Για φέτα θες να πείς.Να πας αύριο για σεφτέ.
Για φέτα θες να πείς.Να πας αύριο για σεφτέ.
Πολλές μετακινήσεις τα πουλιά τον προηγούμενο μήνα.Γιάννη απο τις 7:30 το πρωί μέχρι 6:30
Ψάξιμο πολύ τίποτα 3φασες είδα μόνο
Που χάθηκαν δε ξέρω
Λογικά σε καλαμπόκια αλωνισμενα θα πηγαίνουν τώραΠολλές μετακινήσεις τα πουλιά τον προηγούμενο μήνα.
Αλλάξανε οι τροφές τους,τώρα που τελείωσε το στάρι.
Αν υπάρχουν στην περιοχή σίγουρα αυτή τη περίοδο.Λογικά σε καλαμπόκια αλωνισμενα θα πηγαίνουν τώρα
Περίεργο να εξαφανιστούν έτσι φάσσες .Ψάξιμο πολύ τίποτα 3φασες είδα μόνο
Που χάθηκαν δε ξέρω
Καλή αρχή Δημήτρη!!Καλημέρα όλη μέρα! Η αρχή έγινε σήμερα με το γούρι μου, την κοράκλα μου και τον φίλο μου τον Νίκωνα! Πήγαμε Καπανδρίτι, από την πάνω μεριά της λίμνης. Από τις 7 παρά, το μόνο που ακούσαμε, ήταν 2-3 κοτσύφια. Αράξαμε όλοι μαζί και κουβεντιάζαμε. Δεν πέρναγε τίποτα, που και που κανά μικρό. Κατά τις 8 παρά, με 8, ακούω την μελωδία της ευτυχίας! Τσικ! Ψάχνω καλά καλά και βλέπω ένα ζευγαράκι που πέρναγε από τα 25 μέτρα, σε καλό ύψος. Ισα που πρόλαβα να κατεβάσω το όπλο από τον ώμο και να βγάλω την ασφάλεια. Μπαμ και η πρώτη της χρονιάς, είναι γεγονός! Δεν είδαμε τίποτα άλλο. Γυρνώντας προς το αμάξι, κανά μισάωρο μετά, είδαμε άλλη μία να περνάει μεσούρανα. Καλή αρχή! Η τσίχλα θέλει γκρίνια!
View attachment 80471
μπραβο φιλε μου, νομος?Κάτι έγινε και σήμερα
View attachment 80500
Καρδίτσαμπραβο φιλε μου, νομος?
Είχα ένα φιλαράκι πολύ μεγάλο κυνηγό! Κυνηγούσε πολύ σε αυτα τα μέρη και μέσα στο Μπελλες και όταν ήμασταν πιτσιρικάδες μας έλεγε ότι συναντούσε αυτά τα πουλιά στα μπεκατσοκυνηγια του! Οι ντόπιοι ξυλοκόποι του τα λέγανε κοκορακια! Ο φίλος μου είναι 70αρης πλέον και οι αφηγήσεις του ήταν προ 20ετιας!Πριν κάνα 2 χρόνια έκοβα ένα μεγάλο τριφύλι και ειδα αγριοκουρκο με 3 κότες να τρέχουν μέσα και χώθηκαν σε βαμβάκι πεδινό το χωριό στις Σέρρες αλλά σχετικά κοντά βρίσκεται το όρος Βροντούς και στο Λαϊλιά έχει αγριοκουρκους, το πουλί ήταν μεγάλο το αρσενικό κατάμαυρο.με κόκκινο φρύδι, στην αρχή τα πέρασα για φασιανούς αλλά μόλις τα είδα από κοντά καμιά σχέση οι κότες καφέ σταχτί ήταν. Συγνώμη για το off topic
Φθιώτιδα Μαγνησία Σπύρο ;Φάνηκαν κάτι πουλάκια απ τις 8:15 και μετά για καμια ώρα πέρασμα
Είδα περίπου καμια 30αρια+τσίχλες, δυστυχώς όλα ψηλομενα ,3-4 βολεψαν μόνο και το ένα χαμένο σε πουρναρα
View attachment 80502
Ξεκινάμε 3 παπάκια για ΚαρδίτσαΚάτι έγινε και σήμερα
View attachment 80500
Μαγνήσια ,αλμυρο κοντάΦθιώτιδα Μαγνησία Σπύρο ;
Αυτά είναι μεγαλύτερα από κόκορα, κοκορακια μάλλον αποκαλούσε αυτα που στην περιοχή μου λέμε αγριοκοτακια ( τετραωνις βονασια)Είχα ένα φιλαράκι πολύ μεγάλο κυνηγό! Κυνηγούσε πολύ σε αυτα τα μέρη και μέσα στο Μπελλες και όταν ήμασταν πιτσιρικάδες μας έλεγε ότι συναντούσε αυτά τα πουλιά στα μπεκατσοκυνηγια του! Οι ντόπιοι ξυλοκόποι του τα λέγανε κοκορακια! Ο φίλος μου είναι 70αρης πλέον και οι αφηγήσεις του ήταν προ 20ετιας!