Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Βασίλη @Bill_71 στην ιδιογομωση νέος και εγω και θα συμφωνήσω με τον Στράτο @Στρατος155. Αν δεν πάρεις τα δικά σου πραγματακια ιδιογομωσης να νιώσεις και να καταλάβεις ΤΙ και ΠΩΣ γίνεται, όλα θα σου φαίνονται "κινέζικα".
Υπάρχει κόσμος εδώ και υλικό που θα σε βοηθήσει επί της πράξης!;)

Αρχικά όταν ξεκινήσω θα ξεκινήσω με το στρογγυλό ρελι που θεωρώ ότι δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο το αστεροειδες . Και δεν χρειάζεται και περισσότερες μηχανές .
Επομένως αν κατάλαβα καλά όσο περισσότερο ανεβαίνει το βάρος της γόμωσης θα χρησιμοποιήσω χαμηλότερο βύσμα ; Υπάρχει κάπου δλδ ένας πίνακας που να λέει ότι για 30 γραμμάρια χρειάζεται αυτό το ύψος ενώ για 32 κάποιο άλλο ;
οταν κλεινης με αστερη,και βαλης πυριτιδα συγκγεντρωτηρα σκαγια,θα πρεπη,ο ελευθερος χωρος,σκαγια τελειωμα καλικα να ειναι 11 χιλιοστα,αν εχεις λιγοτερα,βαζης χαμηλοτερο υψος συγκετρωτηρα.αν εχης περισοτερα βαζης πιο ψιλο συγκεντρωτηρα.οταν πατησεις το κλεισιμο με αυτη τη μεθοδο,χαραγμα,πατημα ρελιασμα,μειον 11 χιλιοστα,απο το συνολικο υψος του καλικα,θα εχης ενα ασφαλες φυσιγγι.προσοχη,στον συγκεντρωτηρα,μηνεχης μεγαλητερο,απο το υψος που πρεπη γιατι θα δωσης υπερβολικες πιεσης,και εκτος οτι θα εχης διασπορα μπορει να ειναι και επικινδινο και να παθεις ατυχημα

Αγαπητοί,

Από τις αποαντησεις που μου δώσατε λυθηκαν οι καταρχας απορίες μου για τα καψύλια.
Σχετίκα όμως με τα υπόλοιπα δεν με διαφωτίσατε στο ελάχιστο.

Κατ'αρχας σε σχεση με την απαντηση του Μιλτου για τα υψος και την αντισταση, η ερωτηση μου ειναι για το λογο που το τελικο υψος κλεισμενου φυσιγγιου επηρεαζει την αντισταση περισσοτερο απο το υψος του ρελιου. Δηλαδη την ανάλυση και την ερμηνεια. Αν μαλλιστα λάβουμε υπόψιν μας πως στο στρογγυλο ρέλι, ελλείψη αστερού η αντισταση δημιουργειται αποκλειστικά απο το ρέλι, ειναι προφανές πως η διακύμανση του υψους του ρελιού απο τα 0,7 εως τα 2,5 χιλ παιζει ρόλο. Και αυτο ρωτησα να μάθω. Αν δεν ειναι έτσι τα πραγματα, μια ερμηνεια του πως ακριβως ειναι θα ηταν εκτιμητέα.
Όσον αφορά την απάντηση του Νικος Π, ευχαριστώ την εξηγηση για τα καψύλια, όμως φίλε Νίκο θα μου επιτρέψεις να απευθύνω μια παράκληση-σύνταση. Ο τρόπος που κάθε άνθρωπος αντιμετώπιζει τη μαθησιακή διαδικασία έχει να κάνει με το ύπόβαθρό του και την προηγούμενη εμπειρία που εχει ως "μαθητής" -σε διαφορα επίπεδα μάθησης- και ενδεχομέμως και ως δάσκαλος.
Η εμπειρία ( η εφαρμογή δηλαδή) ειναι προφανως σημαντικότατη, όμως ακολουθεί πάντοτε την Θεωρητική κατάρτιση.
Ιδιαιτέρως σε θέματα που κίνδυνος παραμονεύει, όπωσ η ιδιογόμοση. Δεν είναι δυνατον να μένουν αναπάντητα ερωτήματα, και να προτρέπεται ο εκπαιδευόμενος να "βγάλει τη νταλίκα στο δρόμο". Αν λάβουμε υπόψιν, πως δοκίμές σε βλητιό σταθμό ειμαι μαλλον απαγευμένος καρπός, τότε που ακριβώς οδηγει αυτη η προτροπή?
Η αποψή σου πως "πείρα δεν διδασκεται", δεν με βρίσκει σύμφωνο απολυτως. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η εμπειρία μας βοηθα να παρατηρήσουμε διαφορα πραγματα καταρχάς. Στη συνέχεις, αν είμαστε σε θεση, αυτές τις παρατηρήσεις τις κωδικοποιούμε, τις επεξεργαζόμαστε. Έτσι παράγεται η γνωση μέσω εμπειρίας. Αυτη τη γνώση μπορούμε, αν θελουμε, να τη μοιραστούμε με αλλους για δύο κυρίως λόγους: 1) συντομεύμε το χρόνο απόκτησης της γνώσης αυτών που ακολουθούν, με αποτέλεσμα αυτοι να συνεχίσουν απο εκει που εμεις τους βοηθήσαμε να φτάσουν και 2) να γίνουμε μέσα απο αυτο το μοιρασμα και εμεις αποδέκτες γνωσεων των αλλων.
Μετά απο αυτο ακολουθεί η εφαρμογή, η πρακτική και η απόκτηση πειρας στην οποία αναφερεσαι.
Αλλά πειρα ορφανή απο προηγόυμενη γνώση δεν νοειται.
Δεν ξερω πραγματικά αν αυτα που μου λει καποιος είναι "ΟΛΑ σωστα" όπως λες.
Θα πρέπει να με πείσει, απαντώντας σε ερωτήματα που θέτω.
Η πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις που δίνεις είναι αυτές αποδεικνύουν τη ύπαρξη της γνώσης και της διάθεσης να τη μοιραστείς.

Φιλικά
Βασίλης
Aυτό το σχεδιάγραμμα ανκαι πρόχειρο πιστεύω διαφωτιστικό

"Η σελιδα αυτη ειναι για ανταλλαγη γνωσης και μονο.Αποφυγετε προσωπικες
επιθεσεις και χλευασμους."

Έχοντας αποδεχτεί πληρως τα παραπάνω, καταλαβαίνω πως η αναφορα σε επιθεσεις και χλευασμους εχει να κανει με τις επιθεσεις που μου εγιναν και με τους χλευασμους (βλεπε nasa κτλ) των οποίων εγινα αποδέκτης.
Όσον αφορά την "ανταλλαγη γνωσης και μονο", έχω να πω πως ο γνωστης χαιρεται να απαντα δύσκολες ερωτησεις. Δεν νιώθει πως απειλειται απο κάτι, ούτε ψάχνει για κινητρα σε αυτον που θετει τις ερωτήσεις. Σίγουρα δεν ειναι ανταλλαγή γνωσης η συνεχής προτροπή "ξεκινα και εδώ είμαστε". 'Οταν δεν παιρνω απαντησεις τωρα, ποιος μου εγγυαται πως θα παιρνω απαντησεις αργοτερα.
Προκειται για ενα πολυ ομορφο hobby, αλλα και εξαιρετικα επικίνδυνου.
Με λιγα λογια αυτο που ακούω είναι "ξεκίνα και θα μάθεις". Μα αυτο κυριοι το ηξερα και πριν το "μάθω" εδω μεσα. Δεν μπηκα εδς για να ακούω κοινοτυπίες σε μορφή "γνωσης". Μπηκα για να μαθω πραγματα που δεν ξερω.
Δεν προκειται όμως να παιξω την ασφαλεια μου κορωνα γραμματα. Για να ξεκινησω θα πρεπει να εχω λυσει βασικες μου απορίες και να νιώσω έτοιμος. Και πως θα μπορω στη συνέχεια να λαβω τεκμηριωμένες απαντησεις στις μελλοντικες ερωτήσεις μου.
Ελπίζω αυτά που λέω να τα συμμερίζονται κάποιοι και να ειναι σε θέση να βοηθήσουν ουσιαστικά.

ευχαριστώ

Έχοντας αποδεχτεί πληρως τα παραπάνω, καταλαβαίνω πως η αναφορα σε επιθεσεις και χλευασμους εχει να κανει με τις επιθεσεις που μου εγιναν και με τους χλευασμους (βλεπε nasa κτλ) των οποίων εγινα αποδέκτης.
Όσον αφορά την "ανταλλαγη γνωσης και μονο", έχω να πω πως ο γνωστης χαιρεται να απαντα δύσκολες ερωτησεις. Δεν νιώθει πως απειλειται απο κάτι, ούτε ψάχνει για κινητρα σε αυτον που θετει τις ερωτήσεις. Σίγουρα δεν ειναι ανταλλαγή γνωσης η συνεχής προτροπή "ξεκινα και εδώ είμαστε". 'Οταν δεν παιρνω απαντησεις τωρα, ποιος μου εγγυαται πως θα παιρνω απαντησεις αργοτερα.
Με λιγα λογια αυτο που ακούω είναι "ξεκίνα και θα μάθεις". Μα αυτο κυριοι το ηξερα και πριν το "μάθω" εδω μεσα. Δεν μπηκα εδς για να ακούω κοινοτυπίες σε μορφή "γνωσης". Μπηκα για να μαθω πραγματα που δεν ξερω.
Δεν προκειται όμως να παιξω την ασφαλεια μου κορωνα γραμματα. Για να ξεκινησω θα πρεπει να εχω λυσει βασικες μου απορίες και να νιώσω έτοιμος. Και πως θα μπορω στη συνέχεια να λαβω τεκμηριωμένες απαντησεις στις μελλοντικες ερωτήσεις μου.
Ελπίζω αυτά που λέω να τα συμμερίζονται κάποιοι και να ειναι σε θέση να βοηθήσουν ουσιαστικά.

ευχαριστώ
Δές το σχεδιάγραμμα και αποτάξου τον φόβο . Ότι απορίες έχεις απο το σχεδιάγραμμα είναι πολλοί εδώ

ευχαριστώ
Κυριε Βασίλη να σας πω και εγώ την γνώμη μου σαν τελείως αρχάριος ιδιογομωτής. Εγώ τα πρώτα φυσίγγια που γέμισα ήταν αντιγραφή εμπορικών. Θα σας πρότεινα να κάνετε το ίδιο. Πάρτε δλδ ένα εμπορικό φυσιγγιο που σας αρέσει και ανοίξτε το για να δείτε τι υλικά και σε τι ποσότητα έχει. Και φτιάξτε μερικά κουτιά για να συνηθίσετε. Ξαναλέω ότι έχω σχεδόν μηδενική εμπειρία και είχα και την ασφάλεια να κάθομαι με τον πατερα μου που έχει αρκετές γνώσεις. Τα υπόλοιπα που συζητούνται στο θέμα πέρα της ιδιογομωσης είναι άνευ ουσίας κατ´εμε. Οποτε μείνετε στα της ιδιογομωσης και για τα υπόλοιπα υπάρχει η διαχείριση.

ευχαριστώ
Κε Βασίλη χωρίς να έχετε στα χέρια σας μια μηχανή κλεισίματος, μια πυρίτιδα 2-3 είδη συγκεντρωτηρα και κάλυκες δε μπορει κάποιος να σας δώσει ακριβείς πληροφορίες η οδηγίες για το πώς θα ξεκινήσετε. Αν ξεκινήσετε με στάνταρ δοσολογιες από μια εταιρία ,όπως σας είπα και παραπάνω, δεν κινδυνεύετε από κάτι.
Με άλλα υλικά και μηχανές κλείνω εγώ με άλλα ο Νίκος με άλλα ο Κωστας. Στην ιδιογομωση ξεκινάμε με τα στάνταρ και προχωράμε. Σας το γράφω αυτό και αν θελετε αρκεστειτε σε αυτά που δίνει μια εταιρία που δε θέλει να πάθει κάποιος κάτι από αυτά που αναγράφει στις επίσημες δοσολογιες,γιατί αν δεν ισχύουν και τραυματιστει κάποιος καταλαβαίνετε τι μπορεί να έχει σαν επιπτώσεις σε αυτή.... Οι πληροφορίες που σας δίδονται είναι γενικές και πολύ καλά κάνουν. Αν κάποιος από τα παιδιά μένει κοντά σας είμαι σίγουρος ότι θα χαρεί να σας βοηθήσει στα πρώτα βήματα σας.

Δεν καταλαβαινω καθολου τα γραφομενα σου συναδελφε ειλικρινα.
Δηλωνεις "καινουργιος" χωρις ουτε εναν καλυκα στην κατοχη σου
ποσο μαλλον πυριτιδες κ.τ.λ και δεν σε καλυπτουν και οι τωρινες
απαντησεις των συναδελφων ποσο μαλλον και οι μελλοντικες στις
θεωριτικες ερωτησεις σου.Βλεπω ομως μια ταση να κρινεις ως ιερα
εξεταση τα γραφομενα των παιδιων εδω μεσα που ετρεξαν να βοηθησουν.
Σου εχουν απαντησει παιδια εδω μεσα που ξεκινησαν την ιδιογομωση
παραλληλα με τις αποριες τους και παλι επιμενεις να παρεις διπλωμα
οδηγησης ιντερνετικα.Το τι θα κανεις ειναι δικαωμα σου στην τελικη!!
Απο την στιγμη ομως που οπως ειπες αποδεχεσαι τους ορους χρησεις
του φορουμ,τηρησε τους κατα γραμμα,αν δεν σε καλυπτουν οι γνωσεις
των συναδελφων συνεχισε με βιβλια ιδιογομωσης.

Last edited:
Αγαπητοί,

Από τις αποαντησεις που μου δώσατε λυθηκαν οι καταρχας απορίες μου για τα καψύλια.
Σχετίκα όμως με τα υπόλοιπα δεν με διαφωτίσατε στο ελάχιστο.

Κατ'αρχας σε σχεση με την απαντηση του Μιλτου για τα υψος και την αντισταση, η ερωτηση μου ειναι για το λογο που το τελικο υψος κλεισμενου φυσιγγιου επηρεαζει την αντισταση περισσοτερο απο το υψος του ρελιου. Δηλαδη την ανάλυση και την ερμηνεια. Αν μαλλιστα λάβουμε υπόψιν μας πως στο στρογγυλο ρέλι, ελλείψη αστερού η αντισταση δημιουργειται αποκλειστικά απο το ρέλι, ειναι προφανές πως η διακύμανση του υψους του ρελιού απο τα 0,7 εως τα 2,5 χιλ παιζει ρόλο. Και αυτο ρωτησα να μάθω. Αν δεν ειναι έτσι τα πραγματα, μια ερμηνεια του πως ακριβως ειναι θα ηταν εκτιμητέα.
Όσον αφορά την απάντηση του Νικος Π, ευχαριστώ την εξηγηση για τα καψύλια, όμως φίλε Νίκο θα μου επιτρέψεις να απευθύνω μια παράκληση-σύνταση. Ο τρόπος που κάθε άνθρωπος αντιμετώπιζει τη μαθησιακή διαδικασία έχει να κάνει με το ύπόβαθρό του και την προηγούμενη εμπειρία που εχει ως "μαθητής" -σε διαφορα επίπεδα μάθησης- και ενδεχομέμως και ως δάσκαλος.
Η εμπειρία ( η εφαρμογή δηλαδή) ειναι προφανως σημαντικότατη, όμως ακολουθεί πάντοτε την Θεωρητική κατάρτιση.
Ιδιαιτέρως σε θέματα που κίνδυνος παραμονεύει, όπωσ η ιδιογόμοση. Δεν είναι δυνατον να μένουν αναπάντητα ερωτήματα, και να προτρέπεται ο εκπαιδευόμενος να "βγάλει τη νταλίκα στο δρόμο". Αν λάβουμε υπόψιν, πως δοκίμές σε βλητιό σταθμό ειμαι μαλλον απαγευμένος καρπός, τότε που ακριβώς οδηγει αυτη η προτροπή?
Η αποψή σου πως "πείρα δεν διδασκεται", δεν με βρίσκει σύμφωνο απολυτως. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η εμπειρία μας βοηθα να παρατηρήσουμε διαφορα πραγματα καταρχάς. Στη συνέχεις, αν είμαστε σε θεση, αυτές τις παρατηρήσεις τις κωδικοποιούμε, τις επεξεργαζόμαστε. Έτσι παράγεται η γνωση μέσω εμπειρίας. Αυτη τη γνώση μπορούμε, αν θελουμε, να τη μοιραστούμε με αλλους για δύο κυρίως λόγους: 1) συντομεύμε το χρόνο απόκτησης της γνώσης αυτών που ακολουθούν, με αποτέλεσμα αυτοι να συνεχίσουν απο εκει που εμεις τους βοηθήσαμε να φτάσουν και 2) να γίνουμε μέσα απο αυτο το μοιρασμα και εμεις αποδέκτες γνωσεων των αλλων.
Μετά απο αυτο ακολουθεί η εφαρμογή, η πρακτική και η απόκτηση πειρας στην οποία αναφερεσαι.
Αλλά πειρα ορφανή απο προηγόυμενη γνώση δεν νοειται.
Δεν ξερω πραγματικά αν αυτα που μου λει καποιος είναι "ΟΛΑ σωστα" όπως λες.
Θα πρέπει να με πείσει, απαντώντας σε ερωτήματα που θέτω.
Η πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις που δίνεις είναι αυτές αποδεικνύουν τη ύπαρξη της γνώσης και της διάθεσης να τη μοιραστείς.

Φιλικά
Βασίλης
Βασιλη ειναι πιο απλα τα πραγματα απ οσο τα περιπλεκεις στην ιδιογομωση..γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το τελικο υψος ρελιασμενου καλυκα θα σου δωσει την αντισταση ξερελιασματος και οχι το βαθος ρελιου;ισχυει οτι και στο στρογγυλο απλα με την διαφορα οτι εχεις και τις πτυχες του αστεριου που εκει αντισταση θα σου δημιουργησει το αστερι με περισσοτερη αντισταση το 6* απο το 8* γιατι οσο λιγοτερο πολυμεριζεται το πλαστικο τοσο μεγαλυτερη η αντισταση..το βαθος ρελιου μονο σε συναρτηση με το τελικο υψος δημιουργει αντισταση γι αυτο και δεν πρεπει να επιμενεις μονο σ αυτο σαν παραμετρο αντιστασης..η πρακτικη ειναι οπως το ρελιαστο ακριβως το ιδιο που αναλογα με τον κενο χωρο που αφηνεις περνεις και καποια συγκεκριμενη πιεση στο συγκεντρωτηρα σου.
Γνωμη μου ειναι να διαβασεις απο την αρχη τα γραφομενα μας και να μην μενεις στο να βλεπεις το δεντρο και οχι το δασος..οσα σου χουμε πει ολοι σε βαζουν στο παιχνιδι με ασφαλεια γιατι ολοι εχουμε μια Α πειρα και κανενας δεν παοζει του κεφαλι του ουτε με την σωματικη ακεραιοτητα του ουτε με αλλων συναδελφων και πιστεψε με ξεκινησε πολυς κοσμος την ιδιογομωση με τα λιθαρακια που βαζει ο καθενας μας..πιαστο απο τα απλα πραματακια στην αρχη και εξοπλισου με τα εργαλεια σου τους καλυκες και τις πυριτιδες που θα γεμισεις και θα σου λυθουν ολες οι αποριες..μην περιμενεις να τρεξεις χωρις πρωτα να μαθεις να κανεις μικρα βηματακια

Last edited:
Επομένως ανάλογα το βάρος της γόμωσης υπάρχουν και οι κατάλληλοι συγκεντρωτηρες σωστά ; Και πως μπορώ να βρω ποιος είναι για το βάρος της γόμωσης που θέλω να φτιάξω ;
Καταλαβαίνω πως άλλον θα χρειαστώ για τα 30 γραμμάρια πχ και άλλον για τα 34 όμως δεν έχω καταλάβει πως θα ξέρω ποιος είναι για τα 30 και ποιος για τα 34 .
Ακριβως ετσι ειναι Γιωργο..το υψος του συγκεντρωτηρα αναλογα με τα βαρη εξαρταται απο τις πυριτιδες που θα γεμισεις..αλλο συγκεντρωτηρα θελει μια μεγαλου ογκου πυριτιδα που καταλαμβανει περισσοτερο χωρο μεσα στον καλυκα πχ για τα 32 γραμμαρια και αλλο μια μικρου ογκου που εκει θα ειναι σαφως ψηλοτερος για να σου βγει σωστα η ογκομετρια..θα μας πεις με τι πυριτιδες γεμιζεις και θα σου πουμε τι υψος μπορεις να βαλεις και μερα παιζεις με τις διαφορες εταιριες να δεις ποιος θα σου καθεται καλυτερα στο οπλο σου

Καλησπέρα στην παρέα...Λοιπόν πριν 5μηνες είπα να ξεκινήσω και γω την ιδιογομωση να δω ολη την διαδικασία γτ μου αρέσει όπως το βλέπω αλλά όμως λόγο μιας βλακείας που έκανα δεν θυμάμαι όμως τι παραλίγο να γίνει το μυραιο και δεν έσκασε το όπλο και την πλήρωσε το πιστόνι που έγινε κομμάτια και τα παράτησα αλλά όμως επειδή με τρώει θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και αν τα καταφερω τα κατάφερα...Τα υλικά που αγόρασα ήταν μπαρούτι Α1 συγκεντρωτηρα Giovanni 24 κάλυκας Fiocchi από τι θυμάμαι το είχα γεμίσει 1.65χ32 και το κλείσιμο ήταν ρελι με τζαμακι γτ μόνο ρελιαστα έχω χειρός μια του μακαρίτη του παππού μου γτ μου αρέσει κιόλας το ρελι και είπα για αρχή με αυτό το μόνο που θυμάμαι από το κλείσιμο από το φυσιγγι που έκλεισα και έπαθα την ζημιά ήταν ότι ο συγκεντρωτηρας τα χείλη αν το λέω σωστά για πολύ λίγο ήθελαν να ακουμπήσει ο ένας τον αλλον....Θα ήθελα μια βοήθεια απο όλους αν μπορέσετε να μου δώσετε να στεισω ένα φυσιγγι σωστό χωρίς παλυ καμία ζημιά....Δεν ξέρω μόνο αν τα υλικά που πήρα είναι σωστά για να χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει ή πρεπει να πάρω κάτι άλλο?

Καλησπέρα στην παρέα...Λοιπόν πριν 5μηνες είπα να ξεκινήσω και γω την ιδιογομωση να δω ολη την διαδικασία γτ μου αρέσει όπως το βλέπω αλλά όμως λόγο μιας βλακείας που έκανα δεν θυμάμαι όμως τι παραλίγο να γίνει το μυραιο και δεν έσκασε το όπλο και την πλήρωσε το πιστόνι που έγινε κομμάτια και τα παράτησα αλλά όμως επειδή με τρώει θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και αν τα καταφερω τα κατάφερα...Τα υλικά που αγόρασα ήταν μπαρούτι Α1 συγκεντρωτηρα Giovanni 24 κάλυκας Fiocchi από τι θυμάμαι το είχα γεμίσει 1.65χ32 και το κλείσιμο ήταν ρελι με τζαμακι γτ μόνο ρελιαστα έχω χειρός μια του μακαρίτη του παππού μου γτ μου αρέσει κιόλας το ρελι και είπα για αρχή με αυτό το μόνο που θυμάμαι από το κλείσιμο από το φυσιγγι που έκλεισα και έπαθα την ζημιά ήταν ότι ο συγκεντρωτηρας τα χείλη αν το λέω σωστά για πολύ λίγο ήθελαν να ακουμπήσει ο ένας τον αλλον....Θα ήθελα μια βοήθεια απο όλους αν μπορέσετε να μου δώσετε να στεισω ένα φυσιγγι σωστό χωρίς παλυ καμία ζημιά....Δεν ξέρω μόνο αν τα υλικά που πήρα είναι σωστά για να χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει ή πρεπει να πάρω κάτι άλλο?
Λογικό να φοβήθηκες αλλά αυτό θα σε κάνει πιο προσεκτικό από δω και πέρα!
Από ότι κατάλαβα στο σετ απ σου είχες φέρει στο ίδιο ύψος τα χείλι του κάλυκα με του συγκεντρωτήρα? Δεν έχω δουλέψει την Α1 για να ξέρω την ογκομετρία της αλλά είναι μεγάλου όγκου οπότε μπορεί το βίσμα να είναι ψηλό, ή έβαλες 2 φορές πυρίτιδα. Και με τις 2 περιπτώσεις είτε με διπλή δόση είτε με ψηλό βίσμα θα είχες το αποτέλεσμα που έπαθες.
Αυτό που θα κάνεις είναι να πάρεις πάλι τα υλικά σου, να βάλεις την Α1 στο 1,65, προσοχί! Στην ζυγαριά να δείχνει σωστά!!!! Μετά βάλε το βίσμα σου και τα σκάγια 32γρ. Αν το κενό που αφήνουν τα σκάγια σου μέχρι τα χείλι του κάλυκα είναι στα 5,5 έως 6 χιλιοστά με το τζαμάκι τοποθετιμένο πάνω στα σκάγια, τότε έχεις ένα ασφαλές φυσίγγιο πρως χρήση.
Αν η στείλει των σκαγιών είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη των 5,5-6 χιλιοστών, άλλαξε βίσμα.
Αν έρθει στο επιθυμιτό ύψος η στείλη των σκαγιών, τότε στο φυσίγγιό σου είχες βάλει ή διπλή ποσότητα πυρίτιδας ή η ζυγαριά σου ήταν λάθος!!!!!!

Καλημέρα. Έμεινε τίποτα μέσα στη κάνη; Αν και δε δουλεύω Α1 για να ξέρω το σετ απ μου φαίνεται σωστο... Κάτι άλλο έγινε...
Θα σου πουν και οι υπόλοιποι τη γνώμη τους που έχουν πιο μεγάλη εμπειρία...
Μη κολώνεις και ξαναπροσπάθησε.Σε βλέπω ότι διαβάζεις εδώ οπότε άρχισε να γράφεις και να ρωτάς πριν κάνεις κάτι. Κανείς δε γεννήθηκε να ξέρει ιδιογομωση...όλοι με δοκιμές συμβουλες και διάβασμα έμαθαν....

Παναγιωτη καλη σου μερα φιλε!!! Οτι σου εγραψε ο φιλος PPV ειναι ΠΟΛΥ σωστο!!!! Δεν θα κλεινεις ΤΙΠΟΤΑ
σε ρελι με λιγοτερο απο 5,5 χιλιοστα κενου χωρου με το τζαμακι η το χαρτακι η τον φελλο πανω στα
σκαγια. Το σεταπ με Α1 1,60Χ32 θα το τροποποιησεις και θα το κανεις Καλυκας - 65,4 -CX2000-1,60X31 -Giovanni 24
και θα κλεισεις με χαρτακι και ρελιασμα στα 60. Παντα να ρωτας φιλε....οπως πολυ σωστα ειπε ο Στρατος κανεις
μας δεν γεννηθηκε μαθημενος!!! Καλη συνεχεια σου ευχομαι φιλε!!!! ;) :)

ΥΓ. Η Α1 τον ''αγαπαει'' τον Giovanni ......δινει καλες συγκεντρωσεις και κατανομες....αλλα θα χρειαστεις και
αλλα βυσματα....πες τι αλλο θελεις να κλεισεις....και θα σου πουμε τι θα παρεις. :)

Back