Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Παιδία συμβάινει το εξής. Όσο κυνηγούσα με 12 αρι είχα καταλήξει λιγο πολύ σε μια ομάδα φυσιγγίων για τα διαφορα θυράματα που κυνηγάω.
Επειδή όμως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειτικά το 16αρι έχω εκνευριστει με αυτο που συμβαινει με τα φυσιγγια ψαλ 16 στην αγορα.
Ποιά φυσίγγια έριχνες με το cal.12....;;

Με ποια προοδευτικοτητα?
Παιδία συμβάινει το εξής. Όσο κυνηγούσα με 12 αρι είχα καταλήξει λιγο πολύ σε μια ομάδα φυσιγγίων για τα διαφορα θυράματα που κυνηγάω.
Επειδή όμως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειτικά το 16αρι έχω εκνευριστει με αυτο που συμβαινει με τα φυσιγγια ψαλ 16 στην αγορα

π
Ποιά φυσίγγια έριχνες με το cal.12....;;
1) τσίχλα : παλιότερα maionchi ? AZ20. Το άλαξα προ τουλαχιστον 10ετίας και κατέληξα στο S4 nobel sport.
2) μπεκάτσα: beretta (bornachi) 34 gr διασποράς, rottweil germaniko 34 gramm διασπορας, στοκας διασπορας, Lambro feltro 34 gr.
3) φάσσα : percorso nobel sport (6,7νουμερα), b&p colombaccio.
4) πέρδικα : collection nobel sport coturnice
5) λαγο : remignton express 36 gr, rottweil germaniko 36 gr
ΠΟΤΕ MAGNUM

π

1) τσίχλα : παλιότερα maionchi ? AZ20. Το άλαξα προ τουλαχιστον 10ετίας και κατέληξα στο S4 nobel sport.
2) μπεκάτσα: beretta (bornachi) 34 gr διασποράς, rottweil germaniko 34 gramm διασπορας, στοκας διασπορας, Lambro feltro 34 gr.
3) φάσσα : percorso nobel sport (6,7νουμερα), b&p colombaccio.
4) πέρδικα : collection nobel sport coturnice
5) λαγο : remignton express 36 gr, rottweil germaniko 36 gr
ΠΟΤΕ MAGNUM
Το maionchi είχε κ έχει C7....ευκολοδούλεφτη πυρίτιδα μεγάλου όγκου, μονής βάσεως με πολλές παραλλαγές σε ρέλι ή αστέρι.
Lambro feltro,S4 nsi.....έχουν την s4...
Από τη σειρά nsi collection εκεί παίζει η tecna....το γερμανικό rottweil παίζει με ισπανική πυρίτιδα αλλά δν θυμάμαι πιά.

Εγώ για αρχή θα σου πρώτεινα την C7 κ την S4....σύμφωνα πάντα με τα φυσίγγια που μας έγραψες πως σου άρεσαν.

Όταν ξεκίνησα με το cal 16 υπήρχαν μονο τα rottwei του Δορκα, τα gm3 του Κυργια, και τα f2 classic b&p. Για φάσσα ακριβοπλήρωνα τα Winchester super x 32 gr και τα
Το maionchi είχε κ έχει C7....ευκολοδούλεφτη πυρίτιδα μεγάλου όγκου, μονής βάσεως με πολλές παραλλαγές σε ρέλι ή αστέρι.
Από τη σειρά nsi collection εκεί παίζει η tecna....το γερμανικό rottweil παίζει με ισπανική πυρίτιδα αλλά δν θυμάμαι πιά.

Εγώ για αρχή θα σου πρώτεινα την C7 κ την S4....σύμφωνα πάντα με τα φυσίγγια που μας έγραψες πως σου άρεσαν.
Κώστα το Lambro feltro 34 γρ έχει tecna...

Κώστα, τα αζ 20 τα άλλαξα γιατι έχινα πολυ σκληρα απο ένα σημειο και μετα και είχα πολλα ματωμένα. Το απέδωσα στην c7 που ακούστηκε πως την είχαν αλλάξει.

Κώστα το Lambro feltro 34 γρ έχει tecna...
Ναι έχεις δίκιο.
Μάλλον θα πρέπει να αναφέρω τα φυσίγγια που χρήσιμοποιώ στο cal 16. Σωστά?
Μη ρωτάς.
Πες μας ποιά έριχνες Βασίλη μήπως βρεθεί κάποιος ιδιογομωτής με cal.16 να μας διαφωτίσει. :)

Λοιπον, οι επιλογές στο cal 16 είναι περιορισμένες και αν απορρίψεις καποιο φυσιγγιο δεν ειναι ευκολο να βρεις αντικαταστάτη του.
Επιπλέον οι τιμές εδω ειναι σκέτη κοροιδία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
τσίχλα και 2ο για μπεκατσα: F2 classic B&P, Fiocchi GFL16, GM3 ΚΥΡΓΙΑΣ, RΟΤΤWEIL ΔΟΡΚΑΣ
διασποράς : F2 DISPERSANTE 31 GR B&P, kai ROTTWEIL BRAWN SPRAU 31 GR
φάσσα, λαγό: winchester super x 32 gr, federar 32 gr
αγριοχοιρος: μονοβολα Rottweil με qualandi.

Λοιπον, οι επιλογές στο cal 16 είναι περιορισμένες και αν απορρίψεις καποιο φυσιγγιο δεν ειναι ευκολο να βρεις αντικαταστάτη του.
Επιπλέον οι τιμές εδω ειναι σκέτη κοροιδία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
τσίχλα και 2ο για μπεκατσα: F2 classic B&P, Fiocchi GFL16, GM3 ΚΥΡΓΙΑΣ, RΟΤΤWEIL ΔΟΡΚΑΣ
διασποράς : F2 DISPERSANTE 31 GR B&P, kai ROTTWEIL BRAWN SPRAU 31 GR
φάσσα, λαγό: winchester super x 32 gr, federar 32 gr
αγριοχοιρος: μονοβολα Rottweil με qualandi.
Με λίγα λόγια τα χεις δοκιμάσει όλα, από τα ευρωπαϊκά ποια ξεχωρίσες ίσως από αυτά να βρεις κάποια πυρίτιδα η σετ απ που να σου έρχεται καλύτερα.

Με λίγα λόγια τα χεις δοκιμάσει όλα, από τα ευρωπαϊκά ποια ξεχωρίσες ίσως από αυτά να βρεις κάποια πυρίτιδα η σετ απ που να σου έρχεται καλύτερα.
Απο Ευρωπαικά θα έλεγα τα
1) Fiocchi GFL16
2) F2 DISPERSANTE 31 GR B&P ( F2 x36)

Αυτο που καταλαβαίνω είναι πως στο cal 16 κυμαίνεσαι 28-32 γρ σκαγια.
Και από ότι δεί απο τα εμπορικά και κυρίως στα B&P, η σειρά F2 κυμαίνεται απο 29-32 γρ και γεμίζεται με F2Χ36. Επίσης τα γεμίζει και με πλαστικο συγκεντρωτήρα και με Diana.
Αυτή η πυρίτιδα θα με κάλυπτε αν δεν ειναι δύσκολη. Τι γνώμη έχετε εσείς?

Και από ότι δεί απο τα εμπορικά και κυρίως στα B&P, η σειρά F2 κυμαίνεται απο 29-32 γρ και γεμίζεται με F2Χ36. Επίσης τα γεμίζει και με πλαστικο συγκεντρωτήρα και με Diana.
Αν δεν δοκιμάσεις εσύ δεν θα μάθεις ποτέ? Είναι ένα διαμετρημα με λίγα εμπορικά φυσίγγια φαντάσου τι γίνεται με υλικά και ιδιογομωση, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό είναι κάπως ποιο δημοφιλές.

Εσυ γουσταρεις κ εχεις καψουρα , τρομερο υλικο , προχωρα δυνατα

Εσυ γουσταρεις κ εχεις καψουρα , τρομερο υλικο , προχωρα δυνατα
Δημήτρη, ρωτάω γιατι είμαι αρχάριος. Κάνει η F2χ36 για πρώτη?
Ρωτάω διοτι δε γνωρίζω τι σημαινει δυσκολη πυριτιδα και τι ευκολη.
Ποια χαρακτηριστικα καθιστουν μια πυριτιδα δυσκολη ή ευκολη?
Η f2x36 σε θεωρειται απο τις ευκολες ή τις δύσκολες?

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι που έχω απορία;;;
Γιατί να ξεκινήσεις όμως με την f2x36 κ όχι με την f2x32....;;; :rolleyes:
Αφού θα παίζεις με 28 ως 32gr στο cal.16...;;; :rolleyes:
Γιατι συνηθως στα ορια που δουλευρι το cal. 16 θελεις μεσαιας προοδευτικοτητας πυριτιδα οπως η x36 την f2x32 ανετα θα μπορουσε να την γεμισει απο τα 25-27 28 ανετα ..οπως και να χει εγω ψηφιζω b&p για ολα πλην της μπεκατσας που εκει για s4 ή granular θα εκαναν παππαδες με την αναλογη πατεντουλα για διασπορεα

Βασιλη καμια δεν ειναι δυσκολη αρκει να της φερθεις με τον σεβασμο που της πρεπει..φσντασου εγω ξεκινησα να γεμιζω με sipe και τεκνα δραμια..δεν το λες και το πιο ευκολο εγχειρημα για πρωταρη..αν γουσταρεις b&p που εγω συμφωνω προχωρα

Back