Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
καλυτερα να επενδυσω στην πορεια, καποιες extra βελτιωσεις, πανω στο Rizzini που εχω, γιατι το εχω καταβολευτεί η αληθεια ειναι...

Κωστάκη, Battista Rizzini είναι, ή μήπως Emilio Rizzini...? (Εάν είναι το πρώτο, τότε είναι ακόμη καλύτερο...)

Last edited:
Το ορθόκαννο ΤΟΖ 34 είναι αρκετά μελετημένο κι αξιόλογο σχεδιαστικά και μηχανολογικά τουφεκάκι...! Με ιδιαίτερα αξιόπιστο, ανθεκτικό και απλούστατο σύστημα λειτουργίας και κλειδώματος...!

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του, είναι πως εάν ποτές κουνήσουν τα κλειδιά του εμφανίζοντας μπόσικα, τότες ξεβιδώνεται ο καθρέφτης του, μπαίνει από κάτω ένας νέος λεπτός πάφυλλας μετάλλου, κατόπιν ξαναβιδώνεται ο καθρέπτης, κι έτσι, οι κάννες του έχουν σφίξει ωσάν ολοκαίνουργιες!

Ορίστε κι ένα πολύ καλό κι ενδιαφέρον αρθράκι τού "γκουρού των όπλων", Νικήτα Κυπρίδημου (αυτούσιο από το site του), το οποίο εξηγεί το σύστημα κλειδώματος του ΤΟΖ 34, αλλά κι άλλα παρόμοια συστήματα κλειδώματος διαφόρων άλλων, παρόμοιων ορθόκαννων δίκαννων...

www.oplognosia.com/?p=1794

Last edited:
Το ορθόκαννο ΤΟΖ 34 είναι αρκετά μελετημένο κι αξιόλογο σχεδιαστικά και μηχανολογικά τουφεκάκι...!

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του, είναι πως εάν ποτές κουνήσουν τα κλειδιά του εμφανίζοντας μπόσικα, τότες ξεβιδώνεται ο καθρέφτης του, μπαίνει από κάτω ένας νέος λεπτός πάφυλλας μετάλλου, κι έτσι, οι κάννες του έχουν σφίξει ωσάν ολοκαίνουργιες!

Ορίστε κι ένα πολύ καλό κι ενδιαφέρον αρθράκι του Νικήτα Κυπρίδημου (αυτούσιο από το site του), το οποίο εξηγεί το σύστημα κλειδώματος του ΤΟΖ 34, αλλά κι άλλα παρόμοια συστήματα κλειδώματος διαφόρων άλλων, παρόμοιων ορθόκαννων δίκαννων...
Αυτό είναι που λέει... Έμεινα με τον ορθό στο χέρι.

Δημήτρη πες μας γνώμη για το συγκεκριμένο όπλο.
Δεν μετάνιωσα τα λεφτά που έδωσα. Αυτο τα λέει όλα νομίζω. Πετυχημενο απολυτως το πάντρεμα και με τα brain. Τα αυτογεμη μου κάθονται λαδωμενα στην ντουλάπα....

Λοιπον, είδα 3 μπεκατσες και 2 τσίχλες το ξημερωμα. Στο περπατητο σε σχινους πουρναρακια αγριλιδια σχεδόν τίποτα. Ολα μα όλα είναι μαζεμένα στα ζαβά και ειδικά όπου έχει κισσό. Σημερα είδα και αρκετά κοτσυφια εκει μέσα ενώ από κελαηδήματα γίνεται χαμός. Δεν το κουνάνε ρούπι. Ολο το κομμάτι αυτό καταλήγει στο απογευματινό που ήμουν χθες και πέρασαν 5 πουλιά. Η ήρθαν την νύχτα η το πιο πιθανό εκεί τρώνε εκεί κοιμούνται και δεν ανεβαίνουν. 2 τσίχλες 1 κοτσυφι ο απολογισμός. Στον δρόμο της επιστροφής βρήκα τον ξάδερφο που ήταν καρτέρι για γουρούνια. Με κατέβασε κάτω και στο δεκάλεπτο τουφεκισαμε μια 70αρα γουρούνα. Αυτος αρχικα και εγώ την αποτελειωσα γιατί είχε κουράγια και έφευγε!

Λοιπον, είδα 3 μπεκατσες και 2 τσίχλες το ξημερωμα. Στο περπατητο σε σχινους πουρναρακια αγριλιδια σχεδόν τίποτα. Ολα μα όλα είναι μαζεμένα στα ζαβά και ειδικά όπου έχει κισσό. Σημερα είδα και αρκετά κοτσυφια εκει μέσα ενώ από κελαηδήματα γίνεται χαμός. Δεν το κουνάνε ρούπι. Ολο το κομμάτι αυτό καταλήγει στο απογευματινό που ήμουν χθες και πέρασαν 5 πουλιά. Η ήρθαν την νύχτα η το πιο πιθανό εκεί τρώνε εκεί κοιμούνται και δεν ανεβαίνουν. 2 τσίχλες 1 κοτσυφι ο απολογισμός. Στον δρόμο της επιστροφής βρήκα τον ξάδερφο που ήταν καρτέρι για γουρούνια. Με κατέβασε κάτω και στο δεκάλεπτο τουφεκισαμε μια 70αρα γουρούνα. Αυτος αρχικα και εγώ την αποτελειωσα γιατί είχε κουράγια και έφευγε!
Εδώ όλλοι σταμάτησαν να κυνηγούν κιχλα περιμένω να λήξει το υδρόβιο να το κρεμασο και εγώ

Περπατητό με τον φίλο από τις 8 μέχρι τις 11.Γύρω στα 10 χιλιόμετρα κάναμε.18 εγώ και 14 ο φίλος.Εκ αυτών 2 χαμένες εγώ και 1 ο φίλος.Είχαμε και σκαγιασμένες.Εγώ με 24γρ σκιτ Κένταυρος και ο φίλος με Α1 λαμπρο 32γρ και Hit.Έκαψα 41 φυσίγγια και 46 ο φίλος.Φώτο αργότερα όταν θα μου την στείλει.Καλά ήταν!! Δώσαμε και νωρίς όταν ξεκινήσαμε σε ένα μπάρμπα τα 3 πουλιά που είχαμε σύνολο τότε.Μάζευε λάχανα.

Last edited:
Περπατητό με τον φίλο από τις 8 μέχρι τις 11.Γύρω στα 10 χιλιόμετρα κάναμε.18 εγώ και 14 ο φίλος.Εκ αυτών 2 χαμένες εγώ και 1 ο φίλος.Είχαμε και σκαγιασμένες.Εγώ με 24γρ σκιτ Κένταυρος και ο φίλος με Α1 λαμπρο 32γρ και Hit.Έκαψα 41 φυσίγγια και 46 ο φίλος.Φώτο αργότερα όταν θα μου την στείλει.Καλά ήταν!! Δώσαμε και νωρίς όταν ξεκινήσαμε σε ένα μπάρμπα τα 3 πουλιά που είχαμε σύνολο τότε.Μάζευε λάχανα.
Πολύ ωραία!!!

Μια χαρά τα πήγατε και η στατιστική της ημερας δυνατή 💪💪💪

Πολύ ωραία!!!

Μια χαρά τα πήγατε και η στατιστική της ημερας δυνατή 💪💪💪
Ξέχασα να σημειώσω ότι σε ένα ρέμα που έχω τουφεκήσει αλεπού και ο φίλος σε μια μέρα είχε λακήσει 2, βγάλαμε πάλι.Το σκυλί σπο πίσω και μπροστά μια χτικιάρα.Προφανώς την μπούκωσα και το κατέβασα μόλις είδα σκυλί.Έτρεξα πιο πέρα να δω μπας και βγει πουθενά αλλά τρύπωσε.Το σκυλί ευτυχώς δεν την πήρε και φύγαμε.

Ξέχασα να σημειώσω ότι σε ένα ρέμα που έχω τουφεκήσει αλεπού και ο φίλος σε μια μέρα είχε λακήσει 2, βγάλαμε πάλι.Το σκυλί σπο πίσω και μπροστά μια χτικιάρα.Προφανώς την μπούκωσα και το κατέβασα μόλις είδα σκυλί.Έτρεξα πιο πέρα να δω μπας και βγει πουθενά αλλά τρύπωσε.Το σκυλί ευτυχώς δεν την πήρε και φύγαμε.
Προσεξε μην τουφεκισεις χτικιαρα και την δαγκωσει ο σκύλος! εδώ ένας φίλος βρήκε μια μέσα στο κοτετσι και αμόλησε το τέρας τον Μπουτς και την έκανε κομμάτια. Ειδε που ήταν χτικιαρα και πήρε τον κτηνίατρο τηλέφωνο και του έδωσε θεραπεία για τον σκύλο!

Πέσε λίγο σε γραμμάρια για να μην τις χαλάς όταν είσαι κέντρο .yel.
Όσες ζωντανές βάρησα τις έδωσα στον φίλο για τον μπέμπη.Τους έβγαζα τις ουρές για να τα σημειώσουμε.Μερικές αρκετά μακριά.Είχε ξεχάσει σακίδιο και ρίχναμε σε εμένα όλα τα πουλιά και ριγμένους κάλυκες.Έβγαλε και έναν ήλιο μετά και ζέστη ανάψαμε...Φωτιά τα σκιτάκια όμως!!!!

Last edited:
Το ρεμα ειχε 40 παρακλαδια?????
😉😉😉😉😉😉😉😉

Status
Not open for further replies.
Back