Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Έχω αρκετούς κάλυκες, που είτε τους έχω χαλάσει, στις προσπάθειες μου να γεμίσω, είτε έχουν κοπεί σε χαμηλό ύψος. Σημασία έχει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το ερώτημά μου είναι, αν δοκιμάσω να βγάλω τα καψούλια, ώστε να μην πεταχτούν στα σκουπίδια με τους κάλυκες, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ή θα χαλάσουν κατά την εξαγωγή τους από τους κάλυκες, οπότε δεν αξίζει η προσπάθεια;
Δεν παθαίνουν τίποτα τα καψουλια......βγαλτα άφοβα........

...
Τέλος Φλεβάρη αρχίζουν τα πειράματα - αρκεί να μην κλεισει τα σύνορα η Μέρκελ:oops:
F@ck, γκαντεμιά, τα 'κλεισε. Και τώρα κατωκλείσιμο εδώ (Βερολίνο, Βρέμη κλπ.) αλλά και στα μέρη που θέλω να πάω στην Ελλάδα, Αθήνα & Αχαΐα. Πάλι θ' αλλάζω εισητήρια.

Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούριος στην ιδιογόμωση, και ακόμα πιο καινούριος στο κυνήγι. Πήρα την Lee load II ζυγαριές ακριβείας κ.λ. και λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά. Ακόμα είμαι στην μελέτη και στις μετρήσεις.
Σκέφτομαι να ακολουθήσω τις δοσολογίες που δίνουν οι πυρίτιδες όπως η Α1 1.65×32, 1.75×34, Α0 1.90×38, 1.85×40.... 12/70 κάλυκα με 686, Θα ψάξω να βρω κατάλληλο συγκέντρωτηρα και μπαίνω στην τελική ευθεία. Ο προβληματισμός μου είναι αν μια τάπα με λιγότερη ελαστικότητα από συγκεντρωτήρα θα επηρεάσει σημαντικά την βλητηκοτητα? Πιο σκληρό υλικό χρειάζεται λιγότερη πυρίτιδα η οχι?
Κάθε σχόλιο, διόρθωση και παρατήρηση ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τα σεταπ σου σωστα ειναι,,,,, Στην Α1 και στο 1,75χ34 βαλε 686 καψουλι στο 165χ32 -CX2000.
Στην ΑΟ στα 40 γραμμαρια 686 οπως λες... στο αλλο CX2000.
Τωρα για τον προβληματισμο σου με την λιγοτερη ελαστικοτητα του συγκεντρωτηρα....εαν εννοεις
σκληρο - μετριο - μαλακο βυσμα....δεν αλλαζεις δοσολογια του σεταπ....το αποτελεσμα των δοκιμων σου
θα οδηγησει στο ποιο βυσμα θα καταληξεις απο θεμα σκληροτητας.
Το ποιο σκληρο και ασυμπιεστο βυσμα...ΠΧ NTIANA - STEEL- TUBO....σηκωνουν πιεσεις....και τις φτανουν
στο Θεο....Θελουν μεγαλη προσοχη....και να ξερεις τι ''φτιαχνεις''....
Ευχομαι να σε βοηθησα....

Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούριος στην ιδιογόμωση, και ακόμα πιο καινούριος στο κυνήγι. Πήρα την Lee load II ζυγαριές ακριβείας κ.λ. και λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά. Ακόμα είμαι στην μελέτη και στις μετρήσεις.
Σκέφτομαι να ακολουθήσω τις δοσολογίες που δίνουν οι πυρίτιδες όπως η Α1 1.65×32, 1.75×34, Α0 1.90×38, 1.85×40.... 12/70 κάλυκα με 686, Θα ψάξω να βρω κατάλληλο συγκέντρωτηρα και μπαίνω στην τελική ευθεία. Ο προβληματισμός μου είναι αν μια τάπα με λιγότερη ελαστικότητα από συγκεντρωτήρα θα επηρεάσει σημαντικά την βλητηκοτητα? Πιο σκληρό υλικό χρειάζεται λιγότερη πυρίτιδα η οχι?
Κάθε σχόλιο, διόρθωση και παρατήρηση ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Α1 1,65*32 ακουιλα22 με cx2000...σταθερι αξια

Φίλε Νίκο Το CX2000 θα το χρησιμοποιήσω σε 2η δοκιμή αφού ανοίξουν οι μετακινήσεις που δεν το βλέπω.
Λέω να κάνω 2-3 φυσίγγια από κάθε set up.
Επίσεις το 12βολο με 8,6mm φτάνει στα 44gr λογικά θα θέλει 1,90gr Α0 και μια τάπα στα 4mm για 12/70 Nobel sport.
Η Lee load δεν μου κάνει βαθύ ρέλι, τερματίζει σε αυτό τ ύψος... Να μην το φοβάμαι?

Ωπα...Ανδρεα μου....ΩΠΑ.....Μπηκες στα βαθια φιλε.....Δωσε ολοκληρωμενο σεταπ του 12 βολου...
ΟΙ δοσολογιες στα βολια αλλαζουν.....και συγνωμη που στο λεω....εαν δεν εχεις εμπειρια θα ανατιναχτεις
φιλε μου!!!
Τωρα οσον αφορα τα καψουλια ...λαθος καψουλι = φολα φυσεκι....εσυ αποφασιζεις....

ΔΩΣΕ σεταπ 12ΒΟΛΟΥ.....ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ.

12/70/23 Nobel sport 686, A0 1,90gr στα 44gr 8,6 μολυβένια και ενδιάμεσα η Φελοταπα η fiber.
Ανδρεα....μην με παρεξηγησεις.....Δεν ειναι ολοκληρωμενο σεταπ αυτο....
Θελω να μου πεις ακριβως...1ον Τι βολια ?? 9/0 -10/0 -11/0...θελω διαμετρο και βαρος που εχει το ενα
βολι. Εαν το 8,6 ειναι η διαμμετρος τοτε τα βολια σου ειναι 11/0 . 2ον και ποιο σημαντικο τι ειδος φελλοταπα
ποσα χιλιοστα και ποσα χιλιοστα φιμπερ.....
Επισεις τι κενο χωρο εχεις απο τα βολια μεχρι τα χειλη του καλυκα ....και με τι τροπο θα κλεισεις.
ΤΑ 12 βολια 11/0 εχουν βαρος 45,30 γραμμαρια και οχι 44.
ΜΟΝΟ εαν εχω πληρη και ολα τα στοιχια μπορω να σε βοηθησω φιλε μου.

12/70/23 Nobel sport 686, A0 1,90gr στα 44gr 8,6 μολυβένια και ενδιάμεσα η Φελοταπα η fiber.

Να ξερεις.....ο κανονας λεει.....ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ με λιγοτερο απο 7 χιλιοστα συμπιεζομενο
ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.....
Μονο σε ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ φυσιγγια αλλαζει ο κανονας.

Ανδρεα....μην με παρεξηγησεις.....Δεν ειναι ολοκληρωμενο σεταπ αυτο....
Θελω να μου πεις ακριβως...1ον Τι βολια ?? 9/0 -10/0 -11/0...θελω διαμετρο και βαρος που εχει το ενα
βολι. Εαν το 8,6 ειναι η διαμμετρος τοτε τα βολια σου ειναι 11/0 . 2ον και ποιο σημαντικο τι ειδος φελλοταπα
ποσα χιλιοστα και ποσα χιλιοστα φιμπερ.....
Επισεις τι κενο χωρο εχεις απο τα βολια μεχρι τα χειλη του καλυκα ....και με τι τροπο θα κλεισεις.
ΤΑ 12 βολια 11/0 εχουν βαρος 45,30 γραμμαρια και οχι 44.
ΜΟΝΟ εαν εχω πληρη και ολα τα στοιχια μπορω να σε βοηθησω φιλε μου.
συν οτι ειναι λαθος Ανδρεα να κλεισεις 12 βολο σε 12/70 ποσο μαλον με την Α0 που ανεβαζει πιεσεις για πλακα, σε 70 αρη καληκα θα σου προτεινα 9 βολο ,μιλαμε παντα για τα 11/0

Να ξερεις.....ο κανονας λεει.....ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ με λιγοτερο απο 7 χιλιοστα συμπιεζομενο
ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.....
Μονο σε ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ φυσιγγια αλλαζει ο κανονας.
Τα 7 χιλιοστά είναι το ελάχιστο ύψος του αμορτισέρ πρίν την συμπίεση;

συν οτι ειναι λαθος Ανδρεα να κλεισεις 12 βολο σε 12/70 ποσο μαλον με την Α0 που ανεβαζει πιεσεις για πλακα, σε 70 αρη καληκα θα σου προτεινα 9 βολο ,μιλαμε παντα για τα 11/0

Μητσαρα 12 βολια 11/0 σε 12/70...δεν γινεται....δεν χωρανε με ''κανονικο'' αμορτισερ....
ΟΚ . ο Ανδρεας ειναι νεος ιδιογομωτης....να τον βοησουμε....γι'αυτο ζητησα κενο χωρο....και τροπο κλεισιματος.
Εαν εχεις ολοκληρωμενο και ασφαλες σεταπ με ΑΟ...δωστο του...

αυτό δεν το συνάντησα πουθενά και εχω βγάλει τα ματια μου 2 εβδομαδες στο διάβασμα. Χίλια ευχαριστώ για την πληροφορία παιδια. το αφήνουμε το 12βολο για όταν προμηθευτώ 76 κάλυκα.
Για το 9βολο σκεφτομαι 12/70/16 nobel sport 686 με Α1 1,65γρ και 33.5γρ 11/0 8,6μμ μολυβι, συγκεντρωτήρα CHEDDITE DRAGO H20 κομμενα πτερύγια αφηνει 12μμ υπολοιπο καλυκα. η LEE LOAD κανε 6 ακτινο κλεισιμο.

ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ...την Α1 σε βολια....!!! Ειναι σαν να φτιαχνεις ομελετα με χαλικια....δεν τρωγετα. ιΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ...

αυτό δεν το συνάντησα πουθενά και εχω βγάλει τα ματια μου 2 εβδομαδες στο διάβασμα. Χίλια ευχαριστώ για την πληροφορία παιδια. το αφήνουμε το 12βολο για όταν προμηθευτώ 76 κάλυκα.
Για το 9βολο σκεφτομαι 12/70/16 nobel sport 686 με Α1 1,65γρ και 33.5γρ 11/0 8,6μμ μολυβι, συγκεντρωτήρα CHEDDITE DRAGO H20 κομμενα πτερύγια αφηνει 12μμ υπολοιπο καλυκα. η LEE LOAD κανε 6 ακτινο κλεισιμο.
Ανδρεα.....παρε μια ΤΕΚΝΑ φιλε μου....να κλεινεις βολια....και οχι μονο....και να σε βλεπει και ο Θεος...

ΥΓ. Μου το ειπε ενας φιλος.....ΚΑΙ ειχε απολυτο ΔΙΚΙΟ!!!!

Να δώσουμε πάλι 125ευρώ ανανέωση άδειας κυνηγητικής περιόδου για 20 μέρες που θα μας αφήσουν είναι λίγο αδύνατον. δοκιμή κάπου θα βρούμε να κάνουμε. Αν και έχω ανανεωμένη άδεια ΣΚΟΕ για φέτος δεν θα να κάνω φυσίγγια για σκοποβολή γιατί δεν συμφέρει κιόλας.
θα ξεκινήσω να κάνω μερικά φυσίγγια για το βουνό μιας και έχει γεμίσει αγριογούρουνα. 1200 τουφεκισαν το 2020 στο νομό Πιερίας (πληροφορία δασαρχείου).
Αλλο τροπο να κλεισω ρελιαστο δεν εχω, συγκεντρωτηρες CHEDDITE DRAGO H20, AQUILA H24, ΤΑΣΚΩΦ H22, TP H27 k B&P STEEL 32.
Αφου κλεινεις μονο με την lee δοκιμασε το εξης 12/70/ cx 2000/Α0 2χ9 11/0 με τον drago 20 αλλα θα κοψεις τα πτεριγια του αλλιως δεν μπαινουν μεσα τα δραμια σε τριαδες + 1,5 αλευρι βρωμης θα το χτυπησεις να παει μεσα στα βολια αλλα να μεινει και απο πανω θα πρεπει να σου αφηνει 10 χιλ κενο και θα το κλεισεις στα 58 που κλεινει η μηχανη σου μπορεινα μην σου αφηνει τοσο κενο αν ειναι λιγοτερο μην το κλεισεις αν μπορεις παρε z2m 15 και λιγους φελους 3 χιλ cal 20

Δεν υπαρχει τεκνα και λειπουν πολλες πυριτιδες απο την αγορα... ειναι πολυ περιορισμενες οι επιλογες που εχω.

Τεκνα υπαρχει....και να παρεις την ''σφραγισμενη''.. Δεν μπορει να μην υπαρχει στην Θεσσαλονικη...
Αν δεν εχει ( δυσκολο το βλεπω ) παραγγειλε απο Αθηνα,,,
Για γουρουνια και για μονοβολα και βολια....ειναι μανουλα....και δεν καταλαβαινει απο καιρικες συνθηκες..
Για βολια θελεις αλλα βυσματα...Παραγγειλε Ζ2Μ15 - ΘΩΔΗ 16 surer.- BIOR 14- LB6 - ΙΤΑΛΙΚΟ. και
super -g-gualandi-magnum. Αυτα για αρχη....το εξοδο ειναι μικρο...και εχοντας αυτα τα βυσματα
φτιαχνεις αγγέλους!!!

Ξεκινάω αμέσως την έρευνα! Στο super G gualandi magnum θα μπουν μέσα τα 11/0 η να γεμίσω με μικρότερο διαμετριμα? Η λαμπρό το χρησιμοποιεί στα Μάγκνουμ μηδενικά.
Ολα τα βυσματα για να βαλεις μεσα τριαδες 11/0 πρεπει να κοψεις τα πεταλα ,αν ειναι να παρεις καινουρια βυσματα αστο αυτο με τον ντραγκο θα το φτιαξεις με τον ζ2μ

Ξεκινάω αμέσως την έρευνα! Στο super G gualandi magnum θα μπουν μέσα τα 11/0 η να γεμίσω με μικρότερο διαμετριμα? Η λαμπρό το χρησιμοποιεί στα Μάγκνουμ μηδενικά.

Το γουρουνι για να το ''κρατησεις'' μεχρι τα 40 μετρα θελει 10/0 - 11/0 βολια....τα 9/0 δεν το κρατανε...
αυτο τουλαχιστον λενε ολοι οι φιλοι μου που κυνηγανε γουρουνια....μετα απο αυτα τα μετρα πας σε
μονοβολο.....που ειναι ποιο ευκολο να το φτιαξεις απο τα βολια....
Παμε παρακατω.... ο ες τζι μαγκνουμ....βγαζει πολυ καλες συγκεντρωσεις...να τον παρεις...
Αν βληματα για μονοβολα DEER 32 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ θα παραγγειλεις...

Back