Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Όχι φίλε,το εξωτερικό ύψος το κόβεις σε όλους τους καλυκες ίδιο,εννοείται...
Η διαφορα είναι στα πυθμενια στο εσωτερικό του κάλυκα που αναλόγως την μαρκα υπάρχουν και διαφορες...
Για να τους κοβις ολλους ιδιο υψως θελει να πει οτι εχουν και ιδιο αρχηκο υψος ...εκτος και αν μετρας εναν ενα και κανης την αναλογη ρύθμιση στο καλυκοκοφτη....που και σε αυτην την περιπτοσην αποκληεται να το βρεις με την πρωτη....

Σωστά Ηλία... Το θέμα είναι σε ένα σεταπ να μην είσαι στον ένα κάλυκα 68,5 και στον άλλο 69 γιατί αλλάζει το αποτέλεσμα... Παρόλα αυτά αυτό που κάνω εγω αν οι κάλυκες είναι 69 και κάτι ....τους κατεβάζω στα 69 και παίζω με το τελικό ύψος... Απόλυτα ιδιο ύψος δύσκολο να κοπούν...
Και τους 68.5 τι τους κανης....my man.

Για να τους κοβις ολλους ιδιο υψως θελει να πει οτι εχουν και ιδιο αρχηκο υψος ...εκτος και αν μετρας εναν ενα και κανης την αναλογη ρύθμιση στο καλυκοκοφτη....που και σε αυτην την περιπτοσην αποκληεται να το βρεις με την πρωτη....
Έχω fiocchi που είναι από 69,4 έως 69,5 ...τους κάνω 69
Και maxam που είναι από 69,2 έως 69,4 πάλι 69 τους κόβω.
Οι cheddite που έχω είναι 68,8 68.9 τους αφήνω ως έχουν.
Αν πέσουν στα χέρια μου κάτω από 68,7...
Θα κοπούν 67αριδες για ρελιαστο.

Ηλία θα μας τρελάνεις τελείως;;:oops:
Εκεί που θα ρυθμίσεις τον καλυκοκόφτη,θα κόψει ΌΛΟΥΣ τους κάλυκες στο ΊΔΙΟ ύψος!
Εκτός και αν έχουν διαφορετικό πυθμένα που θέλει άλλη ρύθμιση και αυτό αλλάζει από εταιρία σε εταιρία και πολλές φορές και στην ίδια με διαφορετικό ύψος μετάλλου.....

Ειπαμε,η διαφορά φίλε είναι στα.πυθμενια...

Τα πυθμένεια κάνουν τη διαφορά...ακόμη την παραμικρή διαφορά σε δέκατα του χιλιοστού την κάνει κ το καψούλι λόγο του ύψους τους...δηλαδή...τα καψούλια της fiocchi είναι 7.5mm ύψος...τα maxam 7,5mm...τα cx2000 7.4mm....7.6mm τα 686 κ 688....αν λοιπόν σε κάλυκα N.S βάλεις καψούλι cx2000 ΕΝΩ ΠΡΙΝ λίγο έκοβες κάλυκες fiocchi τότε θα στο φάει ο καλυκοκόπτης τν κάλυκα 1-1,5 δέκατο παραπάνω και αντί για 68.4 να σου βγει 68.2...σε ένα κλεισμένο φυσίγγιο όμως αυτή η διαφορά των 2 δεκάτων θα σου αλλάξει την ογκομετρία κ θα ψάχνεσαι να δεις τη έκανες λάθος...ας είναι κ μικρή η διαφορά...όταν το κλήσεις όμως, αυτόματα του κοτσάρεις κ 30bar επιπλέον ΑΘΕΛΑ σου λόγο μικρότερου Κ.Α.Χ.... ;)

Οπως πολυ σωστα εγραψε ο Takis Sarris , ο Μυρος , και Kostas Contra Dosi , η διαφορα βρισκεται
στον πυθμενα καθε διαφορετικης ''μαρκας'' καλυκα.... Ο Κωστής .....και μπραβο του....τα περιεργαψε πολυ
σωστα........δινοντας εμφαση στην λεπτομερεια..... Μαγκες φυσεκια γεμιζουμε....και οχι μπουρεκια με
κολοκυθι......την διαφορα στην αποδοση....την κανει η λεπτομερεια.!!!!! ;) :)
ΥΓ. Μπραβο Κωστή!!!!:)

Οταν εχεις τα χιλ που χριαζωντε για να κλησης π.χ 11 χιλ και κλησης αστερη σε νευρηκες μπαρουτες η σε αλες που δεν θελουν σριιμογμα το κιαθιο παταει με την πιεση που πρεπει στην μπαρουτη.σε μπαρουτες οπου σηκονουν στριμογμα και σε πολη ελαστικες μπορης να αφησης και 9 χιλ ακομα.αναλογα τη θες να στησης και πος.πεζουν πολα σημασια.μαλακη σκληρη βισματοση η πρωοδευτικοτητα της μπαρουτης και αλα πολα

Βρε κουζουλε.....πολυ σωστα τα λες και γραφεις....αλλα τα λες πολυ ''επιστημονικα''.....για πρωταρη ιδιογομωτη!!!!
Μην του βαζεις δυσκολα.....μην τον ''μπερδευεις'' με προοδευτικοτητα πυριτιδων...και βυσματωσεις σκληρες
και μαλακές.....ετσι και αλλιως αυτα τα μαθει στην πορεια ρε φιλε!!! :)

Πολύ ωραία, μόλις μου λύθηκε μια ακόμα απορία. Οπότε προστίθεται και ο καλυκοκοφτης στη λίστα.

Αλλά δύο πραγματάκια που με απασχολούν είναι:
1. Το βάρος της πυριτιδας ανα γραμμάρια σκαγιων. Βέβαια σίγουρα παίζει ρόλο και για τι πυρίτιδα μιλάμε.
2. Η πίεση που ασκούμε στον συγκεντρωτηρα, άλλοι τον βάζουν με το χέρι και άλλοι με την πίεση που βγάζει η ίδια η μηχανή.

Σωστες ειναι οι αποριες σου.....και καλα κανεις και ρωτας....την στατικη πιεσι που χρειαζεται η πυριτιδα
την παιρνει απο το πατημα του βυσματος οταν πλεον εχουμε ρελιασει το φυσιγγιο.....στατικη πιεσι με το
χερι δεν υπαρχει....οσο και να πατησεις με το χερι το βυσμα θα επανελθει στην αρχικη του θεση.
Μην ''προβληματιζεσαι'' στα σεταπ που θα σου δωσουν... αυτη η στατικη πιεση θα ''υπαρχει'' απο το
πατημα του βησματος στο τελικο υψος ρελιασματος.;)

Σχεδόν όλα τα περασματιαρικα κυνηγια και ορτυκι, μπεκατσα, μπεκατσινι και συταριθρες. Στην ουσία τα αποκλείω από το περπατητο της τσίχλας....
Καλημέρα .
Λοιπόν κι'απο μένα η καλοπροαίρετη άποψη μου .
Πάρε την LEE load all ,μια ηλεκτρονική ζυγαριά 20-25 ευρώ ,100 κάλυκες καινούριους με καψύλι cx2000 ,100 βύσματα Z2M (50 21mm-50 24 mm).
250 gr D20 S πυρίτιδα κι'ένα τρίκιλο σκάγια 9άρια .
Είσαι έτοιμος να βάλεις μπρός .

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια παιδιά.
Για καλή μου τύχη εχω και ένα γνωστό ο οποίος ασχολείται με την ιδιογωμοση (είχα ξεχάσει ότι κάνει δικά του φυσίγγια) και ευελπιστώ να με βοηθήσει και αυτός στα πρώτα μου βήματα.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με το θέμα, εδώ είσαστε να σας ρωτήσω:D

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια παιδιά.
Για καλή μου τύχη εχω και ένα γνωστό ο οποίος ασχολείται με την ιδιογωμοση (είχα ξεχάσει ότι κάνει δικά του φυσίγγια) και ευελπιστώ να με βοηθήσει και αυτός στα πρώτα μου βήματα.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με το θέμα, εδώ είσαστε να σας ρωτήσω:D
Άντε με το καλό!!
Πες κ με ποιά πυρίτιδα έχεις σκοπό να ξεκινήσεις.....

Ηλία θα μας τρελάνεις τελείως;;:oops:
Εκεί που θα ρυθμίσεις τον καλυκοκόφτη,θα κόψει ΌΛΟΥΣ τους κάλυκες στο ΊΔΙΟ ύψος!
Εκτός και αν έχουν διαφορετικό πυθμένα που θέλει άλλη ρύθμιση και αυτό αλλάζει από εταιρία σε εταιρία και πολλές φορές και στην ίδια με διαφορετικό ύψος μετάλλου.....
Ωραια τοτε καλο κοψιμο......εγω δεν εχω την υπομονη για αυτην την δουλεια αν και εχω καλυκοκοφτη...

Από εμπορικά που έριχνες σε αυτή τη γόμωση ποιά σου άρεσαν;;;;

Σε 30 μόνο τα tordo του Λάμπρο έχω ρίξει.
Αλλά από 24 μέχρι 32 με κανένα δεν είχα πρόβλημα. Γενικά είμαι από τους κυνηγούς που πάντα έριχνα τις αποτυχίες σε εμένα.
Παρόλα αυτά τα φυσιγγια που Ρίχνω είναι τα παρακάτω.

Κουτουμανος ωμέγα 31gr
Λάμπρο: tordo 30gr, euromix 31gr, series2 24/28gr
Αυτά για τα μικρά θηράματα κυρίως σε 8/9

Σε 30 μόνο τα tordo του Λάμπρο έχω ρίξει.
Αλλά από 24 μέχρι 32 με κανένα δεν είχα πρόβλημα. Γενικά είμαι από τους κυνηγούς που πάντα έριχνα τις αποτυχίες σε εμένα.
Παρόλα αυτά τα φυσιγγια που Ρίχνω είναι τα παρακάτω.

Κουτουμανος ωμέγα 31gr
Λάμπρο: tordo 30gr, euromix 31gr, series2 24/28gr
Αυτά για τα μικρά θηράματα κυρίως σε 8/9
Μια χαρα φυσηγγια ειναι αυτα για μικροπουλια......καλητερα να φτιαξης φυσηγγια για μπεκατσα φασα υδρόβια...δεν αξηζει να γεμίζεις ψιλα σκαγια εκτος και αν το εχεις μερακι

Back