Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Aπο μεταλλικους καλυκες ειμαι ακομα πισω απο το φεγγαρι δλδ. εχω αγρια μεσανυχτα.....

Απο μονοβολα -βολια - σκαγια Ν4 εως Ν7 εχω λιγες γνωσεις....ισως μπορω να σε βοηθησω Θοδωρή.
Νικόλαε σε ευχαριστώ! Γύρω στο τέλος Φλεβάρη σου στέλνω μήνυμα. Αν θές μπορώ να φέρω και μεταλλικούς κάλυκες Cal.12 ή Cal.20 για την περίπτωση που θελήσεις να "παίξεις" με καινούργια υλικά.

Νικόλαε σε ευχαριστώ! Γύρω στο τέλος Φλεβάρη σου στέλνω μήνυμα. Αν θές μπορώ να φέρω και μεταλλικούς κάλυκες Cal.12 ή Cal.20 για την περίπτωση που θελήσεις να "παίξεις" με καινούργια υλικά.

Ελα εσυ με το καλο.....και οπου μπορω να βοηθησω .....θα σε βοηθησω. Τωρα για μεταλικους καλυκες..
με βαζεις στην ''μπριζα''....Εαν ασχοληθω μονο σε CAL12....και αυτο απο την αλλη σεζον.....αυτη σεζον
θα τελειωσει με δοκιμες σε ατσαλινα σκαγια....ετσι και αλλιως μαντρωμενους μας εχουν....και μαλλον
ετσι θα μας κρατησουν φιλε μου.

Εδώ στο Βερολίνο έχω μερικές εκατοντάδες καψούλια CCI 300 Large Pistol και σκέφτομαι να τα φέρω στην Ελλάδα για να κάνω αναγόμωση σε κάποιους μεταλλικούς κάλυκες MAGTECH Cal.36 που είχα αγοράσει πριν 2 - 3 χρόνια.
  1. Εχει κάποιος συνάδελφος κάποια καλή συνταγή για .410 φυσίγγια; Το Νο των σκαγιών είναι αρχικά αδιάφορο, τώρα προέχει η μάθηση και η απόκτηση εμπειρίας. Αργότερα, μονόβολα, 3- μέχρι 8-βολα, σκάγια Νο 4 μέχρι Νο 7;
  2. Συμβουλές άκρως ευπρόσδεκτες.
Θόδωρε,
Τα καψύλια θα σου πρότεινα να μη τα φέρεις, ίσως σου δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον έλεγχο.
Μπορείς να μετατρέψεις (τρυπήσεις και φρεζάρεις) τους κάλυκες για να δέχονται καψύλια #209, τουλάχιστον σε 12άρηδες το έχω κάνει και δουλεύει.
Από συνταγές θα βρεις και στα παρακάτω link αν και η Vectan SP3, είναι ότι πρέπει (υπάρχει εδώ). Τάπες δεν ξέρω αν θα βρεις (χρειάζονται κάποιες μεγαλύτερες απ' ότι οι πλαστικοί, γιατί οι Magtech έχουν λεπτότερα τοιχώματα).
http://www.endtimesreport.com/410reloading.html
https://www.grantcunningham.com/2014/07/ed-harris-how-to-make-and-load-all-brass-410-shotshells/

Θόδωρε,
Τα καψύλια θα σου πρότεινα να μη τα φέρεις, ίσως σου δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον έλεγχο.
Μπορείς να μετατρέψεις (τρυπήσεις και φρεζάρεις) τους κάλυκες για να δέχονται καψύλια #209, τουλάχιστον σε 12άρηδες το έχω κάνει και δουλεύει.
Από συνταγές θα βρεις και στα παρακάτω link αν και η Vectan SP3, είναι ότι πρέπει (υπάρχει εδώ). Τάπες δεν ξέρω αν θα βρεις (χρειάζονται κάποιες μεγαλύτερες απ' ότι οι πλαστικοί, γιατί οι Magtech έχουν λεπτότερα τοιχώματα).
http://www.endtimesreport.com/410reloading.html
https://www.grantcunningham.com/2014/07/ed-harris-how-to-make-and-load-all-brass-410-shotshells/
Για τα καψύλια θα ρωτήσω πρώτα στην Aegean και στην Lufthansa αν μπορώ να τα μεταφέρω όπως τα απλά εμπορικά φυσίγγια. Πρίν λίγα χρόνια είχα βάλει μερικά καψύλια ανακατωμένα με μικρές ξυλόβιδες σε ένα σακουλάκι στην βαλίτσα - ουδέν πρόβλημα.

Για τα καψύλια θα ρωτήσω πρώτα στην Aegean και στην Lufthansa αν μπορώ να τα μεταφέρω όπως τα απλά εμπορικά φυσίγγια. Πρίν λίγα χρόνια είχα βάλει μερικά καψύλια ανακατωμένα με μικρές ξυλόβιδες σε ένα σακουλάκι στην βαλίτσα - ουδέν πρόβλημα.
Θα στα βρουνε με τον ανιχνευτή εκρικτικών και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Δεν αξίζει τον κόπο να μπεις σε μπελάδες για λίγα καψούλια. Με αυτοκίνητο μπορείς να τα μεταφέρεις αρκεί να τα δηλώσεις.

Θόδωρα για ''φασαριες''....και μπελαδες ψαχνεις ,,,,,,ειναι πυρομαχικα απαγορευεται να μπουν στο
αεροπλανο....μην ρισκαρεις.... Δεν ξερω σε ποια 209 αναφερεσαι...εχει διάφορα 209...σιγουρα δεν
εχουν την ιδια ισχυ....ετσι υποθετω...η σειρα ισχυος απ'οτι ξερω ειναι αυτη.

688
Federal 209 M
k i enbore 209 M
CX2000
CCI 209
616
Remington k leanbore 209
686

Εχω λιγα με κωδικο CCI 109 ειχα αρκετα...δεν τα δουλευα και τα χαρισα σε εναν φιλο ιδιογομωτη...
δεν ξερω τι ισχυ εχουν....ουτε εαν κανουν για δοσολογιες σε μεταλλικους καλυκες!!!

Θα στα βρουνε με τον ανιχνευτή εκρικτικών και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Δεν αξίζει τον κόπο να μπεις σε μπελάδες για λίγα καψούλια. Με αυτοκίνητο μπορείς να τα μεταφέρεις αρκεί να τα δηλώσεις.
Θόδωρα για ''φασαριες''....και μπελαδες ψαχνεις ,,,,,,ειναι πυρομαχικα απαγορευεται να μπουν στο
αεροπλανο....μην ρισκαρεις.... Δεν ξερω σε ποια 209 αναφερεσαι...εχει διάφορα 209...σιγουρα δεν
εχουν την ιδια ισχυ....ετσι υποθετω...η σειρα ισχυος απ'οτι ξερω ειναι αυτη.

688
Federal 209 M
k i enbore 209 M
CX2000
CCI 209
616
Remington k leanbore 209
686

Εχω λιγα με κωδικο CCI 109 ειχα αρκετα...δεν τα δουλευα και τα χαρισα σε εναν φιλο ιδιογομωτη...
δεν ξερω τι ισχυ εχουν....ουτε εαν κανουν για δοσολογιες σε μεταλλικους καλυκες!!!
Μη φοβού! Είμαι νομοταγής, πρώτα θα ρωτήσω στις αεροπορικές αν επιτρέπεται να μεταφέρω καψύλια όπως π.χ. φυσίγγια σε ξεχωριστό πακέτο που το παραδίδω σε υπάλληλο της αεροπορικής, και μετά θα πράξω δεόντος.

Μη φοβού! Είμαι νομοταγής, πρώτα θα ρωτήσω στις αεροπορικές αν επιτρέπεται να μεταφέρω καψύλια όπως π.χ. φυσίγγια σε ξεχωριστό πακέτο που το παραδίδω σε υπάλληλο της αεροπορικής, και μετά θα πράξω δεόντος.
Θα σου ζητήσουν επιπλέον χρέωση για να τα μεταφέρεις σίγουρα και μάλλον το κόστος είναι σαν τα φυσίγγια. Κάνα 50ράκι...

Θα σου ζητήσουν επιπλέον χρέωση για να τα μεταφέρεις σίγουρα και μάλλον το κόστος είναι σαν τα φυσίγγια. Κάνα 50ράκι...
Μόλις βρήκα τα ίδια καψύλια σε online μαγαζί στην Ελλάδα με 13,90€ τα 100 τεμάχια (στη Γερμανία πέρνω τα 1000τεμ. με 50€-55€, δηλ. στη μισή τιμή). Για τους πειραματισμούς μου φθάνουν τα 100 κομμάτια αρχικά.

Στόχος μου είναι να βρώ/βρούμε μία μέθοδο/πατέντα που να βασίζεται σε υπάρχοντα υλικά για να φτιάχνω/φτιάχνουμε φυσίγγια με όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό, τα οποία φυσίγγια βέβαια να αναγομώνονται πολλές φορές. Και βασίζομαι στην συγκεντρωμένη γνώση των συναδέλφων εδώ στο forum.

Στο σύλλογο που είμαι (Βερολίνο) κάποιοι γνωστοί μου που κάνουν αναγόμωση σε φυσίγγια για ραβδωτά και περίστροφα μου είπαν να αποφύγω τα καψούλια της Federal και να προτιμώ τα CCI 300 και τα αντίστοιχα Winchester Large Pistol, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιώ κάλυκες της MAGTECH και τις πυρίτιδες που είναι γιά φυσίγγια λειόκαννων. Τα Federal είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα άλλα - τα ακουμπάς και εκρήγνυται. Όσο για τις πυρίτιδες, αυτό είναι ένα από τα μελλοντικά θέματα έρευνας!

Αν σκεφτεσαι να γομωσεις καλυκες μεταλλικους, τοτε σιγουρα μετα την πρωτη-δευτερη φορα, θα χρειαστεις και καλυμπρα για τον καλυκα

Νικο, οι Αμερικανοι ως 209 αναφερουν ολα τα καψουλια των λειοκανων, κατηγοριοποιουνται πχ οπως τα large rifle, τα small pistol κλπ

Αν σκεφτεσαι να γομωσεις καλυκες μεταλλικους, τοτε σιγουρα μετα την πρωτη-δευτερη φορα, θα χρειαστεις και καλυμπρα για τον καλυκα

Νικο, οι Αμερικανοι ως 209 αναφερουν ολα τα καψουλια των λειοκανων, κατηγοριοποιουνται πχ οπως τα large rifle, τα small pistol κλπ

Βικτωρα εχω αγνοια φιλε....δεν εχω ασχοληθει με μεταλλικους καλυκες....καλα κανεις και τα λες... καθε
πληροφορια καλοδεχουμενη!!!

Kαι γω οτι γνωσεις εχω, απο το 36αρι, μη φανταστεις. Απλα σε καθε πυροβολισμο, η καλυκας διαστελλεται ελαχιστα, οποτε λογω μη ελαστικοτητας του μπρουτζου, μετα απο καθε πυροβολισμο, ο καλυκας να θελει τσεκαρισμα, και καλυμπρα

Kαι γω οτι γνωσεις εχω, απο το 36αρι, μη φανταστεις. Απλα σε καθε πυροβολισμο, η καλυκας διαστελλεται ελαχιστα, οποτε λογω μη ελαστικοτητας του μπρουτζου, μετα απο καθε πυροβολισμο, ο καλυκας να θελει τσεκαρισμα, και καλυμπρα
Εαν θελει καλιμπραρισμα καθε δυο ριξιες....την κατσαμε την βαρκα....αυτο που θελω να δω...και αυτο
ειναι που θελω να ψαξω....ειναι τι καλυτερο θα δωσει ο μεταλλικος καλυκας απο τον πλαστικο,,,,βεβαια
ειναι διαφορετικες οι βυσματωσεις και τα κλεισιματα.....ωστοσο θα ειναι μια εμπειρια ασχετα με το αποτελεσμα Βικτωρα.!!!

Ευκαιρίας δοθείσης θα'θελα να πω κάτι, αν και λίγο off-topic ... Οι μεταλλικοί κάλυκες, και ειδικά σε cal.36, στους οποίους αναφέρεται ο συνάδελφος Θεόδωρος, μπορεί να είναι (και να φαίνονται) πολύ ... cool ... και θα είναι μια χαρά σε σπαστά όπλα (δίκαννα - μονόκαννα), αλλά έχω μια επιφύλαξη ως προς τη λειτουργικότητά τους σε καραμπίνες, δηλ. την τροφοδοσία από την αποθήκη στη θαλάμη. Και ο φίλος Θεόδωρος @thedoorz που ρώτησε πιο πάνω, απ'ότι θυμάμαι έχει το 36αρι καραμπινάκι Rossi lever action. Επειδή κι εμένα μου άρεσαν, πήγα να ασχοληθώ λίγο με το Win. 9410, και έβγαλα το παραπάνω συμπέρασμα, ότι έχουν πρόβλημα τροφοδοσίας. Υποθέτω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο Marlin και στο Rossi, αφού είναι παρόμοια κι έχουν κι αυτά επίσης θαλάμη 2,5 ιντσών (63,5 χιλ.). Τι έχω παρατηρήσει; Το μέγιστο μήκος του κλεισμένου (έτοιμου) φυσιγγίου, είτε πλαστικού είτε μεταλλικού για απρόσκοπτη και ομαλή τροφοδοσία, είναι το πολύ 60 χιλ. Οριακά είναι τα 60, το ιδανικό είναι 58 - 59 χιλ. (Είχα πάρει παλιά μερικά 3Α της ΔΟΡΚΑΣ, και δούλευαν μια χαρά, το μήκος κλεισμένα ήταν 59 χιλ. και το ρέλι είχε μια ελαφρά κωνικότητα. Μετά από λίγα χρόνια ξαναπήρα δυο κουτάκια, το ρέλι ήταν άθλιο, χοντροειδές, και το μήκος του φυσιγγίου γύρω στα 61 χιλ. Στην αποθήκη έμπαιναν, αλλά από την αποθήκη στη θαλάμη με τίποτα, όση δύναμη κι αν έβαζες στο μοχλό !!!
Επομένως φίλε Θόδωρε, οι κάλυκες Magtech, που αν δεν κάνω λάθος έχουν μήκος 2,5 ίντσες (63,5 mm), θεωρώ εντελώς απίθανο να δουλεύουν στο καραμπινάκι, παρά μόνο βάζοντας τους απευθείας στη θαλάμη ένα - ένα, δηλαδή σαν μονόκαννο.

θελουν πατεντες για να δουλεψουν. Στο εικοσαρι εχω φτιαξει μια 25αδα και δουλευω τους δεκα στα ορτυκια. εχω κανει πολες πατεντες ως προς την βυσματοση και το ρελιασμα. Δεν εχουν σταθερα αποτελεσματα. πατεντα και στο πιθμενιο εχω κανει και βαζω καψουλια 206 και οχι τα δικα του. πολυς κοπος για το τιποτα

Back