Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Κατι τετοιο δεν νομιζω να το γεμιζει καποιος λογικος ,εκτος αν πιστευη οτι ετσι δεν θα χρειαζεται προσκοπευση η κατι τετοιο....
Απο κει κ περα το στησιμο της δοκιμης ειναι μεταφορα απο ρελιαστο καλυκας 68.4 αφρεζαριστος με τζαμακι σε αστερι, για να χωρεση μπηκε σε 76 αρι .
Η συγκεντρωση που εχει ειναι νορμαλ 60% τι σε παραξενεψε τοσο ; το οτι λογω χαμηλα μπαρ δεν χαθηκαν απο τον πινακα τα περιμετρικα σκαγια;
Την δοκιμη την ανεβασα για τον Λευτερη που πειραματιζεται με κλεισιματα με χαμηλα μπαρ σαν τροφη για σκεψη ,τιποτα αλλο

Ειναι η δευτερη φορα που ανεβαζω δοκιμη κ στις 2 χρειαστηκε να απολογηθω την πρωτη γιατι τους φανηκε κοντινη η δοκιμη στα 30μ στην δευτερη γιατι σου φανηκε αργη , δεν θα υπαρξει τριτη
Είμαστε κ άλλοι εδώ ,μην πτοεισαι...κ μην αποθαρρύνεσαι‼️

μαλον δεν εχεις κυνηγισει υδροβια γι'αυτο το λες !! εγω δεν ειπα να μην ανεβασεις δοκιμες ουτε σου ειπα οτι πρεπει να κανεις κατι !! απλα ειπα οτι ειναι ενα αργο φυσιγγι !! το να μεταφερεις ενα φυσιγγι απο ρελιαστο σε αστερι αυτουσιο σε 76αρη δεν νομιζω οτι ειναι σωστο,πιο πολυ "κουφιο" φυσιγγι θα βγαλεις παρα με λιγο πιεση , τωρα ο Λευτερης ψαχνει μαλων για αλλα πραγματα
Για κρατα λίγο βρε παλικάρι. Ποιός σου είπε ότι κάτω από 400μετρα δεν σκοτώνουν υδρόβια ;

Για κρατα λίγο βρε παλικάρι. Ποιός σου είπε ότι κάτω από 400μετρα δεν σκοτώνουν υδρόβια ;
Δεν ειπα οτι κατω απο 400 δεν σκοτωνει υδροβια για το συγγεκριμενο στησιμο αναφερθηκα και πιοι το χρησημοποιουν ,μαλον εμεις δεν ειμαστε και τοσο λογικοι !!!!

Δημήτρη Καλημέρα(πια)!:)

Προσωπικά πιστεύω οτι υπάρχουν υπέρ-προοδευτικές - προοδευτικές-ιμιπροδευτικές-ταχυκαείς , πυρίτιδες όπως προείπα, που διαφέρουν και ως προς την ζωηρότητα που δεν είναι ίδιο με την προοδευτικότητα, και ως τον προορισμό τους όπως φαίνεται στον πίνακα...

Οι ΜΒ Χ 36 η ΑΟ και η Μ92S δεν είναι ίδιες...

Η ΜΒ Χ 36 είναι πυρίτιδα για κυνηγετική χρήση, και οι ΑΟ & Μ92S είναι για magnum γομώσεις...

Η ΜΒ Χ 36 δίνεται στο σαίτ της Β&P 1,87 X 36/38 ( 38 ταβάνι ) ενώ η ΑΟ έχει ταβάνι τα 48 γρ! και μάλιστα ενώ η NSI δίνει 1,90 Χ 38 405 μ/δλ με 900 bar την δίνει και 1,95 X 48 390 μ/δλ με μόλις 925 bar(!).Γιατί άραγε? γιατί είναι magum! έφτασε στο peak της δεν σηκώνει άλλο bar και κρατά καλή ταχύτητα με μεγάλα βάρη...

Μπορεί η ΜΒ Χ 36 να ρίξει 48 γρ.? ασφαλώς και οχι!

Η δε Μ92S είναι και αυτή magnum και η Β&P την κατατάσσει, τρεις ( 3 ) βαθμούς προοδευτικότερη από την ΜΒ Χ 36 εξ ου και οι χαμηλότερες πιέσεις στα ίδια γραμμάρια...

View attachment 43497

Υ.Γ: ...τα υπόλοιπα άλλη ήμερα φίλε!
Καλημερα Γιαννη ασε τοτε την mb και " πιασε " την μ92ς στα 38 γρ τι διαφορες εχουν στα μπαρ και στο παραγομενο εργο !!

Καλημερα Γιαννη ασε τοτε την mb και " πιασε " την μ92ς στα 38 γρ τι διαφορες εχουν στα μπαρ και στο παραγομενο εργο !!
Το θέμα είναι ένα‼️αυτό που έστησε ο Σάκης,είναι λάθος❓απ' ότι βλέπω οι απόψεις διίστανται....μένει να μετρηθεί η διατριση για να ρίχθει φως στην υπόθεση ‼️

Το θέμα είναι ένα‼️αυτό που έστησε ο Σάκης,είναι λάθος❓απ' ότι βλέπω οι απόψεις διίστανται....μένει να μετρηθεί η διατριση για να ρίχθει φως στην υπόθεση ‼️
Σε αυτο Γιαννη δεν ξερω να σου απαντησω !!!! Αλλα θα πω το εξης: η προτηνομενη δοσολογια της mb36 απο την εταιρια ειναι 12/70/ισχυρο καψουλι 1,87 χ36 αστερι !!!

Καλημέρα Δημήτρη!:)

Ο Λευτέρης έγραψε στην προηγούμενη σελίδα ότι ...Η mbx36 είναι πιο προοδευτική από την τωρινή AO, η m92s πολύ περισσότερο...

Είναι λοιπόν φυσιολογικό ότι με προοδευτικότερη πυρίτιδα σ' αυτό το βάρος, αν τα σηκώνει η "προοδευτικότερη" θα βγάλει καλύτερες η ίσες τουλάχιστον ταχύτητες με λιγότερες πιέσεις...

Προσωπικά δεν γεμίζω σε Cal.12 , και ειλικρινά για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις ούτε από σένα ούτε από κανέναν άλλο...δεν τίθεται θέμα...Άλλωστε εδώ εποικοδομητική συζήτηση κάνουμε όχι διαγωνισμό γνώσεων!

Ένα παράδειγμα μόνο από το Cal.16 που γεμίζω με την ΜΒ Χ 32 και την ΜΒ Χ 36...

1646207908726.jpeg

Δες την γόμωση 27 γρ. σε 65αρι κάλυκα με ρέλι και στις δυο με Ζ2Μ ... η ΜΒ Χ 36 βγάζει τις ίδιες ταχύτητες με 100 bar λιγότερες πιέσεις...

Υ.Γ: …αν παρατηρήσεις όμως υπάρχει μια διάφορα...Ο χρόνος ΑΤ σε ms(Αction Time, χρόνος κάννης, σε milisecond)! O χρόνος αυτός κυμαίνεται από 2,4 έως 3,4 σε όλες τις γομώσεις. Ο μέσος Όρος είναι 2,9.Η ΜΒ Χ 32 είναι 2,5 και της ΜΒ Χ 36 2,7.Το βάρος γόμωσης όμως είναι 27 γρ.( 32 στο Cal.12) και οι τιμές αυτές θεωρούνται αποδεκτές και ασφαλείς και στις δυο περιπτώσεις.

Για να μην επεκταθώ, ο Λευτέρης σε ποστ του μας εξηγεί την σημασία του ΑΤ, και ποτέ ένα φυσίγγιο μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο η ακατάλληλο, και αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολα όταν δουλεύουμε πυρίτιδες κάτω η πάνω από τα όρια τους η πολύ κοντά, ανεξαρτήτου προοδευτικότητας.

Το γεγονός ότι σαν ιδιογομωτές δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε χωρίς πρόσβαση σε βλητικό σταθμό νομίζω ότι πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς ειδικά όταν δουλεύουμε μεγάλα βάρη και ίσως όχι μόνο...

Κατι τετοιο δεν νομιζω να το γεμιζει καποιος λογικος ,εκτος αν πιστευη οτι ετσι δεν θα χρειαζεται προσκοπευση η κατι τετοιο....
Απο κει κ περα το στησιμο της δοκιμης ειναι μεταφορα απο ρελιαστο καλυκας 68.4 αφρεζαριστος με τζαμακι σε αστερι, για να χωρεση μπηκε σε 76 αρι .
Η συγκεντρωση που εχει ειναι νορμαλ 60% τι σε παραξενεψε τοσο ; το οτι λογω χαμηλα μπαρ δεν χαθηκαν απο τον πινακα τα περιμετρικα σκαγια;
Την δοκιμη την ανεβασα για τον Λευτερη που πειραματιζεται με κλεισιματα με χαμηλα μπαρ σαν τροφη για σκεψη ,τιποτα αλλο

Ειναι η δευτερη φορα που ανεβαζω δοκιμη κ στις 2 χρειαστηκε να απολογηθω την πρωτη γιατι τους φανηκε κοντινη η δοκιμη στα 30μ στην δευτερη γιατι σου φανηκε αργη , δεν θα υπαρξει τριτη

Καλημερα Σακη μου !!!!! Ελα στα ''ισια'' σου βρε φιλε!!! Και το λεω με την καλη εννοια !!!
Κατ'αρχην ποιος σου ειπε να απολογηθεις ???
2ον. Ολοι μια παρεα ειμαστε....περισσοτερα μας ενωνουν παρα μας χωριζουν!!!
Ο καθε ενας μας εχει την γνωμη του ειτε ειναι λαθος...ειτε σωστη....μπορει να την γραψει ασχετα εαν
συμφωνουμε η οχι..
Δεν ειναι λογικη αυτη....''δεν θα υπαρξει τριτη'' !!!!
Δλδ εμενα που μου εχουν συρει τα μυρια οσα.... ( εχω ουρια - ειμαι επικινδυνος κτλ -κτλ. ) τι επρεπε να κανω ???
Να σταματησω να ανεβαζω δοκιμες ??
Αυτα ηθελα να σου....και εσυ αποφασιζεις....φιλε!!!

Το set up σου Σακη ειναι εκ των πραγματων αργο....αυτο ομως δεν σημαινει οτι εσυ πρεπει να παψεις να το κυνηγας η' να σταματησεις να ανεβαζεις τις δοκιμες σου...το χεις στησει στα μετρα σου οπως θα κανε ο καθε ιδιογομωτης.
Απο την στιγμη που καιγεται σωστα και σου κανει τα κεφια προχωρας.
Υποψιν ολα μου τα τσιχλοφυσιγγα ειναι στα 380.

Ο Σάκης ανέφερε ότι μ' αυτό το φυσίγγιο λοιπόν δυο Πέρδικες που τουφέκισε έπεσαν σαν να βρήκαν σε τοίχο...

Το Νο 6 που δούλεψε με 365 μ/δλ στα 35 μέτρα βαστά 1,78 ποδολίβρες ενέργεια και θεωρητικά η Πέρδικα για να πέσει θέλει 1(μια) ποδολίβρα ενέργεια κατ' ελάχιστο...

Με καλές καιρικές συνθήκες είναι απόλυτα εφικτό…

1646214933827.jpeg

Dimmy σωστός. Αυτό που έκανε ο Σάκης ίσως στην πράξη να αποδειχθεί ανώτερο από τα περισσότερα φυσίγγια, ο Σάκης έστησε το φυσίγγι με σκοπό να έχει την χαμηλότερη δυνατή πίεση, ώστε τα σκάγια να υποστούν ελάχιστη παραμόρφωση. Ακόμη και ακαυτη πυρίτιδα να έχει η τουφεκια θα έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Νίκο, θυμάμαι το περιστατικό και την επίθεση που δέχτηκες. Δυστυχώς δεν έχουμε πρόσβαση σε κανονάκι για να μιλάμε με στοιχεία και ο καθένας κρίνει υποκειμενικά. Το άσχημα είναι πως συχνά κάποιοι από εμάς φέρονται απαράδεκτα ,η ευγένεια πάει περίπατο. Αυτές οι τελευταίες δοκιμές που έβαλα με μονοβολο, είναι από μία συζήτηση στο polveri dosi e cartuccie, όπου ένας παθιασμένος ιδιογομωτής ρώτησε πως θα καταφέρει 550 μ/δευτερόλεπτο, με μονοβολο gualandi 32γραμμαριων. Οι ειδικοί του φόρουμ, του είπαν να τα παρατηρήσει, πως θα έχει επικίνδυνες πιέσεις ήδη από τα 500 μ/δ. Μόνο εγώ συμφώνησα μαζί του πως είναι εφικτό, διαφωνώντας σε πολλά με όλους τους ειδικούς, ακόμη και όταν του συνεστησα να μην ασχοληθεί με προοδευτικές πυριτιδες αλλά με την sipe ή παρόμοιες, σε δόσεις 2,60 με 2,70 γρ ,κανείς παρα τις διαφωνίες δεν έγραψε τίποτε προσβλητικό ή υποτιμητικό, η όλη συζήτηση παρέμεινε φιλική. Βέβαια όλα τα φυσίγγια δοκιμαζονταν σε αξιόπιστο κανονάκι και η συζήτηση βοήθησε όλους, όλοι μάθαμε κάτι και προς τιμήν τους, όσοι διαφωνησαν στην αρχή συμφώνησαν στο τέλος χωρίς εγωισμούς.

Σάκη μη πτοείσαι, συνέχισε ακάθεκτος
πες μου τώρα διάσταση του πίνακα να κάνω υπολογισμούς ;)

Σάκη μη πτοείσαι, συνέχισε ακάθεκτος
πες μου τώρα διάσταση του πίνακα να κάνω υπολογισμούς ;)
Καλημέρα σε όλους,
Φίλε Σάκη πιστεύω πως αποτυχία θα ήταν να μην υλοποίησεις την σκέψη σου να στήσεις το φυσίγγι όπως το σκέφτηκες για τις καιρικές συνθήκες και το κυνηγετικό περιβάλλον που θέλεις άσχετα με τα αποτελέσματα.
Τώρα αν σε κάποιους μας αρέσει ή όχι δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να σε απασχολεί αν ευχαριστεί εσένα.

Καλημέρα, Σάκη ευχαριστώ και καλό θα ήταν να μην σταματήσεις, να συμμετέχεις. Πολύ σωστά μετέφερες το ρελιαστο από 68αρη κάλυκα σε αστεροειδες σε 76αρη. Αυτή η αναλογία ισχύει, αντίθετα από ρελιαστο σε αστεροειδες με ίδιο υψος κάλυκα δεν γίνεται, προκύπτει άλλο φυσίγγι. Συμφωνώ και με τον Γιάννη, δεν υπάρχουν γκαζιαρες και αργές πυριτιδες, ανάλογα με τα βάρη σκαγιων που ενδείκνυνται μπορούν να βγάλουν αργά ή γρήγορα φυσίγγια. Η mbx36 είναι πιο προοδευτική από την τωρινή AO, η m92s πολυ περισσότερο. Αυτές οι δοκιμές είναι με μονοβολο gualandi 32 γρ σε κάλυκες 70, 76, 89 χιλιοστών, με gm3, m92s, sipe, mbx36. Δείτε και βγάλτε συμπεράσματα.
Λευτερη...η 2η πυριτιδα απο επανω....ειναι η m92s;....εχει σχεδον την ιδια v1 και v2.5...ή τα λεω λαθος?

Καλημέρα Δημήτρη!:)

Ο Λευτέρης έγραψε στην προηγούμενη σελίδα ότι ...Η mbx36 είναι πιο προοδευτική από την τωρινή AO, η m92s πολύ περισσότερο...

Είναι λοιπόν φυσιολογικό ότι με προοδευτικότερη πυρίτιδα σ' αυτό το βάρος, αν τα σηκώνει η "προοδευτικότερη" θα βγάλει καλύτερες η ίσες τουλάχιστον ταχύτητες με λιγότερες πιέσεις...

Προσωπικά δεν γεμίζω σε Cal.12 , και ειλικρινά για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις ούτε από σένα ούτε από κανέναν άλλο...δεν τίθεται θέμα...Άλλωστε εδώ εποικοδομητική συζήτηση κάνουμε όχι διαγωνισμό γνώσεων!

Ένα παράδειγμα μόνο από το Cal.16 που γεμίζω με την ΜΒ Χ 32 και την ΜΒ Χ 36...

View attachment 43503

Δες την γόμωση 27 γρ. σε 65αρι κάλυκα με ρέλι και στις δυο με Ζ2Μ ... η ΜΒ Χ 36 βγάζει τις ίδιες ταχύτητες με 100 bar λιγότερες πιέσεις...

Υ.Γ: …αν παρατηρήσεις όμως υπάρχει μια διάφορα...Ο χρόνος ΑΤ σε ms(Αction Time, χρόνος κάννης, σε milisecond)! O χρόνος αυτός κυμαίνεται από 2,4 έως 3,4 σε όλες τις γομώσεις. Ο μέσος Όρος είναι 2,9.Η ΜΒ Χ 32 είναι 2,5 και της ΜΒ Χ 36 2,7.Το βάρος γόμωσης όμως είναι 27 γρ.( 32 στο Cal.12) και οι τιμές αυτές θεωρούνται αποδεκτές και ασφαλείς και στις δυο περιπτώσεις.

Για να μην επεκταθώ, ο Λευτέρης σε ποστ του μας εξηγεί την σημασία του ΑΤ, και ποτέ ένα φυσίγγιο μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο η ακατάλληλο, και αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολα όταν δουλεύουμε πυρίτιδες κάτω η πάνω από τα όρια τους η πολύ κοντά, ανεξαρτήτου προοδευτικότητας.

Το γεγονός ότι σαν ιδιογομωτές δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε χωρίς πρόσβαση σε βλητικό σταθμό νομίζω ότι πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς ειδικά όταν δουλεύουμε μεγάλα βάρη και ίσως όχι μόνο...
Γιαννη μην μπερδευεις τα διαμετριματα αλλο το 16 αρι αλλο το 12 αρι αλους χορους καυσης αλλες πιεσεις !! το να βγαλεις ενα επικυνδηνο φυσιγγι ειναι πιο ευκολο με μια υπερπροοδευτικη σε πολυ λιγα γραμμαρια, παρα απο μια φορτωμενη προοδευτικη σε παραπανω γραμμαρια, αν δεν καταφερεις να την καψεις εκει που πρεπει μεσα στη θαλαμη δηλαδη ! τι θα γινει αν η πυριτηδα καιγεται και παραγει αερια και πιεσεις μεχρι πριν το τσοκ ας πουμε !! το εχεις αναλογιστει ?να σου βγαζει π.χ 500 μπαρ στη θαλαμη αλλα να στα βγαζει και 30-35 ποντους μεσα στη κανη ειναι το ιδιο ? και μην πεις δεν γινεται αυτο γιατι γινεται ! και εκει εχεις και πολυ μεγαλη εκρηξη στομιου . εγω δυστιχως δεν ειμαι του διαβασματος για να μαθαινω οτι εμαθα "επαθα" και το εμαθα και δεν ειμαι βλητικος!! ξερω τα βασικα απο την βλητικη σαν θεωρια και οτι εμαθα πρακτικα !! ενα αργο φυσιγγι με λιγα μπαρ ειναι πολυ ευκολο να το φτιαξεις απλα μειωνοντας την δοση της πυριτηδας κατα χ ποσοτητα !! και θα εχεις και γαμηστερες συγκεντρωσεις τωρα αν θα σκοτωνει ειναι αλλο θεμα . μετα πας σε αλλα κολπα ,τις κοντρα δοσεις και λιγα σχετικα μπαρ μεγαλες ταχυτητες αλλα πρεπει να ψαξεις πολυ για να την βρεις ! και μετα οι υπερπροοδευτικες πυριτιδες με πολυ λιγα σκαγια με στρωματοποιησεις που θα εχεις λιγες πιεσεις και εξοπραγματικες ταχυτητες ,εγω θα προτημησω τις δυο τελευταιες λυσεις, γιατι στα κυνηγια που κανω εγω τα "αργα" φυσιγγια δυστηχως κανουν χχχχρρρρααααατςς πανω στο θυραμα και κρεμαει κατι αναμεσα στα ποδια τους!!!!

Ναι Αλεξ, ίδια ή και μεγαλύτερη η ν2,5. Το ίδιο και η πρώτη με gm3. Στα μονοβολα δεν δημιουργουνται ακτινικές πιέσεις και η εσωτερική βλητική τους είναι διαφορετική από τα φυσίγγια με σκάγια, περισσότερο μοιάζει με αυτή των ραβδωτων. Η μέγιστη πίεση παρουσιάζεται στον αυλό και η απουσία ραβδωσεων σε συνδυασμό με τις μειωμένες τριβες συχνά αφήνει την καύση ατελή, όπως στα δύο σεταπ με την m92s, η οποία συνέχισε να καίγεται στην έξοδο από την κάνη.

το να βγαλεις ενα επικυνδηνο φυσιγγι ειναι πιο ευκολο με μια υπερπροοδευτικη σε πολυ λιγα γραμμαρια, παρα απο μια φορτωμενη προοδευτικη σε παραπανω γραμμαρια,
Δημήτρη αυτό που λες είναι σωστό ,γιαυτό όταν μια συνεπής εταιρεία δίνει συνταγές όπως δίνει μέγιστη δόση, δίνει και ελάχιστη. Όλοι εμείς που σκεφτόμαστε χαμηλές πιέσεις με χρήση πυρίτιδων στα χαμηλά βάρη τους ή και λίγο πιο κάτω, δεν φανταζόμαστε τόσο ακραία σενάρια.

Γιαννη μην μπερδευεις τα διαμετριματα αλλο το 16 αρι αλλο το 12 αρι αλους χορους καυσης αλλες πιεσεις !! το να βγαλεις ενα επικυνδηνο φυσιγγι ειναι πιο ευκολο με μια υπερπροοδευτικη σε πολυ λιγα γραμμαρια, παρα απο μια φορτωμενη προοδευτικη σε παραπανω γραμμαρια, αν δεν καταφερεις να την καψεις εκει που πρεπει μεσα στη θαλαμη δηλαδη ! τι θα γινει αν η πυριτηδα καιγεται και παραγει αερια και πιεσεις μεχρι πριν το τσοκ ας πουμε !! το εχεις αναλογιστει ?να σου βγαζει π.χ 500 μπαρ στη θαλαμη αλλα να στα βγαζει και 30-35 ποντους μεσα στη κανη ειναι το ιδιο ? και μην πεις δεν γινεται αυτο γιατι γινεται ! και εκει εχεις και πολυ μεγαλη εκρηξη στομιου . εγω δυστιχως δεν ειμαι του διαβασματος για να μαθαινω οτι εμαθα "επαθα" και το εμαθα και δεν ειμαι βλητικος!! ξερω τα βασικα απο την βλητικη σαν θεωρια και οτι εμαθα πρακτικα !! ενα αργο φυσιγγι με λιγα μπαρ ειναι πολυ ευκολο να το φτιαξεις απλα μειωνοντας την δοση της πυριτηδας κατα χ ποσοτητα !! και θα εχεις και γαμηστερες συγκεντρωσεις τωρα αν θα σκοτωνει ειναι αλλο θεμα . μετα πας σε αλλα κολπα ,τις κοντρα δοσεις και λιγα σχετικα μπαρ μεγαλες ταχυτητες αλλα πρεπει να ψαξεις πολυ για να την βρεις ! και μετα οι υπερπροοδευτικες πυριτιδες με πολυ λιγα σκαγια με στρωματοποιησεις που θα εχεις λιγες πιεσεις και εξοπραγματικες ταχυτητες ,εγω θα προτημησω τις δυο τελευταιες λυσεις, γιατι στα κυνηγια που κανω εγω τα "αργα" φυσιγγια δυστηχως κανουν χχχχρρρρααααατςς πανω στο θυραμα και κρεμαει κατι αναμεσα στα ποδια τους!!!!
.shake hands....με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο...

Για παράδειγμα εγώ πρώτη φορά θα κατεβάσω την ΜΒ Χ 36 τόσο χαμηλά...που είναι ψιλό-κόντρα δόση...

Αν δεν είχα τα στοιχεία που ανέβασε ο Λευτέρης δεν θα το κάνα ...ενώ την είχα ξαναδεί σε 28 γρ. την πρότεινε ο Χαντζιώτης στο βιβλίο του σε 70αρι αστέρι....αλλα αμφέβαλα!...για όλους τους λόγους που ανέφερες παραπάνω....;)

Dimmy σωστός. Αυτό που έκανε ο Σάκης ίσως στην πράξη να αποδειχθεί ανώτερο από τα περισσότερα φυσίγγια, ο Σάκης έστησε το φυσίγγι με σκοπό να έχει την χαμηλότερη δυνατή πίεση, ώστε τα σκάγια να υποστούν ελάχιστη παραμόρφωση. Ακόμη και ακαυτη πυρίτιδα να έχει η τουφεκια θα έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Νίκο, θυμάμαι το περιστατικό και την επίθεση που δέχτηκες. Δυστυχώς δεν έχουμε πρόσβαση σε κανονάκι για να μιλάμε με στοιχεία και ο καθένας κρίνει υποκειμενικά. Το άσχημα είναι πως συχνά κάποιοι από εμάς φέρονται απαράδεκτα ,η ευγένεια πάει περίπατο. Αυτές οι τελευταίες δοκιμές που έβαλα με μονοβολο, είναι από μία συζήτηση στο polveri dosi e cartuccie, όπου ένας παθιασμένος ιδιογομωτής ρώτησε πως θα καταφέρει 550 μ/δευτερόλεπτο, με μονοβολο gualandi 32γραμμαριων. Οι ειδικοί του φόρουμ, του είπαν να τα παρατηρήσει, πως θα έχει επικίνδυνες πιέσεις ήδη από τα 500 μ/δ. Μόνο εγώ συμφώνησα μαζί του πως είναι εφικτό, διαφωνώντας σε πολλά με όλους τους ειδικούς, ακόμη και όταν του συνεστησα να μην ασχοληθεί με προοδευτικές πυριτιδες αλλά με την sipe ή παρόμοιες, σε δόσεις 2,60 με 2,70 γρ ,κανείς παρα τις διαφωνίες δεν έγραψε τίποτε προσβλητικό ή υποτιμητικό, η όλη συζήτηση παρέμεινε φιλική. Βέβαια όλα τα φυσίγγια δοκιμαζονταν σε αξιόπιστο κανονάκι και η συζήτηση βοήθησε όλους, όλοι μάθαμε κάτι και προς τιμήν τους, όσοι διαφωνησαν στην αρχή συμφώνησαν στο τέλος χωρίς εγωισμούς.
Δεν θα μπορούσαν να γεμίζουν φυσίγγια σε στήσιμο δικό μας στην Ιταλία και να τα δοκιμάζουν εκεί σε κανονάκι.

Με το αζημίωτο βέβαια ...
Λεφτά υπάρχουν ...

Back