...προσωπικά δεν μπορώ να σχολιάσω το περί αρχαιοπληξίας και τα του λογικού άλματος...διότι ίσως πάσχω από την ιδία νόσο!Γιάννη, πολύ καλά έκανες και αξίζει ακόμα και για τις Ομηρικές του αναφορές, αλλά η αρχαιοπληξία του και το λογικό άλμα είναι πασίδηλα !
Βεβαία ως υπαρκτό ιστορικό γεγονός μπορώ να σχολιάσω την αναφορά του Πυθέα του Μασσαλιώτη για τους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιόνας(είναι η πρώτη παγκόσμια ιστορική αναφορά για τους κατοίκους της, πρέπει να το σημειώσουμε αυτό το 300 π.χ.!, δηλαδή τους ανακάλυψε ο μπάρμπα-καπετάνιος ο Πυθέας!), ως αγρίους που ζούσαν σε αχυρένιες καλύβες , ντυμένοι με δέρματα ζωών, οπλισμένοι με ξύλινα δόρατα. Προφανώς είχαν βεβαία κατά τα λεγόμενα σου Σπύρο μου, τόσο πολύ αναπτύξει την βαρβαρική τους γλώσσα που το συμπέρασμα ότι μοιάζει ποσό πολύ με το Ελληνικό «κύσσω» είναι σύμπτωμα αρχαιοπληξίας και λογικού άλματος… παρά ότι το δανειστήκαν από την μητέρα των γλωσσών του Δυτικού Κόσμου…
Μια και δεν είμαι γλωσσολόγος ούτε αρχαιολόγος(θα ήθελα ειλικρινά!) έκανα μια μικρή «ερευνά» προς τιμήν του Οδυσσέα, που ήταν και «συνάδελφος»…
=============================================================================================
From Middle English kissen, kussen, from Old English cyssan (“to kiss”), from Proto-Germanic *kussijaną (“to kiss”), cognates include Danish kysse, Dutch kussen, German küssen, Icelandic kyssa, Norwegian kysse and Swedish kyssa. Possibly from Proto-Indo-European *ku, *kus (probably imitative), with cognates including Ancient Greek κύσσω (kússō), poetic form of κύσω (kúsō, “to kiss”), and Hittite (kuwassanzi, “they kiss”).
=============================================================================================
Τώρα ποιός επηρεάστηκε από ποιόν και ποτέ, δεν γνωρίζω… αλλά για την Αγγλική είμαι μάλλον βέβαιος!
Πρέπει τελικά να μην λησμονούμε ότι η αρχή της Δυτικής Λογοτεχνίας και βάση των πάντων είναι τα Ομηρικά Έπη!(...είναι τα πρώτα γνωστά κείμενα, δεν υπάρχουν άλλα πρωτύτερα!)...εξ’ αυτού θα πρέπει να συμπεράνουμε πολλά, και να σκεφτούμε περισσότερα…αν μας αφήσει ο άκρατος «ορθολογισμός», και η «λογικοφάνεια»…
Καληνύχτα σ' όλους και Καλό Πρωί!