Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Νικο εγω του το ειπα το σετ απ το 686 ειναι καλα εγω το δοκιμασα με cx 2000 ειναι ασφαλες γιατι ειναι 35 γραμμαρια με το αλευρι μαζι ασε που αν ειναι απο την καινουρια την δινει η εταιρια σε ολλα τα σετ απ με 688

Τι κλεινει ρε Μητσαρα...12 ?? η 9βολο ??
Εγω λεω για το 12 βολο... Αν κλεινει 9 βολο και ειναι μεχρι 40 γραμμαρια....τοτε οκ...!!!

Για αυτό κοιτάω τις δοσολογίες που δίνει η Nobel sport. Και βάζει τ 688.
A1 1.75 688 34gr αλλά όχι στα 9βολα μου λέτε....
Στην Α0 επίσεις δίνει 1.90 Χ 38 με 688
Δοσολογια για δραμια δεν θα βρεις σε καμια εταιρια , αν παρειγγηλες ζ2μ θα το στησεις με εκεινον οπως στο εδωσα
Τι κλεινει ρε Μητσαρα...12 ?? η 9βολο ??
Εγω λεω για το 12 βολο... Αν κλεινει 9 βολο και ειναι μεχρι 40 γραμμαρια....τοτε οκ...!!!
9 βολο Νικο !!!!

Για αυτό κοιτάω τις δοσολογίες που δίνει η Nobel sport. Και βάζει τ 688.
A1 1.75 688 34gr αλλά όχι στα 9βολα μου λέτε....
Στην Α0 επίσεις δίνει 1.90 Χ 38 με 688

Ανδρεα 688 δινει στο 1,80Χ36- 1,85Χ37.....Και ΟΧΙ ΣΤΑ 40 γραμμαρια....Τελικα τι κλεινεις ???
Εχουμε μπερδευτει,,,,,,και δεν ξερουμε για ποια και ποσα γραμμαρια μιλαμε...

ΟΚ ΤΟΤΕ...Μεχρι τα 34 εισαι ασφαλης.... Για το καλό σου ''φωναζω''...πιστευω να το καταλαβαινεις
αυτο ...οκ ???

Χαχαχα είσαι ωραίος και σε παραδέχομαι! Τίποτα δεν κλείνω, σημειώσεις κρατάω και διαβάζω ακόμα.
τα setup που αναφερω ειναι στα datasheet A0 Α1, τα επισυναπτω απο κάτω.
Στην Α0 δίνει 1.90 gr για 38 gr σκάγια και
1.85 gr για 40 gr σκάγια. Με ποια λογική;

Χαχαχα είσαι ωραίος και σε παραδέχομαι! Τίποτα δεν κλείνω, σημειώσεις κρατάω και διαβάζω ακόμα.
τα setup που αναφερω ειναι στα datasheet A0 Α1, τα επισυναπτω απο κάτω.

Δεν ξερω ποιας χρονολογιας ειναι ο πινακας που εχεις....Αλλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με τον πινακα
του GUALANDI που συμβουλευομαι εγω...
Να ξερεις ομως...οτι εαν ανατιναχτεις.... ( εξω και μακρια ) εγω θα εχω την συνειδηση μου ησυχη.!!!
Θα σε συμβουλευα να δεις τον πινακα του GUALANDI....

ναι αυτες οι δοσολογιες και οι μετρισεις γινονται με νο 7 σκαγια εσυ καθε νουμερο που κατεβαινεις μειωνεις τριβες γιατι μειωνονται τα σκαγια αρα και η επηφανεια αρα στο νο 1 μπορεις να ανεβεις ας πουμε 0,05 σε πυριτηδα για να εχεις τις ιδιες τιμες πιεσης και ταχυτητας στα λεω χοντρικα για να μην σε μπερδεψω ,οποτε τα 2 γρ, που σου ειπα εκτος αυτου ειναι και οτι εχεις 3 γρ λιγοτερα σκαγια απο 38-35 οποτε μην το φοβασαι ειναι ασφαλες

Βασιλη οσο ανεβαινουμε σε γραμμαρια σκαγιων....μειωνουμε πυριτιδα...για μην ''ανατιναχτουμε'' φιλε!!!
Οκ. Αν όμως για το ίδιο βάρος γόμωσης, βάλω χοντρότερα σκάγια, πχ το σετ απ ειναι για σκάγια Νο 6 και εγώ βάλω Νο 4 τότε δεν θα πρέπει να ανέβω λίγο στο μπαρούτι; Λίγο εννοώ ένα 0.05 gr περίπου.

Δεν ξερω ποιας χρονολογιας ειναι ο πινακας που εχεις....Αλλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με τον πινακα
του GUALANDI που συμβουλευομαι εγω...
Να ξερεις ομως...οτι εαν ανατιναχτεις.... ( εξω και μακρια ) εγω θα εχω την συνειδηση μου ησυχη.!!!
Θα σε συμβουλευα να δεις τον πινακα του GUALANDI....
Νικο αυτοι οι πινακες ειναι τωρα στο σαιτ της νομπελ και τους εχουν αλλαξει προσφατα ενω του guallandi ειναι απο το 12
Λογικά γιατί φτάνει το 950Bar και μειώνει την πυρίτιδα και την ταχύτητα φυσικά.
στα 48 ομως 1,95 με λιγοτερα bar...xaxa
μην μπερδευεις τους 70 αριδες καληκες με τους 76

Last edited:
Οκ. Αν όμως για το ίδιο βάρος γόμωσης, βάλω χοντρότερα σκάγια, πχ το σετ απ ειναι για σκάγια Νο 6 και εγώ βάλω Νο 4 τότε δεν θα πρέπει να ανέβω λίγο στο μπαρούτι; Λίγο εννοώ ένα 0.05 gr περίπου.
αν το σετ απ ειναι με 9 νο και εσυ το κανεις με 2 νο ναι θελει 0,05 παραπανω τωρα για δυο νουμερα δεν νομιζω να χρειαζεται

Ναι αυτο μπορεις να το κανεις...αλλα εαν ανεβεις σε πυριτιδα θα βαλεις ενα νουμερο μικροτερο
ισχυος καψουλι....ή αφηνεις την πυριτιδα εκει που την εχεις...και δεν ''παρεις'' αυτο που θελεις...
τοτε τροποποιεις το σεταπ.

οτι κατεβαζω ειναι απο τα επισημα σιτε των εταιριων.
https://www.nobelsport.it/en/produc.../download/91_75199cc4638de18d1aaecd0d4f9c7e1c

Η http://www.gualandi.it/en/tables.html δινει
CSB 6
(E.R.T. –SPAGNA)GAUGECASEPRIMERGRAMS OF POWDERGRAMS OF SHOTSCRIMPINGPLASTIC WADFIBER WAD
12/70PLASTIC616/CX 20001,20/1,25====24STAR
12/70PLASTICU.6881,20====24STAR
ενω η MAXAM χρησιμοποιει παντου το G209 primer....
ο guallndi ειναι το καλητερο για να παρεις μια ιδεα το τι παιζει με την καθε πυριτηδα απλα τωρα τα τελευταια χρονια καποιες εταιριες εχουν αλλαξει τα καψουλια που χρησιμοποιουν και ο guallandi δεν εχει ενημερωσει την σελιδα απο το 12

αν το σετ απ ειναι με 9 νο και εσυ το κανεις με 2 νο ναι θελει 0,05 παραπανω τωρα για δυο νουμερα δεν νομιζω να χρειαζεται
Ναι αυτο μπορεις να το κανεις...αλλα εαν ανεβεις σε πυριτιδα θα βαλεις ενα νουμερο μικροτερο
ισχυος καψουλι....ή αφηνεις την πυριτιδα εκει που την εχεις...και δεν ''παρεις'' αυτο που θελεις...
τοτε τροποποιεις το σεταπ.
Ευχαριστώ. Κατανοητοί και οι δυο σας.

οτι κατεβαζω ειναι απο τα επισημα σιτε των εταιριων.
https://www.nobelsport.it/en/produc.../download/91_75199cc4638de18d1aaecd0d4f9c7e1c

Η http://www.gualandi.it/en/tables.html δινει
CSB 6
(E.R.T. –SPAGNA)GAUGECASEPRIMERGRAMS OF POWDERGRAMS OF SHOTSCRIMPINGPLASTIC WADFIBER WAD
12/70PLASTIC616/CX 20001,20/1,25====24STAR
12/70PLASTICU.6881,20====24STAR
ενω η MAXAM χρησιμοποιει παντου το G209 primer....

Ανδρεα.....οτι ειχα να πω το ειπα.....Κανε οτι νομιζεις φιλε μου.....
Βαλε 688 στο 1,90χ38....και οταν θα εχεις μαυρο ζυγοματικο θα με θυμηθεις.....φιλε μου!!!! ;)

ο guallndi ειναι το καλητερο για να παρεις μια ιδεα το τι παιζει με την καθε πυριτηδα απλα τωρα τα τελευταια χρονια καποιες εταιριες εχουν αλλαξει τα καψουλια που χρησιμοποιουν και ο guallandi δεν εχει ενημερωσει την σελιδα απο το 12

Μητσαρα....εγω το σταματαω εδω. Οτι ειχα να πω το ειπα....Οποιος θελει να ''φαει'' το κεφαλι του...
ας το ''φαει''......μακρια απο εμενα ομως....

Πάντα σε 12/70 κάλυκα.

Το 686 μπορείς να το βάλεις ως το 1.85 βια 1.90 σε αστέρι ως τα 40gr κ αυτό με λίγο ψηλότερο ρέλιασμα...

Αν θες να βάλεις 2.00 την Α0 θα τη βάλεις ΜΟΝΟ σε ΡΕΛΙΑΣΤΟ κ με καψούλι 616 ή 686....

Καλημέρα συνάδελφοι! Το 2008 μπήκα και γω στον μαγικό κόσμο της ιδιογόμωσης και ξεκίνησα με την Α1, την οποία συνεχίζω. Στην αρχή έκλεινα αστεροειδες 6-αστερο με την κλασσική συνταγή CX2000 1,60/32 #9, με ύψος κάλυκα 70mm (συνταγή του 2008). Έπειτα με κέρδισε το ρελιαστό με πλαστικό τζαμάκι, οπότε αύξησα τη δόση στο 1,65γρ. Α1. Βλέπω όμως τώρα πως για το αστεροειδές κλείσιμο οι συνταγές δίνουν 1,65γρ. Μήπως θα πρέπει να πάω τη δόση στο 1,70γρ. για ρελιαστό με τζαμάκι? Όταν άρχισα να ρελιάζω, έκοβα τον κάλυκα στα 66,5mm για να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τους συγκεντρωτήρες SG 22 Gualandi, και στέλνοντας σε φίλο μια πεντάδα, μου έβγαλε μετρήσεις 357m/sec και 631bar μέσο όρο. Τα τελευταία χρόνια βρήκα κάλυκες Cheditte αφρεζάριστους 70mm με CX2000, και κλείνω στα 64,2~64,3mm, με SG25, αφήνοντας στο 1,65 την πυρίτιδα. Δεν έχω ταχογράφο, αλλά διαβάζοντας τα τελευταία πόστ, κάτι μου λέει να αυξήσω την δόση της πυρίτιδας. Τι γνώμη έχετε?

Πάντα σε 12/70 κάλυκα.

Το 686 μπορείς να το βάλεις ως το 1.85 βια 1.90 σε αστέρι ως τα 40gr κ αυτό με λίγο ψηλότερο ρέλιασμα...

Αν θες να βάλεις 2.00 την Α0 θα τη βάλεις ΜΟΝΟ σε ΡΕΛΙΑΣΤΟ κ με καψούλι 616 ή 686....
Καλημέρα συνάδελφοι! Το 2008 μπήκα και γω στον μαγικό κόσμο της ιδιογόμωσης και ξεκίνησα με την Α1, την οποία συνεχίζω. Στην αρχή έκλεινα αστεροειδες 6-αστερο με την κλασσική συνταγή CX2000 1,60/32 #9, με ύψος κάλυκα 70mm (συνταγή του 2008). Έπειτα με κέρδισε το ρελιαστό με πλαστικό τζαμάκι, οπότε αύξησα τη δόση στο 1,65γρ. Α1. Βλέπω όμως τώρα πως για το αστεροειδές κλείσιμο οι συνταγές δίνουν 1,65γρ. Μήπως θα πρέπει να πάω τη δόση στο 1,70γρ. για ρελιαστό με τζαμάκι? Όταν άρχισα να ρελιάζω, έκοβα τον κάλυκα στα 66,5mm για να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τους συγκεντρωτήρες SG 22 Gualandi, και στέλνοντας σε φίλο μια πεντάδα, μου έβγαλε μετρήσεις 357m/sec και 631bar μέσο όρο. Τα τελευταία χρόνια βρήκα κάλυκες Cheditte αφρεζάριστους 70mm με CX2000, και κλείνω στα 64,2~64,3mm, με SG25, αφήνοντας στο 1,65 την πυρίτιδα. Δεν έχω ταχογράφο, αλλά διαβάζοντας τα τελευταία πόστ, κάτι μου λέει να αυξήσω την δόση της πυρίτιδας. Τι γνώμη έχετε?
Ναί +0.05

Μπενετο εμενα με ''βραχυκυκλωσες'' με τα υψη ρελιασματος και κλεισιματος....64,2-3 με sg25 η
ογκομετρια δεν βγαινει σε καλυκα με αρχικο υψος 68,5. Ο κενος χωρος ειναι στα 3 χιλιοστα με τζαμακι
πανω στα σκαγια.
Σε καλυκα 68,5 με sg22 βγαινει η ογκομετρια....αλλα πρεπει να ρελιασεις στα 63 χιλιοστα και οχι στα 64,2.
Σε ταχυτητες εισαι πολυ χαμηλα....
Πριν ανεβεις σε πυριτιδα θα σου προτινα να δοκιμασεις σε καλυκα με υψος 65,4 με τελικο υψος
ρελιασματος τα 60 χιλιοστα. Με sg22 και στο 1,65χ32 με τζαμακι.
Δωσε στον φιλο σου να στο μετρησει....ο 65,4 εχει μικροτερο χωρο καυσης....και πιστευω ρελιασμενο
σωστα στα 60 χιλιοστα οι ταχυτητες σου θα αγγιξουν το V1,5-380. Και θα εχεις ενα φυσιγγιο με αξιοπρεπεια.

Last edited:
Γιατι θελει; Να αλλαξης το σεταπ σου...δεν σου κανει

Back