Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εαν εννοεις Ισπανια και Γαλλια που εγινε το μεγαλο μπασιμο...συμφωνουμε.!!!
Να ξερεις ομως τιποτα δεν ειναι τυχαιο....Εκει υπαρχει μεριμνα....ωστε να εχουν θηραματα....Εδω ειμαστε
για γελια και για κλωτσιες....

Το ωραιο ειναι οτι ακριβιναν τα φυσιγγια και τα υλικα ιδιογομωσης....και τα εφτασαν στον Θεο....
Καποιος πρεπει να τους πει.....να εισαγουν και βαζελινη.....γιατι θα την χρειστουν οι εισαγωγεις και οι εμποροι !!! :cool:
Νικο εκει κυνηγανε ΧΩΡΙΣ κανενα οριο και ΜΕ κραχτες νομιμα. Για το ενδημικο τους , ναι , υπαρχει μεριμνα και διαχειρηση. Το 16 που ειχε βρωμισει ο τοπος τσιχλα εδω εκει δεν υπηρχε τιποτα.

Νικο εκει κυνηγανε ΧΩΡΙΣ κανενα οριο και ΜΕ κραχτες νομιμα. Για το ενδημικο τους , ναι , υπαρχει μεριμνα και διαχειρηση. Το 16 που ειχε βρωμισει ο τοπος τσιχλα εδω εκει δεν υπηρχε τιποτα.

Πιστευεις οτι θα δεις ποτε το ιδιο ''εργο'' του 2016 ???
Απο 16 και μετα....μας πηρε ο κατηφορος Μητσαρα μου.....και φτασαμε στο σημειο να σκεπτομαι
εαν πρεπει να παω στο κυνηγι....φιλε !!!

Τα ήμερα κοτσύφια Κυριάκο δεν είναι μέσα σε ντουλάπες,είναι πέριξ χωριών σε καρτερια.Δεν χάθηκε ο κόσμος για 10 μέρες.
Πρωτον δεν υπαρχει ημερο κοτσυφι ρε!!! Δευτερον πριν τις 20 Μαρτιου δεν εχω δει ποτε φωλια εδω τουλαχιστον. Πιο νοτια δεν ξερω. Τωρα η απαγορευση υπαρχει οποτε οτι και να λεμε ειναι για να περναει η ωρα...

Πιστευεις οτι θα δεις ποτε το ιδιο ''εργο'' του 2016 ???
Απο 16 και μετα....μας πηρε ο κατηφορος Μητσαρα μου.....και φτασαμε στο σημειο να σκεπτομαι
εαν πρεπει να παω στο κυνηγι....φιλε !!!
Ναι πιστευω οτι θα το ξαναδω.

Τρόπος του λέγειν ρε Καραμαουνα!!!
Ψιτ , μεγαλε , ο Καραμαουνας ειναι ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!! Εγω ενας απλος παρατηρητης της φυσης στην περιοχη μου ειμαι. Ο Λεωνιδας ειναι ο απολυτος γνωστης των καρτερωτων φτερωτων. Εχει πολυχρονη εμπειρια αλλωστε!

Ψιτ , μεγαλε , ο Καραμαουνας ειναι ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!! Εγω ενας απλος παρατηρητης της φυσης στην περιοχη μου ειμαι. Ο Λεωνιδας ειναι ο απολυτος γνωστης των καρτερωτων φτερωτων. Εχει πολυχρονη εμπειρια αλλωστε!
Ώρε τρίπλα...

Απο το στομα σου και στου Θεου το ΑΥΤΙ !!!:cool:
Σε χαιρομαι για την αισιοδοξια σου !!! :)
Δεν ειναι θεμα αισιοδοξιας. Απλα και αυτα οπου τα παει ο καιρος πανε. Αν με ρωτησεις για την φετινη χρονια θα πω με σιγουρια οτι ΔΕΝ ειναι η χειροτερη που εχω ζησει στα 25 χρονια που κυνηγαω τσιχλα. Το 20-21 ηταν κατα πολυ χειροτερο. Ηταν η καραντινα τοτε , οι κυνηγοι των πολεων δεν ειχαν την δυνατοτητα να δουν το μαυρο χαλι τοτε. Και δεν λεω οτι κυνηγουσα αν και μετα την κοροιδια των γιορτων βγηκα μερικες φορες. Πηγαινα για χορτα και μανιτες με... sms η για περπατημα και δεν ειχε ΤΙΠΟΤΑ!!! Μονο μετα τα χιονια του Φλεβαρη φανηκαν λιγα πουλια. Τρισχειροτερο ηταν το 2005. Λες οτι αποψε ειδες μια τσιχλα και ηταν το χειροτερο καρτερι ever. Το 2005 λοιπον ειχα ενα κουτι πυρκαλ μαυρα και πηγαινα καθε μερα στο απογευματινο. Απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη ειχα ριξει τεσσερα(4) φυσιγγια!!!

Εαν εννοεις Ισπανια και Γαλλια που εγινε το μεγαλο μπασιμο...συμφωνουμε.!!!
Να ξερεις ομως τιποτα δεν ειναι τυχαιο....Εκει υπαρχει μεριμνα....ωστε να εχουν θηραματα....Εδω ειμαστε
για γελια και για κλωτσιες....

Το ωραιο ειναι οτι ακριβιναν τα φυσιγγια και τα υλικα ιδιογομωσης....και τα εφτασαν στον Θεο....
Καποιος πρεπει να τους πει.....να εισαγουν και βαζελινη.....γιατι θα την χρειστουν οι εισαγωγεις και οι εμποροι !!! :cool:
Άσε αυτούς…για την Ελλάδα λεω νικο.. οσο για τα υλικά θα μας σφάξουν κανονικά

Αυτό που λες είναι το δεοντολογικό!
Δεν υπάρχει όμως περίπτωση,να μη μαθευτεί το μέρος,από τον κολλητό,από τον κολλητό του κολλητού και πάει λέγοντας!
Η περιπτώσεις πάμπολλες!
Αφήνω ένα ελάχιστο ενδεχόμενο,ο άνθρωπος που τον πήγαμε κάπου να είναι εχεμυθος και να σεβαστεί αν μη τι άλλο την κίνηση που κάναμε....
Έχω φάει παπά στις φάσσες και εγώ ο καημένος δεν είπα τίποτα
Το είπε αυτός που κυνηγούσαμε μαζί σε έναν θείο του,και ο θείος έφερε μία πυροβολαρχία
Και δεν μας είπε και τίποτα, πήγαμε όμορφα και ωραία εμείς το μεσημεράκι να πιάσουμε καρτέρια να πάρουμε από δυό φάσσες και να φύγουμε μην τις κάψουμε και τους βρήκαμε σε θέσεις διασποράς και πύρ κατά βούληση
Πρέπει να έφτασαν μονοκοπανιά Μακεδονία οι φάσσες και μετά κοίταξαν πίσω να δούν τι γίνεται.......

Απογευματινό σε σημείο που την Κυριακή ένα φιλαράκι πήρε έξι πουλάκια χέρι και άκουσε τριγύρω κι άλλες τουφεκιές.
Σήμερα....... τίποτα.
Έριξα σε δύο στο Θεό από μια τουφεκιά απλά για χαιρετούρα.
Μετά τις έξι η ώρα κιόλας.
Ζήτημα να είδα 6-7 τσίχλες όλες κι όλες.
Πέρασαν όμως πολλά κοπαδακια ψαρονια.
Σε ένα απ' αυτά που πέρασαν κοντά έκανα ένα ντουμπλε και έπεσαν πέντε σεκος.
Δυστυχώς κατάφερα να βρω μόνο το ένα.....
Ο καιρός θυμίζει Πάσχα πλέον, οι αμυγδαλιές μοσχομυριζουν και βουιζουν απ' τις μέλισσες.

Καλησπέρα τσιχλαδες μου. Τελευταίες μέρες και μια μικρή θλίψη αρχίζει να φαίνεται. Φτάσαμε στο παρά πέντε της περιόδου για να δούμε καλές μέρες. Σαββατιατικη βολτουλα και μας βρήκε κάπου κοντά στον Άγιο Γεώργιο και αγ. Τριάδα στην Βοιωτία. Φτάσαμε κατά τις 7:30 και ξεκινήσαμε το περπατητο κατευθείαν με το ξαδερφάκι. Κακώς όπως αποδείχτηκε αργότερα γιατί κάποια πουλάκια θα τα κάναμε στο καρτερακι. Πουλιά είχε πολλά. Κοτσύφια και πιο πολλές τσίχλες. Κόκκινες ακούσαμε λίγες αλλά καμία δεν πήραμε. Πιστεύω ότι τα χιόνια κατεβασαν πουλιά από τα ορεινά γιατί σηκώναμε πουλιά που ήταν πολύ ήρεμα. Εκτός κι εάν ήταν επιστροφια αν και δεν το πιστεύω. Τα πουλιά ήταν πάλι μέσα σε ρέματα σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που πολλά τα βρήκαμε σε ελιες. Μέσα σε μεγάλες ρεματιές γινόταν χαμός. Το κελαηδιμα "πλέξιμο" έδινε κι έπαιρνε. Κι όμως το δώρο ήρθε σ' ένα μικρό ρέματακι το οποίο είχε κάτι φυτά σαν θαμνακια πράσινο πολύ ανοιχτό. Από την μια εγώ κι από την άλλη το ξαδερφάκι κι αφού φτάνουμε πετάγεται μια τσίχλα και ρίχνει την πρώτη ο ξάδερφος και αρχίζουν να σηκώνονται. Έχει ρίξει και τα τρία φυσίγγια ο ξάδερφος κι εγώ αφού έχω πάρει έναν κότσυφα έχω κολλήσει και δεν ξέρω σε ποιο να ρίξω. Ρίχνω την δεύτερη σε μια από τις τελευταίες τσιχλες που βγαίνουν και ακούγεται μια φτερουγια από την άκρη των θάμνων και ξαφνικά βλέπουμε την "βασίλισσα" ν'απογειωνεται. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου κι ενώ έχω σαστισει και κοιτάω την βελουδοματα - ακούω την κραυγή του ξαδέρφου που με επαναφέρει. Ρίχνω την 3η και η βελουδοματα διπλώνει.
Για την ιστορία πήρα 24 εγώ και 16 ο ξάδερφος. Φυσίγγια 32 γρ Ρουμελιώτης 8αρια, όλα άψογα. Beretta outlander a300. Κι ενώ είχαμε περάσει τόσο ωραία, γυρνώντας στο αμάξι βρήκαμε το τζαμί του αμάξιου σπασμένο. Πιο πολύ η ζημιά που έκαναν παρά αυτά που πήραν. Συν ότι ενώ είχαμε κανονίσει να πάμε και Κυριακή - πλέον είχαμε ξεμείνει από αμάξι. Συγνώμη για την έκθεση αλλα....... Καλά να περασετε όσοι βγείτε (να βγείτε) βολτουλα. Λίγες μέρες έμειναν.IMG_20230218_120008.jpg

Απογευματινό σε σημείο που την Κυριακή ένα φιλαράκι πήρε έξι πουλάκια χέρι και άκουσε τριγύρω κι άλλες τουφεκιές.
Σήμερα....... τίποτα.
Έριξα σε δύο στο Θεό από μια τουφεκιά απλά για χαιρετούρα.
Μετά τις έξι η ώρα κιόλας.
Ζήτημα να είδα 6-7 τσίχλες όλες κι όλες.
Πέρασαν όμως πολλά κοπαδακια ψαρονια.
Σε ένα απ' αυτά που πέρασαν κοντά έκανα ένα ντουμπλε και έπεσαν πέντε σεκος.
Δυστυχώς κατάφερα να βρω μόνο το ένα.....
Ο καιρός θυμίζει Πάσχα πλέον, οι αμυγδαλιές μοσχομυριζουν και βουιζουν απ' τις μέλισσες.
Οι αμυγδαλιες μια χαρα στην ωρα τους ανθιζουν. Οι πορτοκαλιες και οι μανταρινιες ομως με μπουμπουκια και λουλουδια Φλεβαρη το λες και πρωτοφανες.

Status
Not open for further replies.
Back