Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

ο Χατζιώτης έχει κυκλοφορήσει 2 βιβλία για την ιδιογόμωση ,το πρώτο ήταν λίγο πιο αναλυτικό στα σετ απ τα οποία βέβαια αναφέρονταν σε παλιές πυρίτιδες και σήμερα πολύ λίγα από αυτα ταιριάζουν με τα σημερινά λοτ!!Το ίντερνετ μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το βιβλίο που αναφέρομαι ΄,όσο για συγκεντρωμένες πληροφορίες κάπου ,εγώ δεν γνωρίζω αν υπάρχουν!!
ευαχαριστώ φίλε.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;
Το 16αρη απο μονο του ξερω οτι δινει στενη τουφεκια λογω αυλου..οπως επισης εχω ακουσει οτι η γομωση του ειναι τετραγωνισμενη οποτε βλητικα ισως παιζει ρολο και αυτο..εγω ειχα παθει πλακα οταν εριξα μ αυτο του φιλου την στενη καννη και στα 35 μετρα ειχε κολλησει η μαλλινη σε μελαμινη 2 εκ.

Το 16αρη απο μονο του ξερω οτι δινει στενη τουφεκια λογω αυλου..οπως επισης εχω ακουσει οτι η γομωση του ειναι τετραγωνισμενη οποτε βλητικα ισως παιζει ρολο και αυτο..εγω ειχα παθει πλακα οταν εριξα μ αυτο του φιλου την στενη καννη και στα 35 μετρα ειχε κολλησει η μαλλινη σε μελαμινη 2 εκ.
Πιεσεις Μιλτο

Eχω παρατηρησει οτι σε φυσιγγια κλεισμενα με ρελι και τζαμακι,οτι μετα απο λιγο καιρο,. το ρελι χαλαρωνει και τα σκαγια μεσα κουδουνιζουν εντονα,το ιδιο δεν συμβαινει οταν ειναι κλεισμενα με χαρτακι.Το φαινομενο αυτο το εχω παρατηρησει και σε εμπορικα φυσιγγια ρελιαστα με τζαμακι...Γιατι γινετε αυτο?

Eχω παρατηρησει οτι σε φυσιγγια κλεισμενα με ρελι και τζαμακι,οτι μετα απο λιγο καιρο,. το ρελι χαλαρωνει και τα σκαγια μεσα κουδουνιζουν εντονα,το ιδιο δεν συμβαινει οταν ειναι κλεισμενα με χαρτακι.Το φαινομενο αυτο το εχω παρατηρησει και σε εμπορικα φυσιγγια ρελιαστα με τζαμακι...Γιατι γινετε αυτο?
Δεν κραταει μνημη το πλαστικο.Θελει λιγο παραπανω χρονο στο ρελιασμα.

Και γιατι δεν γινεται το ιδιο με το χαρτακι? το ιδιο ρελιασμα εχουν..
Εγω το εχω δει και στα δυο....Και μιλαω για το υψος του ρελιου μετα απο καιρο
που δεν κραταει μνημη στο παραδοσιακο ρελι ευκολα.Οχι οτι δεν γινεται.

Και γιατι δεν γινεται το ιδιο με το χαρτακι? το ιδιο ρελιασμα εχουν..
Χρήστο το χαρτάκι μετά το ρέλιασμα αν το παρατηρήσεις, στο "κέντρο" του κάνει μια ελαφριά κούρμπα...(καμπύλι)...εκεί απορροφάται κατά κάποιο τρόπο το "ξερέλιασμα".

Χρήστο το χαρτάκι μετά το ρέλιασμα αν το παρατηρήσεις, στο "κέντρο" του κάνει μια ελαφριά κούρμπα...(καμπύλι)...εκεί απορροφάται κατά κάποιο τρόπο το "ξερέλιασμα".
Το εχω παρατηρησει και γω...

Οποτε τι κανουμε?ξαναρελιαζουμε η τα αφηνουμε οπως ειναι?

Χρηστο να διπλορελιαζεις φιλε. Δηλαδη ρελιαζεις την πρωτη φορα κανονικα στο υψος που εχεις
επιλεξει , σηκωνεις το στροφειο , περιστρεφεις τον καλυκα 180 μοιρες και ξανα ρελιαζεις. Το ιδιο
συμβαινει πολλες φορες και στο αστεροειδες κλεισιμο.....ειδικοτερα σε καλυκες ημιδιαφανους ...ρελιαζεις
ΠΧ. στα 57 και την αλλη μερα ειναι 57,2. Με το διπλορελιασμα ο καλυκας και το υψος του παραμενουν
στο ιδιο υψος.

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση που ίσως είναι κάπως αστεία. Πώς επιλέγουμε συγκεντρωτηρα για ένα φυσίγγι που θέλουμε να φτιάξουμε ; Καταλαβαίνω πως είναι ανάλογα το βάρος της γόμωσης αλλά εγώ που είμαι καινούργιος πχ πως θα ξέρω ποιος ταιριάζει σε αυτό που θέλω να φτιάξω ;

Παιδιά, χρονια πολλα και απο μένα.
Μιας και οι απορέςς δεν σταματούν ποτέ, να κάνς και εγώ μια ερώτηση.
Τις προάλες εδώ μεσα μου λυθηκε μια απορά που ειχα σχετικα με το στρογγυλο ρέλι.
Σήμερα θα ηθελα να ρώτησω σχετικα με το αστεροειδες κλεισιμο. Και συγκεκριμένα, πόσο ειναι το υψος του ρελιου στο αστεροειδές κλεισιμο.

Παιδιά, χρονια πολλα και απο μένα.
Μιας και οι απορέςς δεν σταματούν ποτέ, να κάνς και εγώ μια ερώτηση.
Τις προάλες εδώ μεσα μου λυθηκε μια απορά που ειχα σχετικα με το στρογγυλο ρέλι.
Σήμερα θα ηθελα να ρώτησω σχετικα με το αστεροειδες κλεισιμο. Και συγκεκριμένα, πόσο ειναι το υψος του ρελιου στο αστεροειδές κλεισιμο.
Βασιλη μαλλον εννοεις του ελευθερου χωρου απο το χειλος του καλυκα..εκει κυναινεται απο τα 9 μεχρι τα 11 και σε ορισμενες εξαιρεσεις και 12 13 χιλ..περιπου η νοοτροπια ειναι οπως και στο στρογγυλο

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση που ίσως είναι κάπως αστεία. Πώς επιλέγουμε συγκεντρωτηρα για ένα φυσίγγι που θέλουμε να φτιάξουμε ; Καταλαβαίνω πως είναι ανάλογα το βάρος της γόμωσης αλλά εγώ που είμαι καινούργιος πχ πως θα ξέρω ποιος ταιριάζει σε αυτό που θέλω να φτιάξω ;
Επιλογη συγκεντρωτηρα κανεις αναλογα με το τι ταιριαζει στο οπλο σου και στην πυριτιδα που χρησιμοποιεις..ο μονος τροπος ειναι να δοκιμασεις οσους μπορεις στο βαρος γομωσης που θες να γεμισεις και θα δεις στον πινακα τι σου παει καλυτερα

Βασιλη μαλλον εννοεις του ελευθερου χωρου απο το χειλος του καλυκα..εκει κυναινεται απο τα 9 μεχρι τα 11 και σε ορισμενες εξαιρεσεις και 12 13 χιλ..περιπου η νοοτροπια ειναι οπως και στο στρογγυλο
εννοω στο κλεισμένο φυσσιγιο.

εννοω στο κλεισμένο φυσσιγιο.
Μην δινεις τοσο σημασια στο βαθος τπυ ρελιου..σαν νεος ιδιογομωτης ειναι το τελυταιο που θα πρεπει να σε απασχολει εχει αλλα πιο βασικα που θα πρεπει να δωσεις βαση..το βαθος εξαρταται απο το στροφειο που θα γεμιζεις

Μιλτο καταλαβαινω πως οσο μεγαλυτερο είναι το ύψος στο ρελι τοσο μεγαλυτερη η αντισταση ¨ξετυλιγματος" του φυσιγγιου κατα την πυροδότηση. Επίσης απο ενα σημειο και κατώ, αν δηλαδη είναι πολυ μικρο το υψος του ίσως να λειπει η "αντισταση που χρείαζεται στο ανοιγμα, ώστε να γινει σωστη η καυση της πυριτιδας. Γιαυτο ρωταω αν υπαρχει καποιο ας πουμε επιθυμιτο υψος.

Back