Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Παναγο μου , εσυ στηνεις ενα πολυ ΚΑΛΟ 8βολο 11/0 και το ξερω!!!
Το εχω μετρησει ....εχεις V1,5-430m/s .....εαν λαβουμε υπ'οψιν μας οτι ειναι και αρκετα συγκεντρωτικο...
μεχρι τα 40 μετρα ......εαν σημαδεψεις σωστα....40ρι γουρουνι δεν γλυτωνει....για το καπρι εγραψα
την γνωμη μου ....
Τωρα....μην μου κανεις και εσυ τα μετρα ''λαστιχενια''....και μην λες για οπλο....ΟΛΑ τα οπλα σκοτωνουν
αρκει να εχουν καλο φυσιγγιο μεσα στην θαλαμη τους φιλε!!! ;) :)
Εννοειτε ότι όλα τα όπλα σκοτώνουνε...Το 8 Βόλο που λέτε θερίζει δεν θέλω να πω απόσταση που πάρθικε γουρουνι φέτος με το συγκεκριμένο γτ θα κοροϊδεύετε

Και εγώ εκεί το κόβω Παναγιώτη για 40άρι γουρούνι, 45μ-50μ θα έλεγα.
Όποιος τουφεκάει μεγαλύτερα από 60άρια με βόλια είναι άξιος της μοίρας του :) :) :)
Τρεχάτε ποδαράκια μου ...

Τα ιταλικά της nsi με αυτά που έχουν συμβεί στην ομάδα έχουν φάει άκυρο. (Nobel sport 9βολα γαλάζια 2 3/4" αν δεν κάνω λάθος, ίσως η παρτίδα να είχε πρόβλημα).

Στα αμερικάνικα τους λείπει λιγάκι περισσότερη δύναμη αλλά σκοτώνουν σχετικά καλά σε νορμάλ αποστάσεις και γουρούνια μέχρι 40κ καθαρά.

Οι ιδιογωμοτές μπορούν να φτιάξουν ότι θέλουν ... αυτό είναι το ατού τους.
Εμείς προτιμούμε τα αμερικάνικα με ότι αυτό συνεπάγεται ... στα μεγάλα μονόβολο πάντα.

Καλημέρα παίδες

ps
Παναγιώτη το παράγγειλες το μεσαίο σκόπευτρο για την 1187 ;
Μακάρι να είχαμε την ευθυβολία που θέλαμε με τα μονοβολα και δεν θα βάζαμε μπίλιες..Όχι δεν το παρειγγειλα μου είπε ένας μαγαζατορας εδώ στην περιοχή ότι θα φέρει και το αφίσα

Κατι γαλαζια της nsi τα πουλαγανε τα μαγαζια για φθηνα και καλα......και αυτα ηταν low recoil με πολυ χαμηλη ταχυτητα......οπως κατι winchester ranger με ταχυτητα 1145fps (348m/)....μπαμ μπαμ και πουθενα τα γουρουνια...
Της nsi τα καλα ειναι 10 βολα και 8 βολα 12/0 με σκληρα βολια και 440 μ/δ και ειναι σε ασπρο διαφανο καληκα με sp8 πυριτηδα

Εννοειτε ότι όλα τα όπλα σκοτώνουνε...Το 8 Βόλο που λέτε θερίζει δεν θέλω να πω απόσταση που πάρθικε γουρουνι φέτος με το συγκεκριμένο γτ θα κοροϊδεύετε

Ξερεις πολυ καλα οτι κανεναν δεν κοροιδευω...ποσο μαλλον εσενα ....που ξερω τι 8βολο εχεις.!!!! ;)
Περα απο αυτο...μην ξεχνας τον παραγοντα ΤΥΧΗ στο κυνηγι...δλδ...που θα παρει τα βολια το
γουρουνι!!!!:)

Ξερεις πολυ καλα οτι κανεναν δεν κοροιδευω...ποσο μαλλον εσενα ....που ξερω τι 8βολο εχεις.!!!! ;)
Περα απο αυτο...μην ξεχνας τον παραγοντα ΤΥΧΗ στο κυνηγι...δλδ...που θα παρει τα βολια το
γουρουνι!!!!:)
Αν το πήρε λέει 4 μπίλιες είχε στο κεφάλι τις 2 βρήκα μέσα οι άλλες δύο περάσανε έπεσε λες και το χτύπησε κεραυνός

Της nsi τα καλα ειναι 10 βολα και 8 βολα 12/0 με σκληρα βολια και 440 μ/δ και ειναι σε ασπρο διαφανο καληκα με sp8 πυριτηδα
Κατι γαλαζια της nsi τα πουλαγανε τα μαγαζια για φθηνα και καλα......και αυτα ηταν low recoil με πολυ χαμηλη ταχυτητα......οπως κατι winchester ranger με ταχυτητα 1145fps (348m/)....μπαμ μπαμ και πουθενα τα γουρουνια...
Για τα γαλάζια αν είναι 348m/s κλάφτα.

Για τα διάφανα της nsi ακούω καλά λόγια και εγώ.

Εγω που δεν εχω κυνηγησει γουρουνι αλλα ειναι θεμα χρονου να γινει και αυτο .Δεν προκειται ποτε να ριξω τιποτε αλλο εκτος μονοβολο δε ξερω γιατι επιμενουν οι συναδελφοι ακομη στις μπιλιες .Εχω απορια
Θα σου λυθεί σύντομα :) :)

PS
Γιατί δεν θα μπορείς να τα πετύχεις :) :)
Καλά θα κάνεις όμως να ρίχνεις πάντα με μονόβολο ...

Εγω που δεν εχω κυνηγησει γουρουνι αλλα ειναι θεμα χρονου να γινει και αυτο .Δεν προκειται ποτε να ριξω τιποτε αλλο εκτος μονοβολο δε ξερω γιατι επιμενουν οι συναδελφοι ακομη στις μπιλιες .Εχω απορια
Γιατι ο τροπος που τα κυνηγαμε τωρα σπανια βολευει το μονοβολο η το ραυδοτο, φαντασου το να καθεσε για τσιχλες αναμεσα σε 2 ρεματα και να σε περνανε απο την μια στην αλλη εκει τι θα δουλευες; Με 5 μετρα ορατοτητα

Εσεις που τα υπολογιζετε καθαρο κρεας τα ζυγηζεται για πιο σιγουρα ?? Κυνηγοι ειμαστε παιδια το ζωο το υπολογιζεις ζωντανο για να δωσεις μια "εικονα" σε εναν συνομιλητη
Εννοειτε πως ζυγίζουμε γτ μετά πρέπει να βγάλουμε τα μερίδια των ανθρώπων.....

Για τα γαλάζια αν είναι 348m/s κλάφτα.

Για τα διάφανα της nsi ακούω καλά λόγια και εγώ.
...υπαρχει ιστορια με αυτα....ειμαστε για κυνηγι...μπαινω στο τζιπ συγκυνηγου παγανιερη και πηγαινουμε για τα καρτερια....βλεπω αυτα τα φυσιγγια και γραφανε low recoil (εγραφε 1200fps=365m/s )....δεν μου εκοψε εκεινη την ωρα να του το πω....ελα ντε που πεφτει πανω στα γουρουνια.....και ενω ειχε σκαγι πιανει κ ενα τετοιο και το βαζει θαλαμη......εκεινη την ημερα απιστευτη παγωνια.....ριχνει σε ενα μεγαλο και αυτο σκουζει και τρεχει σφεντονα και παθαινει και εμπλοκη με αυτο το φυσιγγι (δεν το εξολκευσε)...τελικα σκοτωσε ενα μικρο με σκαγια παγανας.....! Συγγνωμη για το εκτος θεματος....topic.

Εννοειτε πως ζυγίζουμε γτ μετά πρέπει να βγάλουμε τα μερίδια των ανθρώπων.....
Ο φίλος pit1982 εννοεί ότι, όταν περιγράφουμε ένα αγριογούρουνο, σε κάποιον συνομιλητή και ειδικότερα το μέγεθος του ζώου, λέμε το συνολικό βάρος που έχει το ζώο ζωντανό, για να μπορεί ο άλλος να καταλάβει το μέγεθος. Επίσης δεν ξέρουν όλοι, πόσο φύρα έχει το ζώο για να μπορούν να υπολογίζουν το πραγματικό βάρος - μέγεθος του ζώου.

Έκατσα λίγο σήμερα να δω την ογκομετρια με τη sipe στα 32 και 33 γραμμαρια.
IMG_20210718_115952.jpg
Το πρώτο φυσίγγι cheditte t2 cx2000 1,55x32 n9 με gt24 τελικό 57,9.δε μου αρέσει το κλείσιμο του κάνει λακούβα θέλει διόρθωση...

Το δεύτερο φυσίγγι cheditte t2 cx 2000 1,60 x 33 n6 με v zero 23 τελικό 57,8 (με τη χρήση 3ου σταδίου για να μην κάνει λακούβα)

Το τρίτο φυσίγγι cheditte t2 cx 2000 1,60 x 33
μισοταπα Θώδη 25 ν 7/8 mix τελικό 57,4. Στο τρίτο φυσίγγι μου κάνει εντύπωση με τη μισοταπα πόσο πιο κοντή είναι η στήλη σκαγιων σε σχέση με τα υπόλοιπα.

View attachment 29612
Το πρώτο φυσίγγι cheditte t2 cx2000 1,55x32 n9 με gt24 τελικό 57,9.δε μου αρέσει το κλείσιμο του κάνει λακούβα θέλει διόρθωση...

Το δεύτερο φυσίγγι cheditte t2 cx 2000 1,60 x 33 n6 με v zero 23 τελικό 57,8 (με τη χρήση 3ου σταδίου για να μην κάνει λακούβα)

μισοταπα Θώδη 25 ν 7/8 mix τελικό 57,4. Στο τρίτο φυσίγγι μου κάνει εντύπωση με τη μισοταπα πόσο πιο κοντή είναι η στήλη σκαγιων σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Στράτο μήπως σε 67αρι καλυκα καίγονται καλύτερα οι πυριτιδες "μικρου όγκου" ή δε παιζει ρόλο;

View attachment 29612

Αναμένω πίνακα....
Ωραία κλησίματα κρητικέ!!

Back