Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Τα κλείνω όλα με 11 χιλ κενό... Πιθανό να μου ξέφυγε μεγαλύτερο γιατί στον κοντό συγκέντρωτηρα βάζω περισσότερα σκάγια για να έρθει στα 11. Μάλλον έβαλα περισσότερη πίεση και τον τσαλακωσε έτσι. Να βάλω ένα στοπ στα 58 γιατί αυτόν τον μετράω 57+.
Αυτό το στροφέιο κάνει 2 χιλ πάχος ρέλι και 2 βάθος
Με Λαναρά στροφείο κλείνεις φίλε;;;

Δεν ξέρω πιο είναι το στροφειο. Αλλο είχε φωτό άλλο ήρθε. 18 ευρώ κοστίζει.
εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι στροφειο αλλα τριτο σταδιο, αν καποιος το βλεπει καλυτερα ας μασ πει την γνωμη του
Σαν του Λαναρά το στροφείο μου μοιάζει πάντος..........

Λευτερη μου , κατι δεν μου ''καθεται'' καλα....Εννοεις οτι στα 2 χιλιοστα βαθος ρελιου εχουμε 300 bar
ή 400 bar ??? Kαι αν το αφησεις αρελιαστο...τι θα γινει ??? Θα εισαι μειον αυτα τα bar ??

Σιγουρα χρειαζεται αντισταση για την σωστη καυση....τα bar ομως για το ρελι μονο μου φαινονται πολλα φιλε!!
Ισως να κανω και λαθος....Καποια στιγμη θα στειλω να μου μετρησουν σε κανονακι το ιδιο σεταπ με
διαφορετικα υψη ρελιαλιασματος και παχος...

Ξερεις γιατι μου φαινονται πολλα τα bar ?? Eαν παρουμε ενα τσιχλοφυσιγγιο των 600 bar ....εμπορικο
Και αντιγραψουμε το σεταπ....και το ριξουμε αρελιαστο...το φυσιγγιο απο 600 bar θα γινει 300 ??
Θα εχουμε εκρηξη στομιου ?? Τι πιστευεις οτι θα εχουμε...???
Εχω ριξει αρελιαστα φυσιγγια....ξερω πως συμπεριφερονται φιλε!!!
Νικο η διαφορά στα bar ισχυει σε ενα εύρος αλλα μέχρι ενα οριο. Δηλαδή αν ενα σεταπ κλεισμένο στα 58 χιλιοστά δίνει 600 bar , στα 57, 8 θα δώσει 630 με 640 . Αν η καυση σε αυτα τα bar ειναι ήδη πολυ γρήγορη περεταίρω ρελιασμα θα αυξήσει λιγο τις πιέσεις και απο ενα σημείο και περα σχεδόν καθόλου. Η ενέργεια που αποδίδει μια δοση πυριτιδας είναι συγκεκριμένη δεν αλλάζει , αυξάνοντας την αντίσταση σε ενα μικρο εύρος( πανω ή κατω απο το οριο οπου έχουμε πληρη καυση),παίρνουμε το ιδιο εργο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρόνο.

Δεν ξέρω πιο είναι το στροφειο. Αλλο είχε φωτό άλλο ήρθε. 18 ευρώ κοστίζει.
Αν ήταν για αστέρι δεν θα έπρεπε να εχει και 3 ή 4 σαν αυλακώσεις μεσα στο στροφειο? Εκτος και αν έχει και δεν φαινονται από την φωτό.

ξανα δοκιμασε την lee θα την κατεβαζεις τελειως κατω ,το χερουλι να μην βρησκει σε κανεναν παγκο η τραπεζι να ειναι σε κενο τερματισμενη ,στο τελος πρεπει να στα βγαζει γυρω στα 58χιλ υψος δεν τεματησες καλα την μηχανη, το στροφειο ειναι του λαναρα ειναι καλα στροφεια εκτως και αν πετυχες το λαχειο και ειναι ελατωματικο

Παιδιά το στροφειο είναι... Το 3ο στάδιο του Λανάρα νομίζω ειναι μπρούτζινο (χρυσό) και εννοείται πως δεν εχει τα εξωγκώματα που σημειώσατε.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!!! Στροφειο ειναι.....καμια σχεση με 3το σταδιο....που διαβασα ποιο πανω....και ουτε
ελαττωματικο ειναι....Στροφειο και ρελιαζει καθε 90 μοιρες και οχι καθε 120 που ρελιαζει αυτο που
εχει 3 εγκοπες.
Με λιγα λογια....μια χαρα στροφειο....και θελει λιγοτερες στροφες στο δραπανο απο αυτες που θελει
το στροφειο με 3 εγκοπες.

Νικο η διαφορά στα bar ισχυει σε ενα εύρος αλλα μέχρι ενα οριο. Δηλαδή αν ενα σεταπ κλεισμένο στα 58 χιλιοστά δίνει 600 bar , στα 57, 8 θα δώσει 630 με 640 . Αν η καυση σε αυτα τα bar ειναι ήδη πολυ γρήγορη περεταίρω ρελιασμα θα αυξήσει λιγο τις πιέσεις και απο ενα σημείο και περα σχεδόν καθόλου. Η ενέργεια που αποδίδει μια δοση πυριτιδας είναι συγκεκριμένη δεν αλλάζει , αυξάνοντας την αντίσταση σε ενα μικρο εύρος( πανω ή κατω απο το οριο οπου έχουμε πληρη καυση),παίρνουμε το ιδιο εργο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρόνο.

Λευτερη εγω μιλαω αποκλειστικα για τις διαστασεις του ρελιου....και οχι για το υψος του ρελιασμενου
φυσιγγιου.Το καθε δεκατο ( 0,1) του χιλιοστου οτι ανεβαζει αυτα τα bar οσο κατεβαινουμε σε υψος...οκ.
Αλλο αυτο....και αλλο το ποσα bar διαφορά εχουμε απο ρηχο και στενο ρελι , απο παχυ και βαθυ φιλε!!!
Αυτην την διαφορά ψαχνω.....υπαρχουν τετοιες δοκιμες σε βλητικο σταθμο ???

Λευτερη εγω μιλαω αποκλειστικα για τις διαστασεις του ρελιου....και οχι για το υψος του ρελιασμενου
φυσιγγιου.Το καθε δεκατο ( 0,1) του χιλιοστου οτι ανεβαζει αυτα τα bar οσο κατεβαινουμε σε υψος...οκ.
Αλλο αυτο....και αλλο το ποσα bar διαφορά εχουμε απο ρηχο και στενο ρελι , απο παχυ και βαθυ φιλε!!!
Αυτην την διαφορά ψαχνω.....υπαρχουν τετοιες δοκιμες σε βλητικο σταθμο ???
Καλημέρα. Νικο καταλαβαίνω τι εννοείς, δεν εχω βρει κατι τέτοιο. Αυτα που έγραψα είναι η μονη αναφορά στην σχέση ρελιασμα με πιέσεις που βρήκα και είναι και πολυ παλιό του 1960 περίπου. Το ξαναείδα και αναφέρεται σε χαρτινους καλυκες. Παντως και σε αλλο πρόσφατο βιβλίο λέει το ίδιο , οτι οσο πιο στενό και βαθύ το ρελι πιο μεγάλη pmax , δεν προσδιορίζει το ποσο.

Καλημέρα. Νικο καταλαβαίνω τι εννοείς, δεν εχω βρει κατι τέτοιο. Αυτα που έγραψα είναι η μονη αναφορά στην σχέση ρελιασμα με πιέσεις που βρήκα και είναι και πολυ παλιό του 1960 περίπου. Το ξαναείδα και αναφέρεται σε χαρτινους καλυκες. Παντως και σε αλλο πρόσφατο βιβλίο λέει το ίδιο , οτι οσο πιο στενό και βαθύ το ρελι πιο μεγάλη pmax , δεν προσδιορίζει το ποσο.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπολογιστεί αυτό.
Παίζουν νομίζω πολλά πράγματα ρόλο.
Πάχος κάλυκα και υλικό κάλυκα τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό.
Πως να βγάλεις γενικό συμπέρασμα ; ...

Λέω και εγώ καμιά @@ για να περάσει η ώρα ...

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπολογιστεί αυτό.
Παίζουν νομίζω πολλά πράγματα ρόλο.
Πάχος κάλυκα και υλικό κάλυκα τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό.
Πως να βγάλεις γενικό συμπέρασμα ; ...

Λέω και εγώ καμιά @@ για να περάσει η ώρα ...

Μονο @@ δεν λες για να περασει η ωρα φιλε!!!! Πολυ σωστα τα λες.....Το βασικοτερο ειναι η διαφορά
του υλικου του καλυκα και το παχος.
Τωρα εαν καποιος αποφασισει να κανει τετοιες μετρησεις....θα βγαλει καποια ακρη.
Τεσσερα ειδη ρελιασματος -Στενο ρηχο -Στενο βαθυ - Παχυ ρηχο - Παχυ βαθυ. Στο ιδιο σεταπ.
Τωρα το θεμα με την ποιοτητα που εχουν οι καλυκες....ορεξη να εχεις να γεμιζεις.....

Απο την ''αλλη''.....οταν βλεπω τον φιλαρακο μου να βγαζει Αγγέλους με την ρελιαστρα ΧΕΙΡΟΣ...
τι ρελι....και τι παχος....και τι βαθος....και το πραμα της χα'ι'δως.....να κατσεις να μετρησεις!!!!

Λιγο - πολυ - ολοι γνωριζουμε τις διαφορες που εχουν τα ειδη ρελιασματος.... οι διαφορές στα bar
που εχουν μας μαραναν!!!!!

Μονο @@ δεν λες για να περασει η ωρα φιλε!!!! Πολυ σωστα τα λες.....Το βασικοτερο ειναι η διαφορά
του υλικου του καλυκα και το παχος.
Τωρα εαν καποιος αποφασισει να κανει τετοιες μετρησεις....θα βγαλει καποια ακρη.
Τεσσερα ειδη ρελιασματος -Στενο ρηχο -Στενο βαθυ - Παχυ ρηχο - Παχυ βαθυ. Στο ιδιο σεταπ.
Τωρα το θεμα με την ποιοτητα που εχουν οι καλυκες....ορεξη να εχεις να γεμιζεις.....

Απο την ''αλλη''.....οταν βλεπω τον φιλαρακο μου να βγαζει Αγγέλους με την ρελιαστρα ΧΕΙΡΟΣ...
τι ρελι....και τι παχος....και τι βαθος....και το πραμα της χα'ι'δως.....να κατσεις να μετρησεις!!!!

Λιγο - πολυ - ολοι γνωριζουμε τις διαφορες που εχουν τα ειδη ρελιασματος.... οι διαφορές στα bar
που εχουν μας μαραναν!!!!!
Το μυστικο Νικο ειναι στο "ιδιο" Βγαζει δηλαδη παντα το ιδιο ρελι, βαθυ-ρηχο-παχυ ή λεπτο

Την αγαπη μου για το ρελιαστο χαρτινο την εχω πει αρκετες φορες. Οσες δοκιμες εχω κανει με ρελιαστρα χειρος και χαρτινο καλυκα ηταν τουλαχιστον ικανοποιητικες, αν οχι αρκετα καλες για κυνηγι. Αντιθετως σε πλαστικο καλυκα, με το ιδιο στροφειο της ρελιαστρας, δεν εβγαζα παντοτε καλες προσπαθειες, αν και οποτε γεμισα συγκεκριμενη συνταγη, τσακιζε

Καλησπέρα στην ομάδα!
Υπάρχει περίπτωση το στροφειο αυτό να κλείνει ρελιαστό με τζαμάκι? Οχι αστέρι
φιλε μου ειναι απλο αν δεν σου κανει την δουλεια που θελεις μιλας με αυτον που το πηρες και το αλαζεις πες μου απο που το πηρες να δω και να σου πω αν δεν θελεις δημοσια στηλε π.μ

Σωστό κ αυτό. άλλη είναι η ερώτηση όμως. Αν με το ιδιο στροφειο κλεινεις κ αστεροειδη και ρελι με τζαμακι μιας κ υπάρχουν ένα σωρό στροφεία στην αγορά.
ανετα εγω κλεινω και αστερι και ρελι με το ιδιο στροφειο απλα πρεπει να προσαρμοσεις τα σετ απ

Back