Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

πολλα γυρω στο 250αρι, τα εχουν παρει,,,το μονο μειονεκτημα (εαν ειναι) ειναι οτι οι ακοι, εχουν μονο 2-3 χρονια αφυγρανσης..γιατι απο οτι λεει, οι αμερικανοι τους αγοραζουν κατευθειαν...
Επίσης κάτι που δεν μπορώ να βρω λόγω της γλώσσας, είναι οι διαστάσεις των τακων.

Πες μας αν θες πως τον ανακάλυψες. Πίστευα ότι είχα βρει τους πάντες στο ebay που πουλάνε ξύλα αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Μπήκες εξ αρχής στο .de ή χρησιμοποίησες κάποια φίλτρα στο .com ?
Εκτός και αν είναι καινούργιος πωλητής. Να φανταστείς με τα φίλτρα έχω βρει πωλητή από Βοσνία αλλά από Γερμανία δεν μου έφερε ποτέ αποτέλεσμα.
Πάντως αν είναι καινούριος, ψωνίστε γρήγορα γιατί τέτοιες τιμές δεν θα ξαναβρείτε.

Βοσνία νόμιζα ότι μόνο μιναρέδες έχει ......what..what.

Επίσης κάτι που δεν μπορώ να βρω λόγω της γλώσσας, είναι οι διαστάσεις των τακων.
Γιώργο τα αναφέρει και στο ebay αν κατέβεις κάτω στην σελίδα του προϊόντος αλλά και στο σαιτ.
για παραδειγμα στο συγκεκριμένο http://www.luxury-gunstockblanks.com/schaftholz/352/schaftholz-mit-vorderschaft-e44-ac19?c=5
με το google translate λεει τα παρακάτω :

Πληροφορίες προϊόντος "Ξύλο άξονα με πρόσοψη E44 (AC19)" Ξηρότητα υγρασίας:%
κοντάκιο
Μέγεθος: 49 cm
Πλάτος: 18 - 10 εκ
Πάχος: 5,5 cm
πήχης
Μέγεθος: 36 cm
Πλάτος: 5,5 cm
Πάχος: 7 εκ

**αν δουλεύεις το chrome μπορείς να προσθέσεις στις "επεκτάσεις " την εφαρμογή "Μετάφραση Google" όπου μπορείς γρήγορα να μεταφράζει όλη την σελίδα και να την επαναφερεις στο αρχικό με ένα κλικ ;)

πουλιουνται ακριβοτερα ?κατα ποσο παραπανω?
Π.χ αυτο που πηρα εγω (και εθναι και για ραβδοτο) με αυτα τα νερα που εχει, εδω τουλαχιστον 500-600 ευρω...
αυτα που εχει στο site του 400-500 ευρω. εδω τουλαχιστον 700-800 ευρω...
Βεβαια, στο εξωτερικο, στα πολυ ακριβα οπλα π.χ perazzi, B25, Boss, k.t.λ, θα δεις και ξυλα των 2000-3000 $...

η ομορφιά των νερών του ξυλου...π.χ η πιο δημοφηλης ειναι η καυκασιανη ριζα καυδιας...και πανακριβη...
δε ξέρω για την καυκασιανη άλλα κάτι Ηπειρώτικες καρυδιές που έχω ζει κομμένες έχω πάθει πλάκα

Σημερα, δεν πηγα πουθενα..ο φιλος μου δεν μπορει να ερθει λογο υποχρεωσεων για περπατητο τσιχλας, και μιας και εχει πουλια μονο περπατητο αλλα με ενα ατομο δεν..ετσι και εγω εβγαλα
ενα σχεδιο κοντακιου στον τακο...
https://postimg.org/image/frl9grmsv/
https://postimg.org/image/x4vjvon9r/

τοσο γυαλιστερα τα κοντακια, πως γινονται? με κερι? Νομιζω, πως αμα εχεις περασει με λινελαιο, μετα βαλεις κερί, ΔΕΝ μπορεις να ξανα περασεις λινελαιο...ισως κανω και λαθος..

Last edited:
Ειναι χρονοβόρα η διαδικασια λινελαιου.
Μπορει να διαρκεσει ...μηνες!
Για να βγει αυτο το αποτελεσμα,χρειαζεται τελειο σφραγισμα των πορων του ξυλου.
Ποροι,που θα εχουν ανοιχτει μετα απο βρεξιμο,στεγνωμα και "ξυρισμα"του ξύλου...
Τριψιμο με γυαλοχαρτα απο χοντρυτερα σε λεπτοτερα εως πολυ πολυ λεπτα...
Οτι καλυτερο γινεται στην προεργασία,θα το απολαυσουμε,στο τελικο αποτελεσμα!:)
Το μυστικο ειναι ...η υπομονη!!!
Και η φειδώς στη χρηση του λαδιου!

Ο παπατσαρουχας νομιζω χρεωνει για λινελαιο 250 ευρω! τον ειχα ρωτησει παλια, και μου ειπε οτι ειναι κανα 2μηνο? ολη η διαδικασια...
Να ξαναρωτησω, οταν περνας με κει μετα απο λινελαιο, δεν γινεται να ξαναπερασεις λινεκαιο?
Εγω παντως, τα κοντακια με λινελαιο, τα περναω τελη της χονιας ενα ακομα χερι, και δεν τα κερωνω..

Ο παπατσαρουχας νομιζω χρεωνει για λινελαιο 250 ευρω! τον ειχα ρωτησει παλια, και μου ειπε οτι ειναι κανα 2μηνο? ολη η διαδικασια...
Να ξαναρωτησω, οταν περνας με κει μετα απο λινελαιο, δεν γινεται να ξαναπερασεις λινεκαιο?
Εγω παντως, τα κοντακια με λινελαιο, τα περναω τελη της χονιας ενα ακομα χερι, και δεν τα κερωνω..
Τα ξαναπερνας με μια σταγονα σε καθε πλευρα.
Φρεσκαρισμα κανεις....
Αν υπαρχει κερι,δεν εχει προσφυση το λαδι!!
Δωρον αδωρο!

Back