Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Ναι Αλεξ, ίδια ή και μεγαλύτερη η ν2,5. Το ίδιο και η πρώτη με gm3. Στα μονοβολα δεν δημιουργουνται ακτινικές πιέσεις και η εσωτερική βλητική τους είναι διαφορετική από τα φυσίγγια με σκάγια, περισσότερο μοιάζει με αυτή των ραβδωτων. Η μέγιστη πίεση παρουσιάζεται στον αυλό και η απουσία ραβδωσεων σε συνδυασμό με τις μειωμένες τριβες συχνά αφήνει την καύση ατελή, όπως στα δύο σεταπ με την m92s, η οποία συνέχισε να καίγεται στην έξοδο από την κάνη.
Ευχαριστω Λευτερη

! τι θα γινει αν η πυριτηδα καιγεται και παραγει αερια και πιεσεις μεχρι πριν το τσοκ ας πουμε !! το εχεις αναλογιστει ?να σου βγαζει π.χ 500 μπαρ στη θαλαμη αλλα να στα βγαζει και 30-35 ποντους μεσα στη κανη ειναι το ιδιο ? και μην πεις δεν γινεται αυτο γιατι γινεται !
Και να θες να το πετύχεις είναι πολύ δύσκολο σε λειόκανο,εκτός αν έχει ξένο σώμα η κάνη!
Απλά δεν θα καεί!

Αυτό Δημήτρη είναι από ελαττωματικό καψυλιο, με μικρή ποσότητα πυριτιδας τόσο καθυστερημένη ανάφλεξη είναι απίθανη.
Ναι δεν ειπα οτι ηταν με μικρη δοση πυριτηδας με sp8 ηταν με 33 γραμμαρια 9 βολο και 3 γρ. Πυριτηδα

Το λες γιατι μαλον δεν εχεις δει 2 μετρα φωτια να πεταγεται απο την κανη σου !!!
Για cal 12 μιλάμε πάντα ? Η φλόγα είναι άκαυστη πυρίτιδα και δεν προσφέρει έργο.
Όλο το έργο γίνεται μέχρι 15 το πολύ 16 εκατοστά από την άκρη του κάλυκα.Μετά επιβραδύνει ακόμη και μέσα στην κάνη.
παράδειγμα = κλωτσάς πέναλτι και μαζί με την μπάλα που ξεκινά με 60 χ.ω. πετάς και χώμα με τις τάπες.
το χώμα δεν βοηθάει στην ταχύτητα της μπάλας αλλά σαν να λες ότι προλαβαίνεις και ξανακλωτσάς την μπάλα στο ένα μέτρο μακρυά και την δίνεις κι άλλη φόρα.
Χωρίς πλάκα αν έχεις καταφέρει κάτι τέτοιο πούλα την πατέντα.

Για cal 12 μιλάμε πάντα ? Η φλόγα είναι άκαυστη πυρίτιδα και δεν προσφέρει έργο.
Όλο το έργο γίνεται μέχρι 15 το πολύ 16 εκατοστά από την άκρη του κάλυκα.Μετά επιβραδύνει ακόμη και μέσα στην κάνη.
παράδειγμα = κλωτσάς πέναλτι και μαζί με την μπάλα που ξεκινά με 60 χ.ω. πετάς και χώμα με τις τάπες.
το χώμα δεν βοηθάει στην ταχύτητα της μπάλας αλλά σαν να λες ότι προλαβαίνεις και ξανακλωτσάς την μπάλα στο ένα μέτρο μακρυά και την δίνεις κι άλλη φόρα.
Χωρίς πλάκα αν έχεις καταφέρει κάτι τέτοιο πούλα την πατέντα.
Τι πατεντα να πουλησω πως να σπασετε το τουφεκι σας !!!

Η φλόγα είναι άκαυστη πυρίτιδα και δεν προσφέρει έργο.
Όλο το έργο γίνεται μέχρι 15 το πολύ 16 εκατοστά από την άκρη του κάλυκα.
Πολύ σωστά. Αυτός ειναι ο λόγος που στα αερίων αυτογεμή οι τρύπες στις κάννες ειναι περίπου στα 15-20 εκατοστά από την θαλάμη ώστε να έχει εξασθενίσει η πίεση και να μην σπάει τα κλειστρα και τα μπιστόνια. Αν υπήρχαν στο στόμιο κοντά στα τσοκ της κάννης 500 bar πιεση τότε στις καραμπίνες αερίων θα έσπαγαν και μπιστόνια και κλειστρα και βάσεις και όλα.

Το λες γιατι μαλον δεν εχεις δει 2 μετρα φωτια να πεταγεται απο την κανη σου !!!
Τι πατεντα να πουλησω πως να σπασετε το τουφεκι σας !!!
Δημήτρη Καλησπέρα!:)

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι κυνηγάς «χοντρά» θηράματα, γεμίζεις με «στρωματοποιήσεις» και «κόντρα δόσεις» και «βαριές γομώσεις» , ενίοτε...

Εσύ βεβαία «γνωρίζεις» τι κάνεις...

Όπως και ο καθένας ιδιογομωτής «στο περίπου»...

Εγώ προσωπικά, δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο «ηθελημένα»...

Δημήτρη Καλησπέρα!:)

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι κυνηγάς «χοντρά» θηράματα, γεμίζεις με «στρωματοποιήσεις» και «κόντρα δόσεις» και «βαριές γομώσεις» , ενίοτε...

Εσύ βεβαία «γνωρίζεις» τι κάνεις...

Όπως και ο καθένας ιδιογομωτής «στο περίπου»...

Εγώ προσωπικά, δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο «ηθελημένα»...
κοιτα Γιαννη κυνηγαω τα παντα !! και τσιχλες οταν εχω χρονο τα βασικα μου κυνηγια ειναι μπεκατσα- παπια και λαγο τ-σ-κ τωρα την τελευταια 3ετια πιαστηκα και με τα γουρουνια για τα καλα πριν καμια 3ετια πηγενα 2-3 κυνηγια το χρονο το μονο που δεν εχω κυνηγισει ειναι περδικες και κουνελια .
σε μερικα κυνηγια οι βαριες γομωσεις ειναι μονοδρομος π.χ η παπια και το γουρουνι !! αν και πιο πολυ στην παπια θα σε κρεμασουν τα φυσιγγια λογο καιρικων συνθηκων ,στα γουρουνια πιο πολυ παιζει ρολο το ποσο σκληρο ειναι το ζωο και ποσο μεγαλο , εχω δοκιμασει πολες μαλακιες παλιοτερα και τωρα τελευταια πιαστηκα με την στρωματοποιηση γιατι ειδα οτι ειναι αλλο εργο και πηρα αυτα που εψαχνα !! ενω την ηξερα τουλαχιστον μια 7-8ετια παλιοτερα θεωριτηκα !! ενα στανταρ φυσιγγι για την παπια ας πουμε ειναι το 2,05χ36 με ντραγκο με την ΜΒ36 η 2χ38 , για τις δυσκολες μερες που και παλι μπορει να σε κρεμασουν , σε χοντρα νουμερα παντα 4-3

ενα στανταρ φυσιγγι για την παπια ας πουμε ειναι το 2,05χ36 με ντραγκο με την ΜΒ36 η 2χ38 , για τις δυσκολες μερες που και παλι μπορει να σε κρεμασουν , σε χοντρα νουμερα παντα 4-3

Καλημερα Μητσαρα μου!!!! Ωρες - ωρες βρε φιλε μιλας λες και εισαι ''χθεσινος''.....
Δεν πας τις δυσκολες ημερες με ΜΒ36 στο κυνηγι....
Ειμαι σιγουρος οτι εσυ θα πηγαινες με ΤΕΚΝΑ....
Εκτος και αν τα λες για οσους δεν γνωριζουν..... :)

ενα στανταρ φυσιγγι για την παπια ας πουμε ειναι το 2,05χ36 με ντραγκο με την ΜΒ36 η 2χ38 , για τις δυσκολες μερες που και παλι μπορει να σε κρεμασουν , σε χοντρα νουμερα παντα 4-3

Καλημερα Μητσαρα μου!!!! Ωρες - ωρες βρε φιλε μιλας λες και εισαι ''χθεσινος''.....
Δεν πας τις δυσκολες ημερες με ΜΒ36 στο κυνηγι....
Ειμαι σιγουρος οτι εσυ θα πηγαινες με ΤΕΚΝΑ....
Εκτος και αν τα λες για οσους δεν γνωριζουν..... :)
Καλημερα Νικο! τα εδωσα σαν παραδειγμα! Με την τεκνα στο εχω πει οταν πηρα να δοκιμασω δεν τα βρηκαμε ηταν τοτε που τα λοτ τα ειχανε πηραξει !! Με s4 και Α0 κυνηγουσα μεχρι φετος που δοκιμασα και την ssb και μου εδωσε πολυ καλα αποτελεσματα ,πολλες με εχουν κρεμασει στις παπιες αυτες οι δυο ποτε ιδιως η ς4 ;);)

Πολύ σωστά. Αυτός ειναι ο λόγος που στα αερίων αυτογεμή οι τρύπες στις κάννες ειναι περίπου στα 15-20 εκατοστά από την θαλάμη ώστε να έχει εξασθενίσει η πίεση και να μην σπάει τα κλειστρα και τα μπιστόνια. Αν υπήρχαν στο στόμιο κοντά στα τσοκ της κάννης 500 bar πιεση τότε στις καραμπίνες αερίων θα έσπαγαν και μπιστόνια και κλειστρα και βάσεις και όλα.
Εδώ έχεις ένα λάθος γιατί η v3 έχει τις τρύπες αερίων στη θαλάμη και δε σπάει τίποτα.Δεν έχει να κάνει που είναι οι τρύπες με τα αέρια αλλά με τον μηχανισμό λειτουργίας της εκάστοτε εταιρίας .

Γιάννη εν μέρει έχεις δίκιο, δεν είναι μόνο το που βρίσκονται οι οπές αλλά και το μέγεθος και ο αριθμός τους. Η Remington με την ν3 και με αρκετές άλλες επιλογές της έκανε λαθη που την οδήγησαν στην καταστροφή. Σε ένα μηχανισμό αεριων η κοινή λογική λέει πως χρησιμοποιείς τα αέρια της καύσης όσο πιο καθυστερημένα γίνεται, όχι να παίρνεις πυρίτιδα την στιγμή που καίγεται.

Βασίλη, η Remington ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία στα λειοκανα και είχε το μεγαλύτερο γόητρο παγκοσμίως. Στις περισσότερες εξελίξεις ήταν η πρωτοπόρος και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν,από όσα μάθαινα παλιότερα από αμερικανικά περιοδικά, κάπου στην δεκαετία του 90 άλλαξε πολύ σαν εταιρία με πολλές αμφιλεγόμενες επιλογές και στα λειοκανα και στα ραβδωτά, και έφτασε κοντά στην διάλυση. Δεν ξαναέκανε κανένα προϊόν της την σούπερ επιτυχία χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν παραμένει εταιρία με κύρος. Προσωπική μου άποψη βέβαια, αλλά δεν με γοητεύει κάποιο σύγχρονο προϊόν της.

Back