Τουρκικά όπλα

Όσο μένουν μόνο στο κεφάλι θα συνεχίζουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια θέματα.Απο την στιγμή που κάποιες φορές πέφτει τσακωμός το καλύτερο είναι να γίνει πράξη.
Εγω παντως πλακα κανω και ελπιζω να μην προσβαλω καποιον.
Αν προσβαλω να μου το πει.
Ουτε να δω πιο ειναι καλυτερο τουφεκι θελω ουτε τιποτα.
Τα εχω βγαλει τα συμπερασματα μου.

Εγω παντως πλακα κανω και ελπιζω να μην προσβαλω καποιον.
Αν προσβαλω να μου το πει.
Ουτε να δω πιο ειναι καλυτερο τουφεκι θελω ουτε τιποτα.
Τα εχω βγαλει τα συμπερασματα μου.
Προς θεού.Οι περισσότεροι πλάκα κάνουμε αλλά κάποιοι ξεφεύγουν.
Από την στιγμή που κάποιος έχει δει τι κάνει το όπλο του και τον καλύπτει είναι όλα καλά.
Η χαζομάρα είναι να προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη για ΔΙΚΟ ΣΟΥ όπλο.

Δεν ισχυει αυτο που λες
Για να καταλαβεις ποσο απλο ειναι αν επιλεξω 10 αλλα φυσιγγια μπορει τα νουμερα να αντιστραφουν
Μου φένεσαι σαν παλιός ρεμινγκτονακιας που αλαξοπιστισε και το έχει μετανιώσει μάλλον αλλά δεν μπορεί να συνχωρησει τον εαυτό του και να παραδεχτεί το λάθος του .

Μου φένεσαι σαν παλιός ρεμινγκτονακιας που αλαξοπιστισε και το έχει μετανιώσει μάλλον αλλά δεν μπορεί να συνχωρησει τον εαυτό του και να παραδεχτεί το λάθος του .
δεν μπορει να απαντήσει εχει μπαν. Γιάννη με τι ασχολείσαι και ξερεις τοσα γύρω από τα όπλα?

δεν μπορει να απαντήσει εχει μπαν. Γιάννη με τι ασχολείσαι και ξερεις τοσα γύρω από τα όπλα?
Δεν είναι το επάγγελμα μου συναφή αλλά αν υπήρχε σχολή στη χώρα θα γίνουν οπλουργος έχω από μικρός μεγάλη τρέλα με τα όπλα .Πες ότι το μεγάλος πάθος και οι συναντήσεις με τους κατάλληλους και πολλούς ανθρώπους + η μεγάλη εμπειρία που θεωρώ ότι έχω κυνηγώντας και αλλάζοντας αρκετά όπλα μα αρκετά στα πάνω από 35 χρόνια που κυνηγάω με 12 αρι και το πολύ διάβασμα που έχω ρίξει Και να πω η περιέργεια να ψάχνω συνέχεια το τι εμφανίζεται .Βάλε και την ιδιογομωτικη τρέλα την οποία έχω εγκαταλείψει.Πιατευω πως κάτι έχω μάθει .Με βασικό έναν άνθρωπο που δεν εργάζεται πλέον παλιό οπλουργο που έκανε τα πάντα επάνω σε ένα οπλο και το δοκίμαζε και μπροστά σου όταν επισκεύαζε κάτι ρίχνοντας σε ένα σύστημα όπως τους Αμερικανούς μέσα σε βαρέλι .Εκεί έχω δει πάρα μα πάρα πολλά να σκεφτείς ήξερε 7 βαφές για κανες όπλων και μου είχε βάψει και μια κανη ματ .Όταν οι σημερινοί να αφήσουμε έξω κερακοτ κτλ ξέρουν 2 το πολύ.

Έχουν γραφτεί περίπου 200 σελίδες για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα όπως: 1. Ανάλογα τα μέτρα του όπλου σκοτώνουμε όλοι διαφορετικά. 2. Ακόμη κι απ' το ίδιο κουτί θα βρείτε διαφορά στα φυσίγγια.3. δέκα ίδια όπλα... μεγάλη πιθανότητα διαφορετική κανη.Ενα τρυπάνι μετά τις τρεις η τέσσερις κανες αλλάζει. 4. Μόνο με αντικειμενικές και επίπονες δοκιμές θα βγει κάποιο συμπέρασμα. 5. Στο κυνήγι σωστά συμπερασματα δεν γίνεται να βγουν γιατί καμιά κυνηγετική μέρα δεν είναι ίδια. 6. Πολλοί από εμάς δεν είναι αντικειμενικοί γιατί υποστηρίζουν την επιλογή τους δίχως αύριο..... 7......8......9.....10...... νομίζω πως μπορώ να γράψω πολλά.....ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.. χαρειτε το κυνήγι χαρείτε την παρέα χαρείτε το οπλάκι σας και μην ασχολείστε τόσο πολύ. Θα μας διαβάσει κανένας από την beretta ή από την benelli ή δεν ξέρω και εγώ από πού και θα σκίσουν τά διπλωματα τους. Στο τέλος θα μας κάνουν πρόταση για να πηγαίνουμε να φτιάχνουμε όπλα και κάνες.

Δεν είναι το επάγγελμα μου συναφή αλλά αν υπήρχε σχολή στη χώρα θα γίνουν οπλουργος έχω από μικρός μεγάλη τρέλα με τα όπλα .Πες ότι το μεγάλος πάθος και οι συναντήσεις με τους κατάλληλους και πολλούς ανθρώπους + η μεγάλη εμπειρία που θεωρώ ότι έχω κυνηγώντας και αλλάζοντας αρκετά όπλα μα αρκετά στα πάνω από 35 χρόνια που κυνηγάω με 12 αρι και το πολύ διάβασμα που έχω ρίξει Και να πω η περιέργεια να ψάχνω συνέχεια το τι εμφανίζεται .Βάλε και την ιδιογομωτικη τρέλα την οποία έχω εγκαταλείψει.Πιατευω πως κάτι έχω μάθει .Με βασικό έναν άνθρωπο που δεν εργάζεται πλέον παλιό οπλουργο που έκανε τα πάντα επάνω σε ένα οπλο και το δοκίμαζε και μπροστά σου όταν επισκεύαζε κάτι ρίχνοντας σε ένα σύστημα όπως τους Αμερικανούς μέσα σε βαρέλι .Εκεί έχω δει πάρα μα πάρα πολλά να σκεφτείς ήξερε 7 βαφές για κανες όπλων και μου είχε βάψει και μια κανη ματ .Όταν οι σημερινοί να αφήσουμε έξω κερακοτ κτλ ξέρουν 2 το πολύ.
Και βαφές με του εμπορίου ψηχρες???

Αυτή είναι η ποίο απλή τύπου Μπλουμ έτσι την λέγανε βουτά στο καζάνι και σε δύο λεπτά βαμμένο η ματ ήταν δύσκολη απλά γιατί ήθελε μέσα κάτι για να γίνει ματ που ήταν επτασφράγιστο μυστικό .Αυτή τη ξέρουν όλοι η κλαική που δίνει αυτό το βαθύ μπλε είναι αργή και θέλει προσοχή.

Ξέρεις είναι σημαντικό να βλέπεις να ακούς από κάποιον που πιάνει το όπλο στα χέρια του και μπορεί να του φτιάξει κοντάκι ,πάπια να το βάψει να σου φτιάξει τσοκ να σου φτιάξει προέκταση αποθήκης να κολησει το οτιδήποτε στο όπλο ρίγα, ποτήρι, να σφίξει κλειδιά να αλλάξει πιρους να ευθυγραμμίσει η να ισιωσρι κανη να σου δώσει κλίση στο υπάρχον κοντάκι ακόμη και στραβωνοντας το σωληνάκι με το εκθετήριο επανάτασης να βλέπεις να φτιάχνει τους ψαθολόγους μόνος του ,και να ακούς τη μαλακιά του κάθε όπλου τα θετικά καποιου αλλου και να κυνηγάτε παρέα να περνάει μια φασα να τη ντουφεκαει μακρινή βολή αρκετά με browning και να μου λέει αν είχα τώρα τη ρεμινγκτον. Θα την είχα κρατήσει τη πουτανα.Ετσι για να γελάσουμε κιόλας λίγο και θα συμπληρώσω ότι είχε γνώσεις και για άλλες κατασκευές επάνω στο λειοκανο απλά δεν είχε εργαλεία και δεν τις επιδίωξε αν και είχα δει μια διότι δεν ήταν νομότυπα στη χώρα μας .

Last edited:
Αυτή είναι η ποίο απλή τύπου Μπλουμ έτσι την λέγανε βουτά στο καζάνι και σε δύο λεπτά βαμμένο η ματ ήταν δύσκολη απλά γιατί ήθελε μέσα κάτι για να γίνει ματ που ήταν επτασφράγιστο μυστικό .Αυτή τη ξέρουν όλοι η κλαική που δίνει αυτό το βαθύ μπλε είναι αργή και θέλει προσοχή.
Αυτήν την βαφή ψαχνο να μαθο αλααα και όσοι ξέρουν δεν μιλάνε

Έχουν γραφτεί περίπου 200 σελίδες για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα όπως: 1. Ανάλογα τα μέτρα του όπλου σκοτώνουμε όλοι διαφορετικά. 2. Ακόμη κι απ' το ίδιο κουτί θα βρείτε διαφορά στα φυσίγγια.3. δέκα ίδια όπλα... μεγάλη πιθανότητα διαφορετική κανη.Ενα τρυπάνι μετά τις τρεις η τέσσερις κανες αλλάζει. 4. Μόνο με αντικειμενικές και επίπονες δοκιμές θα βγει κάποιο συμπέρασμα. 5. Στο κυνήγι σωστά συμπερασματα δεν γίνεται να βγουν γιατί καμιά κυνηγετική μέρα δεν είναι ίδια. 6. Πολλοί από εμάς δεν είναι αντικειμενικοί γιατί υποστηρίζουν την επιλογή τους δίχως αύριο..... 7......8......9.....10...... νομίζω πως μπορώ να γράψω πολλά.....ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.. χαρειτε το κυνήγι χαρείτε την παρέα χαρείτε το οπλάκι σας και μην ασχολείστε τόσο πολύ. Θα μας διαβάσει κανένας από την beretta ή από την benelli ή δεν ξέρω και εγώ από πού και θα σκίσουν τά διπλωματα τους. Στο τέλος θα μας κάνουν πρόταση για να πηγαίνουμε να φτιάχνουμε όπλα και κάνες.
ο κόσμος, η φύση ειναι χαοτική. Το μυαλό του ανθρώπου μόνο μια δουλειά προσπαθεί να κάνει. Να βάλει τάξη στο χάος. Το κάνει με δυο τρόπους 1) κοινή λογική ( φιλοσοφία και ένα κομμάτι της η θρησκεία ) 2) πείραμα και απόδειξη (επιστήμη) .
Στις ακραίες πτυχές της κβαντικής θεωρίας , ένα οποιοδήποτε πράγμα όχι μόνο δεν έχει σταθερό σχήμα , ύλη , ταχύτητα ,μέχρι να παρατηρηθεί, αλλά πιθανά δεν υπάρχει καν . Σαν φιλοσοφική προέκταση αυτού φαίνεται ότι το σύμπαν - θεός έφτιαξε το ανθρώπινο μυαλό για να μπορέσει να υπάρξει ( να το παρατηρεί κάποιος για να υπάρχει )
ΥΓ θα μου πείτε , είναι σχετικό με το θέμα ; Μα στις 200 σελίδες ήταν όλα σχετικά 🙄🙄🙄🙄

Δεν ειναι τοσο απλη
Εξοσον θυμαμαι απο πολυ παλια απο ενα οπλουργο εδω ηταν ενα ειδικο καζανι με ειδικο μιγμα που τις βουτουσαν μεσα τις καννες ειχε συγκεγριμενη διαδικασια αλλα δεν θυμαμαι λεπτομεριες
Ηταν σε συγκεγριμενους βαθμους αρχικα που αλλαζαν ανα βουτηγμα οπως και η συνθεση του υγρου και της μπογιας
Ηταν 7-8 διαφορετικα βουτηγματα αν θυμαμαι σωστα με συγκεκριμενιυς χρονους

Και να μπορεσει να την μαθεις θα ειναι δυσκολο να την εφαρμοσεις στο σπιτι
Μακαρι να την βρεις ομως

Ειχα και ενα αρθρο σε ενα κυπριακο περιοδικο σχετικα που καπου θα εχω στο αρχειο αλλα που να τα βγαζω τωρα εξω ειναι περιοδικα απο το 1978
Αυτο πρεπει να ηταν σε περιοδικο του 80-90

Δε γίνετε σε μια μέρα πάντως να ξέρεις και είναι αρκετά χέρια και επεξεργασία της κάνης πριν αν την ήξερα ακριβώς και τα συστατικά θα την έκανα εγώ αλλά μόνο έχω δει ένα μέρος της διαδικασίας .

Όταν υπάρχει θηραματικός πλούτος, τότε όλα έρχονται σε 2η μοίρα. Εφόσον η πλειοψηφία των βολών δεν ξεπερνάει τα 35-40μ και τα φυσίγγια είναι κατάλληλα για το εκάστοτε θήραμα. Όταν όμως δεν υπάρχουν θηράματα και οι βολές σε μια έξοδο είναι περιορισμένες, πχ πάμε για τσίχλες και ρίχνουμε ας πούμε μόνο 5 φυσίγγια και τα πουλιά περνάνε πολύ ψηλά, τότε αρχίζουμε να διυλίζουμε τον κόνωπα, ψάχνοντας όπλα, κάννες, τσοκ, φυσίγγια κτλ...

Όταν υπάρχει θηραματικός πλούτος, τότε όλα έρχονται σε 2η μοίρα. Εφόσον η πλειοψηφία των βολών δεν ξεπερνάει τα 35-40μ και τα φυσίγγια είναι κατάλληλα για το εκάστοτε θήραμα. Όταν όμως δεν υπάρχουν θηράματα και οι βολές σε μια έξοδο είναι περιορισμένες, πχ πάμε για τσίχλες και ρίχνουμε ας πούμε μόνο 5 φυσίγγια και τα πουλιά περνάνε πολύ ψηλά, τότε αρχίζουμε να διυλίζουμε τον κόνωπα, ψάχνοντας όπλα, κάννες, τσοκ, φυσίγγια κτλ...
Με βρίσκεις σύμφωνο απλά κάποιοι τις ψάχνουν πάντα τις μακρινές ντουφέκιες και απαιτούν από τον εαυτό τους και το ντουφέκι και το φυσίγγι να έχουν επιτυχία σε αυτές.Επομενως καταλαβαίνεις ότι όχι μόνο διύλιση του κονοπα αλλά και Mrna έγχυση θα του κάνουμε (του κονοπα μόνο όμως) για να τον εξελίξουμε σε φονικότερο.

Με βρίσκεις σύμφωνο απλά κάποιοι τις ψάχνουν πάντα τις μακρινές ντουφέκιες και απαιτούν από τον εαυτό τους και το ντουφέκι και το φυσίγγι να έχουν επιτυχία σε αυτές.Επομενως καταλαβαίνεις ότι όχι μόνο διύλιση του κονοπα αλλά και Mrna έγχυση θα του κάνουμε (του κονοπα μόνο όμως) για να τον εξελίξουμε σε φονικότερο.
Σεβαστό! Ειδικά σε θηράματα όπως τα υδρόβια που οι πολύ μακρινές βολές είναι κανόνας... Ψάχνοντας χρόνια ολόκληρα το θέμα αυτό και έχοντας κυνηγήσει κατά καιρούς με πολύ γνωστά όπλα (Browning fusion evolve, Remington 1100&v3, Winchester sx3&sx4, Beretta A400 unico, 686 silver pigeon, benelli Rafaello deluxe & montefeltro και πολλά άλλα), είδα ότι όταν είχα πολύ καλά φυσίγγια (αμερικάνικα) οι διαφορές ήταν αμελητέες. Προσωπικής εμπειρία βέβαια. Αλλά, πέραν της βλητικής κτλ, το σωστό και απολαυστικό κυνήγι γίνεται όταν υπάρχει πληθώρα θηραμάτων και περνάνε σε λογικές αποστάσεις!😉

Back