Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλά νόμιζα ότι το έβαλα...τρία πουλάκια κάθονταν...
όχι γιατί δεν είναι shotkam.

αν ο κατασκευαστής σου δώσει την πραγματική απόσταση με κίτρινο σε συγκεκριμένα μέτρα τότε ναι.

μπορείς να την βρεις και εσύ βάζοντας ένα μέτρο στα πχ 10μ και τσεκάροντας την απόσταση (αρκεί να φαίνεται η ένδειξη).

1674829872048.png

Νομίζω ότι έχω αφινιασει.
πήγα το πρωί περπατητο και μάλιστα άυπνος και αντί να κάτσω να ρίξω κανένα υπνάκο σκέφτομαι τι ωραία που θα ήταν να πήγαινα και ένα μεσημεριανό περπατητο και στο τελείωμα καρτέρι.

Θα το έκανα αν είχε πουλια.

Αλλά δεν....

όχι γιατί δεν είναι shotkam.

αν ο κατασκευαστής σου δώσει την πραγματική απόσταση με κίτρινο σε συγκεκριμένα μέτρα τότε ναι.

μπορείς να την βρεις και εσύ βάζοντας ένα μέτρο στα πχ 10μ και τσεκάροντας την απόσταση (αρκεί να φαίνεται η ένδειξη).

View attachment 65793
Θα το προσπαθήσω Βασίλη. Δηλαδή στη shotcam ξέρεις πόση είναι η κουκίδα και έτσι το βγάζεις;
Επίσης τι εννοείς να φαίνεται η ενδειξη; Αν κατάλαβα καλά, σημαδευω το μέτρο στα 5 η 10 μέτρα ας πούμε, και μετά βλέπουμε στο βίντεο σε πόσο αντιστοιχεί το κίτρινο που εβαλες;

Δηλαδή στη shotcam ξέρεις πόση είναι η κουκίδα και έτσι το βγάζεις;
ναι
Αν κατάλαβα καλά, σημαδευω το μέτρο στα 5 η 10 μέτρα ας πούμε, και μετά βλέπουμε στο βίντεο σε πόσο αντιστοιχεί το κίτρινο που εβαλες;
ναι

Καλησπερα παλικάρια. Πηγα 1μιση ώρα περπατητο. Πολυ λάσπη, λίγα πουλιά. Καταφερα να πάρω 10 και βρήκα τις 9. Ανεβαινω πιο πάνω για καρτέρι και ήταν όλα πιασμένα. Μετραω 14 όπλα καθώς περνάω με το αυτοκίνητο και πάω και πιάνω σε μια λακιτσα που δεν την προτιμάει κάνεις. Περασαν όλα κι όλα 5 πουλιά και πήρα 3 κοτσυφια. Τα 14 όπλα πιο πάνω παιδιά δεν εριξαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ!!!!IMG-c8847dc8fe320d959addfad056cb8a61-V.jpg20230127_172802.jpg

Περπατητό κατα τις 4μιση λίγο κσι καρτέρι.Οπλο τοζ34 με 2 πολυ μακρινές τουφεκιές με 24γρ σκιτ κένταυρος! Είχα ξεχάσει τι τουφεκιές φαρμάκι βγάζει αυτό το όπλο, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.Καρτέρι 1 πούλι πέρασε αριστερά μακριά...IMG-48a52d1730eb63f4b2abb03d57392934-V.jpg

Καλησπερα παλικάρια. Πηγα 1μιση ώρα περπατητο. Πολυ λάσπη, λίγα πουλιά. Καταφερα να πάρω 10 και βρήκα τις 9. Ανεβαινω πιο πάνω για καρτέρι και ήταν όλα πιασμένα. Μετραω 14 όπλα καθώς περνάω με το αυτοκίνητο και πάω και πιάνω σε μια λακιτσα που δεν την προτιμάει κάνεις. Περασαν όλα κι όλα 5 πουλιά και πήρα 3 κοτσυφια. Τα 14 όπλα πιο πάνω παιδιά δεν εριξαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ!!!!View attachment 65795View attachment 65796
Ωραία μέρη έχετε στην Εύβοια!Το χιονισμένο βουνό είναι η Δίρφυς;

Καλησπερα παλικάρια. Πηγα 1μιση ώρα περπατητο. Πολυ λάσπη, λίγα πουλιά. Καταφερα να πάρω 10 και βρήκα τις 9. Ανεβαινω πιο πάνω για καρτέρι και ήταν όλα πιασμένα. Μετραω 14 όπλα καθώς περνάω με το αυτοκίνητο και πάω και πιάνω σε μια λακιτσα που δεν την προτιμάει κάνεις. Περασαν όλα κι όλα 5 πουλιά και πήρα 3 κοτσυφια. Τα 14 όπλα πιο πάνω παιδιά δεν εριξαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ!!!!View attachment 65795View attachment 65796
Δημήτρη καλά που μας ενημέρωσες για να μην χάσουμε τον ύπνο μας.

Σήμερα όπως είπα δε θα πήγαινα γατί είχα προγραμματίσει να παω στην κηδεία
Αλλά έτρεχα με τον πιτσιρικά στους γιατρούς
Μια ίωση βήχα και πυρετο
Τρεις και τέταρτο λέω φεύγω και ότι προλάβω λίγο περπατητο λίγο καρτέρι
Τέσσερις έφτασα μέχρι πέντε παρά τέταρτο
Πήρα τέσσερα πλια
Και φεύγω για καρτέρι φτάνω πέντε και δέκα
Και αρχίζει η μάχη με τα σκυλιά ρίχνω μια στον αέρα χαζό φεύγουν αρχίζω να τα σφυρίζω με το μαλακό ε κάπως ηρέμησαν περνάει τσίχλα μπαμ άντε πάλι τα σκυλιά
Πιάνο ένα πουρνάρι να μην μπορούν να με κυκλώσουν
Αρχίζουν να πετούν τα πλια περνω μια παω να τη μαζέψω ξανά πάλι τι καταδίκη μου λέω τα πλια να μαζεύω η θα χάσω κάνα μπούτι
Έρχεται ο Βοσκος με το αμάξι μόλις των βλέπουν τα γαμημενα να με ορμούν πάνω Άι σιχτιρ λέω βρε με το καλό βρε με τα βρισίδια σηκώθηκα έφυγα
Ήμουν σε αρκετή απόσταση απο το μαντρί
Αύριο θα παω απο μπροστα που έχει μεγάλο άνοιγμα και θα τα βλέπω , θα εχω Και αλλων μαζι

Πρώτο τσιχλοκυνήγι για φέτος η σημερινή έξοδος.
Πρωϊνές ώρες μέχρι το μεσημέρι περπάτημα και βόλτα στο βουνό σε μια άγνωστη τοποθεσία - πιο πολύ για να ξεσκάσω παρά για να κάνω κάτι.
Αντάμωσα κάτι γερακότσιχλες και ελάχιστα κοτσύφια σε μεγάλες αποστάσεις για βολή.
Έπεσαν λίγες ντουφεκιές αλλά δεν έπεσε κανένα πουλί - έχω σκουριάσει όσο δεν λέγεται μάλλον.
Κάποια στιγμή πέρασαν και κάτι φάσσες και είπα να τους κάνω αέρα (χωρίς αποτέλεσμα πάλι).
Η πρώτη δοκιμή των ηλεκτρονικών ωτοασπίδων στην πράξη:
- ζεσταίνουν τα αυτιά (καλό άν κάνει κρύο όπως σήμερα)
- ρυθμίζονται ώστε να ακούγονται καλά οι ήχοι του περιβάλλοντος και με σχετικά καλή κατευθυντικότητα νομίζω
- στην βιαστική επώμιση κάποιες φορές χτυπάνε πάνω στο κοντάκι (κάτι που δεν ξέρω ακόμα πώς θα αποφευχθεί στο μέλλον)
- κόβουν τον ήχο της ντουφεκιάς αλλά όχι τους μηχανικούς ήχους της καραμπίνας (χτύπημα κλείστρου στην επαναφορά του στη βάση), θα δώ τι γίνεται και στο δίκαννο κάποια στιγμή

Αυτό που με χάλασε περισσότερο ήταν οι κλωτσιές που εισέπραξα από το κοντάκι - δεν θυμάμαι να με χτυπούσε έτσι παλιότερα.
Οι διαστάσεις του κοντακιού είναι οι ίδιες με πρίν οπότε ή άλλαξε τελείως ο τρόπος επώμισής μου ή τα μέτρα είναι λάθος και δεν το είχα καταλάβει ή η αποχή από το σπόρ για αρκετό διάστημα με γύρισε στην αφετηρία ή (άν ισχύει κάτι τέτοιο) άλλαζα εσκεμμένα την επώμιση για να αποφύγω το χτύπημα πάνω στις ωτασπίδες με συνέπεια... την κλωτσιά. Αυτό είναι πλέον η προτεραιότητα και πρέπει να λυθεί.

Εξετάζοντας την κάννη στην επιστροφή για να δώ άν λέκιασε εσωτερικά είδα πώς είχα βάλει πάνω άλλο τσόκ (****) κι όχι το μισό (***) που νόμιζα. Έτσι ίσως εξηγείται εν μέρει γιατί τα σκάγια δεν ακούμπησαν ποτέ τα πουλιά στις αποστάσεις που εμφανίστηκαν (ίσως και η προσκόπευση να ήταν λάθος). Κάμποσα στραβά λοιπόν αλλά συνολικά η εμπειρία ήταν καλή. Χόρτασε το μάτι μου φύση.

Οπλο και φυσιγγια πες μας αν θες. Κουβεντα να γινεται, ιδεες να παιρνουμε😂

Status
Not open for further replies.
Back