Το μεγαλειο τους Ελληνισμου

Γιάννη, πολύ καλά έκανες και αξίζει ακόμα και για τις Ομηρικές του αναφορές, αλλά η αρχαιοπληξία του και το λογικό άλμα είναι πασίδηλα !
...προσωπικά δεν μπορώ να σχολιάσω το περί αρχαιοπληξίας και τα του λογικού άλματος...διότι ίσως πάσχω από την ιδία νόσο!

Βεβαία ως υπαρκτό ιστορικό γεγονός μπορώ να σχολιάσω την αναφορά του Πυθέα του Μασσαλιώτη για τους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιόνας(είναι η πρώτη παγκόσμια ιστορική αναφορά για τους κατοίκους της, πρέπει να το σημειώσουμε αυτό το 300 π.χ.!, δηλαδή τους ανακάλυψε ο μπάρμπα-καπετάνιος ο Πυθέας!), ως αγρίους που ζούσαν σε αχυρένιες καλύβες , ντυμένοι με δέρματα ζωών, οπλισμένοι με ξύλινα δόρατα. Προφανώς είχαν βεβαία κατά τα λεγόμενα σου Σπύρο μου, τόσο πολύ αναπτύξει την βαρβαρική τους γλώσσα που το συμπέρασμα ότι μοιάζει ποσό πολύ με το Ελληνικό «κύσσω» είναι σύμπτωμα αρχαιοπληξίας και λογικού άλματος… παρά ότι το δανειστήκαν από την μητέρα των γλωσσών του Δυτικού Κόσμου…

Μια και δεν είμαι γλωσσολόγος ούτε αρχαιολόγος(θα ήθελα ειλικρινά!) έκανα μια μικρή «ερευνά» προς τιμήν του Οδυσσέα, που ήταν και «συνάδελφος»…

=============================================================================================
From Middle English kissen, kussen, from Old English cyssan (“to kiss”), from Proto-Germanic *kussijaną (“to kiss”), cognates include Danish kysse, Dutch kussen, German küssen, Icelandic kyssa, Norwegian kysse and Swedish kyssa. Possibly from Proto-Indo-European *ku, *kus (probably imitative), with cognates including Ancient Greek κύσσω (kússō), poetic form of κύσω (kúsō, “to kiss”), and Hittite (kuwassanzi, “they kiss”).
=============================================================================================

Τώρα ποιός επηρεάστηκε από ποιόν και ποτέ, δεν γνωρίζω… αλλά για την Αγγλική είμαι μάλλον βέβαιος!

Πρέπει τελικά να μην λησμονούμε ότι η αρχή της Δυτικής Λογοτεχνίας και βάση των πάντων είναι τα Ομηρικά Έπη!(...είναι τα πρώτα γνωστά κείμενα, δεν υπάρχουν άλλα πρωτύτερα!)...εξ’ αυτού θα πρέπει να συμπεράνουμε πολλά, και να σκεφτούμε περισσότερα…αν μας αφήσει ο άκρατος «ορθολογισμός», και η «λογικοφάνεια»…

Καληνύχτα σ' όλους και Καλό Πρωί!:)

Κωστή σε ποια ευρήματα ή συγκριτικες εξετάσεις DNA αναφέρεσαι ; Ο μύθος περί ινδοευρωπαιων βασίζεται στην υπόθεση πως η πρώτη ανθρώπινη κοιτίδα ήταν η κεντρική Ασία ,κανένα αρχαιολογικό εύρημα δεν το έχει αποδείξει. Αντίθετα κάθε περιοχή του ελλαδικου χώρου έχει ευρήματα παλαιολιθικά και όλες οι γραπτές αναφορές, όπως του ίδιου του Σωκράτη, λένε πως είμαστε ( οι αρχαίοι Έλληνες) ,αυτοχθονες. Σωστά αναφέρεσαι στην εξέταση του DNA πως θα έρθει η μέρα που θα δώσει απαντήσεις πέρα από κάθε αμφισβήτηση, μην υιοθετουμε όμως τόσο εύκολα πολιτικές απόψεις σαν ιστορική αλήθεια.

...προσωπικά δεν μπορώ να σχολιάσω το περί αρχαιοπληξίας και τα του λογικού άλματος...διότι ίσως πάσχω από την ιδία νόσο!

Βεβαία ως υπαρκτό ιστορικό γεγονός μπορώ να σχολιάσω την αναφορά του Πυθέα του Μασσαλιώτη για τους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιόνας(είναι η πρώτη παγκόσμια ιστορική αναφορά για τους κατοίκους της, πρέπει να το σημειώσουμε αυτό το 300 π.χ.!, δηλαδή τους ανακάλυψε ο μπάρμπα-καπετάνιος ο Πυθέας!), ως αγρίους που ζούσαν σε αχυρένιες καλύβες , ντυμένοι με δέρματα ζωών, οπλισμένοι με ξύλινα δόρατα. Προφανώς είχαν βεβαία κατά τα λεγόμενα σου Σπύρο μου, τόσο πολύ αναπτύξει την βαρβαρική τους γλώσσα που το συμπέρασμα ότι μοιάζει ποσό πολύ με το Ελληνικό «κύσσω» είναι σύμπτωμα αρχαιοπληξίας και λογικού άλματος… παρά ότι το δανειστήκαν από την μητέρα των γλωσσών του Δυτικού Κόσμου…

Μια και δεν είμαι γλωσσολόγος ούτε αρχαιολόγος(θα ήθελα ειλικρινά!) έκανα μια μικρή «ερευνά» προς τιμήν του Οδυσσέα, που ήταν και «συνάδελφος»…

From Middle English kissen, kussen, from Old English cyssan (“to kiss”), from Proto-Germanic *kussijaną (“to kiss”), cognates include Danish kysse, Dutch kussen, German küssen, Icelandic kyssa, Norwegian kysse and Swedish kyssa. Possibly from Proto-Indo-European *ku, *kus (probably imitative), with cognates including Ancient Greek κύσσω (kússō), poetic form of κύσω (kúsō, “to kiss”), and Hittite (kuwassanzi, “they kiss”).

Τώρα ποιός επηρεάστηκε από ποιόν και ποτέ, δεν γνωρίζω… αλλά για την Αγγλική είμαι μάλλον βέβαιος!

Πρέπει τελικά να μην λησμονούμε ότι η αρχή της Δυτικής Λογοτεχνίας και βάση των πάντων είναι τα Ομηρικά Έπη!(...είναι τα πρώτα γνωστά κείμενα, δεν υπάρχουν άλλα πρωτύτερα!)...εξ’ αυτού θα πρέπει να συμπεράνουμε πολλά, και να σκεφτούμε περισσότερα…αν μας αφήσει ο άκρατος «ορθολογισμός», και η «λογικοφάνεια»…

Καληνύχτα σ' όλους και Καλό Πρωί!:)
Γιάννη, υπάρχουν και άλλοι που αμφισβητουν και τη φοινικική προέλευση του ελληνικού αλφάβητου. Υπάρχουν βασικές λέξεις που είναι ίδιες σε πολλές ευρωπαικές γλώσσες αλλά και στα σανσκριτικά.Είναι πιο λογικό να προήλθαν από τα αρχαία ελληνικά ή να έχουν μια κοινή ρίζα; Εννοείται ότι τα Ομηρικά Έπη βρίσκονται στη βάση της Δυτικής λογοτεχνίας!

Σπύρο, τα περί φοινικικου αλφαβήτου αυτοί που τα προπαγανδιζουν, ας μας αναφέρουν έστω ΕΝΑ βιβλίο γραμμένο από φοίνικες, και μάλιστα προτερο των Ελληνικών. Όσο για την αγγλική γλώσσα, ένας καθηγητής του Αριστοτελειου, νομίζω Καραγιανιδης ή κάπως έτσι έχει γράψει βιβλιο- μελέτη που αποδεικνύει την προέλευση απο τα Ελληνικά στο 60% του συνόλου των λέξεων της αγγλικής Για να μην θεωρηθω αρχαιολαγνος σωβινιστης, να πω πως ίσως εγώ και οι περισσότεροι νεοέλληνες να έχουμε DNA από διάφορες φυλές που έχουν παρελασει από την περιοχή, στους αρχαίους αναφέρομαι.

Σπύρο, τα περί φοινικικου αλφαβήτου αυτοί που τα προπαγανδιζουν, ας μας αναφέρουν έστω ΕΝΑ βιβλίο γραμμένο από φοίνικες, και μάλιστα προτερο των Ελληνικών. Όσο για την αγγλική γλώσσα, ένας καθηγητής του Αριστοτελειου, νομίζω Καραγιανιδης ή κάπως έτσι έχει γράψει βιβλιο- μελέτη που αποδεικνύει την προέλευση απο τα Ελληνικά στο 60% του συνόλου των λέξεων της αγγλικής Για να μην θεωρηθω αρχαιολαγνος σωβινιστης, να πω πως ίσως εγώ και οι περισσότεροι νεοέλληνες να έχουμε DNA από διάφορες φυλές που έχουν παρελασει από την περιοχή, στους αρχαίους αναφέρομαι.
Υπάρχουν τα γράμματα του φοινικικού αλφάβητου και η πιο ισχυρή ένδειξη είναι ότι οι Έλληνες διατήρησαν τα ονόματα των Φοινίκων.

Γιάννη, υπάρχουν και άλλοι που αμφισβητουν και τη φοινικική προέλευση του ελληνικού αλφάβητου. Υπάρχουν βασικές λέξεις που είναι ίδιες σε πολλές ευρωπαικές γλώσσες αλλά και στα σανσκριτικά.Είναι πιο λογικό να προήλθαν από τα αρχαία ελληνικά ή να έχουν μια κοινή ρίζα; Εννοείται ότι τα Ομηρικά Έπη βρίσκονται στη βάση της Δυτικής λογοτεχνίας!
Καλημέρα Σπύρο!:)

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μου σχόλιο, δεν είμαι ούτε γλωσσολόγος ούτε αρχαιολόγος και εν γένει ειδικός, επί του θέματος.

Είμαι όμως σύγχρονος θαλασσινός έμπορος και αναφέρθηκα στο αρχαίο (Ομηρικό) «κύσω», στα ταξίδια του Πυθέα και στην Αγγλική Γλωσσά, ειδικά δια τούτα.

Έτσι λοιπόν σήμερα, ο «ασπασμός» του νεοφερμένου έχει μεταβληθεί σε χειραψία αρχικά, και κατόπιν στον αβρό εναγκαλισμό και το φιλί στον αέρα, κατά την Αγγλοσαξονική συνήθεια, ειδικά όταν πλέον υπάρχει εξοικείωση η ειδικός λόγος π.χ. σύναψη καλών σχέσεων, εμπορία, συναλλαγές, συμφωνίες κ.α.(ας αφήσουμε τα Ελληνικά ματς-μουτς, αν και εγώ προσωπικά τα προτιμώ γιατί κάνουν διαφορά!).

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και όχι ετυμολογικά θεωρώ ότι η ρίζα της λέξης είναι Ελληνική και μεταφέρθηκε στην Βρετάνια από τον Πυθέα και όλους αυτούς που την επισκέφτηκαν μετέπειτα...παρά το αντίθετο διότι υπήρχε όπως ανέφερα χαοτική διαφορά επίπεδου πολιτισμού (και γλωσσολογικού επομένως), και απορρίπτω την κοινή ρίζα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Υ.Γ1...Ο Λευτέρης σχολίασε τα υπόλοιπα εύστοχα, νομίζω...

Υ.Γ2….Θα ανεβάσω και ένα απόσπασμα (τα αρχικά μέρη) από ένα βιβλίο στην αγγλική το ΕΤΥΜΑ ΙΙ

έχει γράψει βιβλιο- μελέτη που αποδεικνύει την προέλευση απο τα Ελληνικά στο 60% του συνόλου των λέξεων της αγγλικής
Σε συνέχεια αυτού, ιδού και η περίφημη ομιλία του Ξ. Ζολώτα, η οποία ήταν μεν στα αγγλικά αλλά με ελληνικές λέξεις!

https://www.tovima.gr/2019/03/28/in...tas-a-speech-in-english-with-all-greek-words/

Λευτέρη, αυτό μπορεί να είναι και αλήθεια και δεν ισχύει μόνο για τα Αγγλικά ( όροι επιστημονικοί, φιλοσοφικοί κλπ ) αλλά είναι πολύ μεταγενέστερο από τη συζήτηση που κάνουμε για την καταγωγή των λέξεων, που γυρίζει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω!

Σπύρο τα περί φοινικικου αλφαβήτου είναι εικασίες αναγενησιακες δεν αναφέρονται πουθενά στην αρχαία γραμματεία. Είναι η ίδια σε προέλευση προπαγάνδα, που αποδίδει επιτεύγματα επιστημονικά σε σημιτες, λατινους κλπ ,τα οποία αναφέρονται σε αρχαία κείμενα 1000 ή 1500 χρόνια προγενέστερα. Και αναφέρομαι σε επιστημονικές θεωρίες όχι υπόνοιες. Πχ το κλασικό < η γη κινείται > ,μέχρι και σήμερα διδάσκονται τα ελληνόπουλα τέτοια φαιδρα, ότι δηλαδή στον μεσαίωνα ο Γαλιλαίος κλπ. Την ίδια ώρα που υπάρχουν αναφορές σε βιβλία που διασώθηκαν για πράγματα που και σήμερα φαντάζουν φουτουριστικα ( αναφορές πχ του Πλάτωνα για κλωνοποιημενους και για πλανήτες μη ορατους από τη γη)

Τιμή και σε αυτούς που κράταγαν αναμμένη τη φωτιά, που δεν περίμεναν την επανάσταση του 1821, ουτε μάθανε ποτέ ότι έγινε, απλά γιατί δεν είχαν υποταχτεί ποτέ. Τα παιδιά του αρχιτσέλιγκα Γιάννη Μακρυγιάννη από το Βασταβέτσι (Πετροβούνι) Ιωαννίνων , Αντώνης (Κατσαντώνης), Γιώργος Χασιώτης και Κώστας Λεπενιώτης. Μαζί και ο νονός του Αντώνη, Δίπλας , που σκοτώθηκε το 1807 , 75 ετών, σε μάχη !!!!!, στην Τατάρνα΄Ευρυτανίας . ΑΓΡΑΦΑ - πάντα ελεύθερα χώματα
Ε εντάξει ποιος να σκαλώσει εκεί πάνω....γεωγραφικό καθαρά το θέμα,μην αδικούμε τα υπόλοιπα χώματα...‼️

Καλημέρα Σπύρο!:)

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μου σχόλιο, δεν είμαι ούτε γλωσσολόγος ούτε αρχαιολόγος και εν γένει ειδικός, επί του θέματος.

Είμαι όμως σύγχρονος θαλασσινός έμπορος και αναφέρθηκα στο αρχαίο (Ομηρικό) «κύσω», στα ταξίδια του Πυθέα και στην Αγγλική Γλωσσά, ειδικά δια τούτα.

Έτσι λοιπόν σήμερα, ο «ασπασμός» του νεοφερμένου έχει μεταβληθεί σε χειραψία αρχικά, και κατόπιν στον αβρό εναγκαλισμό και το φιλί στον αέρα, κατά την Αγγλοσαξονική συνήθεια, ειδικά όταν πλέον υπάρχει εξοικείωση η ειδικός λόγος π.χ. σύναψη καλών σχέσεων, εμπορία, συναλλαγές, συμφωνίες κ.α.(ας αφήσουμε τα Ελληνικά ματς-μουτς, αν και εγώ προσωπικά τα προτιμώ γιατί κάνουν διαφορά!).

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και όχι ετυμολογικά θεωρώ ότι η ρίζα της λέξης είναι Ελληνική και μεταφέρθηκε στην Βρετάνια από τον Πυθέα και όλους αυτούς που την επισκέφτηκαν μετέπειτα...παρά το αντίθετο διότι υπήρχε όπως ανέφερα χαοτική διαφορά επίπεδου πολιτισμού (και γλωσσολογικού επομένως), και απορρίπτω την κοινή ρίζα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Υ.Γ1...Ο Λευτέρης σχολίασε τα υπόλοιπα εύστοχα, νομίζω...

Υ.Γ2….Θα ανεβάσω και ένα απόσπασμα (τα αρχικά μέρη) από ένα βιβλίο στην αγγλική το ΕΤΥΜΑ ΙΙ
Πεεεεεεεεστα‼️
όταν εμείς εδώ είχαμε αγγεία φιλοτεχνημένα με γαμησια ‼️οι άλλοι δεν είχαν αρχίσει ούτε τη μαλακια‼️καμασουτρα μα αςς‼️

Κωστή σε ποια ευρήματα ή συγκριτικες εξετάσεις DNA αναφέρεσαι ; Ο μύθος περί ινδοευρωπαιων βασίζεται στην υπόθεση πως η πρώτη ανθρώπινη κοιτίδα ήταν η κεντρική Ασία ,κανένα αρχαιολογικό εύρημα δεν το έχει αποδείξει. Αντίθετα κάθε περιοχή του ελλαδικου χώρου έχει ευρήματα παλαιολιθικά και όλες οι γραπτές αναφορές, όπως του ίδιου του Σωκράτη, λένε πως είμαστε ( οι αρχαίοι Έλληνες) ,αυτοχθονες. Σωστά αναφέρεσαι στην εξέταση του DNA πως θα έρθει η μέρα που θα δώσει απαντήσεις πέρα από κάθε αμφισβήτηση, μην υιοθετουμε όμως τόσο εύκολα πολιτικές απόψεις σαν ιστορική αλήθεια.
σορυ αλλα δεν μπαινω συχνα.
Ειπα: Φαινεται να υπηρξε ινδοευρωπαικος λαος κλπ . Δεν υπαρχει καμμια ιστορικη αληθεια και συμφωνω. Θελει λιγο προσοχη , στο τι εννοουμε ιστορια, γιατι ειναι επιστημη και δυστυχως ξεκιναει (με τα σημερινα δεδομενα ) πολυ αργοτερα απο τοτε που υποθετουμε οτι εζησαν οι ινδοευρωπαιοι.
Γινεται μια συνεχης ραγδαια προσπαθεια να προχωρησει η γνωση. Ασχολουνται παγκοσμια πολλα πανεπιστημια και αλλαζουν τα δεδομενα καθε χρονο. (οποιος θελει βεβαια κλεινει τα αυτια του και καθεται στο καφενειο, βεβαιος οτι ολοι αυτοι συνομωτουν εναντιων των Ελληνων ).
Η υπαρξη αυτου του λαου ειναι στο 100 % αποδεκτη σημερα επιστημονικα-αποδεκτη οχι ακομι αποδεδειγμενη. Το 92% δεχεται οτι ηταν πανω απο τον Καυκασο και το 8% , κατω απο τον Καυκασο. Αυτη ειναι η βασικη διενεξη.
Φαινεται οτι δεν ηταν ακριβως λαος , αλλα πολλες αυτονομες νομαδικες ομαδες , απλωμενες σε τεραστια εκταση , με θρηκευτικη και γλωσσικη συνδεση.

το μιτοχονδριακο dna (μητρικο) των Ελληνων ειναι απο τους πρωτους αγροτες της μεσης ανατολης (8000 πχ) που δημιουργησαν εδω Πελασγους και Λελεγες. Μια μικρη καστα , αντρων κυριως πολεμιστων με dna στεπας ας πουμε , κυριαρχησε σε αυτους τους ντοπιους λαους , απο το 2300 πχ-1600 πχ σταδιακα εγινε αυτο, επιβαλοντας ηθη, θρησκεια , γλωσσα (ελληνικα δηλ. ινδοευρωπαικα).
Γι αυτο οι Ελληνες ηταν παιδια του Δια , με ντοπιες κυριως.
Σημερα το αντρικο αυτο dna R1a και R1b, σχεδον εχει χαθει απο τον ελληνικο πληθυσμο και οπου υπαρχει ελαχιστο ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ οφειλεται στη μεσαιωνικη σλαβικη διεισδυση (ειναι και αυτοι ινδοευρωπαιοι)
Τελικα , ειμαστε αυτοχθονες , κυριως απο μανα σε μανα , ιδιοι με τους πρωτους λαους σε ολη τη Μεσογειο , που ηρθαν το 8000 πχ απο τη μεση ανατολη.
Αυτο που λεμε Ελληνες πρωτοεμφανιστηκε - δημιουργηθηκε (ναι δεν ηρθαν απο καπου ), γυρω απο την Οθρη το βουνο, μεταξυ Λαμιας -Δομοκου -Μαγνησιας , με πρωτευουσα τα Φαρσαλα. Μεταξυ κοιλαδας σπερχειου και νοτιου θεσσαλικου καμπου. Κατα 98% ηταν ντοπιοι πλυθησμοι με καστα διοικησης ανωτερη , τα παιδια του Δια (Ηρακλειδες πειτε) . Οι λαοι εμφανιζονται και μενουν στην ιστορια απο τους αρχηγους τους .. Ο πρωτος αρχηγος -Βασιλιας του λαου που λεμε Ελληνες ηταν ο Αχιλλεας.
ΥΓ με επιασε οιστρος .yel.
Ολη η μυθολογια μας ειναι μια προσπαθεια να δικαιολογηθει η καταγωγη καποιων που ξεχωριζαν στην κοινωνια.Να φαινεται οτι ειναι ελληνικης -αριστοκρατικης - ινδοευρωπαιικης δηλαδη καταγωγης. Απο τους θεους , για να δικαιολογειται και να γινεται αποδεκτη η εξουσια
Ετσι ο Αχιλλεας που λεγαμε που ηταν απο πατερα απο τους ντοπιους βασιλιαδες (Πηλεας), ειχε μανα θεα .
Αλλο παραδειγμα, οταν εχεις εναν ικανοτατο διαολο , γιο ντοπιων αγροτων Λελεγων απο τη Σεριφο , εναν μαγκα αλλα και μεγαλο αλητη της "ιστοριας" , που στην εποχη του αναστατωσε πολιτικα , στρατιωτικα και εμπορικα ολη τη Μεσογειο , πως να τον χειριστεις ; Για τον Περσεα μιλαω που για να κανει αυτα τα πραγματα θα ειχε καταγωγη απο τους θεους (ελληνες -ινδοευρωπαιους ) :rolleyes: αφου ο Κρονος εκοψε τα αρχιδια του πατερα του Ουρανου και πετωντας τα επεσαν στη Σεριφο και τσουουουουπ , φυτρωσε ο Περσεας.
Καταλαβατε πια ηταν η δυναμη των Ελληνων που τους ξεχωρισε στην ιστορια ; Το ειπε ο Πλατωνας :
those who tales the storys, rule society

Δεν ξέρω αν υπήρξαν ινδοευρωπαίοι,ούτε από μυθολογία ξέρω ούτε ανθρωπολόγος έχω σπουδάσει και πάει λέγοντας. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι Βούλγαροι μου λένε ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, οι Αλβανοί μου λένε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ότι είμαι Αλβανός, οι Τούρκοι μου λένε ότι η μικρά Ασία και ο Πόντος είναι τουρκικό έδαφος που καμία σχέση δεν έχει με εμένα και σε όλα αυτά τα μεροι μέσα από τη γη βγαίνουν αγάλματα, μαρμάρινες επιγραφές, νομίσματα κλπ, που εγώ μπορώ διαβάσω και να καταλάβω τι γράφουν ενώ ο όλοι αυτοί όχι.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάς τους πονάει....κ ΝΑΙ την πολεμάνε κ από έξω αλλά κ από μέσα(το μέσα είναι το χειρότερο)τόσο που ακόμη κ το όνομα το κάναν greece (Γραικός)όσο για το dna αν άλλαξε, μάλλον των άλλων άλλαξε όχι το δικό μας‼️
Βάλτε να δείτε μια ταινία με τους αδερφούς Κρέιν (εγγλέζικη παραγωγή)ένας καριολης κάνει αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο κ λέει ότι δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας, απλά λέει γούσταρε τα ελληνιστικά.....αυτό κατάφεραν με τη βόρειο Μακεδονία‼️

Back