Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Λευτέρη τους 80 τόνους πως τους υπολόγισες ;
Καλημέρα. Βασίλη έγραψα πως αν υποθέσουμε 2000kg/ τετραγωνικά εκατοστο, οταν το βυσμα βγαίνει απο τον καλυκα, δηλαδη χωρος καύσης περίπου κύλινδρος διαμέτρου 19 χιλιοστων και ύψους 70. Η επιφάνεια του έχει πανω απο 40 τετραγωνικά εκατοστά εμβαδόν αρα πανω απο 80 τονοι πίεση στο εσωτερικό της θαλαμης.

Αν πάρουμε ένα στροφειο το OMV SP-2 CRIMPER παράδειγμα, μας περιορίζει στα γραμμάρια? Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλες γομωσεις?
Το ολλο θεμα στα στροφεια ειναι ποσο στενο ρελι κανει το πολυ στενο το δινουν για ελαφριες γομωσεις και το πιο φαρδι για πιο βαριες ,ειναι θεμα αντηστασης στο ξερελιασμα την ωρα της πυροδοτησης ,εμεις μπορουμε αναλογα το στροφειο που διαθετουμε να προσαρμοσουμε αναλογως το σετ απ και ετσι να μην χρειαζομαστε τα 2-3 στροφεια που θελουν οι εταιριες να πουλησουν

Αν πάρουμε ένα στροφειο το OMV SP-2 CRIMPER παράδειγμα, μας περιορίζει στα γραμμάρια? Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλες γομωσεις?
Και καλο θα ηταν αφου εχουμε κατασκευαστες Ελληνες να κοιταμε πρωτα αν μας κανουν δουλεια τα Ελληνικα εργαλεια να στηρηζουμε τους δικους μας και οχι τους ιταλους , υπαρχουν στροφεια πολυ αξιολογα ελληνικα και φτηνα θα σου πρωτινα να παρεις ενα τετοιο

Το ολλο θεμα στα στροφεια ειναι ποσο στενο ρελι κανει το πολυ στενο το δινουν για ελαφριες γομωσεις και το πιο φαρδι για πιο βαριες ,ειναι θεμα αντηστασης στο ξερελιασμα την ωρα της πυροδοτησης ,εμεις μπορουμε αναλογα το στροφειο που διαθετουμε να προσαρμοσουμε αναλογως το σετ απ και ετσι να μην χρειαζομαστε τα 2-3 στροφεια που θελουν οι εταιριες να πουλησουν

Δημητρη , κατα την γνωμη μου ....αναποδα τα λες.....αλλα δεν πειραζει. Ο καθε ενας εχει τις αποψεις του.
Το θεμα των στροφειων ειναι μεγαλο θεμα....Περα απο αυτο....εγω εχω Ελληνικα στροφεια....και ακριβα
και φτηνιαρικα.....και τα δευτερα μια χαρα δουλευουν!!!

Δημητρη , κατα την γνωμη μου ....αναποδα τα λες.....αλλα δεν πειραζει. Ο καθε ενας εχει τις αποψεις του.
Το θεμα των στροφειων ειναι μεγαλο θεμα....Περα απο αυτο....εγω εχω Ελληνικα στροφεια....και ακριβα
και φτηνιαρικα.....και τα δευτερα μια χαρα δουλευουν!!!
Γιατι Νικο ; Το στενο δεν θα εχει μεγαλητερη αντησταση ; Δεν μιλαω για βαθος πες μου την αποψη σου να βγαλουμε μια ακρη

Ελληνικά είναι αυτά που δεν έχουν μάρκα και γράφουν σκέτο "ΣΤΡΟΦΕΙΟ ΡΕΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΤΣΑΛΙΝΟ CAL 12" ?
Γιατί Gaep OMV κ BPI σε γδερνουν κανονικά.
Εχουμε του λαναρα που δεν γραφουν τιποτα αλλα ο ανθρωπος βγαζει τετοια εργαλεια σχεδον 100 χρονια εχει και καποια που βγαζει η cnc expert και μετα τα πιο ακριβα του λασκα εγω εχω μονο ελληνικα και μια χαρα την κανω την δουλεια μου

Συμφωνώ με τον Γιάννη, όπως σε βολεύει το στήνεις... Στο Άρτεμις διάβασα ότι σε βαριά γομωση βάζεις σφιχτό ρέλι για μεγαλύτερη αντίσταση, να προλάβει να καεί η πυρίτιδα στα πρώτα 10 εκατοστά κάνης που είναι πιο ενισχυμένη.
Αλλά παλιοί ιδιογόμωτες μου λένε "τα σκάγια να ακούγονται στο φυσίγγι "
Το κουδουνισμα των σκαγιων ειναι αλλο ναι οι παλιοι τα λεγαν αυτα , μιλαμε για το ποσο παχος εχει το ρελι που κανει το στροφειο αν ειναι π.χ 1,5 η 2 χιλ

Συμφωνώ με τον Γιάννη, όπως σε βολεύει το στήνεις... Στο Άρτεμις διάβασα ότι σε βαριά γομωση βάζεις σφιχτό ρέλι για μεγαλύτερη αντίσταση, να προλάβει να καεί η πυρίτιδα στα πρώτα 10 εκατοστά κάνης που είναι πιο ενισχυμένη.
Αλλά παλιοί ιδιογόμωτες μου λένε "τα σκάγια να ακούγονται στο φυσίγγι "
Οι παλιοί συνήθιζαν να τα δαγκώνουν στην άκρη όταν οι συνθήκες γι'αυτούς το επέβαλλαν ....:D:D
Ο μ ο μπάρμπας μου το συνήθιζε .

Γιατι Νικο ; Το στενο δεν θα εχει μεγαλητερη αντησταση ; Δεν μιλαω για βαθος πες μου την αποψη σου να βγαλουμε μια ακρη

Γιατι Δημητρη μου....Μηπως υπαρχουν μετρησεις απο βλητικους σταθμους με διαφορετικες διαστασεις
σε ρελι ΠΧ Παχυ και βαθυ ή ρηχο και στενο...ή και το αντιστροφο... για να ξερουμε ποιο ξερελιαζει
ποιο ευκολα ?? Και ποιο εχει την μεγαλυτερη ή μικροτερη αντισταση ???
Ασε τι λενε.....για να πουλησουν.....Εγω αλλα πραγματα βλεπω στις δοκιμες μου...
Και ο φιλαρακος μου σημερα....με την ρελιαστρα ΧΕΙΡΟΣ....Εβγαλε αγγέλους στα 12βολα 10/0 που
του δοκιμασα και μετρησα....
Μητσαρα μου....μπουχτησα απο λογια φιλε....ΟΛΟΙ αυτοι που πουλανε στροφεια...ας μας δωσουν
αποδειξεις φιλε.....Τα ''λογια'' τους σε μενα τουλαχιστον δεν μετρανε....ΤΕΛΟΣ.

Γιατι Δημητρη μου....Μηπως υπαρχουν μετρησεις απο βλητικους σταθμους με διαφορετικες διαστασεις
σε ρελι ΠΧ Παχυ και βαθυ ή ρηχο και στενο...ή και το αντιστροφο... για να ξερουμε ποιο ξερελιαζει
Ασε τι λενε.....για να πουλησουν.....Εγω αλλα πραγματα βλεπω στις δοκιμες μου...
Και ο φιλαρακος μου σημερα....με την ρελιαστρα ΧΕΙΡΟΣ....Εβγαλε αγγέλους στα 12βολα 10/0 που
Μητσαρα μου....μπουχτησα απο λογια φιλε....ΟΛΟΙ αυτοι που πουλανε στροφεια...ας μας δωσουν
δεν αντηλεγω εγω ξεκινησα με το σιδερενιο του λαναρα και η αναβαθμηση που εκανα ηταν οτι πηρα το ιταλικου τυπου του λαναρα δεν προκειτε να δωσω για στροφειο 80-90-100 ευρω με την καμια ! αφου κανω την δουλεια μου και μαλιστα πολυ καλα για μενα !και με τα ιδια στροφεια κλεινω και ρελι και μονοβολα απλα λεω οτι αναλογως του παχους του ρελιου πορευεσαι !!

Καλημέρα. Βασίλη έγραψα πως αν υποθέσουμε 2000kg/ τετραγωνικά εκατοστο, οταν το βυσμα βγαίνει απο τον καλυκα, δηλαδη χωρος καύσης περίπου κύλινδρος διαμέτρου 19 χιλιοστων και ύψους 70. Η επιφάνεια του έχει πανω απο 40 τετραγωνικά εκατοστά εμβαδόν αρα πανω απο 80 τονοι πίεση στο εσωτερικό της θαλαμης.
Το "μυστικό" κρύβεται στο χρόνο εξάσκησης της πίεσης.

Καλησπέρα. Σε βιβλιο του A. Granelli υπολογίζει καθε 0,1 χιλιοστο σε βάθος ή παχος ρελιασματος περίπου 15 με 20 bar .

Καλησπέρα. Σε βιβλιο του A. Granelli υπολογίζει καθε 0,1 χιλιοστο σε βάθος ή παχος ρελιασματος περίπου 15 με 20 bar .

Λευτερη μου , κατι δεν μου ''καθεται'' καλα....Εννοεις οτι στα 2 χιλιοστα βαθος ρελιου εχουμε 300 bar
ή 400 bar ??? Kαι αν το αφησεις αρελιαστο...τι θα γινει ??? Θα εισαι μειον αυτα τα bar ??

Σιγουρα χρειαζεται αντισταση για την σωστη καυση....τα bar ομως για το ρελι μονο μου φαινονται πολλα φιλε!!
Ισως να κανω και λαθος....Καποια στιγμη θα στειλω να μου μετρησουν σε κανονακι το ιδιο σεταπ με
διαφορετικα υψη ρελιαλιασματος και παχος...

Ξερεις γιατι μου φαινονται πολλα τα bar ?? Eαν παρουμε ενα τσιχλοφυσιγγιο των 600 bar ....εμπορικο
Και αντιγραψουμε το σεταπ....και το ριξουμε αρελιαστο...το φυσιγγιο απο 600 bar θα γινει 300 ??
Θα εχουμε εκρηξη στομιου ?? Τι πιστευεις οτι θα εχουμε...???
Εχω ριξει αρελιαστα φυσιγγια....ξερω πως συμπεριφερονται φιλε!!!

Καλησπέρα στην παρέα!
Στο ρελιασμα, χωρίς να μπορώ να υπολογίσω κιλά, βλέποντας τον συγκέντρωτηρα G S12 να φτάνει στη μέση το κυκλάκι κάνει το πρώτο ρέλι βάθους 1.15 mm μέσο όρο. Βάζοντας μεγαλύτερη δύναμη στο δεύτερο, με TP H20 διπλώνει το πλαστικό. Μήπως το στροφέιο είναι για palla ?
κατι δεν κανεις σωστα αν και το βλεπω πολυ χοντρο το ρελι , μηπως ειναι για απλο ρελι και οχι για αστερι. πες ποσο υψος εχει ο καλυκας πριν κλεισεις και ολλο το σετ απ ποσα χιλ εχεις απο τα σκαγια πριν κλεισεις ???

Ο κάλυκας είναι 69 ο Nobel sport. Το φυσίγγι της φωτό είναι 1.65 Α1 30γρ με TP H20 στα 59.50 έκλεισε από την Lee load all II και έτσι είναι πιεσμένος. Πριν κλείσει ηταν στα 58
οταν βαλεις τα σκαγια και μετα μετρα ποσο κενο εχεις ο συγγεντρωτηρας που εβαλες πρεπει να ειναι κοντος ,για να το κλεισεις σωστα πρεπει να εχεις κενο απο τα σκαγια μεχρι το χυλος του καλυκα γυρο στα 10-10,5 χιλ νωμιζω οτι χρειαζεται 22 αρη βισμα

εγω θα το εκλεινα στα 57,5 γιατι ο θωδης που δειχνεις πρεπει να ακουμπανε τα ποδαρακια του και για να γινει αυτο μαλον θελει 22 χιλ βυσμα ,το στροφειο το πηρες τωρα?? πες μας ποιο ειναι . οταν θελεις να φτιαξεις ενα φυσιγγι π,χ 34 γρ, βρησκεις το βυσμα που τεριαζει και δεν προσθετεις σκαγια μπορει να χρειαζονται 2η3 γρ και να ξεφευγεις στις πιεσεις πολυ ,ακομα και αν το κανεις δοκιμαστηκα για να δεις κατι στο στησιμο και εχεις σκοπο να το κοψεις μετα , μπορει να το ξεχασεις και να παθεις καμια ζημια

Ο κάλυκας είναι 69 ο Nobel sport. Το φυσίγγι της φωτό είναι 1.65 Α1 30γρ με TP H20 στα 59.50 έκλεισε από την Lee load all II και έτσι είναι πιεσμένος. Αφησα 11 χιλ πριν κλείσει
να φανταστεις εγω κλεινω Α0 1,9χ37 γραμμαρια χοντρα σκαγια με θωδη 18 και εσυ προσπαθεις με 20 να στησεις 30 γρ !! σιγουρα θες ψηλοτερο βυσμα ,δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην ογκομετρια οι 2 πυριτηδες

Back