήνα. Αν και έχω προσπαθήσει πάντα με το μαλακό και με το αν ήθελες, κανένας από τους δυο δεν δείχνει ενδιαφέρων, ο μεγάλος έχει έρθει μερικές φορές μαζί στην εναρξει συνήθως και αυτό είναι, ο μικρός ούτε καν…. Λέτε να τους έρθει αργότερα;
Ο μεγάλος με το αεροβόλο με ανοιχτά σκοπευτικά είναι λούκι λουκ. Αλλά έως εκεί και δεν ασχολείται και πολύ. Δεν με νοιάζει και πολύ που δεν ακολουθούν απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση για αγόρια με πατέρα παθιασμένο. Το άκουω και από άλλους

Έχω δυο αγόρια, ο ένας 13,5 και ο άλλος ακριβώς 12 έχει γενέθλια στης 11 του μήνα. Αν και έχω προσπαθήσει πάντα με το μαλακό και με το αν ήθελες, κανένας από τους δυο δεν δείχνει ενδιαφέρων, ο μεγάλος έχει έρθει μερικές φορές μαζί στην εναρξει συνήθως και αυτό είναι, ο μικρός ούτε καν…. Λέτε να τους έρθει αργότερα;
Ο μεγάλος με το αεροβόλο με ανοιχτά σκοπευτικά είναι λούκι λουκ. Αλλά έως εκεί και δεν ασχολείται και πολύ. Δεν με νοιάζει και πολύ που δεν ακολουθούν απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση για αγόρια με πατέρα παθιασμένο. Το άκουω και από άλλους
Εγω εχω τρεις γιους.
Οι δυο 18 και ο μικρος 14.
Μονο ο ενας απο τους μεγαλους θελει.
Και οι τρεις εχουν ερθει μαζι μου σε καρτερι τσιχλας. Και οι τρεις εχουν πιασει στα χερια τους και εχουν φωτογραφηθει με θηραματα.
Με το ζορι δεν γινεται τιποτα και οπως λεω, οι εποχες αλλαζουν.

ΥΓ Και ετσι οπως πανε τα πραγματα δεν ξερω αν ειναι και καλο να γινουν κυνηγοι.

το έχω σκεφτεί και αυτό και για αυτό το λόγο δεν κανω λογισμούς που θα με στεναχωρήσουν.
Το φερνεις μαζι σου απο την γεννηση

Εμεις τρια αδερφια οι δυο διδυμοι
Εγω απο τις παννας τρελαμενος
Ο διδυμος οχι
Ο τριτος με το ψαρεμα, του αρεσει το κυνηγι αλλα δεν ακολουθησε

Τα παιδια μου τωρα
Ο μεγαλος στα 13 οπως τον δικο σου με το αεροβολο σκοποβολη αλλα κυνηγι οχι. Ηταν τρελαμενος και μετα απο ενα μαθημα στο σχολειο το αφησε

Η κορη προς τα 10 της ξετρελαμενη και ακολουθει σταθερα. Την περνω αργοτερα στο ορτυκι και στην τσιχλα, οχι ενδημικο

Ο μικρος προς τα 8 δειχνει να του αρεσει-θα δειξει

Εμενα και τα τρια εχουν ευαισθησια στους ψηλους θορυβους και αρχικα φοβουνταν την ντουφεκια
Τα μεγαλα το ξεπερασαν, ο μικρος ακομη

Ισως ειναι κληρονομικο επειδη εχω εγω ακουστικο προβλημα δεν ξερω

Με απλα λογια το παιδι το φερνει μαζι του
Εστω και αν δεν πηγε καθολου κυνηγι δειχνει ενδιαφερον

Εγω θυμαμαι δεκα χρονων εβαλα τον πατερα να μου πει ποτε ακριβως θα παω κυνηγι ενδημικου και θα ριξω με το οπλο(στις τσιχλες κλπ με επερνε ηδη)
Μου ειπε στα 12
31/8 που εκλεισα τα 12 ηταν το πρωτο πραμα που ζητησα…….
Και επειδη ο πατερας εκανε νερα πηγα στον παππου και μου εδειξε και μου εμαθε να ριχνω και ξεκινησα με κορακοειδη
Οταν ξεκινησε ο λαγος ο πατερας δεν ηθελε να με παει. Καταλαβαινω το γιατι και δεν τον αδικω
Τοτε ομως Εγινε χαμος στο σπιτι και πηγα……
Δεν του απαιτησα ποτε τιποτε αλλο εκτος απο το κυνηγι!
Σε αυτο δεν εκανα πισω ποτε
Στο λυκειο στα 16 ξεκινησα κανονικα με οπλο διπλα στο παππου και τον πατερα
Εμενα αξυριστος στο σχολειο για να παω την κυριακη με το οπλο κυνηγι (εμεις στα 21 βγαζαμε αδεια τοτε) και να μην ξεχωριζω οτι ειναι ανηλικος
Καθε παρασκευη ο διευθυντης με επερνε στο γραφειο για επιπληξη επειδη ειμουν αξυριστος
Ξυριζομουν κυριακη μετα το κυνηγι για να δειχνω μεγαλος μεχρι την επομενη κυριακη!!!
Και ας ατρωγα αποβολη

Τα παντα στην ζωη μου προγραμμα αποφασεις ρουτινα ειναι σχεδιασμενα με βαση το κυνηγι!

Γιαυτο σου λεω
Πιστευω οτι το φερουμε μεσα μας
Αν ο κυκλος μας ειναι κυνηγετικος και εχουμε το γονιδιο, θα εκδηλωθει!

Ο αδερφος του πατερα μου δεν το ειχε ποτε
Εγινε κυνηγος μετα τον στρατο
Και εγινε και παρα πολυ καλος μαλιστα με εξαιρετικα σκυλια και αποτελεσματα
Πριν τα 50 το εγκαταλειψε…..
Μπορει να ηταν καλος αλλα το γονιδιο δεν το ειχε πιστευω…

Τα παιδιά είναι πολύ μικρά.

Εγώ έκλαιγα όταν έβλεπα θηράματα του πατέρα μου.

Όταν μεγαλώσουν και καταλάβουν θα δείξει...

25 ευρώ πιο ακριβά από εμένα!
Πρέπει να είναι πολύ γαμάτος ο σύλλογός σας.
Είχα δώρο και καπέλο και μπλουζάκι 🤣😂🤣😂

Νταξει η άδεια είναι για όλη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Το κακό δεν είναι το Φ,Χ,ψ πόσο το κακό είναι ότι κάθε χρόνο πρέπει να υπάρχει αύξηση.

Δηλαδή το 2050 πόσο θα έχει ή άδεια; 🤣😂🤣😂

Παιδιά είναι γενικό το κακό οι τιμές των αδειών αυξήθηκαν γιατί αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα η θηροφυλακη είναι ίδια και χρειάζεται ενώ οι κυνηγοί μειώνονται συνεχώς και ο λογαριασμός δε βγαίνει και αν μειωθούν και άλλο θα αναβιώσει και άλλο η άδεια που αυτονόητα θα οδηγήσει ακόμη σε λιγότερους και θα καταλήξουμε σε δύσκολες καταστάσεις.

Δυο γιούς κι εγώ, 17 και 15 σήμερα. Απο μικρά μαζί να ακολουθούν, μέχρι και σήμερα δείχνουν ακόμα ενδιαφέρον, αλλά υπο προϋποθέσεις(τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)
Ο μικρός πιο ζεστός ,ο μεγάλος περισσότερο στο ψάρεμα, αλλά δεν θα απέρριπτε μια καλή πρόταση. Ο μικρός εχθές μάλιστα απέκτησε το πρώτο του αεροβόλο, περιττό να πω ότι κοιμήθηκαν μαζί
Είναι αυτό που έγραψα προχθές σε άλλο θέμα, θέλει καλό σερβίρισμα ότι κι αν κάνουν τα παιδιά. Το κατά δύναμη να βλέπουν όλο το πακέτο μιας δραστηριότητας και των γύρο-γύρο ερεθισμάτων. Ειδικά όταν είναι μικρά πρέπει να ζήσουν το κυνήγι σε ήπιους ρυθμούς και τόνους, χωρίς υπερβολές και αιματοχυσίες, για παιδιά μιλάμε. Πρώτα πρώτα πρέπει να το δουν σαν εκδρομή και μετά σαν κυνήγι, πρώτα αγαπάνε το βουνό και μετά το θήραμα.
Σίγουρα οι νέες γενιές είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν το κυνήγι, video games, φίλοι, social κτλ, οπότε δεν είναι κληρονομικό το θέμα αλλά κοινωνικό

Έχω κι εγώ 2 γιούς και μια κόρη.
Ο μεγάλος 19 με ακολουθούσε 3 χρόνια στο χωριό τον Οκτώβριο για φάσσα και του άρεσε όλη η διαδικασία, πρωινό ξύπνημα, καφές ελληνικός, φαγητό στο καρτέρι, θέαμα κοπαδιών.
Πέρυσι έβγαλε πρώτη φορά άδεια, πήρε και 2 φασσες και πετρελαϊκές, ενώ εδώ γύρω στην Αθήνα χτύπησε περπατήσουν μέχρι 9 τσίχλες σε μια έξοδο και το ευχαριστιεται.
Δυστυχώς τα χρήματα δεν επαρκούν για 2 αδειες αυτή την περίοδο κι έτσι μετά από 28 χρόνια δεν θα μπορέσω να βγάλω τώρα και να πηγαίναμε και για κανένα τρυγόνι στην έναρξη.
Ελπίζω μέχρι τον Οκτώβριο να καταφέρω με περικοπές να βγάλουμε άδεια.
Ο μικρός 16 ούτε που τον ενδιαφέρει να πιάσει όπλο, μόνο για βόλτα στο βουνό έρχεται καμιά φορά.
Καλή κυνηγετική σεζόν για όλους με προσοχή και σεβασμό στο θήραμα και στον συνάνθρωπο.
Κι όπως λέει κι ένα ρητό που έχει βάση και για όταν είμαστε στο βουνό::
Καλοχαιρετα το πεζό όταν καβαληκεψεις, για να σε χαιρετα κι αυτός όταν θα ξεπαιζεψεις.

Back