Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Δημήτρη, ρωτάω γιατι είμαι αρχάριος. Κάνει η F2χ36 για πρώτη?
Ρωτάω διοτι δε γνωρίζω τι σημαινει δυσκολη πυριτιδα και τι ευκολη.
Ποια χαρακτηριστικα καθιστουν μια πυριτιδα δυσκολη ή ευκολη?
Η f2x36 σε θεωρειται απο τις ευκολες ή τις δύσκολες?
Ολες να τις θεωρεις δυσκολες , να ασχοληθεις με αυτη που σου αρεσει , η F2 ειναι κορυφη

Ολες να τις θεωρεις δυσκολες , να ασχοληθεις με αυτη που σου αρεσει , η F2 ειναι κορυφη
Στο 12αρη δεν υπαρχει αληθεια φιλε b&p τι αλλο να περιμενεις;αλλα θα γουσταρα τρελα και σε ενα μικροτερο διαμετρημα να ασχοληθω μαζι της

Στο 12αρη δεν υπαρχει αληθεια φιλε b&p τι αλλο να περιμενεις;αλλα θα γουσταρα τρελα και σε ενα μικροτερο διαμετρημα να ασχοληθω μαζι της
Κ εγω Μιλτο , θεωρω το cal 20 ιδανικο για ολα τα κυνηγια στην χωρα μας , στο παπι μονο 12

Κ εγω Μιλτο , θεωρω το cal 20 ιδανικο για ολα τα κυνηγια στην χωρα μας , στο παπι μονο 12
Οποιος εχει ξεπερασμενο το συνδρομο της βαριας γομωσης δεν βρισκω λογο να μην παει σε μικροτερο διαμετρημα..το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το γυρισω..για το παπι που να δεις ενα φιλαρακι μου που παει με ενα πλαγιο 16αρη fn σταθερο 1-2 τι γινεται στουπια τα κατεβαζει

Σε μια βυσματωση με μάλλινη και κλείσιμο με ρελι, αντί για 5.5~6 κενό χώρο μας αφήνει 4mm και για να πάρουμε το χώρο που θέλουμε το συμπιεζουμε με μια δύναμη π.χ. 7-8 κιλών και αμέσως ρελλιασουμε, πόσο μπορεί να επηρεάσει την τουφεκιά μας; Δηλαδή μπορεί να σκορπίσει από την πολλή πίεση ή δεν επηρεάζεται;

Γεια σου PPV. Κοινηγάς και συ με cal 16?
Προφανώς θα ήθελα να μου προτείνουν οι εμπειρότεροι κάποια πυρίτιδα. Ιδιαίτερα αν "κάνει για όλα". Τι προτείνεις?
Βασίλη κυνηγάω με καλ 20, δεν έχω ασχοληθεί με το καλ 16.
Διάβασα όλα σου τα ποστ και τι και που κυνηγάς, θα σου προτείνω να ασχοληθείς με την f2x36 και θα σε καλύψει στα πάντα. Μην πας σε s4 & sipe για το 16 άρι αν θες να γεμίζεις από 28 έως 32γρ. Καλύτερα θα σε βολέψει η tecna.

Σε μια βυσματωση με μάλλινη και κλείσιμο με ρελι, αντί για 5.5~6 κενό χώρο μας αφήνει 4mm και για να πάρουμε το χώρο που θέλουμε το συμπιεζουμε με μια δύναμη π.χ. 7-8 κιλών και αμέσως ρελλιασουμε, πόσο μπορεί να επηρεάσει την τουφεκιά μας; Δηλαδή μπορεί να σκορπίσει από την πολλή πίεση ή δεν επηρεάζεται;

Επηρεαζει Αρη....πως ειναι δυνατον να μην επηρεαζει βρε φιλε ?? Θα το διαπιστωσεις και στις δοκιμες σου.....

Ναι Αρη το επηρεαζει η παραπανω συμπιεση και θα στο σκορπισει..αν ειναι καθ αυτου μαλλινη λιπασμενη δεν μπορει να συμπιεστει τοσο πολυ εκτος απο τις sfs ή τον φελλο..θα το καταλαβεις στο κλεισιμο οταν θα δεις τα σκαγια να διαγραφοντε στο πλαστικο του καλυκα ή θα σου σπαει το τζαμακι απο την υπερβολικη πιεση που θα δεχεται

7-8 είναι πολλά τα κιλά Άρη!!!Μέχρι 4 κιλά και όχι σε όλες τις πυρίτιδες!!Μερικές τσινάνε άγρια και θέλουν 2,5-3 κιλά στατική πίεση!!

Με ποιο τρόπο μετράμε αυτη την πίεση?
Ένας έξυπνος τρόπος είναι στη ζυγαριά σώματος ή κουζίνας ,στήνουμε το φυσίγγι και το πιέζουμε με τη μεζούρα ή το ξύλο, στα σκάγια για το αστέρι και στο χαρτάκι ή τζαμάκι στο παραδοσιακό!!Αν έχουμε βύσμα στο φυσίγγι και ειδικά με στρογγυλό αμορτισέρ θα δούμε ότι στην στατική πίεση 3-4 κιλών το κυκλάκι γίνεται αυγό !Με τον καιρό γίνεται εμπειρικά,αν και συνήθως αν γνωρίζουμε την ογκομετρία του φυσιγγιού και ποιό βύσμα παιρνει, δεν χρειάζεται αυτή η μέτρηση με τα κιλά!!!!

Ένας έξυπνος τρόπος είναι στη ζυγαριά σώματος ή κουζίνας ,στήνουμε το φυσίγγι και το πιέζουμε με τη μεζούρα ή το ξύλο, στα σκάγια για το αστέρι και στο χαρτάκι ή τζαμάκι στο παραδοσιακό!!Αν έχουμε βύσμα στο φυσίγγι και ειδικά με στρογγυλό αμορτισέρ θα δούμε ότι στην στατική πίεση 3-4 κιλών το κυκλάκι γίνεται αυγό !Με τον καιρό γίνεται εμπειρικά,αν και συνήθως αν γνωρίζουμε την ογκομετρία του φυσιγγιού και ποιό βύσμα παιρνει, δεν χρειάζεται αυτή η μέτρηση με τα κιλά!!!!

Μαλιστα. Πολυ καλη σκεψη. Και σίγουρη. Δηλαδή ανάγεις την παραμορφωση σε βαρος (Kg).

Υπάρχει τεκμηρίωση σχετικά με το συμπίεσης βάρος και τις πυρίτιδες? Υπάρχουν αντίστοιχοι πίνακες?
Δεν γνωρίζω για πίνακες Βασίλη,αλλά στο πρώτο βιβλίο του Χατζιώτη στις περισσότερες συνταγές αναφερόταν στην συμπίεση και πόσο περίπου βάρος χρειαζόταν κάθε πυρίτιδα και κάθε σετ απ!!

Δεν γνωρίζω για πίνακες Βασίλη,αλλά στο πρώτο βιβλίο του Χατζιώτη στις περισσότερες συνταγές αναφερόταν στην συμπίεση και πόσο περίπου βάρος χρειαζόταν κάθε πυρίτιδα και κάθε σετ απ!!
Δωσε τίτλο και που το αγοράζω. Εκτός και αν υπαρχει συγκεντωμενη η πληροφορία καπου αλλου.

Οποιος εχει ξεπερασμενο το συνδρομο της βαριας γομωσης δεν βρισκω λογο να μην παει σε μικροτερο διαμετρημα..το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το γυρισω..για το παπι που να δεις ενα φιλαρακι μου που παει με ενα πλαγιο 16αρη fn σταθερο 1-2 τι γινεται στουπια τα κατεβαζει
Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Μαλιστα. Πολυ καλη σκεψη. Και σίγουρη. Δηλαδή ανάγεις την παραμορφωση σε βαρος (Kg).
Ανάλογα το βύσμα πάντα ,σε σχέση με την προοδευτικότητα της πυρίτιδας!!Και εδώ μια μεζούρα θα μας δείξει πόσο κατέβηκε το βύσμα με το ιδανικό βάρος στην πίεση, σε σχέση με το πόσο κλείνουμε και το πόσο στατική πίεση χρειαζόμαστε!!

Δωσε τίτλο και που το αγοράζω. Εκτός και αν υπαρχει συγκεντωμενη η πληροφορία καπου αλλου.
ο Χατζιώτης έχει κυκλοφορήσει 2 βιβλία για την ιδιογόμωση ,το πρώτο ήταν λίγο πιο αναλυτικό στα σετ απ τα οποία βέβαια αναφέρονταν σε παλιές πυρίτιδες και σήμερα πολύ λίγα από αυτα ταιριάζουν με τα σημερινά λοτ!!Το ίντερνετ μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το βιβλίο που αναφέρομαι ΄,όσο για συγκεντρωμένες πληροφορίες κάπου ,εγώ δεν γνωρίζω αν υπάρχουν!!

Back