Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Κι όμως ξέρει - και ξέρει και θέλει και επιθυμεί αλλά αφ' ενός δεν έχει την πληροφόρηση που πρέπει και αφ' ετέρου δεν αποφασίζει εύκολα να παλέψει όταν έχει δεί ότι όλοι όσοι εμπιστεύτηκε τον έχουν προδώσει.

Όσο για τον Τσώρτσιλ που πρίν τον Β' Π.Π. δήλωνε fan του Αδόλφου γιατί θα έφερνε την τάξη και την πειθαρχία στην Ευρώπη (όπως την εννοούσε και ο ίδιος σαν ξάδελφος της βασίλισσας και δημοκράτης του κ@λου) τα είδαμε τα χαίρια του - αυτός ο λεβέντης δεν ήταν που αιματοκύλισε την χώρα μας με την ωραία ατάκα "φερθείτε τους σαν να είναι μια κατακτημένη χώρα" ;
Μεγάλος δημοκράτης ο μακαρίτης - άξιο παράδειγμα πρός μίμηση.
Εγώ δεν θαύμαζω τον Τσώρτσιλ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστό αυτό που είπε.

Μπορεί να πει κάτι πολύ σωστό ακόμη και κάποιος που αντιπαθώ.

Θα το αναγνωρίσω πέραν της αντιπάθειας.

Επίσης αυτό που είπε το επαληθεύει αυτό που ζούμε οπότε δε φταίει αυτός που το είπε.

Φταίει αυτό που είμαστε.

Και φίλε ξέρω υπάρχει και καλός λαός αλλά ποιος διάβολος ψήφιζε όλους όσους μας κατεστρεψαν;

Αυτά είναι επιβλαβή γιαυτό θηρευονται, όχι για να τα φάμε.
Eπειδή υποθέτω ότι είμαι μεγαλύτερος,οι νόμοι αλλάζουν:όταν ήμουν μικρός τα μαυροπούλια ή ψαρόνια ανήκαν στα ΕΠΙΒΛΑΒΗ.Μετά από χρόνια άλλαξε αυτό.Επίσης το φασσοπερίστερο και η κίσσα επιτρέπονταν,σίγουρα το θυμάσαι αυτό,τώρα όμως ΟΧΙ!Πολλές αλλαγές γίνονται ειδικά σε ό,τι αφορά το κυνήγι μας.Προσωπική μου άποψη είναι ότι και σήμερα τα μαυροπούλια είναι πολυάριθμα και κάνουν καταστροφές.Πάντως ούτε εγώ γουστάρω να τα αφήνω νεκρά κάτω,όταν τα σκοτώνω φροντίζω να τα παίρνω κιόλας...

Εδώ ο άλλος είπε τον άλλον ρανταμπλαν μέσα στη Βουλή.

Και μετά δε ζήτησε Συγνωμη από τον πολακη και την αίθουσα ζήτησε Συγνωμη στο συμπαθέστατο σκυλακο γιατί τον προσέβαλε που τον σύγκρινε με τον πολακη.

Εσείς γελάτε αλλά αυτά συμβαίνουν μέσα στη Βουλή.

Τους πληρώνουμε να παίζουν καραγκιόζη μέσα στη Βουλή.

Δημοκρατία δε θέλουμε.

Δημοκρατία έχουμε.

Ο καθένας λέει και κάνει ότι θέλει.
Ας βάζαμε άλλους στη Βουλή σοβαρούς.
Ειδικά ο Σπυρίδων -Άδωνις μου είναι προσωπικά αντιπαθέστατος:τον άκουγα τι έλεγε όταν ήταν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και τι λέει τώρα! :mad:

Λοιπον και για να μπω στο θεμα....καληνυχτα γιατι θα σηκωθώ σε λίγο(5 η ωρα)να πάω για τσιχλες με το Χάρη και δεν θα πετυχαίνω απ τη νύστα ούτε ελέφαντες.
Άρα οι :)ρινόκεροι και οι :)ιπποπόταμοι δεν κινδυνεύουν όντες πιο μικροί...

Benelli Super 90 18.3 71cm 2* fixed.

karamanis-skampo.gif

Eπειδή υποθέτω ότι είμαι μεγαλύτερος,οι νόμοι αλλάζουν:όταν ήμουν μικρός τα μαυροπούλια ή ψαρόνια ανήκαν στα ΕΠΙΒΛΑΒΗ.Μετά από χρόνια άλλαξε αυτό.Επίσης το φασσοπερίστερο και η κίσσα επιτρέπονταν,σίγουρα το θυμάσαι αυτό,τώρα όμως ΟΧΙ!Πολλές αλλαγές γίνονται ειδικά σε ό,τι αφορά το κυνήγι μας.Προσωπική μου άποψη είναι ότι και σήμερα τα μαυροπούλια είναι πολυάριθμα και κάνουν καταστροφές.Πάντως ούτε εγώ γουστάρω να τα αφήνω νεκρά κάτω,όταν τα σκοτώνω φροντίζω να τα παίρνω κιόλας...
Έγραψες για κουρούνες και καρακάξες και αναφερόμουν σε αυτές και όχι στα ψαρονια.

Ιδιογομωση csb3 1.65*30 Tασκωφ Νο8.5.
Βυσματαρα ο Τασκωφ.
22 ή 24άρι βάζεις ;
Φοβερό set up με απεριόριστες δυνατότητες .
Kάνει πολύ καλή δουλειά το τσόκ ** που χρησιμοποιείς που ''κρατά '' την ντουφεκιά σου .
Δημήτρη έχεις ακόμη CSB3 ;
Εδώ πάπαλα απο παντού .....

Τελευταίο κυνήγι τσίχλας που πήγα, έκανα μια τουφεκιά από αυτές που μένουν και τις θυμάσαι για πάντα. Τουφεκιά σε τσίχλα στα 20 μέτρα και έμεινε στον αέρα ένα μαξιλάρι πούπουλα. Τσοκ 3* φυσίγγι Ναβάρο 30 νούμερο 10 . Πάω να πάρω το πουλί και ήταν σάλτσα. Το άφησα για τις αλεπούδες. Άμα έχεις σωστό κοντάκι ότι όπλο και να έχεις κάνεις θαύματα.

Καιρο είχα να πάω καμια βόλτα όχι ότι άλλαξε και τιποτα , παρόλο που φέτος έκανε καλα νερά , έμειναν πολλές ελιές αμάζευτες και οι σχινοι κρατάνε καρπό η απουσία τους είναι αισθητή . Πέντε δέκα τσίχλες σε όλη την περιοχη και ξέρεις που θα τις σηκώσεις και ακριβως που θα τις ξαναβρείς , πονηρεμένες βέβαια και φεύγουν μακρια πριν σημωσεις.
Ένας κότσυφας μόνο μου έδωσε ευκαιρία για τουφεκια και αυτός εβαλε μια φούντα του σκινου μπροστά για κάλυψη , με το μπαμ βλεπω την φούντα να πέφτει αλλά ο κότσυφας δεν ξεπέρασε .
Πολύ όμορφο όπλο. Ποιο είναι;

Έγραψες για κουρούνες και καρακάξες και αναφερόμουν σε αυτές και όχι στα ψαρονια.
Tο κατάλαβα.Σου έγραψα όμως σχετικά με το πώς στην Ελλάδα,κυρίως σε ό,τι αφορά το κυνήγι,αλλάζουν τα πάντα όποτε θέλουν.Τα ψαρόνια(μαυροπούλια) θεωρούνταν επιβλαβή.Τι άλλαξε εδώ και τόσα χρόνια;ΠΑΛΙ είναι πολλά,πάλι κάνουν καταστροφές.Κάποιοι κυβερνώντες στο παρελθόν όμως τα αποχαρακτήρισαν.Θυμήθηκα κάτι ακόμα:η ασπρομετωπόχηνα ήταν ''προστατευόμενο είδος''.Ξάφνου επιτράπηκε.Ναι μεν πρέπει να τηρούμε τους νόμους αλλά ΕΙΔΙΚΑ για το κυνήγι μην ψάχνεις πάντα τη λογική...Π.χ. οι ΄΄σπάνιοι'' λύκοι που μόνο σπάνιοι δεν είναι!

Πολύ όμορφο όπλο. Ποιο είναι;
Πιθανολογώ βασίμως, πως πρόκειται για το Winchester Select Elegance (η πολυτελής έκδοση του μοντέλου αυτού)...
Εάν δεν απατώμαι, τα όπλα της Winchester (ειδικά τα αλληλεπίθετα), κατασκευάζονταν στην Ιαπωνία, στο εργοστάσιο της Miroku, όπως και όλα τα αλληλεπίθετα μαζικής παραγωγής τής Browning... Αυτό σημαίνει, αν μη τι άλλο, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής...!
Ωστόσο, απ' ό,τι έχω πληροφορηθεί, η Winchester έχει τερματίσει οριστικώς την παραγωγή όπλων... Στην πραγματικότητα, η Browning το απεφάσισε αυτό, καθόσον η Winchester περιερχόταν εδώ και δεκαετίες στην ιδιοκτησία της...

Status
Not open for further replies.
Back