Γεια σας παιδιά ,
επειδή το browning B 525 που έχω αγοράσει είχε αρκετές γρατζουνιές στα ξύλα , μόλις
τελείωσε το κυνήγι μπήκα στην διαδικασία να το ανακαινίσω. Να μερικές φωτο πως ήταν:
View attachment 11868
View attachment 11869
Διαβάζοντας λοιπόν πώς θα το κάνω , έχασα την μπάλα από τις πολλές και διαφορετικές πληροφορίες που διάβαζα.
Ξεκίνησα λοιπόν τρίβοντας το ξύλο με γυαλόχαρτα μιας και είχε φινίρισμα λινέλαιου.
Στο τέλος το έτριψα με ατσαλόμαλλο 0000 και έγινε έτσι:
View attachment 11870
Τα ξύλα έχουν πολλούς πόρους σκεφτόμουν να τους κλείσω , αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν θα το έκανα σωστά , και αν
θα μου άρεσε το αποτέλεσμα στο τέλος. Οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω κατευθείαν με λινέλαιο.
Πήγα λοιπόν σε ένα βιβλιοπωλείο και πήρα καλλιτεχνικό λινέλαιο αυτό:
View attachment 11872
Ξεκίνησα να βάζω ελάχιστο 1-2 σταγόνες οι οποίες δεν έφταναν ούτε για το 1/3 του κοντακιού.
Με το που το έβαζα , (λόγο των ανοιχτών πόρων μάλλον) το τράβαγε κατευθείαν. Άρα για να το κάνω
όλο το κοντάκι χρειαζόμουν τουλάχιστον 10+ σταγόνες. Βάζω περίπου 17 ημέρες και τραβάει συνέχεια.
Εντωμεταξύ κάπου διάβαζα ότι για να δούμε σε πόσο χρόνο στεγνώνει το λινέλαιο , το αφήνουμε πάνω σε τζάμι.
10 ημέρες άφησα μια σταγόνα και δεν στέγνωσε.
Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το συγκεκριμένο , αν είναι απο τα λινέλαια που κάνουν για
τα ξύλα του όπλου.
Να συνεχίσω μ΄αυτό ή θα μπορούσα να συνεχίσω με κάποιο άλλο π.χ. boiled linseed oil ή ccl gunstock conditioning oil?