Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Μητσαρα με ενα κατσαβιδι.....ΔΕΝ ξεβιδωνουν ΟΛΕΣ οι βιδες....ολα τα αλλα....ειναι ταρζανιες για μενα
φιλε!!!
μπορει φιλε να χρειαζεται και αλλο στροφειο αλλα εγω για την παρτη μου την κανω την δουλεια μου. τωρα αν θυσιαζω 10-20 μετρα το δευτερολεπτο δεν με πολυνιαζει, ρελιαστο φτιαχνω μονο για την μπεκατσα , κατι δραμια που εφτιαξα ναι ειχα απο αλλους διαφορα 20 μ/δ οποτε το εκανα αστερι και τελειωσε η δουλεια , στροφειο για ρελι εχω ενα παλιο απο ρελιαστρα μπρουτζινο του συ/νου του πατερα μου αλλα δεν καθομαι να το αλλαξω στο δραπανο γιατι θελει παλυ μετα 2 φορες ρυθμησεις και δεν .....

μπορει φιλε να χρειαζεται και αλλο στροφειο αλλα εγω για την παρτη μου την κανω την δουλεια μου. τωρα αν θυσιαζω 10-20 μετρα το δευτερολεπτο δεν με πολυνιαζει, ρελιαστο φτιαχνω μονο για την μπεκατσα , κατι δραμια που εφτιαξα ναι ειχα απο αλλους διαφορα 20 μ/δ οποτε το εκανα αστερι και τελειωσε η δουλεια , στροφειο για ρελι εχω ενα παλιο απο ρελιαστρα μπρουτζινο του συ/νου του πατερα μου αλλα δεν καθομαι να το αλλαξω στο δραπανο γιατι θελει παλυ μετα 2 φορες ρυθμησεις και δεν .....

ΟΧΙ Μπορει.....Θελει αλλο στροφειο για ΣΩΣΤΗ δουλεια....Τωρα ολα τα υπολοιπα....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
φιλε!!!!
ΥΓ. Μην υποτιμας τα 20μ/δ ....στις οριακες βολες το γουρουνι δεν το κρατας με αυτες τις διαφορες....
Αλλο V1,5 -400m/s Και αλλο V1,5-420m/s ειδικοτερα στα βολια....μονοβολο.

δεν υποτιμαω τα 20 μετρα ειπα οτι στα δραμια αλλαξα κλησιμο και διορθοθηκε το πραγμα ,τα βολια μου ειδες ειναι ολλα πανω απο 430 μ/δ τα 11/0 και πανω απο 420 μ/δ τα 12/0 και με πολυ σκληρα βολια γιατι τα γ@@@δια δεν πεφτουν ευκολα ,αλλα η μπεκατσα ρε Νικο πεφτει η καημενη με ενα σκαι τι να τις κανω τις τρελες ταχυτητες ??

Μητσαρα μου , τα ειπαμε....περι ορεξεως.....δεν ''κατηγορω'' κανεναν....απλα λεω τι κανω εγω...
Και μην ξεχνας οτι τις ταχυτητες αυτες τις ειχες με τα δικα μου στροφεια φιλε!!!
Οτι εχω στησει σε βολια ειναι ΟΛΑ πανω απο V1,5- 430m/s φιλε!!!

Από παλια γράφω οτι η μαγική ταχυτητα ειναι τα 1400 f/s, από εκει ξεκινάνε τα έργα
αυτα συνονοματε να τα πεις στους ερωτευμενους με τα αμερικανικα δραμια που οι ταχυτητες τους ειναι γυρω στα 380-400 μ/δ

Μητσαρα μου , τα ειπαμε....περι ορεξεως.....δεν ''κατηγορω'' κανεναν....απλα λεω τι κανω εγω...
Και μην ξεχνας οτι τις ταχυτητες αυτες τις ειχες με τα δικα μου στροφεια φιλε!!!
Οτι εχω στησει σε βολια ειναι ΟΛΑ πανω απο V1,5- 430m/s φιλε!!!
ναι Νικο απλα δεν εμπιστευομουν τον ταχογραφο μου τωρα τον ψαξαμε και τον τεσταραμε και μου εδειξε παλι τις ιδιες μετρισεις που σου ειχα πει ,στο τελος για να κλεισουμε, το θεμα την τωρινη εποχη ειναι το οικονομικο !!!! νομιζω οτι ο φιλος θα μπορεσει να κανει την δουλεια του μεχρι να μπορεσει να παρει ενα εξηδηκευμενο στροφειο αν κρινει οτι το χρειαζεται !!

ναι Νικο απλα δεν εμπιστευομουν τον ταχογραφο μου τωρα τον ψαξαμε και τον τεσταραμε και μου εδειξε παλι τις ιδιες μετρισεις που σου ειχα πει ,στο τελος για να κλεισουμε, το θεμα την τωρινη εποχη ειναι το οικονομικο !!!! νομιζω οτι ο φιλος θα μπορεσει να κανει την δουλεια του μεχρι να μπορεσει να παρει ενα εξηδηκευμενο στροφειο αν κρινει οτι το χρειαζεται !!

Αλλο το οικονομικο....και αλλο το ξερεις τι κανεςι....και ποιο ειναι το σωστο . Τωρα δεν μιλαμε για
στροφειο των 50+ ευρω. Με ενα στροφειο των 15 ευρω....μια χαρα θα κανει την δουλεια του ο καθε
ενας....
Μην ξεχνας τον φιλο μου με την ρελιαστρα χειρος.....Αγγέλους βγαζει....αλλα ΞΕΡΕΙ τι κανει!!!!

αυτα συνονοματε να τα πεις στους ερωτευμενους με τα αμερικανικα δραμια που οι ταχυτητες τους ειναι γυρω στα 380-400 μ/δ
Η λυση στις χαμηλές ταχύτητες είναι τα πολυ σκληρά σκάγια, αλλά στο φινάλε παντα ο νικητής ειναι ο πιο γρηγορος, η ταχυτητα σκοτώνει φίλε

Στα πόσα μέτρα δεν πέφτουν τα γουρούνια βρε μάγκες με τι φυσίγγια, τι δράμια και για τι γουρούνια μιλάτε ;
Σε τι αποστάσεις τα τουφεκάτε ;

Και μιλάω για μπίλιες γιατί για τα μονόβολα το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ευθυβολία τους και η ευστοχία του κυνηγού.

Όταν η τουφεκιά πάει στο θήραμα πάντα σκοτώνει η συγκέντρωση σε συνδιασμό με την διάτρηση.
Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε τώρα ...

Επειδή μου αρέσει να μιλάω με αριθμούς και για να κάνω πιο απλή την ερώτηση ... πχ 10βολα Remington ή Winchester 3", σταματημένο πλαγιαστό 40άρι γουρούνι με βολή ακριβώς πάνω του, μέχρι πόσα μέτρα πιστεύετε ότι θα πέσει το 80% ;

Last edited:
Στα πόσα μέτρα δεν πέφτουν τα γουρούνια βρε μάγκες με τι φυσίγγια, τι δράμια και για τι γουρούνια μιλάτε ;

Και μιλάω για μπίλιες γιατί για τα μονόβολα το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ευθυβολία τους και η ευστοχία του κυνηγού.

Όταν η τουφεκιά πάει στο θήραμα πάντα σκοτώνει η συγκέντρωση σε συνδιασμό με την διάτρηση.

Επειδή μου αρέσει να μιλάω με αριθμούς και για να κάνω πιο απλή την ερώτηση ... πχ 10βολα Remington ή Winchester 3", σταματημένο πλαγιαστό 40άρι γουρούνι με βολή ακριβώς πάνω του, μέχρι πόσα μέτρα πιστεύετε ότι θα πέσει το 80% ;
τι δραμια 11/0 ,12/0 ? τα μεγαλα δεν πεφτουν ουτε στα 30 μετρα τωρα τα μικρα μπορει και παραπανω , εχεις δει 10 βολια κολημενα ολλα πανω στο τομαρι ? η καπρο 100 κιλα να τον κυνηγας ολη μερα να εχει φαει 13 τουφεκιες και ακομα να τρεχει ?η σε αποσταση 15 μετρα πλαγια το γουρουνι καθησμενο να του ριχνει ο αλλος 3 duble x 12 βολα για να πεσει ? για αυτη την διατρηση λεμε !!!

ξεχασα να σου πω και το καλητερο βγαινει κοπαδι στο καρτερι τουφεκαει ο αλλος ξαπλωνει 3 και μεχρι να παει πιο κοντα και να γεμησει σηκωθηκαν τα 2 και φυγανε .sarcastic..sarcastic..sarcastic. ολα αυτα τα παραδηγματα ειναι με αμερικανηκα φυσιγγια τα προηγουμενα 3-4 χρονια

Στα 50 μέτρα άνετα αλλά να έχει διάτρηση το φυσιγγι να το κόβει το όπλο

Μεγαλη συζητηση ανοιξες Βασιλη μου!!! Να σου πω τι πιστευω εγω....απο αυτα που εχω δει απο
φιλους γουρουνοκυνηγους ( φωτο με γουρουνια ) και τις δοκιμες που εχω κανει στα βολια και
μονοβολα.
Το γουρουνι μετα τα 45 πραγματικα μετρα δεν το κρατας δλδ στα 40+ μετρα το γουρουνι θελει
μονοβολο για ειναι σιγουρος. Ενα ΚΑΛΟ- 8-9 10 -βολο 11/0 το κραταει το γουρουνι των 40 κιλων.
Για καπρι των 80-100 κιλων ....για να το κρατησεις πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 30 μετρα. ...και με
την προυποθεση οτι τα βολια που εχεις να ειναι 10 - 11/0 - .....και να εχουν ταχυτητα V1,5-430m/s +.
Στα 30 -35- 40 μετρα ( πραγματικα μετρα ) εαν δεις τι διατρηση εχουν τα βολια 10 - 11/0 ειδικοτερα
τα επινικελωνα....θα τρομαξεις φιλε!!!
Αυτο πιστευω ....χωρις να διεκδικω το αλαθητο....Εαν κανω λαθος...ας με διορθωσουν οι φιλοι
γουρουνοκυνηγοι!!!!

Παναγο μου , εσυ στηνεις ενα πολυ ΚΑΛΟ 8βολο 11/0 και το ξερω!!!
Το εχω μετρησει ....εχεις V1,5-430m/s .....εαν λαβουμε υπ'οψιν μας οτι ειναι και αρκετα συγκεντρωτικο...
μεχρι τα 40 μετρα ......εαν σημαδεψεις σωστα....40ρι γουρουνι δεν γλυτωνει....για το καπρι εγραψα
την γνωμη μου ....
Τωρα....μην μου κανεις και εσυ τα μετρα ''λαστιχενια''....και μην λες για οπλο....ΟΛΑ τα οπλα σκοτωνουν
αρκει να εχουν καλο φυσιγγιο μεσα στην θαλαμη τους φιλε!!! ;) :)

Και εγώ εκεί το κόβω Παναγιώτη για 40άρι γουρούνι, 45μ-50μ θα έλεγα.
Όποιος τουφεκάει μεγαλύτερα από 60άρια με βόλια είναι άξιος της μοίρας του :) :) :)
Τρεχάτε ποδαράκια μου ...

Τα ιταλικά της nsi με αυτά που έχουν συμβεί στην ομάδα έχουν φάει άκυρο. (Nobel sport 9βολα γαλάζια 2 3/4" αν δεν κάνω λάθος, ίσως η παρτίδα να είχε πρόβλημα).

Στα αμερικάνικα τους λείπει λιγάκι περισσότερη δύναμη αλλά σκοτώνουν σχετικά καλά σε νορμάλ αποστάσεις και γουρούνια μέχρι 40κ καθαρά.

Οι ιδιογωμοτές μπορούν να φτιάξουν ότι θέλουν ... αυτό είναι το ατού τους.
Εμείς προτιμούμε τα αμερικάνικα με ότι αυτό συνεπάγεται ... στα μεγάλα μονόβολο πάντα.

Καλημέρα παίδες

ps
Παναγιώτη το παράγγειλες το μεσαίο σκόπευτρο για την 1187 ;

Και εγώ εκεί το κόβω Παναγιώτη για 40άρι γουρούνι, 45μ-50μ θα έλεγα.
Όποιος τουφεκάει μεγαλύτερα από 60άρια με βόλια είναι άξιος της μοίρας του :) :) :)
Τρεχάτε ποδαράκια μου ...

Τα ιταλικά της nsi με αυτά που έχουν συμβεί στην ομάδα έχουν φάει άκυρο. (Nobel sport 9βολα γαλάζια 2 3/4" αν δεν κάνω λάθος, ίσως η παρτίδα να είχε πρόβλημα).

Στα αμερικάνικα τους λείπει λιγάκι περισσότερη δύναμη αλλά σκοτώνουν σχετικά καλά σε νορμάλ αποστάσεις και γουρούνια μέχρι 40κ καθαρά.

Οι ιδιογωμοτές μπορούν να φτιάξουν ότι θέλουν ... αυτό είναι το ατού τους.
Εμείς προτιμούμε τα αμερικάνικα με ότι αυτό συνεπάγεται ... στα μεγάλα μονόβολο πάντα.

Καλημέρα παίδες

ps
Παναγιώτη το παράγγειλες το μεσαίο σκόπευτρο για την 1187 ;
Κατι γαλαζια της nsi τα πουλαγανε τα μαγαζια για φθηνα και καλα......και αυτα ηταν low recoil με πολυ χαμηλη ταχυτητα......οπως κατι winchester ranger με ταχυτητα 1145fps (348m/)....μπαμ μπαμ και πουθενα τα γουρουνια...

Back